120
Piros jelzésen való áthajtás
  • w77d
    naná XD
  • joebacsi
    és átment? :)
  • joebacsi
    hogy ők legalább ketten vannak
  • matyi0323
    Bank meg úgy se adja míg ki nincs fizetve

Amúgy múltkorába Nyíregyen tanuló már vizsgázott aztán a körúton elnézte a sávot illetve a lámpát ( melyik sávhoz melyik lámpa tartozik) .. aztán már váltott sárgára amit nézett és beletaposott a fékbe..de amelyik sávba meg ment az zöld volt... aztán ugye satufék.. mögötte a kamion 57-el fék nélkül "megtámogatta hátulról " :D..Mondanom sem kell mi maradt a fiestából... :)
  • desigo
    Ha nincs felvétel róla akkor a rendőr,hogyan bizonyítja az igazát?
    Simán azt mondom,hogy a sárgán mentem át.
    Ha bíróságra kerül az ügy mi a bizonyíték?
  • mila69en
    a lámpa nem volt piros sárga volt, megállni nem tudtunk volna át csúsztunk, egyből fényképez eza szar kamera, és nevetséges nyáron is ez miatt ment a cirkusz mert rossz volt a sz@rjuk, jogtalanul bírságoltak, sok mindenkit...amúgy meg nem kobozhatják el az autót mert az még a banké:DD ezek meg már törzskönyvet akart-.- aztán honnan?:D
  • Vlala #34
    Való igaz, ezért nem vonhatnak ki autót. Csak elkobozhatják.
    Ha nem tisztázzátok az ügyet, akkor rendszám alapján elővezik a bejegyzett tulajt, és inkasszó útján, vagy végrehajtóval is behajthatják a büntit - ehhez sajna joguk van.

Piros lámpás áthajtásom kétszer volt. Egyszer nem látták, de nem mertem megállni (a mögöttem jövő kissé agresszíven tapadt), másodszor viszont figyelmetlen voltam, és rajtakaptak. Jött utánam a rendőr, megálltam, elmondták, mi a szitu, bocsánatot kértem, "figyeljen oda, többször ne forduljon elő, további jó utat" volt a válasz.
    Most viszont szponzorokat keresek az autóm lakatolásához, így akkor is megállok, ha egy méterre van a mögöttem jövő. Ha belémjön a marhája, legalább nem saját pénzből kell kilakatolnom a kisautót.
  • mila69en
    utólag kamera miatt:/ pontosan hogy itt volt veszprémbe és nem lesz kifizetve a 100.000 mert jogtalan szerintem a bírság:( szal dögöljenek meg polgármnesteri hivatal meg küldte a papírt hogy kivonják az autót a forgalomból ha nem lesz kifizetve bementünk rendőrségre ők meg mondták hogy ezért nem vonhatják ki a gépjárművet
  • Peppus
    Jajj, ez a 20 éve vezetek, és nem mentem át piroson, meg égő a piroson áthajtásos emberekre kíváncsi vagyok mennyit is vezethetnek naponta, és hol. Mert ha lemegy a vidéki kisközértbe, hetente egyszer, valószínű kevés szabálytalanságot csinál. Üljetek bele pesten egy autóba, vezessetek naponta több órát, és kíváncsi vagyok milyen fejjel szálltok ki az autóból. Egy piroson áthajtás lenne a legkisebb szabálysértésetek az tuti.
  • shad0w
    annak pont az a lényege. begyűjtenek csomó pénzt, páran akik beijednek úgy is befizetik inkább. jó kis bevétel ez.
    olyan mint a kb véletlenszerűen szétküldött parkolási büntetések voltak. páran azt is inkább befizették, aki utánajárt az "megúszta"...
  • fifi
    nekem 13 év alatt nem sikerült, bocs...
  • autoszimulator
    ha 100ezer, akkor gondolom utólag kamera miatt kapta.

pl Veszprémben is felszereltek egy kamerát, az egyik legforgalmasabb 4 irányú kereszteződésbe, napi 100 db 100e csekket is kiküldtek néha, csak a gond az volt, hogy felét utána kénytelen voltak visszafizetni, mert már a sárga közepén is fotózott a masina...
  • koma2
    Ott a helyszínen, vagy utólag, kamera miatt?
  • mila69en
    annyi! múlt héten bírságoltak meg minket 100.000 pedig még sárga volt a lámpa:/
  • PeeTeR
  • CharrDen
    Kamerát észreveheted, de ha rendőr figyel, és szándékosan átmész, én nem csak a jogsid, kocsid venném el, hanem a lakásod is.
  • karajjj
    hát te se vagy normálisan... írhattál volna inkább egyenesen a rendőrségnek, hogy "láttátok??" :\
  • koma2
    "amúgy szinte biztos, h nincs."

