46
  • amitakartok
    #46
    Hát igen, a gazdagságnak nem az a mérőfoka, hogy hány konzolja van az embernek. Én személy szerint nem vagyok hajlandó konzolt venni amíg a kívánt játékok megvannak gépre is (és mindig megvannak, mert konzolra nem sok RTS van és konzol-only játékokkal eleve nem is próbálkozom). Konzol lehet, hogy jó szimulátoroknak meg egy-két FPS-nek, de mondjuk egy rendes RTS-re teljesen használhatatlan.

    Amúgy ott a Fallout 3 példája is: mindhárom nagy platformra kiadták. A PC és X360 verziók kábé egyszerre kapták a patcheket és a DLC-ket míg a PS3 igencsak lemaradva követte őket (mire kijött az utolsó DLC, PS3-ra még az első sem készült el).

    Plusz még 3-4 év és valakinek eszébe fog jutni, hogy van a gépe egyik vinyóján egy házi-készítésű X360 emulátor... Akkor pedig a konzol-exkluzív cuccoknak befellegzett.
  • pixx
    #45
    A konzolnak egy előnye van, hogy optimalizálva van a játék, persze mindenki azon tolja, amin akarja...
    Viszont az pofátlan dolognak tartom,, hogy a Dragon Age Origins még a 2007-es The Wicher grafikáját se üti meg (ugyanazt azt az engin van mindkettő alatt), és quad-coros proci, meg 512-es videó kari az ajánlott hozzá...
    Ilyen szempontból jobb a konzol...nekem...

    Szerintem meg a pc egyre jobban hal kifelé a játék piacról, még a Crytech is behódolt a konzolnak, mert a pénz jobban érdekli a céget.
    Ha valami jön xboxra és pc-re az nem azért van, mert gondoltak pc-sekre, hanem mert xboxról át lehet konvertálni a játokot pc-re lásd Bionic Commando, ahol még a konzol betűk is bent maradtak a játékban :)
    Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, konzol vagy pc tök mindegy, mindkettőnek van előnye és hátránya...
  • Balumann
    #44
    Tehát mindenki csóró vagy hülye, aki nem Xbox360-at vesz. Mennyit fizetnek neked az ilyen szövegekért, vagy ezeket tényleg te találod ki?
  • mad363
    #43
    azért csóró mert nem játszik konzolon? buta arrogáns kis nyomorék vagy. fogja már fel a sok konzol katona hogy igenis vannak olyan emberek akiket EGÉSZ EGYSZERŰEN NEM TUD érdekelni... a konzolokra kijövő játékok nagy többsége mindenféle komplexitástól mentes kár is ezen vitatkozni ez tény... vannak nagyon jó játékok rá de! a nagy többsége inkább egy interaktív film mintsem játék... én is hd tvt használok monitornak na most akkor mivan? és te a
    kontrollerrel írod ezeket a butaságokat ugye?
  • Csak77
    #42
    Buta egy ember vagy te, nem csoda, hogy csóró vagy.
  • Balumann
    #41
    Hihetetlen, ennyire képtelen vagy szöveget értelmezni?
    Az utolsó mondatot úgy kellett volna értelmezni, hogy ha ezt tartanám fontosnak, már rég fejleszteném, vagy vennék egy X360 arcadeot, de most sokminden mást fogok venni.
    Ismét elmondom, akkor most másképpen, az elmúlt másfél évben szinte csak este játszottam (napközben ritkán pazarlom az időmet játékra), egy jó csapattal, és mindig volt mivel játszani. 140 giga játék van a gépmene, nagyon sok kisebb játék is (Worms WP -vel is szoktam), van vagy 10 játék ami még arra vár, hogy végig vigyem, esténként több mint egy éve vagy Armed Assault, vagy amiben megegyezünk.

    De ez az én esetem, nyilván valakinek fontos hogy minél több új játékkal játszon. Részemről én magasról leszarom mi nem jön ki, és mi késik, ha késik 1 évet nekem ugyan úgy jó játék marad.
    PC nem elavult, igenis megvannak az előnyei, mostmár egyre több játék jön rá időben, úgyhogy jó lenne ha befejeznéd ezeket az idióta dumákat. NEM KELL konzolnak lennie, még akkor sem ha csak az új játékokkal akar játszani. És nem kell 100ezer Ft-os kártya, egy 40 ezer Ft-os kártya is nagyon jól viszi, és 2-3 évig elég.

