24
  • hol9672
    #24
    Nemzetiérdekü, kisemberbarát lépéseket ne az lmp-től várjatok...

    forrás : "A nagyobb pártokat is megkerestünk azzal a kérdéssel, milyen megoldást látnak az internetes fájlcserélés problémájára. Az MSZP sajtóosztályán kérdésünkre elmondták, vezető testületük nem tervezi, hogy ezzel a témával foglakozzon, mivel az inkább szakpolitikai kérdés. A Jobbiknál ugyancsak a szerzői jogok radikális reformját tartják fontosnak, és egyetértenek azzal is, hogy a szerzői jogi oltalmat a jelenlegi töredékére kell csökkenteni. A Jobbik ugyancsak legalizálná a fájlcserélő rendszerek használatát."
  • bakagaijin
    #23
    A szoftvergyárak már most is erősen megkülönböztetik Magyarországot. Gondolj pl arra hogy a mai napig nincs legálisan Microsoft Live kb négy évvel a megjelenés óta. Gondolj arra, hogy a számítógépes játékok kb másfélszerannyiba kerülnek Magyarországon mint mondjuk az amazon.co.uk kínálatában. De ugyanez megvolt a DVD piacon is, A Warner egész egyszerűen ki akart vonulni az országból azzal a felkiáltással hogy nem éri meg magyar kiadványokat kiadni. (Aztán végül mégsem tette. Érdekesség, hogy ez a cikk az indexen már nem hozzáférhető, csak a cache-ben...)

    Szóval ez a "kivonulás" szerintem ez független az LMP-től.
  • valv
    #22
    "Lehet Más az SZDSZ" jee
    Amúgy tényleg jó témára találtak sok ember használ számítógépet ugyanis...
  • hol9672
    #21
    nobook : "de lehet csak azért, mert már nagyon szeretnék tényleg valami MÁSt látni a politikai palettán" ezt hivják úgy, hogy wishful thinking.

    Persze, ez természetes, hogy az LMP minden erejével próbálja magát megkülönböztetni az SZDSZ-től, de ettől még ugyanaz az érdekcsoport rángatja dróton mindkettőt, pont ez a lényeg, az eddigi pártjuk teljesen hiteltelenné vált, át kell helyezkedni egy másikba, amely markánsan különbözik az előzőtől.

    Amúgy érdemes elgondolkodni azon, hogy az LMP-t a maga állítólagos 0,5-1 százalékával minden közvéleménykutató méri, a ballib média rendszeres szereplői, és a "magyar" televízióban is gyakran esik szó róluk, egyszóval iszonyatos médiahátszelük van, ami azt jelenti, hogy durva kapcsolatokkal rendelkeznek és keményen ki vannak tömve lóvéval.

    Egyszóval azt a képet próbálják magukról kialakítani, hogy ők egy fiatalos, alulról szerveződött párt, akik majd úgy istenigazából kipucolnak minden rosszat a politikai életből, de ezt én nem veszem be, és ezzel nem vagyok egyedül

    Egyébként aki ezeket a blogbejegyzéseket írta, bizonyos távolságot megtart attól a radikális bandától is. Még nem tudni előre, mi lesz, de a legfontosabb egy saját szilárd értékrend, és a saját/nemzeti érdekeink felismerése.
  • nobook
    #20
    Akkor jó, örülök. Ebben az esetben radikális szkeptikusról beszélhetünk.
  • HJ
    #19
    Csak szkeptikus vagyok.
  • GABOR16
    #18
    Semmi konkrétum, vagy lényegi bizonyíték nincs erre jelenleg, de ha esélyt se adunk akkor semmi se fog változni! (Nem.. "Az" a radikális banda se jelent kiutat...)
    Az egész üzenet egy olyan post ami pusztán csak feltételezésre alapszik, ráadásul nem sokkal a párt megalapulása után lett írva, amikor még azt se tudták, hogy mit akarnak igazán. Feltételezni én is tudok bármit.. akár azt is, hogy aki ezeket a blog bejegyzéseket írja (legyen az bármely pár is) csak azért írja, hogy összemossa az új pártot is magával... de akár ezt a terjesztőkre is rálehet fogni... ez is csak spekuláció..
  • nobook
    #17
    Még nem pontosan tudom, hogy HJ csak szkeptikus vagy egy másik párt bérence.
    De most hogy átolvastam az összes hozzászólást úgy gondolom tán az utóbbi, mert egy szkeptikusnak elég lenne a véleményét egyszer leírnia, nem kéne négy hozzászóláson keresztül bizonygatnia...

