305
Helyek, amiket jobb ha elkerülünk este. Terek, utcák, aluljárók, bandák, rosszarcok feltűnési helyei.
  • CharrDen
    #305
    Jól kezdődik
  • tenkenorman
    #304
    egyszer jöttem haza a dürerből és gondoltam rövidítek. nem volt jó ötlet. semmi bajom nem esett de felelőtlen volt. először bementem a népligetbe hugyozni:D
  • birdo #303
    Erzsébet ??
    Nagyából kertváros...nehézkes közlekedéssel.A központ nyüzsis...de nem balhés )
  • Tarajos Sül
    #302
    Üdv (tudom, elöbb kelett volna :D )
    hamár itt vagyok, akkor érdekelne, hogy Pesterzsébetről milyen vélemények vannak?
    50-50%, hogy ott dolgoznék egy villanyszerelési boltban :)
  • Tarajos Sül
    #301
    "az első sarkon szétszednék pörgőrúgásával együtt"
  • Tarajos Sül
    #300
    "hamarosan BP-re koltozok"

    Akkor jó hírem van,úgyan is tudnék neked egy állást
    Engem azért hajtottak el,mert nem vagyok pesti :D,és olyan munka,hogy a bejárás miatti késések hátráltatnák őket :D
    Neked még pont jól is jön ki,mert metróznod kéne(átszállás nélkül) városkapuig,onnan meg 122-es busz 4-5 megálló :)
  • ScarY MAN
    #299
  • AtomHeart
    #298
    Valoszinuleg ironia volt a jeled az oviban! :))
  • kamilla6666
    #297
    Én elég gyakran vagyok kint a pesti éjszakában barátokkal, és ugyan nem vagyunk se rosszarcúak, se kötekedősek, de tényleg soha nem ért még bennünket semmi atrocitás.
    Persze elsősorban fő tömegközlekedési útvonalakon járunk, talán ezért is.. de szerintem azért mindkét fél sáros egy kicsit, amikor valami balhé tör ki.
  • ScarY MAN
    #296
    barátságos környék. Sok a kedves ember. :)
  • AtomHeart
    #295
    A Koztarsasag terrol (nyocker) mi a velemenyetek..?
  • REPS0L
    #294
    túlélte a kocsi a dolgot :)
  • Prody
    #293
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • byzhouse
    #292
    reggelre ferrari fog állni a helyén
  • REPS0L
    #291
    ilka utcáról vélemény? este itt áll a kocsim ma...
  • Encore
    #290
    Itt lakom egy éve, soha nem volt semmi balhé. Gondolom azért mert a Váci út nem egy mellékutca, elég forgalmas, a rendőrpalota is itt van, sokszor látni járőrautót, gondolom legalább a rendőrpalota környékén jobb statisztikát akarnak. :) A lényeg, hogy szerintem biztonságos, akad pár kisebbségi, de egyik sem kötekedős fajta, legalábbis belém még nem kötött egyik sem.

    A hetedik kerültről kinek mi a véleménye, főleg a Vörösmarty utca környékéről?
  • Yoda001
    #289
    +1

    már topiknyitás óta olvastam a hozzászólásokat, azért elég elszomorító ez az egész... nagyjából késő este felé/éjszaka semerre sincs biztonságban az ember..
  • pinnacle
    #288
    4 évig naponta megfordultam ott. Nekem nem volt egy említésre méltó dolgom se :( De osztálytársaim közül se volt senkinek incidense.
  • w77d
    #287
    jó placc.... sok a jó kiscsaj arrafelé, na meg a kemény kötekedő fasz :D
  • AtomHeart
    #286
    Felhozom a temat, mert hamarosan BP-re koltozok, es kicsit aggodom...

    Mi a velemenyetek az Arpad hidi metro megallo kornyekerol (Vaci ut + Robert Karoly keresztezodese)..?
  • CaviaR
    #285
    Ja a vége még lemaradt. Ha az ember nem rögtön bűnözőt keresi bennük, akkor a legtöbb gázos helyzetet (ami amúgy is elég ritka) meg lehet úszni simán.
  • CaviaR
    #284
    Úristen ez beteg. Komolyan már egyesek olyanok itthon is mint az idióta amerikaiak, hogy a saját árnyékuktól is rettegnek.
    Persze vannak olyan helyek ahol gáz emberek vannak, de a nagyon ritka. Régebben sokat jártam az Örsre este 11-körül bnőmért vagy haverhoz ki Csömörre, de semmi nem volt.
    Max egyszer amikor jött szembe két kancigó, amikor mellénk értek azt motyogta az egyik h kapjátok be v vmi ilyesmit, azt mentek tovább. Nem szóltam vissza mert egyrészt összepakoltak volna egy perc alatt, másrészt nem volt olyan pro a csaj h beriszkizzek egy kést az oldalamba egy kis hősködésért. :D

    Sokat jártam még a keletinél is, késő este de egyáltalán semmi. Egyszer egyedül mentem 1körül arrafelé, jött egy nagydarab kopasz ilyet szól: adjál má' egy cigit, adtam neki és meglepően kulturáltan megköszönte és elment.

