31
  • willcox
    #31
    Hogy ki minek fogja fel, az nem is érdekel, mint a gugli egyéb beetetős dolgai sem. Egyedül a keresőjét használom.
  • endrev
    #30
    Most ez azt jelenti, hogy eddig a szoftverért fizettünk, most meg a netkapcsolatért? Végülis ezt egyfajta lízingnek is felfoghatjuk.
  • endrev
    #29
    Most ez azt jelenti, hogy eddig a szoftverért fizettünk, most meg a netkapcsolatért? Végülis ez egyfajta lízingnek is felfogható...
  • willcox
    #28
    Nem! A Main memory (RAM).
    A 8.0-s dobozos verziónál simán kicserélték 8.3-ra. A 2006-ról pedig lehetett upgrade-elni (kis ráfizetéssel, de ahhoz új térképeket is kaptál).
  • uniu
    #27
    "Main-be (device), akkor pláne gond lehet, mert általában nincs nagyon sok hely ott." Hol az az ott ?:)) Esetleg a SIM kártya, vagy RAM ?:)
    Viccet félretéve: Azért az iGO csinált egy trükköt, a 8.0-ás verzió után kiadta a 8.3-at ami már más liszenszet kért. Na meg persze a 2006 is más kóddal ment. Ezeket mind külön meg kell venni...
  • willcox
    #26
    Nem kell ahhoz puszta közepe! Még az M0-n is van olyan szakasz, ahol nincs térerő, leágazás viszont van.
    Persze sok múlik azon, hogy mekkora térképrészletet tölt le egyszerre. De ha nem lehet előre letölteni pl. egy, vagy több ország térképét (ha akarták volna, akkor megcsinálhatták volna), akkor azt a szar térképrészletet mindig le fogja neked tölteni. Kérdés az is, hogy hova tölti. Ha nem háttértárolóra (SD kártya, vagy az esetlegesen az eszközben lévő nagy belső memória (My Storage)), hanem a Main-be (device), akkor pláne gond lehet, mert általában nincs nagyon sok hely ott.
    Ez egy sima lehúzós alkalmazás, ami ingyenességet hazudik és a járulékos költségeket elfelejti megemlíteni. Nem csodálkoznék azon, ha a gugli jutalékot kapna a szolgáltatóktól. Egy Garmint, Tomtomot, vagy iGot egyszer kell megvenni, és utána használhatod akármeddig, nincsenek járulékos költségek. Valamennyi ideig még térképfrissítést is kapsz (ingyen). Mivel az utak a legritkább esetben változnak, így gyakori frissítésre nincs szükség. Az utak állapotát és/vagy forgalmi adatokat a TMC-vel el lehet intézni, amihez szintén nem kell internetkapcsolat.
  • willcox
    #25
    Így van. Tegyük hozzá, hogy az android is úgy van megcsinálva, hogy kell internet kapcsolat, mert különben szart sem ér.
  • uniu
    #24
    A puszta közepén tök mindegy. Amúgy arra elég, hogy pl látod, hogy már közeledsz az autópálya lejáróhoz.
  • mamo33
    #23
    + - 1 km ???? Az neked be van pozicionálva???
  • mamo33
    #22
    Az internetre valóban nem csatlakoznak! A műholdakhoz viszont annál inkább! És ha ez a kapcsolat megszakad (offline), akkor megáll a tudomány!
  • uniu
    #21
    A Google Maps Symbianos változata akkor is be tud pozicionálni, ha nincs még GPS kapcsolat. Az adótornyokból kisakozza a helyzetet. Vidéken +-1 km pontosággal, BP.-n, +-200méter (Tornyok számától függően.)
  • mármindfoglalt
    #20
    Ha a Google elmenthetővé akarná tenni a térképeit, sztem már rég megtette volna. Azzal is "alaposan befűtene" a navigációs készülékekhez térképeket gyártó cégeknek. Eddig viszont egyedül a GoogleEarth tud offline visszahívni pár dolgot a gyorsítótárból, ha nagyon muszáj, de alapból az összes ilyen gúglis dolog úgy van megcsinálva, hogyha van internetkapcsolat, akkor mindent onnan tölt le.

    mamo33: Igen, offline GPS. A hagyományos GPS készülékek offline működnek, ugyanis a saját beépített háttértárolójukban tárolják a térképeket, és onnan hívják elő, mindeközben pedig nem csatlakoznak az internetre. A legtöbb hagyományos GPS már csak azért sem tudna internetre csatlakozni, mert nincsen bennük adó-vevő, ami ugyebár egy vezetéknélküli kapcsolathoz elengedhetetlen volna. Vagy te a zsebrádiót is online eszköznek tekinted?
  • [HUN]FaTaL
    #19
    TeleAtlas Kelet-Európa és Közép-Európa úgy, ahogy van egy nagy FAIL.

