120
-
Justil #40 fájl-ikonokat nemtom, de a társítást én xp alatt sem ott oldottam meg. jobbklikk a társítani kívánt fájlon, tulajdonságok, és ott "opens with.." (nem szeretem a magyar OSt :)
A fokozatmentes ikonméret-állítás amúgy tényleg baba dolog, csak mondjuk engem a beépített filekezelő (explorer) továbbra sem elégít ki.
Sokan TC-t használnak ugye, abból viszont sajna nincs 64-bites változat.
Szerencsére én találtam jobb alternativát amiből van x64 is, amúgy is messziről kerülöm a TC-t :) -
Nos. 5 napja megy nálam a W7 mint fő (és egyetlen) OS két gépen. Az asztalin, és a laptopon is. Néhány észrevétel. A mappa beállításai közül eltűnt a fájltípusok tab. Ez jó volt, mert itt lehetett beállítani a fájltársításokat, továbbá ikont cserélni, amennyiben a gyári ronda. Lehet, hogy apróság, de részemről eszméletlen rondának tartom a VLC ikonjait, és amennyiben ezt W7 alatt szeretném megváltoztatni, külső programot kell ehhez igénybe vennem. Szóval ezt nem értem, hogy miért kellett kivenni belőle?
Az UAC. Figyelemre méltó, hogy a Vistához képest ez már "fejlődött", de csak annyiban, hogy egy négyfokozatú csúszkán lehet beállítani, mennyire legyen idegesítő. Még a második fokozat is az, XP-hez képest. Tehát szvsz a userek nagy része kapásból ki fogja ezt is kapcsolni, mert akkor is kérdezősködik, ha XP kompatibilitási mód van beállítva egy programnak, mert W7-tel nem kompatibilis. Pl. a Nero. A Total Commanderrel akárhányszor megpróbál az ember új mappát létrehozni (F7), az UAC akkor is kérdezősködik. Két ablakot is le kell kattintani, hogy létrejöjjön egy új üres könyvtár. A legenyhébb fokozatban is. Erre ugyan mi szükség volt?
Ezen felül bizonyos helyekre sehogy sem enged menteni, hiába van rendszergazdai fiókod. Szükségem lett volna rá, hogy egy fájlt módosítsak, ami a system32-ben van. Sehogy sem engedte, amíg teljesen ki nem kapcsoltam az UAC-ot. Tudtam, mit csinálok, és nem először csináltam. Ha én valamit ki akarok próbálni, abban az UAC nem fog megakadályozni. Hiszen akkor is feltelepítek egy ismeretlen programot - hát hiszen ki akarom próbálni - ha közben háromszor rákérdez, max a vérnyomásom emelkedik egy cseppet. Meg tehát nem akadályoz semmiben. Ha összeomlik a rendszer, helyreállítom, mert minden ilyen beavatkozás előtt létrehozok visszaállítási pontot. És ha a rendszer-visszaállítás sem működik, na bumm! Ez volt a tanulópénz; akkor újra rakom a rendszert.
Az UAC kitalálta például azt is, hogy nincs jogom az Asztalra menteni, szerezzem be az engedélyt a rendszergazdától (aki én vagyok).
Másképp hívják benne a fontokat. Ez miért baj? Elmesélem.
Van a VLC-nek egy olyan bugja, hogy ha be akarom állítani a feliratok betűtípusát, akkor nem lehet betallózni, hanem kézzel kell beírni az útvonalat az ablakba. Eddig ezzel nincs is semmi gond. De! XP alatt ez az útvonal nálam a következő volt:
C:\Windows\Fonts\arialbld.ttf
most pedig:
C:\Windows\Fonts\arialbd.ttf
Észreveszi valaki a különbséget? Nekem is két napig tartott, amíg leesett, hogy a font nevéből hiányzik az "l". Tehát nem "bld", csak "bd". Apróság, de mindez elég volt ahhoz, hogy két napig szopjak vele, mi a francért nem jeleníti meg a feliratot a VLC? Hát csak azért, mert olyan fontot adtam meg neki, amilyen nem létezik. Ezt most miért kellett?
Továbbá: Már több mint két hete hivatalosan is a boltokban van a W7, azonban még most sincs driver a hangkártyámhoz. Nem igaz az, hogy a W7 a Vista kiforrott drivereit használja, vagy legalábbis csak részben igaz. Ha ugyanis 1000 driverből csak egyet nem ismer, és nekem pont olyan hardverem van, engem nem vigasztal, hogy közben az összes nyomtatót, szkennert, iPodot, mp3 játékost, digitális kamerát felismeri, ugyanis ezek közül egyikkel sem rendelkezem. Egy kutya közönséges, filléres de elterjedt hangkártyáról van szó (CMI9738/C3DX), amihez a legújabb driver is csak W7 béta, ami nem támogatja a Wave forrásból történő felvételt. Megette az egészet a fene. Természetesen próbáltam Vista drivert feltenni, kétszer is kékhalál lett a vége.
