120
Piros jelzésen való áthajtás
-
Micsu #80 térfigyelő kamerának mi köze a piros lámpához meséld már el? -
#79 B-s jogsival 3500 kg megengedett össztömegű autót vezethetsz
de eddig 2500 kg megengedett össztömegű autóval (kis dobozos teherautók) 80 km/h val lehetett menni max -
#78 itt vannak a módosítások
katt -
#77 ÖÖ akkor valamit félre tudunk:D Mert voltam velük beszélni már. és mondtam, hogy "B"-s jogsim van..azt mondták az jó..
De azzal nem mehetek 2.5 tonna felett, nem? Vagy most én vagyok hülye...
Na de azt tudom, hogy hajtanak, mint a barom:D:D:D -
#76 ez most változott elvileg
A Kormány
…/2009. (…) Korm. rendelete
a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM
együttes rendelet módosításáról
13. §
(1) Az R. 26. §-a (1) bekezdésének bevezető szövege és a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„[(1) Az egyes járművekkel - ha e rendelet másként nem rendelkezik - legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:]
a) személygépkocsival, motorkerékpárral, 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival
- autópályán
130 km/óra,
- autóúton
110 km/óra,
- lakott területen kívül egyéb úton
90 km/óra,
- lakott területen
50 km/óra,”
-
#75 Az szép.. Részvétem!:D -
#74 gondolom útfelújítás volt
tavasszal volt -
#73 Nahh akkor plusz egy adalék:D
Hogy jól beijeszelek!
A GLS gépei Boxerek, de lehet van Merci sprinter is ha jól tudom.
De tök8 mind2 2500kiló feletti cumó. Arra a tehergépkocsi szabályok vonatkoznak.
Magyarul autópálya 80km/h
Tehát ha ott lemér egy 150 el. Akkor 80 tól kezdj számolni.
Kb 160000ft lesz nagyából:D -
#72 De mikor? Mert elvileg a Tatabány kihajtó és a Shell kút között van ott meg 130 a tempó..
Épitkeztek? Vagy ilyenek, mert akkor volt 80 kint egy 2 hónapg kb. -
#71 :D:D
ÖÖ most kaptam jogsit, de az nem függ össze azzal, hogy eddig nem vezettem. Jó sose vagánykodtam, meg semmi ilyen, meg csak itt a közelben mentem, ha nagyon muszáj volt. De msot úgy néz ki, hogy kapok egy állást a GLS-nél.. ők meg nem az 50-es tempóról híresek.. :) Aztán örülök, hogy ilyen fiatalon máris van melóm, és nem akarom azért elszúrni,mert lassú vagyok, de persze azt sem akarom, hogy az első fizum máris a csekkre költsem.:D
Ja és aki jár Debrecenből Nyíregynek a Metro felé..(szerintem csak arra lehet, de lehet én tudom rosszul:DXD ), akkor annak mondom, hogy Nyíregy előtt a híd közepén a kanyarban kint egy 70-es tábla.. és a híd alján közkedvelten kint állnak 3lábúszupermasinák..:D kb. úgy 10 napból 11-szer.. :/:D Tehát nem árt figyelni. :) -
#70 pont tatabánya körül vettek le
80 helyett 101
30 ezer -
#69 Jaj de álszent itt mindenki.
#1: Valószínű nincs, a legtöbb lámpában nincsen mert drága, néhány helyen azért persze van.
Ne mondjátok már nekem, hogy senki nem ment még át "naracssárgán", hogy át akart menni a sárgán de már piroson csússzant át..
Gondolom nem vérpiroson ment át az illető, amikor már vagy 1,5 perce piros a lámpa... -
#68 Figyi viszont én ezek után is azt gondolom, hogy óvatosan.
A Rendőrök rengetgszer kint vannak. Általában hidakon , de van amikor a leállón szemból mérnek.
Amire észre veszed már lemért. (1.5-2kmre ellát az a szar)
140 körültól mérnek (ugye ettől 30000huf a bírság)
Én pont ezért kb 145-150 körül szoktam menni.
Egyrészt ez még nem veszélyes másrészt ha lemér csak 30000ft.
60000ft már nem szívesen fizetnék ki:D És szerintem ennél gyorsabban menni az nagyon veszélyes. Nem azért mert béna vagy, vagy ilyenek, hanem azért mert amire észreveszed mivan, már nincs semmi:D
Plusz sok a 110-el tökölő emberke 90-el előző kamionok stb stb.
150 ről is necces sokszor:D -
#67 Értem, köszi.
Azért kérdezem mert most lett jogsim és ezután egyre többet kell ezen az úton járni.. persze időre :/ és néha jól jön egy kis tempóelőny... :)
Aztán nem lenne jó, ha ez a friss jogsi olyan hamar menne, mint ahogy jött... :)
A dobozokra meg akkor figyelek.
Az M7-en is járok majd, de hát ott amikor jártam így "átutazóban" akkor forgalom (meg állatok voltak ) mindig, hogy ott nem szívesen megyek gyorsabban a kelleténél. :) -
#66 Igen! Én az M1 esen kirakottakat ismerem a legjobban.
Azok 20 kilóméterenként vannak kint.
Az egész pálya szakaszon 5-6 darab van kint. És ehhez 2 mérőkéjük van.
Tehát össze vissza hordozzák, hol itt van hol ott van. És ugye a dobozokat is forgatják.