    Sok ilyen sztorim van mert gyakran járok hajnalban haza bulik után, lényeg az, hogy Chuck Norris a filmben kemény, de az első sarkon szétszednék pörgőrúgásával együtt. Lehet hősnek lenni, tele van velük a temető.
  • minigirl
    #283
    Három évig laktam Pesten, és pont a Keletinél egyszer sem történt velem semmi. Pedig a Keletiből 24essel vagy 7es (és társai) buszokkal jártam, de még csak az időt sem kérdezte tőlem senki. És nem egyszer volt arra is példa, hogy éjszakai vonattal érkeztem Pestre, mégsem futottam össze a bizonyos "veszélyes elemekkel". Lehet, hogy csak nekem volt szerencsém, és azt is tudom, hogy tényleg balhés a környék, de nem annyira gázos, mint pl. Kispest (Határ út környéke), a Nyugati pu., vagy épp az Orczy tér környéke.
  • rooney8
    #282
    oda járok suliba de még semmi se volt (kopp kopp kopp :)) igaz estefelé nem sűrűn járok arra, de napközben semmi extra :D
  • Carloska
    #281
    A Keleti pályaudvar egy igazán veszélyes környék. Lényegében egy mondattal lehetne jellemezni: „Kerüld el a Keletit, mert gáz!”
    Ez a környéken fokozottan oda kell figyelnünk minden apró részletre, jelre, hangra, mert nagyon sok helyről érkezhet támadás.
    Amíg ezen a környéken közlekedünk, legyen előkészítve az önvédelmi eszközünk, és készültségi szintünket „állítsuk” magasabb fokra.

    A 76-os troli végállomásán nem vagyunk biztonságban. Itt sok ember fordul meg, nagy a tömeg, nehéz kiszúrni a „veszélyes elemeket”.
    Ahogy leszállunk a troliról és elindulunk a Keleti irányába, balkéz felé van egy McDonald’s (Thököly út iránya), jobbkéz felé pedig egy Burger King (Rákóczi út iránya).
    A McDonald’s mellett találjuk az aluljáró lépcsőjét. Ha nem megyünk le a lépcsőn, akkor a felszínen egy árkádsor alatt kell közlekednünk. Ez a hely kerülendő, mert nagyon sok „veszélyes elem” található itt. Vannak árusok, koldusok, csövesek, és sok seftes és lehúzós „elem”. Ajánlott elkerülni.
    Tovább haladva a Thököly út felé, a beugrókban, belsőudvarokban különböző boltokat találunk, ha lehet kerüljük ezeket a helyeket, mert ezek tökéletes zsákutcák. Ha menekülni kell semmiféleképen ne fussunk be ide, mert nagyon könnyen bekerítenek, és nincsen menekülési útvonal (csak a támadókon keresztül).
    A felsorolt részek mindegyike sötét, rosszul kivilágított, kevésbé látható részekkel tarkított terület. Simán ki tudják rabolni az embert, vagy úgy szúrják meg, hogy az senkinek sem tűnik fel.
    Ha lehet, ne közlekedjünk az árkádok alatt! Messziről kerüljük el a zsákutcák benyílóit (bármikor belökhetnek-ránthatnak bennünket)!
    Ha tovább megyünk a Thököly úton egy KFC (gyorsétterem) mellett megyünk el; akár a KFC, akár a McDonald’s, akár a Burger King egy lehetséges menekülési hely lehet, de ne nagyon bízzuk el magunkat (tavaly a Blaha Lujza téren található McDonald’s biztonsági őrét szúrták le, mikor egy veszekedő „elem” párt próbált kituszkolni az étteremből).
    Ha a 76-os troli végállomásától jobbra indulunk, a Rákóczi út felé, szintén nagyon figyeljünk. Itt is, mint az árkádok alatt is, sok az árus, a lehúzós, kötekedős, seftes „elem”.

    A Baross téren jelenleg építkezési terület. Egy kb. embermagas palánksorral van elkerítve. Ahogy megyünk a 7-es busz megállója felé csövesekkel, koldusokkal, és „veszélyes elemekkel” találkozunk a kialakított átjáróban. A palánksor mellett különösen figyeljünk oda, mert az építkezési területet lezáró részek miatt csökken a látóterünk, és azt sem veszi észre senki, ha velünk csinálnak valamit. Itt a lehető leggyorsabban menjünk át, ne telefonáljunk, ne nyomkodjuk az mp3 lejátszónkat (ne is hallgassuk, ha szabad ismételten ajánlanom)!
    A 7-es busz megállójában sem érezhetjük magunkat biztonságban, ugyanis sok „veszélyes elem” száll fel/le a buszról.

