16
  • Throme
    #16
    ..halljátok, hogy nyikorog mikor felnyitják :) ?
    Egyébként tetszik, csak félő, hogy gyengus procikkal tudják elkerülni a megsülést...
  • MaXiMkA
    #15
    Hát az igazat megvallva nekem nagyon is tetszik ez a megoldás, mivel a laptopok tényleg melegednek, csak arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire lesz olcsó az ilyen passzív hűtés előállítása ? Tudom, hogy vannak vízhűtéses videokártyák, meg ilyen procihűtő nyavalyák, amik szintén vízhűtésesek, de ki engedheti meg magának azt az árat ??? Azért ezen is el lehetne gondolkozni. Amúgy az Asus-t nem féltem, szenzációs, hogy mennyire feljött az utóbbi időben, szóval csak hajrá. :)
  • kvp
    #14
    "Intel Atomon kívül mire elég ez a hűtési megoldás?! Bármely proci a legjobb réz bordákkal és aktív hűtéssel(laptop),is szép hőket képes termelni."

    Az intel core2solo procikbol hoztak ki olyan alaplapra integralt valtozatot, ami gyarilag passziv hutesu volt. Kellemes 1-2 Ghz-es 64 bites proci es ha racsos teteju hazban van, akkor nem melegszik. (iden nyaron szobahomerseklet +2 fok volt a maximum)

    Az asus otlete a kovetkezokre epul:
    -elemelik a meleg komponenseket a felhasznalok labatol, nehogy megsuljenek
    -ha a formara mart hutoborda a teljes alaplapot fedi, akkor nem megy bele a por

    Es igen, volt par olyan laptop aminek laba volt, pl. a thinkpad-ek kozott is, de azokat kihajtott labban nem lehetett combra fetetve vagy suppedos agy/kanape telejen hasznalni, amik valamiert kedvelt formai a laptop hasznalatnak. Ez a megoldas pont ezekben az esetekben lenne jo. (bar a hot a kijelzo hatuljara vezeto megoldas jobbnak tunik, de az valoszinuleg egy masik gyarto)
  • keeppy
    #13
    Asus csoda még1..., nem kösz. Intel Atomon kívül mire elég ez a hűtési megoldás?! Bármely proci a legjobb réz bordákkal és aktív hűtéssel(laptop),is szép hőket képes termelni. Akkor ezt mire?!
    Asus mérnökeiből kinézem, hogy következőleg bejelentik, ez a Passzív hűtéses csoda, SATAII-es 160gb-os seagate vincsit tartalmaz 5400rpm-el.
    És akkor nem leszek rest megkérdezni minek szedtétek ki a ventit?!
  • Sir Ny
    #12
    nem lenne egyszerűbb az egész alját és tetejét rácsból készíteni? akkor nem kéne ilyen csúszkaizé.
  • Mike at home
    #11
    mint egy irattartó :)
  • Crane
    #10
    lapaleves: Köszi, akkor ezek szerint volt olyan tervező akinek eszébe jutott.
    amitakartok: Méretezés, anyag, és kivitelezés kérdése csupán.
  • lapaleves
    #9
    régi compaq armada 500 nevű notin volt ilyen kitámasztó pl.
  • Sir Ny
    #8
    én most rátámaszkodtam a billentyűzetemre. erősen. és nem tört le a kitámasztó bizgentyű.
  • amitakartok
    #7
    Talán mert a laptop súlya a mezei billentyűzetének többszöröse? (Igen, fogtam már laptopot és tudom, mennyire nehezebb - mielőtt még valaki megkérdezi)
  • tucky1
    #6
    Behull a por piszok az nem csak gusztustalan lesz, de még kipárnázza és "fűti" is, bár kis teljesítményű gépnél érhet valamit.
  • lapaleves
    #5
    már a palomino magos athlon kazánt a szintén nem lájcos nforce2 híddal is passzívan hűtöttem... igaz kellett hozzá csinálnom egy marha nagy bordát meg egy marha nagy kéményt, de csend volt.

    ez a megoldás a méretből és a kialakításból adódan csak valami minimális disszipációt képes elvinni, nincs huzat, mint a kéményben.
  • iambg
    #4
    Szar az egész, a bordákat egy idő után nem tudod rendesen kitakarítani, a megül bennük a por, piszok, gusztustalan lesz. És akkor még nem is ettél a gép mellett.

    Ha víz alatt mosható a cucc, amit viszont kétlek, akkor visszavonom.
  • Crane
    #3
    Nagyon jó ez a mappa külső. Ötletes, és vagány. Tiszta sci-fi éreztem van tőle.
    De erre a dologra már korábban is rájöhettek volna. Én is alá szoktam támasztani a laptopomat, hogy megdőljön a billentyűzet (kényelmesebb használni), és a levegő is jobban áramlik alatta (hosszabb élettartam). Sose értettem, miért nem tesznek a laptopokra olyan kihajtható lábakat, mint ami a billentyűzeten is van (bár lehet hogy vannak ilyen modellek, csak én nem tudok róla.)
  • johnsmitheger
    #2
    Fog működni csak sz@rabb hűtéssel :DD Azért van valami az alapötletben, hiszen a venti motorja is melegített valamit :DD
  • valaé valaé ná
    #1
    Akkor lecsukva nem fog működni ?