30
-
bakagaijin #30 Redgreen, ez a magyar fordítás nem a cikk írójától származik, hanem Orbán Viktor illetékes szakemberétől. Ő kezdte el ezt a "csapás"ozást. Igaz egy másik törvény kapcsán... Keress csak rá a "három csapás" kifejezésre :). -
dondore #29 mivan elgurult a tabid? -
#28 ad1.: magasból , vastagon sz*rok rá, hogy kije zsidó, az kizárólag az ő baja, hogy az,
ad2.: főleg az nem érdekel, hogy ki és mi szerint zsidó,
ad3.: ha már az , akkor húzza meg magát, mert a végén még hollókoszt készül belőle !
ad4.: végképp ne számítson finom bánásmódra hogyha , nem elég hogy zsidó, de még zsidóskodik is ! -
willcox #27 Az értelmesebbek blokkolják a reklámokat. -
willcox #26 "2011-től tilthatják le Nagy-Britanniában az internetet" - bulvárcím. Nincs odaírva a végére, hogy egyeseknél.
Erről egy régi Hofi szöveg jut eszembe. Kérdi az idegenbe szakadt magyar az itthon maradt rokonát:
- Hát ti komám, hogyan éltek otthon?
- Jól.
- Kicsit bővebben?
- Nem jól.
-
feamatar #25 sötétek...
eleve, mivel csak az apja volt zsidó, ő nem számít kőzsidónak(mert ezt anyai ágon kell csekkolni a halakha szerint) . tehát nem belsőköri beavatott, és ezért nincsenek patái sem.
másrészt még meleg is. csak hogy egyéb fóbiáitok is kiélhessétek. -
hol9672 #24 A drogkereskedelemből hasznuk van, azt azért hagyják virulni. -
#23 Pedig blokkolni fognak, nem tudsz ellene mit tenni. Erősebbek nálad. Meg kell szokni. -
who am I 7 #22 Egyébként nem tudom mit szeretnének ezzel a nagy magfigyelésekkel betiltásokkal, mert nyilván ettől nem fognak 80%kal megugrani a mozibevételek sem és a studiók/kiadók bevételei sem...és akkor majd mit fognak csinálni, hogy a tiltások, szinte minimális változást hoztak?
Megfigyelés meg azért nem jó, mert ennyi millió ember milliónyi üzenetek csetprogik, stb.Nincs rendszer és kapacitás ami ezt átnézi.... -
who am I 7 #21 "alá fog kerülni, hogy csak pislogni fogunk."
Alapvető személyi jogokat sért. -
#20 Ki nem szarja le hogy kit blokkolnak, mikor engem biztos hogy soha nem fognak, mert okosan használom a TOR-t. Ennyi. Innentől pedig elmehetnek abba a légycsapó, szappan, édesanyjukba... -
Egy szó: szappan ...
-
MacropusRufus #18 "De akkor már én is hadd süssek el egy bölcsességet: Ha a parlamenti választások alkalmasak lennének bárminek a megváltoztatására, akkor már rég betiltották volna őket."
-
MacropusRufus #17 "es mondtam a sracnak, hogy Mo-on ez ugy van, hogy rendelek egy teszem azt 4Mb-tes adsl-t es annyit is kapok ejjel nappal..."
pontosítalak: a szerződést jól olvasd át ui. van egy minimum sávszélesség amit garantál neked a szolgáltató. Könnyen lehet, hogy 4Mb-es elérésnél ha leesik az átvitel pl. 512kb/sec-re még nem reklamálhatsz. Nekem pl. 384kb/sec alá eséskor lehet reklamálni.
Ha garantált sávszéleséget akar az ember akkor ott a bérelt vonal. Igaz az egy pötyet jóval drágább mint az adsl.
Ami meg a blokkolást illeti: hát igen. A végeredményben: mi userek fogjuk húzni a rövidet. Ui. a pénz beszél a kutya ugat. A blokkolás feltöréséről meg annyit, hogy elég egy törvény módosítás: aki töri az sit, és még kismillió megoldás létezik arra, hogy meggátolják, csak hát az már erősen feszegetné a szabad világ határait (lásd a kínai szűrő rendszert)
Sajna jó irányba haladunk egy netes 1984 felé, de azért azt is hozzá kell tenni, hogy a felhaszánlók tesznek is érte rendesen.
Nem azt mondom, hogy egyetértek a kiadókkal, de azért eléggé szánalmasak az indokok is, hogy ki miért tőlt le bármi is... (pl. mert drága.) és akkor még nem tértem ki a különböző tíltott tartalmakra um. pl. a pedofil oldalak, az aberált állatok szadista képei, a terroizmus fő kommunikációs vonala (többek közt, ui. a megfigyelések miatt lassan vissza fognak térni a galamb postára az biztonságosabb mint a pgp)
Szóval az internet bebizonyította, hogy az ember nem tud mit kezdeni a korlátlan szabadsággal.
Véleményem szerint (ne legyen igazam) 10-20 éven belül az internet olyan erős ellenörzés alá fog kerülni, hogy csak pislogni fogunk.
És hót mindegy, hogy mi itt mit idegeskedünk, amíg a lé határozza meg a tudatot. Az isp-k meg nem fognak tudni kezdeni ellene semmit. Vagy átálsz vagy megszünsz.
-
daemon017 #16 Csak felesleges erőfeszítés ez a rendszer a brit kormány részéről,valaki úgyis feltöri 1 héten belül :D -
hol9672 #15 De még ez a Levy gyerek is az. -
Viet #14 A mai világba asszem tönkre is menne a gazdaságuk net nélkül és nem hiszem hogy 2011 -ig sokat tudnának ellene tenni.
