Újabb fotók az Enceladus gejzírjeiről
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
Másfelõl te vagy az elsõ, aki a Kalevalát elméletnek nevezte... <#vigyor>#vigyor>
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Más fizikai körülmények, lehetõvé tehetik könnyen, hogy más elemre épülve alakuljon ki élet.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Vagyis pontosan ugyanolyan, csak egészen más. 😊
#23:
"nem lehetséges, hogy ezer év múlva, mikor egy ismét elhanyagolható szeletét ismerjük, ki fogják röhögni a Newton-i fizikát?"
Nem. A newtoni fizika a maga érvényességi körében akkor is éppoly igaz lesz, mint ma, mert pontosan leírja a testek mozgását és ezek a testek millió év múlva sem fognak másképp mozogni. Ezzel szemben a geocentrikus világkép már ezer éve sem volt igaz.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Az én õseim inkább a barlang falára rajzoltak :-D
1%-nyi nagyjából a jelenlegi ember tudása az õt körülvevõ Univerzumról, ennek alapján szépen megírt könyveket eladni lehet, de tényként kezelni õket, erõs naivitás. Túl keveset tudunk, gyak. semmit!
És sajnálom, de a publikációkban még nem feltétlenül lehet megbízni. Az elmúlt évtizedben tucatnyi könyv jött ki a relativitás elmélet meghazudtolásától, meg kis, zöld piramisokról, meg antigravitációs legyekrõl, satöbbi...
Ha valaki nem ír szenzációhajhász könyvet, akkor nem lesz híres, ez esetben nem éri meg megírn, viszont annyi könyvet írnak, hogy elkerülhetetlen, hogy egymásnak ellentmondó, ellenõrizetlen információk lepjék el a polcokat.
Dr. Csurgay Árpádné gondolatát idézve, mikor nem volt még könyvnyomtatás, és minden lapér le kellett vágni egy kecskét, igazán meggondoltákaz emberek, hogy mit írnak le, ezért ha egy 500 éves könyvet a kezedbe veszel, az tükrözi a kor lényeges elemeit. Ma bárki beül a Word elé és elkezd pötyögni, és senki se fogja elenõrizni, amit leír, mert a hozzáértõk úgyse olvasák el, mert nincs rá idejük. Az internetet és a környezõ világunkat roppant bizarr módon lepte el a szemét. (Ezt úgy mondodm, látatlanban, hogy nem olvastam a lent említett könyveket, s nem is azokat óhajtom minõsíteni, csak amit az elején mondtam, hogy olyan szûk szeletet látunk az amúgy megismerhetõ univerzumból, és ezer évvel ezelõtt is azt mondták, hogy a Föld van középen, nem lehetséges, hogy ezer év múlva, mikor egy ismét elhanyagolható szeletét ismerjük, ki fogják röhögni a Newton-i fizikát?)
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
<#nyes>#nyes>
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
ez nem kicsit vicces.
Simon Singh: A nagy bumm - Minden idõk legfontosabb felfedezésének története
Timothy Ferris: A világmindenség - Mai kozmológiai elméletek
Michio Kaku: Hipertér
Én is majdan ezt a 3könyvet meg is akarnám venni majd. Csak nincs rá keretem xDD
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
én 3 könyvbõl merítettem ismereteimet igen kimûvelt olvtársakkal szemben:
Simon Singh: A nagy bumm - Minden idõk legfontosabb felfedezésének története
Timothy Ferris: A világmindenség - Mai kozmológiai elméletek
Michio Kaku: Hipertér
Akiket tényleg érdekel a téma kötelezõ olvasmányok ezek, hogy ne írjanak ekkora butaságokat, mint alább.
Én is olvastam Asimov, Bradbury és Clarke sok könyvét, de azokat a helyükön kell kezelni, nem kell a silicium alapú életet komolyan venni.
Érdekesnek és megdöbbentõ hatásúnak szánták íróik, de azok csak képzelgések, sajnos vannak akik nem tudják a tudományos megállapításokat az álomvilágtól megkülönböztetni.
Lehet, hogy különbözõképp értelmezzük, amit írt. Én úgy értettem, hogy szerinte a szénalapú élet az egyetlen valószínû életforma, de ez nem korlátozódik a Földre. Majd ha akarja, leírja, hogyan gondolta.
Túl végtelen a tér, túl sok a lehetõség...
Még mindig Heliocentrikus agymenés vanik? <#idiota>#idiota>
Él mint Marci Hevesen...Qurva gazdagon 😉
Meg kell hagyni jó ötlet volt 😄
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
http://vakond.hu/
1. Korlátolt gondolkodásra vall kizárólag C alapú létformákban gondolkodni.
2. "ha az evolúciós elmélet igaz, szinte 0 az esélye más életformának"
MELYIK? :-D De lényegtelen is, mert ahogy a Földön kialakult/teremtõdött az élet, úgy éppen megeshetett ez más Galaxisban is.
3. "ha a teremtés elmélet igaz, akkor pont 0 az esélye"
MELYIK? Ebbõl is van egypár... a legjobb az óriás teknõs hátán utazó világ. Azatuti! :-DDD Mellesleg a Biblia egy szóval nem említi, hogy Isten a 8. napon mihez kezdett ;-)
Szóval az ember csak olyat fog felfedezni ami hasonlóságot mutat azzal ami most körbeveszi. Talán késöbb amikor már bõvûl az idegen létformákkal kapcsolatos imseretink könnyen lehet, hogy már olyanokat is ki fogunk bökni amit ma még el sem tudunk képzelni.
Régen olvastam, hogy talán lehetséges szilicium alapú élet is. Bár ez erõsen scifi...
a szén, hidrogén, oxigén olyan kombinációs lehetõséget ad a fehérjék változatosságának, amit más elemekkel nagyságrendileg sem lehet megközelíteni
ha az evolúciós elmélet igaz, szinte 0 az esélye más életformának
ha a teremtés elmélet igaz, akkor pont 0 az esélye
ha felvázolsz egy harmadik elméletet és annak van reális esélye a másik 2 mellett, akkor igazad lehet
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.