14
-
valentine2 #14 Mindezt még az is segíti, hogy a Pirate bay az új bittorent technikának köszönhetően képesek tracker nélkül is üzemelni!
Szélessáv -
#13 ezt ők sosem fogják beismerni. -
bunny #12 Vigyázz mit írsz, nekem simán kitörölte a hasonló hozzászólásaimat egy régi orosz vezető nevét viselő tulajdonos. Én annyit ott voltam az elején, hogy kevésen múlott, ne legyek benne :D Mondjuk nem bánom, hogy kimaradt ... -
balee66 #11 „Alapjáraton a letöltés bűn”
Ezt így kijelenteni elég merész dolog. A bűn az a gyilkosság, a lopás, stb.
Nem mindegy, mit töltesz le, és a letöltés után mit kezdesz vele.
-
Hugh Hefner #10 a fórumozók egy része túl korlátolt, hogy felfogja, hogy milyen oldalon van, hiába emlékszik rá, a másik fele meg szimplán túl fiatal ahhoz, hogy emlékezzen rá. -
#9 LOL a warez csak úgy szivatja a szoftver rendőrséget:D
Sztem hagyák rá ezt a szarakodást úgyse mennek semmire,a warez mindig győz azt szevasz:D -
#8 SuperGamez :)
De előtte, ha jól tudom superwarez volt az oldal neve. -
veghlaci05 #7 Miért, minek a rövidítése? -
kovadam87 #6 Alapjáraton a letöltés bűn (bizonyos törvények értelmében ami szerintem korrekt), de én a mai napig azt vallom hogy ha letöltök (esetleg) egy játékot, kipróbálom játszok vele pár hónapot, és utána megveszem, vagy éppen sokkal később megveszem az összes kiegészítővel együtt újra az már nem bűn. Ha mindenki így gondolkodna eltűnhetnének az efféle viták és okoskodások :-) Mert ok hogy letöltöd, de utána meg is veszed (ha meg nem veszed meg akkor úgy is DELETE ami senkinek se számít semmit). Én úgy gondolom hogy minden játékból kéne üzemképes demó ami nem 3 pálya meg stb, hanem terjedelmesebb, és ami nagyon fontos hogy a magyar színvonalra kéne csökkenteni azok árát. Nem 10-18 Ezerért árulni egy db DVD-t hanem mondjuk 5 ért a legújabb csúcsjátékokat. Fogadjunk h megnőne a kereslet és visszább szorulna a kalózkodás (természetesen el nem tűnne) ;) (persze ez csak hosszútávon jönne be a gyártóknak és a kiadóknak, bár a mai világ nem erről híres h ezt a vonalat támogassa). Szomorú örök macska egér játék ez... addig amíg vmelyik fél meg nem unja :-) -
#5 -
Lumania #4 "Sokan még itt az SG fórumon is bigott módon kispolgárkodnak és elítélnek mindenkit aki letölt és élvez egy terméket amiért nem fizetett."
És már mindenki elfelejtette, hogy az SG minek is a rövidítése. -
#3 Virgin Media közölte tanulmányának eredményeit, amelyek arra mutatnak rá, hogy a kalózmásolatok gyakori letöltését elismerő felhasználók több zenei tartalmat vásárolnak az interneten mint a laikusok.
Na ez az ami a leglényegesebb szerintem az egész cikkben. Sokan még itt az SG fórumon is bigott módon kispolgárkodnak és elítélnek mindenkit aki letölt és élvez egy terméket amiért nem fizetett. Már pedig ahogy a Virgin tanulmányából is látszik (akik egyébként eddig eléggé kalózkodás ellenesek voltak), az hogy te letöltesz az nem azt jelenti h nem is kívánsz érte így úgy fizetni. Az h te megnézel otthon egy filmet az nem azt jelenti, hogy nem nézed meg moziban, veszed meg dvdn. Van aki szeret biztosra menni. Nem vesz meg látatlanban egy zenei albumot mert még a jól bevált együttesek is okoztak neki csalódást, így leszedi mp3 aztán ha úgy érzi megveszi utólag.
Szerintem az itt a baj hogy a jogvédők csak addig látnak amíg én elindítom a torrent letöltést és úgymond kicselezem őket, de azzal a részével már senki nem foglalkozik hogy mit csinál a az illető a film megtekintése után.
Én úgy látom, hogy a torrent, a warez egy hatékony eszköz a tudatos vásárló kezében. Nem szeretne zsákbamacskát venni és miután már épp elégszer érezte úgy hogy átverték egy jól felépített kampánnyal, úgy dönt hogy él ezzel a lehetőséggel.
Viszont - ahogy ez a Virgin kutatásából is kiolvasható - nincs vége a történetnek azzal, hogy elindítottam a torrentet.
Szerintem itt azzal van a jogvédőknek baja, hogy van egy lehetőség amivel kiszűrheti a vásárló azt amire nincs szüksége mindezt.
-
yossarian14 #2 "Az már más kérdés, hogy a Pirate Bay alig egy nap után visszatért"
olvasd el a cikket! ;) -
#1 nekem az állítólagos bezárása után is megy a piratebay... na, most akkor mi van? :)