Amúgy a Angliába rettentő nagy drogproblémák vannak az iskolákban még a " jobbnak meg híresebbek " közt is mért nem azzal foglalkoznak inkább? -
Piel #13 Ismét megmutatkozik, hogy a politikus mennyire gerinctelen. A fájlcserélgetés a médiának fáj. A politikus pedig a média segítségével akar eljutni a nagy székig. Na ne mondja nekem, hogy ő nem használt még fájlcserélőt mert körberöhögöm. Mindez képmutatás.
A média miért nem hoz létre fájlcserélő hálózatot, ahol a tisztességes, megfizethető haszonnal működnek? Azért, mert akkor a rakás gagyi filmjük és zenéjük nem hozna trilliárdos jövedelmet, és nem tellene 500 USD-s alsógatyára/tangára egyeseknek. -
WinG #12 Ki hitte volna, hogy Peter Mandelson zsidó. -
#11 Ha egy publikus trackerhez te hozzá tudsz férni, akkor ezt bárki más is megteheti, hiszen azért publikus. Nem kell ehhez megfigyelni a forgalmadat, elég csak látni az IP-det a peer listában. A műholdas kapcsolatot meg több okból is elfeledheted, hadd ne részletezzem. -
#10 Ha cinikus akarnék lenni, azt mondanám, végeredményben mindegy, azért nem tudod kihasználni a néveleges sávszélességedet, mert a negyede sincs meg, vagy azért, mert nincs mire használnod.
#7:
Te személy szerint mit tettél az éppen regnáló rablóbanda ellen?
Könnyű elsütni a beszólásodat, ám sajnos mindegy, kire szavazol, mindenképp gazembereket juttatsz a hatalomba.
De akkor már én is hadd süssek el egy bölcsességet: Ha a parlamenti választások alkalmasak lennének bárminek a megváltoztatására, akkor már rég betiltották volna őket. -
Janokapapa #9 teljesen igazat adok mindenben. sokszor latni szinvonaltalan forditasokat mostanaban, foleg az index.hu -n de itt sem keves. lenyeg h porogjenek a reklamok :) -
MaT #8 Ebben az egeszben az a vicc, hogy leakarnak itt tiltani felhasznalokat, mert toltogetnek. En 2 es fel eve elek Skociaban es van "szelessavom". Ebben az egesz orszagban nincs egy szolgaltato aki normalis kapcsolatot biztositana. Reklamozni nem akarok, de az en szolgaltatomtol 8Mb-es adsl kapcsolatot veszek havi £17-ert. Ezert a penzert a reggeli orakban kapok 6Mb-tet a delutani es esti orakban pedig hatalmas orommel tolt el, ha megkapom a 700-800 kb-tet. Igen ezt kapok £17-ert. Termeszetesen vannak kivetelek akik biztositjak ejjel nappal a megfelelo sebesseget amiert fizetsz, de az meg kis helyen elerheto... Tehat mielott itt tiltogatni kezdenek felhasznalokat, rendbe kellene rakni az egesz rendszert, hogy mindenki 100%-osan kitudja hasznalni a kapcsolatot amiert fizet...
A multkor beszeltem az szolgaltatom ugyfelszolgalataval mivel panaszkodok minden heten nekik a sebesseg miatt... :) es mondtam a sracnak, hogy Mo-on ez ugy van, hogy rendelek egy teszem azt 4Mb-tes adsl-t es annyit is kapok ejjel nappal... Ertetlenul allt a helyzethez es kerdezte, hogy az hogy lehetseges... -
GabiWong #7 Ugyan úgy hibás a birka tömeg is, aki ezt hagyja. -
#6 Szájbabaszott, redvás kurva annyát a zeneiparnak.
Ezért most büntetőpontot fogok kapni, pedig annyira de annyira enyhén fogalmaztam... -
#5 "Peter Mandelson brit gazdasági miniszter a francia HADOPI-modellt valósítaná meg a szigetországban."
Aha, már értem.
-
wednes #4 Olyanok hoznák meg ezeket a törvényeket, akik milliárdokat lopnak el.
Nemrég volt Angliában is ilyen botrány, ahol a kedves politikusok minden szart leírtak költségként. És őket mikor fogják korlátozni? -
redgreen #3 Kedves cikkíró! A "three strikes policy"-t "három csapás modell"-nek fordítani eléggé magyartalan. Attól, hogy az egyik politikai párt szintén elkövette ezt a szó szerinti fordítást, még nem kell Önnek is ugyanebbe a hibába esnie. Javaslatom a "három dobás elv".
Maga az elv és a "three strikes and you're out" szlogen az Egyesült Államokból jött, és mivel ott nemzeti sport a baseball, ezt mindenki érti. A "strike" kifejezés ott egyébként ütéshibát jelent. Nálunk viszont ezt annyira körbe kellene magyarázni, hogy nem éri meg a szó eredeti jelentéséhez ragaszkodni, sokkal érdemesebb a hazai kifejezést használni. Köszönöm.
--- És a tartalomhoz is pár szót:
A brit kormány már eddig is sárba tiporta lakói személyiségi jogait, még egy gusztustalan dologgal több vagy kevesebb, már mit sem számít. Vagy mindenki vérszemet kap, és átveszi a többi európai állam is ezt a gyakorlatot, és akkor a felhasználóknak nagyon össze kell kapniuk magukat, hogy megvédjék az érdekeiket, vagy pedig Anglia egyedül marad, és a "kalózletöltők" átállnak SSL-re, vagy műholdas- vagy akármilyen más technikai eszközzel megvalósított külföldi kapcsolatra, amit nem tudnak megfigyelni. -
#2 a sok haszontalan-unatkozó politikusok
Persze meg a nagy internet szolgáltatóknak mégnagyobb nyereségük legyen,na persze.. -