13
-
tomcsa4 #13 Az 1 lemezes 500 gigás Seagate is gyors, de az SSD-k már máshol vannak. -
tomcsa4 #12 Most a 34 nm bevezetésével 60-70%-kal lejjebb mennek az árak. Igen a végfelhasználói árak is, persze a nagy vízen túl. Kapacitásban is jönnek felfele (van 2 terás is), gyorsaságban meg már a minőségiek (figyelem, jól körül kell nézni, mert nem mindegy, milyen vezérlővel van szerelve) nagyon nagy különbséggel (netto 3x-an) verik a leggyorsabb HDD-t (1 lemezes WD raptor). -
gemihu #11 Hát szerintem is az a baj,hogy az SSD még nem áll ott technikailag,hogy megfelelő kapactiás ,gyorsaság , ár terén felvegye a versenyt a a vinyókkal.Igaz gyors ütemben fejlesztik. Egyenlőre speciális területeken hódítanak,mivel ott meg tud térülni a fejlesztések költsége .Ilyen területek lehetnek,ahol a hő, zajszint ,fizikai behatásoknak való ellenállás,vagy a beépítési méret számít. Persze előbb utóbb kiszorítják a vinyókat, és szerintem a vinyók nagyrészt külső adattárakként végzik majd, de ott is valószínű,a hibrid verzió lesz majd az uralkodó.
-
macseke #10 pont ez a baja, hogy még messze nem szuperkifinomult. Majd 2-3 év múlva talán. -
amitriptilin #9 Szerintem lesznek eszközök, amikben az egyiket fogjuk használni, és lesznek eszközök, amiben a másikat és lesznek, amiben mindkettőt. Olyan mint az alma meg a körte: almás pitébe nem rakhatok körtét.
Egy nem mozgatom-asztali pcbe felesleges rázkódás biztos cuccot rakni, ha nem egy törésvonalon fekszik...
persze lehet, hogy tévedek, és 20 év múlva a legnagyobb biznisz az lesz, hogy mindenféle mobil és számítógép megtaláló kütyüt áruljak, mert olyan picik lesznek, hogy elvesznek...
-
#8 Még mindig szívesebben veszek egy 1 terrás elavult gőzgépet, mint egy 64gigás szuperkifinomult ssd-t. Az oka egyszerű: az előbbi olcsóbb, és semmivel sem kevésbé megbízható, és lehet hogy tovább is bírja, mint a "szuperkifinomult fostaliga". Arról nem is beszélve, hogy kicsivel több adat fér rá... -
#7 nem rossz a winyó meg minden , szép teljesítméy tőle pl. az is hogy 1945 óta ismert technológián alapulnak máig a Winyók... DE :
mai szemmel már inkább elavult "Gőzgép"-ek a szuperkifinomult SSD technológiákkal összehasonlítva.. -
#6 azért azon gondolkodjatok el, hogy egy percenként minimum 4200-at pörgő korong (másodpercenként tehát 70szer (!!!!) fordul meg) néhány mikrométerre (!!!) az integritási területtől mozog, bekapcsolt állapotban tehát semmi esetre sem egésszéges kibillenteni, bizonyos G-nél erősebben a nyugvó állapotából, illetve vízszintből, ezzel szemben egy SSD-s készüléket bátran dobálgatni is merek a levegőben működés közben is... -
gemihu #5 Nekem nincs laptopom,de tudtommal az oda szánt merevlemezek sokkal jobban ellenállnak a rázkódásnak,mint hagyományos társaik. Azt nem tudom hogy SSD-be lenne fragmentáció,de szerintem ez nem az adattár dolga,hanem a fájlrendszeré.
Az SSD előnye sebességben az,hogy az adatokat véletlen eléréssel kb ugyanolyan gyorsan érik el,mint szekvenciálissal.Ugyanez a hátrányuk is, mert míg az össze vissza elhelyezett adatokat gyorsabban olvassák mint a vinyók, az egymást követőket már nem.Egyébként várhatóan majd IBM által fejlesztett racetrack memória váltja le a két megoldást. Nagyobb kapacitást, és gyorsabb olvasást fog biztosítani. -
zsolt501 #4 Flang3r: Én sem osztom a véleményed, mivel van egy toshiba laptopom és most lesz 2 éves és elmondhatom hogy napi 24 órában megy és semmi baja sincs nagyon ritka hogy ki lenne kapcsolva.
Illetve az sem igaz a laptopokra, hogy úgy kell bánni vele mint egy hímes tojással, mert bizony amikor nem otthon van a gép hanem viszem magammal akkor sem kímélem, és bizony tényleg sokat bír. -
derwer #3 Ez így azért nem igaz. Az Én laptopomat nem kímélem, mozgatom, kap rázkódást is mégsincs hibás szektor vagy hasonló.
Külső winyóként is használok laptop winyót, amit USBről csak úgy lehúzkodok (persze nem írás közben ;) ), és az sem csak egy helyben van ilyenkor. Persze ennek sincs semmi baja.
Derwer -
#2 megbízhatóság.... hát khmm... hogyismondjam, egy winyó olyan érzékeny a billenésekre és a hirtelen mozdulatokra mint egy hímes tojás... és főleg pl. egy notebookban... érheti ilyen szintű attrocitás. -
#1 hát én nem tudom, de winyót manapság már nem vennék... a sebessége összehasonlíthatatlan egy SSD-vel, ahol ráadásul még a fragmentáció fogalma sem ismeretes..