Samsung Corby aka. S3653

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NIBI
Ha felhívok valakit, mondjuk a 1777-et, és hívás közben szeretném használni a billentyûzetet, akkor nem tudom. Ugyanis hiába nyomok rá, vagy bármelyik lenti ikonra, egyik se csinál semmit.
Úgy szoktam megoldani, hogy hívás közben megnyomom a hívás felvevõ gombot, majd visszázok, és akkor már mûködnek az alsó menük (pl a billentyûzet).
Nálatok is így van, vagy nálam van a hiba?
Aquir
Én a Pannonnál vagyok, ott nekem eddig a legjobb választás a Mobil Internet Classic, 1 hónapra 100MB egy ezresért. Ennél csak egy nagyobb csomag létezik, a 200MB 2ezerért :)
Nincs rajta 3G, de nem is kell amiatt annyit fizetni ezért telefonért
GSM & EDGE van (2,5G)

"Az EDGE-képes hálózat sebessége alapállapotban 112 kilobit/másodperc, de a beszédcsatornák összekapcsolásával a sebesség 400 kilobit/másodpercre is felemelhetõ, amely megfelel a szélessávú vezetékes hálózat alapsebességének, így a mobiltelefon-hálózat alkalmassá válik fénykép, zene, mozgókép, videoklipp továbbítására."

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

CharrDen
Értem, és hogy tudsz netezni rajta? Fizetni kell érte külön, vagy úgy mûködik mint a wifi, vagy hogy? 3G van rajta? Mármint maga a net rendszere érdekelne, és az, hogy fizetõs e.

Aquir
Hát nekem érdemes volt megvenni, te meg eldöntöd mik az elvárásaid :)

Youtube kisebb felbontásban mûködik, mint a képernyõ mérete, ki lehet rakni teljes képernyõre. Az átviteli sebesség miatt nem is lenne érdemes nagyobb minõség, mert wifi nincs a telefonban, ezzel pedig folyamatosan le tudja játszani a videót (milyen rossz is lenne ha akadozna) :)

Persze lehet mindenféle honlapot nézni, mint írtam én Opera Mini-t töltöttem le (még a 4.2-est. Amikor kijött az 5-ös, a mobilon keresztül olvastam olyan hozzászólásokat miszerint nem teljesen tökéletes az utóbbi verzió). Nagyban csökkenti az adatforgalmat, és ráadásul állíthatom a betûnagyságot (több fér ki a képernyõre), a képek minõségét, és még görgetni sem kell oldalirányban, mert ún. "Mobil nézetben" egymás alá rakott elemekbõl állítja össze a weboldalt (de normál oldalnézetre is állítható az Operában, ahol ránagyíthatsz a részekre)

Ráadásul Operában sokkal gyorsabban tölti be a gmail fiókot mint a samsung böngészõjében, hiába van kirakva a telefonban mint külön menüpont :)

Szóval mûködik minden.. bankegyenlegemet is meg tudom nézni az otp-ben ha belépek, ha van google naptárad esetleg azt is meg lehet nézni külön mobilokhoz való oldalon (ahol csak szerkeszteni nem lehet), bár én már telefon naptárába írok mindent mióta megvan :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

CharrDen
Helló! Lenne 1-2 kérdésem ezzel a telefonnal kapcsolatban! Szerintetek érdemes megvenni? A youtube hogy müködik? (Wifi? routerre csatlakozásra gondolok, tehát ingyen) Lehet rajta más honlapokat is nézegetni (pl google, prohardver stb)

Aquir
Letöltöttem hozzá Opera Minit hogy kisebb legyen az adatforgalom.

Aquir
Corby oldal
Elég nyomatékos :)

Aquir
Nekem tetszik a teló.

- mindig magamnál tudhatok térképet
- ami jól kezelhetõ a nagy képernyõvel, aminek touchscreen volta egyedi irányíthatóságot ad a sokféle felületû alkalmazásoknak
- utazásra zenelejátszó, felvett zenerészletbõl neten keresés, zenéknek van hely, és fõleg a rádió
- húzgálható widgetekkel személyre szabható háromosztatú háttér
- fénykép, videó készítés
- olykor ha szükséges pdf-t is olvashatok, internetes böngészésre, videónézésre (akinek kell internetes kapcsolattartásra) való alkalmasság
- angol nyelvû értelmezõ szótár (az angol voltának örülök, nekem jó gyakorlás angol-magyar szótár helyett angolul elolvasni mit jelent egy szó) (+ naptár, ébresztõ, játékok, jegyzet, feladatok, világóra, számológép, mértékegység átváltó, idõzítõ, stopper)
- mindez könnyen befér a zsebbe, öléggé lapos. és dizájnos (megdobnak 3 hátlappal)

Aquir
- Kép
- Beállít mint háttérkép
- A keret alsó vonalára rányomsz, piros színû lesz, és jobbra húzod, ezt addig ismételed amíg belefér (egy része levágódik).