    "ha nem látod be, hogy változnak az idők"
    Milyen idők változnak te lökött, majdhogynem ugyan ez volt a PS2 idejében, jön egy hullám amikor azt előnyben részesítik (az nagysága attól függ, hogy mennyien dőlnek be és veszik meg a PC fejlesztése helyett), aztán fokozatosasn a PC kerül megint előnybe (szebb, fejledtebb játékok, stb). Mostmár ismét kezd a PC előtérbe kerülni, csomó játék megjelenik.

    Engem a konzolos játékok nem kötnek le sokáig, kis ideig eljátszanék velük - ahogy tettem is némelyikkel amiket átportoltak PC-re, részemről én inkább a taktkai FPS-eket kedvelem és a büdös életbe nem játszanám kontrollerrel, IL-2 -vel és Black Shark-al meg most fogok újra játszani, ha meg lesz a headtrack rendszerem (webkam + 3 ledes fejlámpa, 6000 Ft-ből kijön, ilyet se lehet jódarabig konzolon csak úgy mellékesen), amikkel elleszek 1-2 évig az biztos.

    "Lehet tovább birkázni."
    Oké. Birka.
  • Csak77
    #40
    Nem igazán értelek, főleg az utolsó mondatod után. Ezek után nem értem, hogy pont TE vagy az, aki itt fel van háborodva. Fogadni mernék, hogy TE, aki itt bírkázol, lófaszozól elkeseredettségedben, pont te lennél az, aki ha lenne otthon egy boxod, egy jó nagy hdtv-vel ki sem lehetne robbantani előle, hiába van a másik sarokban pc(ami a te esetedben már régen elavult kategória).

    Hiába mondod magad IT értelmiségnek, ha nem látod be, hogy változnak az idők(jobbra vagy rosszabbra ez relatív), és ma már egy játékosnak KELL otthon lennie konzolnak ha az új játékokkal akar játszani. Ez van. Lehet tovább birkázni.
  • Balumann
    #39
    Figyelj már ide, én egy FPS (taktikai leginkább) és szimulátor (repszim és helikopter) kedvelő vagyok, időként persze játszok amivel így haverokkal megegyezünk (főként COOP -ban). FPS-eket egérrel játszok, szimeket joystickal, esetleg autószimáltort kormánnyal, és eléggé elvétve gamepaddal is játszok valamit.
    Emellett a gépet HDTV-vel használom (nagyon kényelems szék, jól elhelyezett asztal, jól elhelyezett 5.1 a géphez), filmeket nézek (egyre többször HD-t), előfordul hogy videót, zenét szerkesztek, videót veszek át (videóról, upc-s settopboxról), és még nagyon sok mindent.

    Akkor ezek után mond meg, mi a lóf****t kezdenék egy X360 -al, szerinted hülye vagyok, hogy nem azt választottam amikor a gépemet vettem? Veled ellentétben, én több napot arra szenteltem, hogy eldöntsem mi éri meg nekem jobban (bár a konzolt hamar kilőttem).

    Attól akadok ki, és azért nevezlek birkának (amit továbbra is teljesen ide illőnek találok), mert nem vagy képes felfogni 3-4 dolgot (és nem azért, mert te a konzolt választottad).
    -Vannak, akik a PC-vel járnak jobban, szeretnek állítgatni, szeretik az előnyeit, stb. (gépe amúgyis van MINDENKINEK, még neked is).
    -Hosszabb távon egyáltalán nem éri meg jobban (ha már azt nézzük hogy netért is fizetni kell, bár azt ha jól tudom nem sok, és ha extrákat szeretnél azokért is)
    -Az hogy több játék van, az annak köszönhető hogy a néhány excluzív miatt rengetegen vettek konzolt, de ha többen maradnak a PC mellett, akkor kénytelenek lettek volna kiadni és fejleszteni erre a platformra is.