Na, mondjak valami pozitívumot is!
Annak ellenére, hogy kétszer is behalt a rendszer, mindig talpra tudott állni önerőből, és azóta is vígan fut. Erre az XP sosem lett volna képes.
Nekem kimondottan tetszik az új tálca. Kevesebb helyet foglal rajta egy-egy program, és ami nagyon jó, már lehet őket cserélgetni, akár a böngésző füleit, hogy esik kézre. Ez már nagyon kellett.
A kereső ugyan tényleg elég gyatra, viszont a beindexelt programokat a Start Menüből pillanatok alatt előszedi. Sőt, azokat is, amelyek nincsenek is benne a Start Menüben, mert mondjuk portable progik és nem csinálunk nekik parancsikont. Beírom az első két betűt a keresősávba és már meg is van a program. Nem kell belemászni a Start Menübe, mint eddig. Persze komlyabb keresésre továbbra is a Total Commandert használom.
Megkövezhet az összes kocka, de nekem tetszik a "parasztvakítás", az Aero, az áttetsző ablakkeretek, az animációk, a megnyitott ablakok bélyegképei stb. Tetszenek a témák és kerestem nekem szimpatikus gadgeteket is a netről.
Végre, a sok gagyi játék közé már bekerült a sakk is! Persze eddig is lehetett hozzájutni, csak külső program volt, most meg benne van a telepítőben. Ez már tetszik.
Tetszenek a mappanézetek is. A Fokozatmentesen állítható ikonméret, meg ilyesmi. Lehet, hogy sokaknak nem számít, de nekem igen a felhasználói élmény. Szeretem, hogy csicsás.
Nem tudom, hogy csinálták, de jól megcsinálták: A W7 sokkal jobban kihasználja az erőforrásokat, mint az XP. Itt gondolok elsősorban az energia felhasználásra. Ez pedig nem reklámszöveg, hanem tény. A laptopom egy töltéssel 45 percet bírt ki XP-vel, a legkisebbre csökkentett fényerővel terheletlenül, vagyis passzív, várakozó állapotban. Ugyanaz a laptop W7-el 1:35 percet bírja sokkal nagyobb fényerővel! Lemértem. Ezek után lehet böfögni, hogy így, meg úgy pocsékol; tapasztalati tény bizonyítja ennek az ellenkezőjét.
Vannak még egyéb tetszetős dolgok, de nem akarok regényt írni. Egy szó mint száz, jól össze van ez rakva, és ama 1 db driver kivételével minden kitűnően szuperál rajta.
További jó napot! -
Justil #38 don't feed the troll... -
-
OFF
Érdekes, hogy mindent tud amire szükségem, márpedig elég sok funkciót használok és hidegen hagy, hogy nincs rajta vaku, meg az egyéb kicsinyes baromságok, amit fel szoktak hozni (más komoly érvet ugyanis nem tudnak). A legfontosabb az, hogy egy kvázi kézi számítógép kényelmes, logikus, praktikus legyen, megfelelő szoftver ellátottság legyen, találjak minden kívánalmamra programot. Ezekben a szifon a mai napig verhetetlen. Naponta többszáz(!) program jelenik meg. A többi készülékre mennyi? Jó esetben két-három darab? Van egy méregdrága "számítógéped" néhány alapfunkcióval és örülhetsz, ha 1-2 plusz progit össze tudsz kaparni. Hurrá! Nem baj, a lényeg az, hogy 5 pixellel nagyobb a felbontás, 10 Mhz-cel gyorsabb a procija és van rajta vaku. Röhej.
Aki csak hallomásból ismerik a készüléket, azok a legnagyobb észosztók, de aki használja is előbb-utóbb, de beismeri, hogy összességében még mindig verhetetlen, akárhogy is megjelentek nagyobb hardverspecifikációval megáldott készülékek.
Gyatra minőség meg, no comment... Tipikus urban legend a "soha nem használtam szifont" emberek szájából. Miközben pont, hogy az ellenkezője igaz. A youtube-on számtalan stress-test videó van, ami bemutatja a képernyő és a készülék, szinte sérthetetlenségét. -
MasterChief #35 Szerintem ez egy 14 éves idióta aki a fejébe vette, h a Windows 7-et csak azért is utálni fogja. -
slickboy #34 És bazmeg nem sajnálta a fáradságot átszerkeszteni a Windows hirdetését tokkal-vonóval...Rettenetes ha a hülyeség kitartással párosul... -
sh0x #33 Már várom mikor kerül elő a TRÓJAI MEGFIGYELŐ RENDSZER
A:SD:ASDA?SDASD??D:D:SDAD:S::D:DDD -
Chris05 #32 Az OK, hogy neked nem tetszik, de miért kell fikázni a hülyeségeiddel. Jól mondja MasterChief, használj MS-DOS-t, bár - ha jól tudom - az MS azt is kémprogramok tömkelegével rakta tele. Floppy-n jelentett anno Redmondba, vagy galambpostával úgy emlékszem. -
Chris05 #31 Köszönjük, hogy jelenléteddel még mindig emeled az est fényét, Emese! -
MasterChief #30 Flang3r, mond, hogy csak tetted azt, hogy ekkora kretén vagy. :D
Az otthon csoportról nem tudok mit mondani, soha nem használtam.