Az fix, hogy Tatabányánál nagyon sokszor benne van. És a bevezetőn is (m1-m7 közös szakasz) ott ugye 100 van! -
+ a "dobozosok" közül sem mind mér mindig. kicsit közelebbről az is látszik h éppen merre áll. -
#64 Én ugy tudom (sőt ezt 100% ra merem mondani) hogy a kamerák egyike sem mér.
Azok matrica ellenörző dolgok.
Mérő müszerek vannak, de dobozban. És ráadásul ki vannak táblázva.
Régen volt szó erről amit írzs, hogy a kamerák fognak mérni, de akkor az volt hogy átlag sebesség mérők lesznek.
De amikor ezt bejelnették utánna pár hónappal azthiszem az alktomány bíróság kimondta, hogy ez jog ellenes, mivel nem lehet 100% osan megállapitani (utólag, hogy a gép jó-e) hiszen ha akár a két kamera egymáshoz képest 1 percet késik vagy siet.....
Szóval csak a dobozok mérnek. Ezekből viszont egyre több van! -
#63 igen, arra. -
#62 nem mér mind, sőt. -
#61 "Ha elütsz: agyonváglak, az biztos."
xD xD
Tetszik :D
(nem a gázolás lehetőségén nevetek,nem kell félre érteni :) )
-
#60 Ami a pályán van kamera.. azok közül mind mér? Mert régebben tudom, hogy valamelyik csak ilyen "matricafigyelő " volt. Elsősorban Polgár--> Budapest szakaszon...? -
#59 Budapesten sok helyen van térfigyelő kamera.
Én Kistehergéppel járom a várost egész nap (futár vagyok) nekem is csak ilyen átcsusszanok alatta storiim vannak. Viszont a sebeséghatárokkal nem igen vagyok barátságba:D Szóval nekem ez lesz a "vesztem" az tutti előbb utobb.
A lényeg, az hogy szerintem a rakparton legalábbis ott ahol írtad szerintem nincs kamera. A belvárosban teszel ilyet az necces! Ott szinte minden sarkon van.
2 hónap a kiküldési idő. Szóval ha 2 hónap múlva nem jön a csekk megnyugodhatsz. -
#58 Nagykanizsán a rendőrség előtt szinte mindig áthajt valaki a piroson,őket ki bassza le?Oda kellene térfigyelő kamera! -
#57 aki nem ment át még piroson, az nem is igazi rallypilóta! -.- -
#56 Ha ott nincs és nem látta rendőr akkor megúszod. -
koma2 #55 A helyzet az, hogy nem pesti vagyok. És gondoltam, megkérdezem itt, hátha tudja valaki. De akkor azt mondjátok, hogy nincs. Akkor talán van esély, hogy megúszom? -
#54 visszamegy, és megnézi ki van-e táblázva, mert az elvileg kötelező. De megnézi a környező oszlopokat, s ha nincs rajtuk kamera, akkor az űrből tuti nem nézik. De ha ennyire sem zavarta, hogy a helyszínen megnézze, akkor szerintem mindegy. -
#53 Ehh sry, 46 hozzászólás :) -
#52 Jófejek itt az emberek. 51 hozzászólás és senki nem tudott válaszolni még a topicnyitónak, csak megy a lebaszás meg a sztorizgatás :D
Én egyébként nem tudok róla hogy lenne kamera azon a szakaszon... -
#51 Most miért mondod??:D
Legalább egy kicsit még izgulhatott volna.. áhh hamar lelőtted a poént. :DD
Amúgy ha jól tudom inkább a belvárosfelé..tehát nagyon bent :D vannak kamerák, de ott sem mindenhol. -
#50 egy rendőr szava is többet ér -
#49 Persze az sem megoldás,hogy beleugrik az ember a fékbe,mert akkor könnyen seggbe vágják hátulról. -
#48 Én általában ha látom,hogy vált a lámpa akkor vagy gázt adok,hogy átférjek sárgán,vagy fék. Távolságtól függ,de olyan még nem volt,hogy szánt szándékkal mennék át a piroson. Olyan meg valszeg már velem is előfordult,hogy fölöttem váltott pirosra,de azt kinem szarja le,ugyis van egy kis szünet a két lámpa váltása között. -
#47 Nincs semmilyen kamera ott. -
#46 Erre van a kötelező biztosítás. Belém is jött egy ladás falusi csávó, nem ismerte a járást a városban, lerendeztük a biztosítójával, 25ezret kaptam, de 10ezer Ft-ot kellett fizetnem az autószerelőnek. Inkább koccanás volt, de tényleg volt egy kis sérülés. Szóval az nem kifogás, hogy mögötted ki és hogyan jön, ha mindig így megy mögötted valaki akkor hogy állsz meg? :D -
#45 Én csak átgyalogolni szoktam, bár mióta múlthéten majdnem elcsapott egy busz azóta már ritkán -
#44 két rendőr szava többet ér a tiednél, és alapból, annak idején az ilyet jobb volt elismerni. Stop stáblás akciók szintén, ott sem mindig kameráznak.. -
#43 én pesten évi húszezer kilóméter fölött nappal is és éjjel is és komolyan mondom nem emlékzem, hogy valaha is átmentem a piroson.... -
#42 Sima ügy volt..
Pár hete volt.. épp tegnap láttam a fiestát.. már egy ilyen matchbox-t sikerült kikalapálni belőle pár hét alatt...:DXD Kegyetlenül legyalázta:D:D -
#41 ha jól tudom akkor a rendőr állítása bizonyíték értékű....