382
elektromos, napelemes, hibrid- és egyéb alternatív meghajtású autók
-
#22 nem tudom összességébe gyerekek hogy melyik a gazdaságosabb :D elektromos vagy a belsőégésű...
kérlek magyarázzátok el :D -
#21 D_:D_:_D:SD:SD:SD_:SD:D:Dd -
#20 hát ezen beszartam XDDD -
#19 egy új prius-t még elfogadnék, de full elektromos autó nem kéne -
#18 A Roadster volt a kezdet, ez a Model S 2011-től lesz elérhető (Európában 2012 eleje) és jóval olcsóbb, jóval tágasabb, kiforottabb technológia...
Ha jól emlékszem 7 személyes, és többféle akksival rendelhető. A legolcsóbb akksival olyan 10 millió körüli ár szerintem nem vészes, ahhoz képest...érdemes elolvasni az oldalon a specifikációkat. Pl. az akksi kiszedhető, és nagyobb útra akár bikább bérelhető stb... 17 hüvelykes érintőképernyős kijelző stb...
Amúgy előrendelhető már most. -
#17 400km papíron
-
#16 Mazda RX-8 RE Hydrogen
a kipufogóból vízgőz jön :D
-
#15 és ami meglepő, hogy szép. valahogy a hibridek, elektromos kocsik nagyon csúnyára sikerednek, ez meg kicsit maserati beütéssel rendelkezik előröl. -
#14 majd' 400 km egy feltöltéssel miért lenne gáz?
ráadásul ez egy sportkocsi, sokat fogyaszt a komoly igénybevétel miatt!
ha ezt a technológiát kivitelezik egy kicsi, könnyű városi kisautóban
főnyeremény lehet! -
#13 Elektromos Trabi!
-
#12 Honda EV-N
népautó lehet belőle?
az elején a led-ek akár egy újfajta kommunikáció eszközei lehetnek..
-
#11 Ha már Reva:
Reva NXR:
Reva NXG:
-
#10 Ezt néztem már én is, árban egy lexus is ugyanígy kb 10 milla huf körül van és így ránézésre azzal van 1 kategóriában. Tehát ott nincs már nagyságrendbeli ár különbség.
A Tesla Roadster is eléggé impozáns, bár ennek az ára, hatótávja meg a hely szűkössége még elég nagy gyengesége. A gyakorlati tesztek is sajnos igazolták a kiforratlanságát. -
#9 jó próbálkozások, kell is őket fejleszteni, de ez még nem versenyképes technológia. Előbb a hibridek, aztán majd ezek, szép sorban. Bár szerintem én még azt sem élem meg, hogy minden ötödik autó legalább hibrid legyen kis hazánkban. -
Vlala #8
Reva Mini. Kétüléses törpe, 3,5 millió Ft... de nekem nagyon tetszik. -
#7 A 3. elég komoly. :D -
#6 Elektromos autó csak akkor fog elterjedni és ez szomorú mert kapó lennék a környezetbarát autóra ha:
-olcsóbb
-jobb,mint a mostani szénszármazékból működő vetélytársaké.
Sajnos:(((( -
#5 Tesla Model S -
EnxTheOne #4 a nissan nem tetszik, a többi nagyon tetszik :D -
#3 Kerestem, nem találtam.
Ez meg egy gyűjtő topik lenne aktualitásokkal. -
sanyiute #2 úgy emlékszem van ilyen topic hát ideje rá térni ezekre -
#1 Manapság már szinte minden autógyártó előrukkol egy-egy
prototípussal, versenyeznek az új piaci szegmensért. Ez nekünk csak jó,
hiszen a verseny lejjebb szorítja az árakat és emellett újabb technológiák és ötletek kerülhetnek kivitelezésre. Egyelőre azonban még a két legkényesebb kritérium a hatótávolság és a költségek.
Ehhez kapcsolódóan pedig az esetleges infrastruktúra.
Szerintetek mikorra terjedhetnek el ezek a kocsik, lehet-e
a közeljövőben egy szupergyors forradalom, hasonlóan ahogy az informatikában is végbement?
Terveztek-e elektromos autót venni, ha elérhető áron megjelennek a piacon (azaz, ha hosszú távon már olcsóbb, mint a benzines társa)?
Hozzászólásokat és linkeket várok a témában.
(Feltehetőleg lesz egy kis flém az elején, de utána sem áll majd meg a topik, itt lehet majd nyomon követni az egyes autógyárak új modelljeiről szóló híreket)
Kezdetnek egy kisebb körkép a piacról
és néhány jópofa kocsi,
Nissan Leaf
Renault Zoe
Solo-duo, van külön topikja