A Jump List meg ha tényleg egy felesleges parasztvakítás, akkor miért alapfeature minden "huszadrangú gagygi" linuxban? Vagy te vagy az egyetlen akinek feltűnt, hogy fölösleges? Érdekes.
A SNAP meg megkönyítette az életem. Két mozdulatból egymás mellé tudok feszíteni két olyan dokumentumot, amiknél arra van szükségem, hogy gyorsan tudjak átjárni közöttük.
A WLE -ból egyedül a Live Messengert használom, és szerintem a felhasználók nagy része is így tesz. Skype-t is használók, azon van 12 partnerem, MSN -en van 60.
A windows search-t se sűrűn használom, de ha kell valami mindig megtalálom vele.
A Windows 7 tálca pedig egy zseniális újítás! A megjelenése felüdülés az untig használt XP tálcához képest. A megnyitott programok ikonokként való megjelenítése is remek segítség. Az én régi tálcám folyton megtelt munka közben a mindenféle vacakkal. Itt könnyen és gyorsan tudok navigálni, és még sose telt meg a tálcám. De ha valakinek nem tetszik át lehet állítani régi stílusúra.
A 64 bit... nos napjainkban még tényleg vannak gondok a driverek kompatibilitásával 64 biten, de elterjedőben van. És egy oprendszert nem 1 hónapra nem is 1 évre terveznek. A jövőben minden átáll 64 bitre, és már ma is rengeteg 64 bites alkalmazást találhatunk, kezdve a közkedvelt vírusírtókkal, folytatva a nevesebb videó lejátszókkal, egészen a játékokig. A Crysis, napjaink toplistás játéka is támogatja a 64 bitet. Valamint megjegyezném, hogyha nem 64 bites rendszert használsz, akkor baszhatod ha 3 gigánál több memóriát szeretnél.
Szerintem a Windows 7 az eddigi (külső program nélkül) legjobban testreszabható Windows.
Sokat javított a Microsoft a Windows 7 teljesítményén a Vistához képest. És bár igaz, h alapból többet eszik mint az Windows XP, de teljesítményben is többet ad. Ha egy rendszert a minimum követelményei alapján ítélsz meg, akkor kérlek térj vissza az MS-DOS-ra. Mert az akkor igazán király! :D
Az ezalatt fikázott featureöket nem használom, így véleményt sem tudok rólla mondani.
Úgyhogy Flanger kérlek mássz vissza a barlangba ahelyett, h hülyeségeket írkálsz a neten. -
sh0x #29 nevetséges ez az ember.... -
WoodrowWilson #28 Tudhatnád már, hogy Arrakistornak max 1GB memória (és egy 900MHzes cpu) elég virtuálisan futtatni az xp-t a linuxban, azt az xp-ben, azt a linuxban, azt xp-ben, azt a linuxban... stb; emelett videót vágni, half lifeozni, hd videót nézni, na meg persze szétflémelni minden wines topikot. Ha vmit kihagytam, szóljatok! -
Tehát Win7 azért szar, mert az újdonságok egy része már korábban is bennevolt más oprendszerben, illetve neked haszontalan, illetve nagyobb gépre épít.
Nameg tudom, az a beépített "szolgáltatás", ami adatcsomagok küldésének késleltetésével továbbít rólunk információkat, hogy a szabadkőművesek megfigyelhessenek. -
sh0x #26 hallod flanger te akkora fail gyerek vagy, hogy azt már el sem lehet mondani:D:D mennyjél azt legozz össze egy win xpt -
spy803 #25 Az XP meg nem tudja rendesen kezelni a memóriád, a processzorod elalszik mert semmi dolga, a ramod meg elfogyott..... -
ja, nem ettől degradálódik a szifon szar készülékké, hanem a nemtudása, és a gyatra minősége miatt :) -
Most nézem... istenem, de szánalmas. Ja, nem a Win7, hanem ez a már beteges szintű gyűlölködésed. -
Alfa Of NS #22 -
Az meg hogy "A linux ezt már X éve tudja" miért érv?