    Még 1x leírom, semmi irigység nincs bennem (magasról leszarom a konzolos játékokat, meg a később kiadásokat), amit gyűlölök az az, amikor idióta érvekkel hirdeti valaki a konzolos dumákat, hogy mennyivel jobban jár az aki konzolt vesz. Ez a tipikus BIRKA jelenség.

    Sajnálom ha szerinted továbbra is csak tehetetlen fogyatékos vagyok (bár tényleg az vagyok, hogy ilyen szerencsétlenekkel leállok vitázni).
    Gondold végig, tájékozódj mielőtt írsz (PC ellen meg ne érvelj, főleg ha jópár éve közöd nincs hozzá, és fogalmad sincs a jelenlegi helyzetekről).

    És valóban csóró vagyok, mert nincs pénzem gépet fejleszteni - vagyishát most sokminden másra költök.
  • neoG
    #38
    Nincs azzal semmi baj, ha konzolod van.Csak a PC-seket nem kéne zrikálni. Hidd el: nem tartottak pisztolyt a tarkónkhoz, mikor ezt az utat választottuk:)
  • Csak77
    #37
    Én nem játszom pc-n már évek óta, a fene ölje bele a sok pénzt. Én birka xbox360 és ps3 tulaj vagyok.
  • Reg5
    #36
    Az a 2-3 év legyen 4, de jobb esetben 5 év.
  • neoG
    #35
    Na...azért a 100.000 hamar megfeleződött:).Közelítesz a valósághoz!
    Amúgy sajnos azt kell írjam, megint baromságot beszélsz:az lehet, hogy 2 éve only SM3.0 van, de könyörgöm, mióta van dx9.0c?2004-től!Aki 3 év alatt nem tudott felkészülni rá, az nem is akart.Jó,hogy nem voodoo-val akarsz játszani mai játékokkal (tudom, ez már erős sarkítás volt, de Te is nagyon hajlamos vagy rá:) ).
  • Csak77
    #34
    Itt inkább arról van szó, hogy irigy vagy, mert egyrészt csóró vagy mint a templom egere, másrészt egyszerűen nincs pénzed konzolra. Ez nem ciki, viszont az már inkább, hogy itt birkázol teljesen értelmetlenül, tehetetlenül mint egy fogyatékos.
  • Balumann
    #33
    Engem személy szerint ez nem különösebben izgatott, az hogy később adják ki, a konzol only játékok közül max 1-2 az ami érdekelt volna. Amikor játszani akartam mindig volt mivel eddig, haverokkal mindig el voltam valamivel.
    Igen, továbbra is te vagy a birka, mert ha nem vettek volna ennyien konzolt, akkor nem adták volna ki később.
  • Sanyix
    #32
    ja mint a stalker. Ja bocs 1,5 éve végignyomtam (először) pc, konzolra meg még csak tervezgetik :)...
    Ja és igen én is a bőrszékemből nyomtam végig, a szép nagy monitoromon. De akár nyomthattam volna az ágyamból is, de onnan nehéz célozni (bár még mindig jobban lehet mint egy kontrollerrel 2 cm-ről...)
  • Csak77
    #31
    Amúgy "Tájékoztatlak", tök jó, hogy végre megjelenik a Force Unleashed pc-re, de én pöcs már egy éve végignyomtam a szar konzolomon a kényelmes bőrszékemben, plazmatévémen. Én, a birka, lúzer. Viszont lassan már te is, a kisebbség is nyomhatja. Micsoda eredmény. :)
  • Csak77
    #30
    "Tájékoztatlak", "Összességében tájékoztatlak"

    Hát ez azért nem semmi.
  • Balumann
    #29
    És egy x360 arcade mire jó, 1 év múlva jön az új xbox és semmi játék nem lesz a régire már a netet se lehet használni.
    //Igen, tudom hogy most baromságot írtam. Kb. ilyen szintü hülyeségeket írkálsz most a PC-vel kapcsolatban.

    Tájékoztatlak, hogy az sm 5.0 only igényű játékok még kurva messze vannak, mivel a játékok 95% -ban még SM 3-on is (!!) elindulnak teljesen normálisan, és egy natív DX10-es játék sincsen (csak annak nevében bekapcsolható effektek meg élsimítás). A fejlődést most alaposan vissza fogja a hülye konzolod, de ha a korábbi fejlődésből indulunk ki, az sm 3 is már kinntvolt 2 évvel azelőtt, hogy hirtelen az unreal engines játékokat nem voltak hajlandóak sm2-re átírni (az első egy teszt játék volt, a 2. a Splinter Cell DA).