    A Keleti pályaudvar fő-, és mellékbejáratainál szintén nagyon oda kell figyelni. Rengeteg zsebes, és más „veszélyes elem” gyűl össze ezeken a részeken. Nagyon sok itt a seftes-lehúzós „elem”. Ne engedjük, hogy körbevegyenek minket! Itt is legyen elől az önvédelmi eszközünk! És itt se villogjunk a telefonnal, mp3 lejátszóval.
    A Keleti pályaudvar mellett található területek szintén kerülendőek. Mindkét oldali, de leginkább a Thököly út felőli parkoló veszélyes rész. Itt is megtalálhatóak a seftes-csencselő-lehúzós-kötekedős „elemek”. A szobor talapzatánál gyakran futhatunk csövesekbe, akik nem ritkán agresszíven lépnek fel. Ha a Máltai Szeretetszolgálat ingyen kaját oszt, akkor egy egész sereg csöves gyűlik össze a szobornál. Ajánlott tőlük (nem feltűnően) elhúzódni.
    Mondanom se kell, hogy az innen elvezető kisutcák is tiltott részek.

    A Keleti pályaudvar Kerepesi út felőli oldalát kerüljük. Ez egy kihalt rész, ha itt találkozunk egy „veszélyes elemmel”, nincs hova futni, menekülni. Ha itt leszúrnak, hónapokig nem találnak meg.
    Szintén ezen az oldalon vagy egy elhagyott épület, sok-sok rejtett zuggal, ezért a nők különösen kerüljék el ezt a helyet!

    Az Aréna Pláza felé vezető út, és az Aréna Pláza némileg rendezett. A járda keskeny, tehát, ha jön felénk egy „veszélyes elemekből” álló banda, nehéz elkerülni a konfrontációt. Az Aréna Pláza felé még útba esik egy benzinkút, ami adott esetben menekülési hely lehet. Adott esetben a plázába is lehet menekülni, ha valami baj történik, de azt ne felejtsük el, hogy odáig sokat kell futni!

    A 24-es villamos végállomása is veszélyes terület! Itt is sok a „veszélyes elem”. Itt nem jó várni a villamosra. Ha lehet, itt se telefonáljunk, ne írjunk sms-t, ne nyomkodjuk az mp3 lejátszót, és ami fontos, ne dohányozzunk megállóban! (Ez az intelem amúgy az összes megállóra vonatkozik: egy támadási felülettel többet hagyunk a „veszélyes elemeknek”. „Hé! Figyejé, agyá’ má’ egy cigit! Hallod, mennyi az idő?”, ugye ismerős a mondatok?)

    A Baross téri felüljáró, is egy kerülendő rész! Mint a legtöbb felüljáró, ez is sötét, rosszul kivilágított, és sok az olyan rész, ahol kipakoltathatnak minket. Ha nem feltétlenül szükséges, ne sétáljunk erre!

    Az aluljáróról annyit, hogy itt is ugyanazok a szabályok érvényesülnek, mint bármelyik aluljáróban: fokozottan figyeljünk oda a környezetünkre! Gyakran bandáznak itt a „veszélyes elemek”. Bármikor belefuthatunk egy olyan csoportba, ami veszélyes ránk nézve.

    Menekülési helyek:
    Burger King (a 76-os troli végállomásától jobbra)
    McDonald’s (a 76-os troli végállomásától balra)
    KFC (a McDonald’s után, a Thököly úton)
    Benzinkút az Aréna Pláza felé (a Keleti pályaudvartól jobbra, a Kerepesi úton)
    Aréna Pláza (a Keleti pályaudvartól jobbra, a Kerepesi úton)
    Baross Hotel (Baross téren, a Thököly út felé eső oldalon)
    Best Western Hotel Hungária (a Rákóczi úton, a Baross téri felüljárótól nem messze)
    Rendőrkapitányság (a Dózsa György út és a Thököly út sarkán)


    Biztos, hogy kimaradt pár rész a leírásból, ha tudjátok, egészítsétek ki! Várom leveleteket a [email protected] e-mail címre.


    Vigyázzatok magatokra!
  • supperlevi
    #280
    Mindenhol vannak balhés helyek szerintem. Kispesten kicsit több az ilyen hely, mint mondjuk Zuglóban, engem mondjuk még sosem találtak be Bp-en... már úgy 6 éve, max ha hozzáértem egy kopaszkigyúrthoz valami szórakozóhelyen, de ez más téma.
  • rooney8
    #279
    végül is nem voltam, de előbb utóbb majd el kell mennem :D
  • Prody
    #278
    Ezt az oldalt olvasgasd
  • Prody
    #277
    Tartózkodj... nevében is benne van.
  • rooney8
    #276
    kispest milyen hely? mert ma este lehet megyek oda :D
  • Prody
    #275
    Jaja tudom, csak megemlítem mégegyszer azért.
  • highlander15
    #274
    Már régi...
  • Beast Machine
    #273
    akkor mész prostinak.
  • andersh
    #272
    és ha nem tudok autót szerelni?
  • Daza500
    #271
    Vagy Kolumbiába, ott meg eladnak autószerelőnek...bár az már Dél-Amerika.
  • byzhouse
    #270
    Budapesten minden egyes négyzetméter veszélyes szvsz fölös topik
  • Prody
    #269
    http://loydi.atw.hu/

  • pyrohun #268
    Loool: és tényleg! :))))
  • Depridol
    #267
    utazz ki szomáliába élve megesznek...
  • cicai
    #266
    nekem erről az O-zone jut eszembe XD