Meg a másik: Kit érdekel, hogy a Linux tudta. Ettől haszontalan fícsör lesz? Nem. Hasznos? Igen, hasznos. Akkor meg a kutyámat nem érdekli, hogy mit tudott a Linux már az őskorban. Ez ugyanaz, mint amikor az iPhone-omnál jön valami hasonló nagyokos osztani, hogy ezt és ezt már a Nokia QXY23568Z6-is tudta. Mintha ettől már automatikusan szar készülékké degradálódna le az iPhone. -
Ez egy orbitális fasság. A fikázott fícsörök 99%-a qrva hasznos, kényelmes. Az hogy valaki annyira begyepesedett hogy nem képes megszokni a használatukat az már nem az MS hibája.
Az meg hogy "A linux ezt már X éve tudja" miért érv? A Windows amióta létezik egy mindenhonnan összelopkodott OS, ezt mindenki tudja... -
B+!!! EZ az a kurva idegesítő szar ami állandóan teljes képernyős módra vált játékokat ha áthelyezem! A snap! Utána is nézek hogy lehet kikapcsolni :D -
"Windows Exploler helyett a Mozilla Firefox..."
Ekúrtad... a windóz exploler az a rendkívül idegesítően összerakott fájlkezelő amivel az 1 bites userek szoktak szenvedni, és nem pedig böngésző :D -
ez qrvajo :) -
Tsol #16 Mivel a törekvései szó többesszámban van, ezért nem éljen, hanem éljenek. -
tom235 #15 LOL -
áááá baszki :D Flang3r nélkül már elképzelhetetlen egy Windowsos hír. :D -
RecoPhile #13 Én elboldogulok vele, nem tom ti hogy vagytok vele
Ám, mellesleg nekem semmi bajom sincs win7-nek a gépigényével. Bár szokatlan külsőre, meg a hálozat kialakítása is, de kérem, xp-vel is ugyan ezek a gondok voltak akkor is. Nem mintha Linuxnál sem lenne másképpen
Szal, éljen MS cionista globalista törekvései!!!
-
Hát nekem sajnos vissza kellett térnem az XP-re, mert néhány létfontosságú funkció kimaradt. Ami pl. a legjobban hiányzik az a tükörnyomtatás lehetősége a Postscript drivereknél.
Amúgy meg nagyon tudok annak is ürölni, hogy amit XP alatt fekvőbe nyomtatott ki, az itt állóba kerül, meg istentudjahogyan. A borítéknyomtatásnak lőttek, a hálózati meghajtókat hol látja hol nem, és jópár fontos programom sem működik rajta, nem is beszélve a hardverekről, amihez ugyan van driver, azt írja hogy az eszköz megfelelően működik, de szerintem ha nincs kép, akkor az a webkamera nem működik megfelelően. -
Tsol #11 falyil -
Ennyi.. Ennyi az összes "előnye" ennek a "csodálatos" WinFOS 7-nek ... ENNYI. -
-
Alfa Of NS #8 -
EroSennin #7 Nincs ertelme valaszoni neki mivel egy jo kis flame-et akar szitani, amirol az a kis smiley is tanuskodik a hozzaszolasa vegen :D
De nem is kell probalkoznia, hamarosan megerkeznek a fanatikusok es elkezdik maguktol is :D -
Melyik a jobb Volkswagen: a Passat vagy a Transporter?
Taxizni nyilván az első, áruszállításra egyértelműen a második. Önmagában a kérdés értelmezhetetlen. -
zsottya #5 Az első hozzászóló kérdése helytelen mivel olyan hogy valami jobb az relatív, attól függ hogy kinek mire kell az oprendszere és mit akar kezdeni vele :) 5c0rp330n kollegának biztos linuxos tevékenységei miatt kell nekem spec mind2 bejön :) a linux azért mert openszórsz a windows azért mert ahhoz vagyok hozzászoktatva és szerintem kényelmesebb mint a linux (én csak az ubit próbáltam de ott sokat kellett a terminálba mászkálni ha valami rendszer közeli dologot akarsz módosítani pl grub ha több rendszert is használ az ember és nem olyan jártas a témában :) )
Amúgy a win7 eddig jól szerepel nálam is és tetszik is, viszont volt egy bug valamelyik program beleivódott a jobbklikkes menübe és az az intéző megfagyását eredményezte. (a ShellExView programmal meg lehet oldani ezt a problémát ha valakinek előfordulna) -
tomcsa4 #4 Arrakistor, Te hány példányt vettél?:) -
"Különösen a Vistához képest, amelynek felemás fogadtatása is nagyban hozzájárul az utód sikeréhez."
Há persze mert a vistát főleg a félkész driverek miatt fogadtatták felemásan, viszont a win7 meg a vista már kiforrott drivereit használja, úgyhogy szó szerint igaz... -
linux. -
Alfa Of NS #1 Szerintetek a Windows vagy a Linux a jobb?
()