Ezt mire értetted, arra, hogy nincs kamera?
  • koma2
    Pontosan én is így jártam, éppen az orrom elött váltott. Jó bevallom, figyelhettem volna jobban ezt elismerem.
  • autoszimulator
    fateromat akkor büntették meg anno, hogy sárga volt, de még nekiment, és az orra előtt váltott éppen, rendőr meg sasolta a kereszteződést, és meg is büntette. A 20 év alatt, amióta van jogsija, egyetlen büntetése, szóval nem notórius szabálysértő :D Néha becsúszik, ez van.
  • matyi0323
    Jó az aláírásod. :D
    Bocs, hogy offolom ezt a jól menő topikot.. de azért már tanácsot is adtam..
  • Totti5
    Véletlen nem lehet átmenni egy piroson...
  • Totti5
    Én nem mentem át.

1, égő
    2, felháborító
    3, szabályellenes
    4, veszélyes
    5, megéri e egy ilyen balfaszságért fizetni ( ha lebukik az ember ), büntető pontot kapni?

persze olyan volt hogy a fejem fölött váltott át, de ez megint más téma mint az amikor már piros de még 2-3 autó simán átszivárog mint ha kötelező lenne nekik...
  • shad0w
    pedig könnyű, olyan mint a záróvonal, az sem fal...

amúgy szinte biztos, h nincs.

még mielőtt én is le lennék osztva, nyilván minden rossz jelzőt megérdemel aki szándékosan áthajt a piroson, de olyan már nekem is volt, h nem figyeltem eléggé, rosszul mértem fel a távolságot/sebességet és már pirosban csusszantam át.

köszönöm, egészségetekre!
  • Szolnokboy1
    2-2,5 hónap. nyíregyházáról megy.
  • matyi0323
    Ezért topik?:D
    Gyűjtögesd a pénzed..ne a végzést várd.... :)
    Amúgy ajánlanám, hogy mielőbb keress egy rendőr ismerőst, lehet picit kevesebből kihúzod. :)
  • koma2
    Én ezt mind megértem. Csak gondoltam hátha valaki segítene, hogy mely lámpáknál, vannak, ha vannak. Kb mikorra várható a végzés?
  • matyi0323
  • w77d
    hogy lehet piroson áthajtani? nekem 4 év alatt nem sikerült...
  • cement
    mit pattog mindenki, mintha még SENKI NEM MENT VOLNA ÁT DIREKT VAGY VÉLETLEN PIROSON...
    úúúútálom az álszentséget
  • RelakS
    A PIROS az nem JAVASLAT, hanem PARANCS!

Topik zárható
  • Arcor
    Ez senkinek a sírjára nem lesz ráírva hogy nem direkt volt. Nyilván ez egy kicsit erős példa de érted, ez magyarázatnak elég poén hogy nem direkt volt.
  • 0ppika
    "Piros lámpán való áthajtás esetén 100 ezer forint..."
  • koma2
    Hidd el nem direkt volt.
  • Terensz
    Szia!

Én Budapesten, a pesti alsórakparton járok dolgozni, csak én - veled ellentétben - betartom a szabályokat. Ha elütsz: agyonváglak, az biztos.
  • kastil
    te hülye vagy
  • csgery
    Menj el arra megint, és figyelj térfigyelőkamerákat.
  • artschi2
  • 0ppika
    Vannak, 100.000,-
  • koma2
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Tudja valaki, hogy Budapesten a pesti alsórakparton az Erzsébet-híd és a Szabadság- híd között, vannak-e beépítve a lámpákba olyan cuccok, amelyek figyelik a piroson való áthajtást? Előre is köszi a válaszokat.