Tökéletes felbontású hátteret a telefon fényképezõgépe nem szolgáltat.
Ha mégjobban kicsinyíted kilóg, viszont kevésbé pixeles.
Egy a telefonnal készített panorámaképbõl esetleg jobb lefedésû háttér készíthetõ.

Leginkább internetrõl szedett Corby háttér- vagy utólag 720x320 -ra vágott egyéni kép ajánlatos.

Aquir
35ezer, én ott vettem

Aquir
1Melyik részen van az R betû.
2Nekem Sonyericssonnal is volt olyan (Pannonos vagyok), mintha valamitõl csak ledobja a hívást.

Aquir

Sziasztok! Nekem is Corby van, és segítséget szeretnék kérni... Egyéni fényképet szeretnék kitenni háttérnek, de valahogy nem sikerül a dolog.... Igaz a kép mérete is elég nagy.... Valaki meg tudná mondani, hogy hányszor hányas méretre kell lekicsinyíteni a képet? Normál méretben a kép fele sem fér ki és nagyon pixeles. :(
Elõre is köszi.

Üdv: R3T3K
szeretnék corby-t venni és arra lennék kiváncsi, menniybe kerül egy ilyen teló media marktban?
Hali mindenki!
Van az asszonynak egy corby-ja.A képernyõ tetején van egy "R" betû.Az mit jelent?
A másik: Van,hogy újra hívna valakit és nem megy.Vissza rak az "asztalra".Ez mitõl van?
sziasztok!
tudtok valami programot amivel témát lehet szerkeszteni a corbyra?
vagy esetleg egy oldalt, ahol vannak fenn normális témák, hátterek, játékok?
elõre is köszi.<#vigyor4>
sziasztok nekem S5600 van.
szerintetek ezen is mûködhet valahogy ez a java telepítés
nem ajánlom ezt a telót. rossz a képernyõ érzékenysége, a widgetek meg inkább zavaróak

Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy nekem egy samsung corby -m lesz és nem tudom hogy hogy zajlik az hogy USB kábele játékot vagy bármi mást rakok fel hogy könnyü felrakni nem lessz vele gond, vagy egy kicsit szorakozni kell vele mert volt egy samsung telefonom arra is marha nehezen tudtam felrakni bármit is XD
mesor
Ez a megoldás S5230-nál funkcionál, de hátha ennél is mûködik:

CSAK SAJÁT FELELÕSSÉGRE!!!

A garancia nem veszik el!

1.A MInicommander nevezetû program hasonló mint a régi Dos-os NortonCommander, még kinézetre is. A funkcióbillentyûi is hasonlóan mûködnek (F1, F2, ... billentyûknek a számbillentyûk 1, 2, ... felelnek meg).
Tehát a program azért kell hogy a PC Studio-val tetszõleges helyre másolt java alkalmazásokat a teló FILESYSTEM mappájába másoljuk és azután egy java frissítéssel az felismerje a teló alkalmazásként.
A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a MiniCommander alkalmazást fel kell varázsolni a telóra egyszer (wapon keresztül) azután már nem kell wap hozzáférés...
Ennek a menetébe nem nagyon mennék bele részletesen, csak annyit röviden, hogy letölthetõ innen azután feltehetõ valamilyen wapos feltöltõoldalra pl. Uplud.hu
Ide feltöltve kaptok egy kódot amit a teló kér a wapos letöltésnél, ezután feltelepül a telóra (kb. 236 kB)
Ha fennt van a telón már nem kell wap (lemondható!).

