49
-
Ferrer #9 Jaja. Amikor meg én akarok vmit sötétben fotózni, és mondjuk 8 mp-et exponálok, nincs olyan, hogy ne néznének gyanakodva, miért teszem le ide-oda a gépet és miért villog az önkioldó :)
Amúgy:
1. Mire jó a Sony Quick AF-e?
2. Mire jó a kettős képstabilizálás?
3. A Nikonos D-Range vagy mi tényleg megnöveli a dinamikatartományt? -
Gabo #8 Szerintem kevés olyan gép akad, amelyikben ne lenne időzített expo, de ez általában csak néhány mp késleltetést jelent.
Amire te gondolsz, arra a célra olyan gép használható, amihez lehet külső kioldót is használni. A külső kioldáshoz pedig lehet megfelelő időzítő ketyeréket is készíteni, esetleg vásárolni. Az adott gép leírásában általában szerepel, hogy van-e lehetőség külső kioldó használatára. -
Gabo #7 Aki a "forradalmian új" találmányok és a marketingesek sugallatára képes gondolkodás nélkül kidobni a régi gépét, az meg is érdemli, hogy lehúzzák anyagilag. A fogyasztói társadalom még önmagában nem zárja ki a tudatos vásárlást. Csak ugye ehhez nem árt tájékozódni, meg gondolkodni is egy kicsit ahelyett, hogy hagyjuk magunkat befolyásolni.
Sokan elfelejtik, hogy a fényképezőgép egy eszköz. Meg kell tanulni használni és kell hozzá némi látásmód is. Ha valaki nem fejleszti magát, akkor egy hétszámjegyű összegért megvett felszereléssel sem fog tudni Fotót készíteni, legfeljebb csak képeket. (Lásd a kivilágított Parlamentet kézből, mobillal vagy kiskompakttal, vakuval (!), a budai partról, a Citadellából vagy a Margit hídról "fényképező" tömeget!)
És senki ne jöjjön azzal, hogy egy fotós könyv drága. A net teli van hasznos oldalakkal, ahonnan az alapokat bárki könnyedén össze tudja szedni magának. (Meglepő, hogy a net torrentezésen és chaten kívül még hány dologra használható. ;o) ) -
#6 Melyik fényképezőgép tud időzíteni? Pl. óránként egy felvételt csináljon, és úgy hagyhatom akár napokra-hetekre? Gondolom újat nem találtam ki-mi a funkció neve? -
#5 "fogyaZtóelektronikai" ??? Van ilyen szó egyáltalán? :) -
#4 200000000000 MPixel és ebből csak 20000000000 MPixel tömény zaj! Csak MOST csak nálunk csak ÖNÖKNEK! -
djw #3 errel nem lehet olyan széles tömegeket elérni mint pl a projektorral, amivel suliban órán a pad alá vetíheti a kölök a szünetben készített hádé videóját -
Szefmester #2 nekem még nincs gépem, de a jelenleg használtaktól herótom van, egy sétáló embert alig lehet lekapni vele, mert lassú az automatikája, és mire rendesen beállítok egy képre eltűnik a látvány amit le akaram kapni.. ezen javítsanak ne az aextrákon ami csak villogni jó.. -
Thrawn #1 Hát pedig nekem van egy ilyen tartós fogyasztási cikkem, úgy hívják, hogy Canon 20D. Lassan 5 éves lesz, kitűnő egészségnek örvend és eszem ágában sincs lecserélni.