    Melyikünk is beszél akkor hülyeségeket?

    "Tényleg, csak 50.000 forint, annyi mint egy xbox arcade"

    Valóban. De nem kell külön netre fizetnem, szinte szabadon választhatok irányítók közül (amik közül olcsóbbak is vannak sokkal az x360-hoz kaphatók közül (kormány, vagy ha billt akarsz rákötni ahhoz is adapter kell ami ha jól tudom 10k (sőt 20?) felett van), de vannak drágábbak is amik jobbak is.
    Akkor ha minden játékot eredetiben veszel, 2-3 ezer Ft-al drágább, ha már 20-30 játékot megveszel konzolos idő alatt (szerintem többet is), akkor... remélem ki tudod számolni.

    Összességében tájékoztatlak, nagyjából ugyan annyiért (kivéve ha azon is csak warezolsz) jön ki a kettő, cserébe xboxon alig tudsz valamit csinálni PC-hez képest, persze nem kell állítgatni meg driverekkel szarakodni (nem mintha azok annyira bonyolult dolgok lennének... bár valakinek ez is érv). Az egyetlen érv a konzolok mellett az a játékok, de az is csak azért, mert a sok birka tényleg gondolkodás nélkül megvetette a konzolját, aztán fújta itt meg más fórumonokon hogy milyen zseni volt és milyen jól járt, most mindennel tud játszani és nem kell fejlesztgetnie... A PC-n meg maradtak leginkább a tájékozottabbak (meg akiknek nem nyújtott elegendő lehetőséget a konzol), de a konzolos tucatjátékok szarul átportolva szinte senkit nem érdekeltek.
    Most viszont éled újra a PC-s piac (bár soha sem haldoklott, csak a konzol eladások növelése volt a cél), egyre több játék jelenik meg (lásd: mostmár a Force Unleashed is megjelenik), és vannak ígéretes fejlesztések.

    Nem zavar, ha most még nem vagy hajlandó belátni a hülyeségeidet, idővel úgyis észhez térsz... birka.
  • mad363
    #28
    2éve így van! tudod ha nem lenne a te kis konzolod ami most akkor nagy sláger mindenkinél akkor nem egy két éves játék lenne a legszebb mostanáig. jaaa tudom a grafika nem számít sajna azt kell hogy mondjam nagyon is számít mert ezek a konzol játékok nagyon nagyon gyér játékélményt nyújtanak ... az irányításról ne is beszéljünk... kell a fejlődés nagyon is!!
  • Csak77
    #27
    "50-ért már 4870 -es kártyát lehet kapni, és valószínűleg 2-3 évig is tökélesen lehet vele játszani"

    Tényleg, csak 50.000 forint, annyi mint egy xbox arcade. :) Amúgy baromságokat beszélsz... 2-3 évig... főleg miután majd jönnek a sm 5.0 igénylő játékok mint láthatunk rá példát alig 2 éve, amikor hirtelen csak a 3.0 sm-el indulnak játékok. Te videókártya 2.0.
  • bertino
    #26
    nem gondolod, hogy ideje lenne végre észrevenni magad ? :DDDdd
  • NEOreg3
    #25
    nem csak PC-n nem volt sikeres az UT3, mindegyik platformon elég langyos volt a fogadtatása
  • Sanyix
    #24
    sajnos nem, van ami egyáltalán nem is készül konzolra. Pedig inkább játszanék konzolon mint pc-n. persze legalább egy wasd + egér szerű kontrollerrel! Mert ami van az egy fos.
  • Sanyix
    #23
    Ha hozzávesszük, hogy a játékok 90%-át olyan kontrollerrel játszani, mint csiszolópapírral faszt verni, akkor de baj.
  • FoodLFG
    #22