Tehát a teendõk:

A telepítendõ java alkalmazást (vagy alkalmazásokat, mert többet is lehet egyszerre!) felmásoljuk a PC Studio-val (v. USB-háttértár módban Windows intézõvel, TotalCommanderrel, stb.) memóriakártya tetszõleges könyvtárába (jar, jad külön könyvtárban legyen!, ha nincs jad -> akkor JadMaker ingyenes alkalmazással készíthetõ, letölthetõ pl. innen.
Ezután a telót le kell csatlakoztatni a számítógéprõl...
A MiniCommander-t elindítva: az egyik panelen a /FILESYSTEM/ mappa, a másikon a felmásolandó programok mappája (nálam pl: /MMC/PROGRAMOK/). Ezután kiválasztjuk a filesystem-be másolandó java alkalmazások mappáját. Ha csak egyet akarunk akkor egyszerûen rajta állva "5"-ös gomb (F5 Copy) és átmásololja a filesystembe. Ha többet szeretnénk egyszerre: mindent kijelöl "*", kijelölést vissza "#", egyenkénti ki/visszajelölés "0" gombokkal.
Ha kész a másolás kilépünk a Mini CMD-bõl és ezután jön a JAVA frissítés a telón:

Billentyûzeten bepötyögni:
*#6984125*# -> „4 Internals”
Kód: *#9072641*# -> „6 Storage settings” -> 2 Update media database,
3 Update Java DB,
10 Create Ax Dat file

És készen is vagyunk.... ezután a "Játékok és egyebek"-nél megtaláljátok a feltelepített programokat MiniCommander/filesystem/<játéknév> néven ami tetszõlegesre átnevezhetõ (és célszerû is mert csak az eleje látszik a menüben!)

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

Szokni kell, két nap és már mûködik. Annyiban hasznosabb, hogy nagyobb lesz a képernyõd és rugalmasabban kezelhetõ a gombkiosztás.
nem az okos telefonal van bajom kva jo h elfigja a himusztis hanem az erintokepernyovel

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Amit még közben észleltem, hogy az ékezetes támogatással írt sms csak 70 karaktert bír. át kell állítani ékezet nélkülire, hogy a 160-at megbírja, vagy alternatív megoldásként a holland nyelvû ékezetes betüket használni (csak az kilövi a prediktív sms írást).

A másik meg, hogy be lehet állítani, hogy megadott betüt rajzolva a lezárt képernyõre, behoz egy hívást funkciót, vagy csak felold. Na itt aztán az O betû rárajzolásakor néha a C betûhöz kötött funkciót indítja be,és ha óvatos vagyok vele sokszor nem érzi a karaktert sem.
Végül netes kapcsolattal le tudtam tölteni sima Tequila Ebook mobilkönyvet és szuperul mûködik. Szóval megbírja a JAVA-t.

Az http://www.uplud.hu/ portállal fel tudsz tölteni bármit és kábel vagy bluetooth nélkül is mûködik, csak pár forintba kerül a wapos adatforgalom.
Off igaz az enyém Omnia de nem tapasztaltam lassulást
hmm hogy mire jó telefonálok vele, sms-t írok olvasok, e mailt írok olvasok, böngészek vele neten, mp3-at rádiót hallgatok, ha kell fényképezek videot veszek fel, feljegyzéseket emlékeztetõket irkálok bele, ha gyalog vagyok ha autóval navigál, és végül is egy kb 26gigás pendrive funkcioját is ellátja, jah és a mobilfények nevezett cuccal remekül lehet világítani pld rack szekrények eldugott sarkaiban :D annyira nem rosszak ezek az okos telefonok.. persze kompromisszumokat kell kötni de azt is el kell ismerned hogy egy laptop MP3 lejátászó GPS notesz Zseblámmpa.. öhh fényképezõ gép nem férne el egy zsebemben :) igaz foglakozni is kell vele hogy szépen úgy állítsd össze a felpakolt programokat hogy az jó legyen de ezt csak egyszer kell megcsinálni.. jó értem én hogy a legtöbb embernek bõven jó lenne az hogy bekapcsolom és mûködik de sajnos ezek általában nem olyanok

Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.

nõvíremnek van rápakolt egy két cuccot aztan olyan szinten belassul h szaggat a képernyõ miko odébhuom, nem értem mi ertelme van ezeknek. sokkal töb pepecselés van vele egyszer
en nincs semmi funkcionális elõnye csak leutnek érte ha meglátják este a kezedben...

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Hali Mindenki!

Halljuk a véleményeket. Saját problémám az, hogy hogyan tudok JAVA alkalmazásokat feltölteni a mobilra bluetooth adapterrel. Segítetek?

Ezek a régi Samsung JAVA feltöltések mûködnek még?

//samsungjava.extra.hu/szajbaragos.html]Szájbarágós JAVA[/url]

Amúgy nincs gondom a géppel, csak még most szokom az érintõképernyõt.
← ElőzőOldal 2 / 2