    Egyelőre maradok az IGO8.3-nál. :) Nyugat-Európa Teleatlas, Kelet- és Közép-Európa TOPMAP.
  • who am I 7
    #18
    Jah bah, jártam már így...elfelejtettem, hogy kint vagyok és kb 1mbnyi adatot lehúztam gyorsba...meg is lett a + 0 a hó végén háevvan..
  • who am I 7
    #17
    olvasod is a cikket?vagy csak csapkodod a billt összevissza? >

    "béta a telefonokra és szélessávú internetelérésre támaszkodik".."Minden az interneten keresztül történik, a Google Maps és a Street View platform használata mellett".

    Logikusnak tűnne, h egy ingyenes cég nem akar tonnányi megabájl forgarmat generálni, de akkor is az van a cikkben ami...Meg kell kérdezni egy andorid usert mennyit zabál..és akkor lesznek tények is.
  • Lokids
    #16
    Már nem azért, de ha kimész a pusztába ahol nincs térerő, valószínűleg nem lesz előtted 50 elágazás, hogy kelljen a navi. Városban, vagy olyan helyen ahol autópályára kell le/fel hajtani, ott meg valószínű, hogy lesz térerő.
  • willcox
    #15
    Én inkább úgy látom, hogy nagyon hülyének kell lenni, hogy azt higgye az ember, hogy a Google gondol azokra, akik el szeretnék kerülni a magas mobilinternet számlát.
    "10000000%, hogy lehet majd gépről is frissíteni ha úgy akarjuk." - elég lett volna 100 is.
    A guglimániásoknak: most már nem csak azt fogják tudni, hogy kivel és mit levelezel, hanem azt is, hogy merre jársz.
    Akkor mit csinálsz, ha nincs egyáltalán térerő? Akkor mivel és hogyan navigálsz? Nem lesz letölthető a térkép! Ez a probléma a hagyományos navigációval nem fordulhat elő.
  • akyyy
    #14
    csak a magyarországi googles térkép (teleatlas) egy nagy FAIL
  • Narxis
    #13
    Nagyon hülyének kell lenni, hogy azt higgye az ember, hogy a Google nem gondol azokra akik el szeretnék kerülni a magas mobilinternet számlát. 10000000%, hogy lehet majd gépről is frissíteni ha úgy akarjuk.
  • mamo33
    #12
    Igazad van! Persze én nem pont erre gondoltam!
  • uniu
    #11
    Telefonon a Google Earth offline tudja használni az eddig letöltött térképeket.
  • Utokverek
    #10
    Egyébként szerintem egy útvonal x km-es körzetében map prebuffer még aktív netnél, és meg van oldva minden probléma. Nekem tetszik a megoldás, és térképnél nem eszik sok adatot.
  • Utokverek
    #9
    háccerintem marrhalyó

  • pasi29uk
    #8
    Alias papír térkép ;) Lehet haladni vele szépen, csak sokaknak bonyolult ja és nem trendi állítólag
  • mamo33
    #7
    Offline GPS ??? Na még azzal nem jutnál el sehová, az is biztos!
  • Glutamin
    #6
    Egset kell értenem az eddigi hsz-ekkel. Ez így ebben a formában nem nyerő.
  • ZeemanX
    #5
    Jaja, pontosan. Francokat érdekel az online navigáció. Persze, jó kis lehúzás, az tuti...

    (Egyébként ezeket bírom: "DVD-minőségű videofelvételt". Esetleg felbontású. Mer még a végén asziszik a marháják, hogy benne van egy 70 milis Panaflex celluloid kamera és lotrot tucc vele csinálni... :-) )
  • plázaFÓB
    #4
    Köszi usa, meg köszi kapitalizmus, de én is maradok az offline GPS-nél. Majd azért fogok havi 10-20 ezret fizetni, hogy használni tudjam azt amit ingyen is lehet? Hát lehúzható amerikai hülye birka vagyok én? Persze, kicsit biztos, de ennyire azért nem.
  • roliika
    #3
    Pláne ha mész mész..és hopp elfogy a 3G, átvált GPRS-re. :DDD

    Átérsz a határon, és majd a hó végi számlán 2 nullával több lesz. :D (végülis a nullákkal a BKV-nál sem szaroznak)
  • who am I 7
    #2
    " telefonokra és szélessávú internetelérésre támaszkodik"

    Aha..és ahányszor x helyen szaladgálunk annyiszor mindig letölti a zinternettről?Vagy csinál egy temp file-t, ha már 1x letöltötted..de úgy updatelik, akkor ha updatevan újra letöltés..hát nem tom, de biztos megdobná a netforgalmat rendesen, ha nem menti el jól.
  • pasi29uk
    #1
    Bravo! Ha olyan ügyes kis jószág akkor egy eltárolt (16 gigába sokminden belefér) térkép és az antenna jelek alapján elnavigálhat offline is ha elég gyorsan tudja feldolgozni a jeleket.
    Némelyik hitvány néha GPS 2-3 utcával is el van maradva ami elég idegesítő főleg ha cikázni kell és mész körbe-körbe :S