    Nekem személy szerint szimpatikus az LMP, de lehet csak azért, mert már nagyon szeretnék tényleg valami MÁSt látni a politikai palettán. Ez meg az én gyarlóságom...
  • HJ
    #16
    Azt mondom az elejétől, hogy ez az LMP-s közlemény max. arra jó, hogy plusz szavazatokat szerezzenek. Egyébként meg púder csak és semmi realitása!
    Akármennyire is szeretné ezt bárki. Ez van.
  • amitakartok
    #15
    Ha valamiért mégis bevezetnék, szerinted a szoftvergyárak nem fogják bojkottálni a magyar piacot? Azokat csak az érdekli, hogy a vezérigazgatónak meglegyen az évi egymilliárdos zsebpénze.
  • GabiWong
    #14
    szdsz reloaded
  • hol9672
    #13
    Most azt mondják, amit hallani akarunk, csak ne hagyjuk megvezetni magunkat.
  • Lost Lont
    #12
    Ez lehet elérhetetlennek tűnik, főleg világi szintet tekintve, de ellenpéldának ott van a svéd kalózpárt is, ami jön fel, mint a talajvíz, pedig az több, mint Magyarország, szóval ha valamit nem ér el egy csoport, az csak azért van, mert nem állnak mellettük azok, akik azért nem állnak mellettük, mert azt hiszik, hogy úgysem érik el.
  • HJ
    #11
    A legális/ingyenes/szabad tartalmak megosztása torrenten vagy bármilyen más technikával eddig sem ütközött semmi jogszabályba. Tehát bárki lesz hatalmon ebben nem lesz változás. Reméljük legalábbis! Illegális tartalmak megosztása meg ezután is jogsértő lesz. Ne gondolja már senki hogy bármilyen!!! párt lesz kormányon akkor majd legalizálni fogják az illegális tartalmak megosztását.
    Nyugaton se igazán sikerült átvinni a net előfizetésben megjelenő általánydíj által legalizált letöltés dolgot. Sőt.. épp ellenkező tendenciák vannak nyugaton.
  • echo
    #10
    lehet ők sem tudnák keresztül vinni(legalábbis, amíg kis párt maradnak), de a többiek simán kiszolgálják a jog védő maffiát. én szavazni mindenképp fogok és az adott étlapról vagyok kénytelen választani. ennél jobbat eddig nem láttam rajta. kerüljenek be aztán meglátjuk kiárúsítják e ők is magukat, mint az eddigiek.

    (szerintem egyébként a fentiekből, ha nem is direkten, de következik, hogy nem lehet magán felhasználónak baja a letöltött szoftverből sem, mert elsődlegenek az egyén privátszférájának a védelmét tekintik, szóval nem nagyon tud lebukni ilyen feltételek mellett magán ember. meg ami itt még fontos, hogy szellemiségében eléggé más ez a szöveg, mint a jelen szabájozás. itt sokkal inkább alap jognak, természetes dolognak tűnik a tartalom csere és nem egy ilyen kis megtűrt joghézag szerűség mint, ami most van.)
  • HJ
    #9
    Ötlet szinten nem vitatom, hogy van benne értelmes javaslat, de kevés a reálisan végrehajtható elem. Fájlcsere: az illegális tartalom megosztása (pl. torrent) ezután is bűncselekmény marad. Saját célra eddig is le lehetett tölteni zenét és filmet. Tehát a feltöltést büntették és nem a letöltést. Ez szoftverre nem vonatkozott - illegális szoft. letöltése is dádával járhatott!
    Nem hiszem hogy az LMP el tudná érni azt hogy Magyarországon legálisan lehessen letölteni ill. használni torrenten leszedett MS, Adobe, stb. szoftvereket.
    Az más kérdés hogy a szerzői jogi törvényt nem ártana átalakítani és a vadhajtásokat lenyesegetni erősen!
  • echo
    #8
    ha elolvastad volna rendesen láthatnád, hogy az egész szerzői jogi rendszerhez hozzá akarnak nyúlni. odáig, hogy lerövidíteni a védelmi időt és sorolhatnám még, de ott van a cikkben. szerintem baromi jó dolgokat fogalmaznak meg.
  • echo
    #7
    WOW. ez elég durván radikális hozzáállás. nem vártam ilyet magyar párttól. engem ezzel megvettek. (ha nem olyanok lennének a parlamenti pártok amilyenek(elég csak a mai rádió frekvencia mutyit említeni) ez lehet kevés lenne, de a jelen körülmények között ennyi nekem elég.)
  • HJ
    #6
    Ez csak sima PR fogás az LMP részéről! Ha valaki FIGYELMESEN elolvassa és ÉRTELMEZI!!! a közleményt, annak egyértelmű, hogy nem a warezt akarják legalizálni. Mivel a köztudatban a fájlcserélés = illegális tartalom megosztás, ezért úgy tünhet, hogy a warezt legalizálnák. Persze ez nagyon népszerű szólam, szavazatszerzésre jó is lehet. De realitása nincs semmi! Ráadásul számon se kérhető rajtuk az ígéret 2 okból: 1; a politikus zsigerből hazudik ha a népszerűségéről van szó, 2; a közleményben ez áll: "...szerzők és felhasználók azon jogának elismerése, hogy egymás között magáncélú felhasználásra szabad tartalmakat osszanak meg..."
    Gondolokozzatok csak: "szabad tartalmakat osszanak meg". Most talán tilos pl. a linux-ot torrenten letölteni?
    Sz'al ez a közlemény csak sima hablaty az LMP részéről.
    hahaha... megígérem ha én leszek a miniszterelnök akkor mindenki kap ingyen 1 számítógépet és ingyen 1 oprendszert! Na? Jól hangzik? Na? De előre szólok: ha be is tartanám ezt az ígéretemet, akkor csak 1 db 286-os kaptok freeDOS-sal :D
  • szombi
    #5
    lényegében azt mondták el, amit hallani szeretnénk...
  • SzerintemNem
    #4
    Minden esetre most reszemrol szereztek egy szavazatot !

  • fledgling42
    #3
    +1 Sajnos szerintem is ez van a háttérbe - mondjuk ezzel a közleménnyel 100 százalékban egyetértek.
  • emile zola
    #2
    de szép is lenne mindez..:) de ezis csak egy ábránd
    mindenesetre én már tudom kire szavazok, remélem komolyan is gondolják
  • readswift
    #1
    ezek pár szavazatért sok mindent megtennének