    A zenék voltak a legjobbak az első részben (főleg az elején).
  • Indigo
    #21
    Unalmas játék volt, az volt annak a baja :)
    Amúgy szép volt, voltak elég hangulatos pályák, de valahogy nem állt össze az egész... Látszik, hogy a kerettörténet csak alibi volt (artifact-eket keresgélni...), és már ez sokat rontott az élvezhetőségén.
    Reméljük ez a rész jobb lesz (már ha jön PC-re...)
  • mad363
    #20
    meg igy bele gondolva az unreal 2 se volt egy túl nagy vasziszdasz szépnek szép volt de igazából igy vissza gondolva egyetlen egy pályát nem tudok kiemelni ami úgy megfogott volna (talán csak az a bogaras pálya annak volt hangulata)
  • Reg5
    #19
    LOL :) Jó poén volt ;)
  • Balumann
    #18
    Mi lenne ha felnéznél netre, és olvasgatnál mielőtt nyomod ész nélkül ezeket a birka szövegeket?
    50-ért már 4870 -es kártyát lehet kapni, és valószínűleg 2-3 évig is tökélesen lehet vele játszani, jó minőségben és minden probléma nélkül (amennyiben nem cseszik el a játékot).
    Összességében egy gép valóban drágábban jön ki, de jóval több előnye is van, amit már ezerszer leírtam, most nem fogom. Ha hajlandó vagy végre picit gondolkodni, akkor te is tudni fogod.

    Nevethetsz nyugodtan, de a hülyeségeiddel menj inkább máshova.

    "persze, hogy betelt.
    egy fikányi védelmet nem tettek rá."

    Az UT3 -nak aztán teljesen mind1, warezzel sem játszottak vele annyian, amennyivel nyereséges lehetett volna nekik. Esetleg az mentette volna meg, ha nem adnak ki demot, és tényleg valami feltörhetetlen védelmet raknak rá, mert eleinte tényleg jónak tűnik. De tényleg csak arra jó, hogy 1-2 órára felmenj lőni, de még úgy is unalmassá válik. COOP lett volna jó, ha valami normális AI -t csinálnak bele.
  • neoG
    #17
    Az, hogy egyesek csak nevetni tudnak a hozzászólásodon az inkább annak köszönhető, hogy tényleg nagy hülyeséget írtál.
  • Csak77
    #16
    Kár, hogy csak ennyire vagy képes. Te videókártya!
  • mad363
    #15
    nem azt írtam hogy nincs. de lényegesen kevesebb.
  • bertino
    #14
    na mert eredeti szervereken aztán egy deka csaló sincs :DDDDDDDDDdd
  • mad363
    #13
    minek ?rá 2 nap és úgyis feltörik . ha a játék jó lenne úgyis megvennék az emberek akik komolyabban akarnak vele játszani. bár én nem játszom vele de úgy tudom steames játék . ott a cs source ami relatíve jó multis játék sokan is játszanak vele és meg is vették,mert sokan nem akarnak tört szervereken szopikálni egy nagy halom csalóval.
  • bertino
    #12
    persze, hogy betelt.
    egy fikányi védelmet nem tettek rá.
  • mad363
    #11
    csak nekem tűnt fel hogy egy kissé belassult a videokártyák amortizációja? van egy 2 éves 3850em vígan eljátszok vele mindennel és nem gyatra beállításokkal. És olyan hűde nagy grafikai fejlődés se volt ebbe a két évbe. Sőt a 2 éve kijött crysis óta egyedül a gta 4nél kellet kompromisszumot tennem beállításoknál(ezt is csak a gyatra port miatt ) .A konzolról ide portolt játékok nagyrésze egy régi pécés szemébe meg olyan kis egyszerűnek tűnik a legkisebb gondolkodást nem igénylik sokszor. Ja hogy az Ut sikertelen lett? Annyira nem lep meg,jobb lenne ha az epic megnézné milyen játékot csinált és utána pattogna .
  • bertino
    #10
    lol :DDDDDDDDDDDDddddd
  • Csak77
    #9
    Te csak röhögj, aztán majd én röhögök rajtad, amikor a 100.000 forintos videokártyád fél év múlva már lábtörlőnek sem lesz jó. ;)
  • bertino
    #8
    lol.
  • Csak77
    #7
    Ha hozzá vesszük azt, hogy egy ps3 vagy egy xbox 360 elite annyiba kerül mint egy csúcs videókártya, nem is baj.