85
Nokia OVI a PC Suite utódja
  • vukcano
    #85
    jo kis mobil ez
  • Sippie
    #84
    Üdv!
    A térképet szeretném frissíteni a telefonom, de a C meghajtóra akarja pakolni a 7 gigát és nincs annyi szabad hely. A suite-ban meg lehet valahol változtatni hogy hova töltse a fájlokat?
  • cicai
    #83
    Sziasztok!
    Lefrissítettem az 5130-on a szoftvert, PC SUIT-tal és azt írta ki, hogy sikeres. Minden működik a kijelzővédőn kívül. Mintha kitörlődött volna az a funkció a telóból.... Látja a fájlokat, de nem lehet beállítani már kijelzővédőnek, mert eltűnt ez a lehetőség:S Csak háttérkép, kapcsolatkép meg ilyenek..:S Mi lehet a probléma?
  • Mighty
    #82
    Valaki leírná, hogyan lehet ezt használni? Kaptam a melóhelyen egy 2700 classicot, ami tudja kezelni a térképeket.
    Feltettem az OVI-t a gépemre, de nem tudok csatlakozni a netre. Ezt csak mobilinternettel lehet használni? Az otthoni internetemmel nem tudok letölteni térképeket?
  • themiddleF
    #81
    nagyon szeretem. Én konkrétan arra használom, hogy feltöltök kb 9giga képek a tárhelyemre, és ha sztorizgatunk a haverokkal, akkor csak előkeresem a képet, és meg tudjuk nézni a telón bármikor.
    Vagy a másik, hogy csináltam egy sulis mappát, ahol a diplomához, mindenféle munkámhoz hozzá tudok férni bárhol...gyakorlatilag, ahol van pc, ott van internet, ahol van internet, ott ovi is van, így gyakorlatilag van egy 10 gigás virtuális pendrive-om. Szerintem tök ok az OVI. Egy jó telefonnal persze. Eddig e75 volt, ma várom az e72-őt. Kíváncsi leszek:)
  • Trillerke
    #80
    erre ne vegyél mérget...:D
    barátnőm a 16-os mp3 lejátszóját megtöltötte simán, és az csak zene, nemhogy egy telót, amire még mást is lehetne rakni...:P
    nah nem azt mondom, hogy egy átlag usernek nem lenne elég ez a 10-es korlát, de biztos van/lesz olyan aki hipp-hopp megtölti :)

    ZR: nagyon jó kérdéseid és ötleteid vannak. majd utána kéne nézni...
    (ha lesz ma egy kis időm:))
  • ZilogR
    #79
    majd utánajárok már ennek, h mi is ez, de a hozzászólások alapján úgy fest, h a Nokia egyszerűen azt akarja, h bárki bármikor bárhonnan elérje azt a tartalmat, ami eddig a telefonon volt tárolva. úgy néz ki, h a Nokia elég gyorsnak és kellően lefedettnek érzi a nagy sebességű hálózatokat világszerte (legalábbis úgy világszerte, ahogy neki jelent valamit a "világ" ;) )

    amúgy lehet PC-ről is feltölteni?

    nem egyszerűbb youtube-ról letölteni mobiloddal, ha video vagy klip kell?

    van esetleg youtube-hoz hasonló hely, ahol az mp3-ak ülnek úgy mint a videok a youtube-on?

    ezt azért kérdezem, mert minek mindenkinek sokszor ugyanazt tárolnia? elég azt egyszer és lehet streamolni.

    amúgymeg: ha mobilra megjelenik az első torrent alkalmazás, bluetooth-on is tudsz streamolni vagy ha nagyon lassú, akkor wifi-n (biztosan kitalálnak erre okos programozó bácsik megoldást...) Az egész metrókocsi utasai összekapcsolódnak és nyomják egymásnak a fájlokat, ami meg nem memókarin van, azt nagysebességgel leszipkázza a kliensprogram a te tárhelyedről (persze ez utóbbihoz olcsó net kell a mobil mellé)
  • subesz
    #78
    Ja ha úgy vesszük 10 gigára illik korlátlan net:)
    Mondjuk dahooker problémájára nem kell nagy adatforgalom.
    Az hogy ki nézheti meg ezeket a dolgokat szerintem te magad állíthatod be hogy ki mit lásson.
  • dahooker
    #77
    szerintem ez egy fantázianév nem pedig egy rövidítés, amit meg lehet oldani :D
  • derzsikovi
    #76
    hát akkor szerintem az csak a te számodra lesz elérhető, nem hiszem h mindenki számára elérhetővé válik az összes kontakt..ti amúgy tudjátok mit jelent az h OVI?:)ezen gondolkozok, de nem tudtam rájönni sehogy sem..:D
  • dahooker
    #75
    Visszatérve az én problémámhoz :)
    Utánanéztem az ovi-n, és azt találtam, hogy a névjegyzéket, és naptárat lehet szinkronizálni telefonodról neten. Azt még nem találtam meg, hogy ezt mások mennyire látják. Remélem nem.
  • derzsikovi
    #74
    Nah igen az biztos..mondjuk szerintem is elég a 10 giga, de ki tudja valaki hogy ha ennyire belejön a feltöltögetésbe..:)hát igen a másik az adatforgalom, ahhoz már kell egy korlátlan csomag..nincs is annyi dolog a világon ami egy 16 gigás kártyára ne férjen rá, bár ez csak az én véleményem:D
  • subesz
    #73
    10 Giga az elég sok lenne:) Meg azért úgy általában a telefonok legnagyobb kapacitása is 8 Gb. Elég húzós lenne:) Bár én már láttam 16 Gb-s kártyát is:) Meg telefonról olyan sokmindent feltöneni? Azt adatforgalommal is bírni kell ha 3G-vel töltögetsz.
  • derzsikovi
    #72
    Jah hát igen mondjuk az vicces lenne látszódna a teljes névjegyzéked és a beállításaid..szerintem ezeket nem is lehet feltenni, a multimédia tartalmat szerintem viszont fel tudod tenni..én azt nem tudom, h mekkora tárhelyed van az ovin, mennyit tudsz feltölteni,olvastam már pár helyen 10 gigát meg olvastam már korlátlan helyet is..ti erről nem tudtok valamit?
  • dahooker
    #71
    Jó lenne mondjuk még a teljes névjegyzéket, multimédia tartalmat, esetleg beállításokat. Az lenne a tökéletes, ha ez egy fájllal megoldható lenne, bár az meg veszélyes ha valaki hozzáfér véletlenül a teljes telefontartalomhoz.
  • derzsikovi
    #70
    dahooker mert miket szeretnél még ezeken kívül feltenni?
  • subesz
    #69
    Azt azért nem hiszem, az sok adat lenne.Szerintem üzeneteket meg jegyezteket meg max képeket videókat lehet menteni.
  • dahooker
    #68
    Az OVI-val lehet teljes backup-ot végezni neten keresztül?
  • Jimboo23
    #67
    jaa, hát azokat nem nagyon használnám amúgy sem. sz.gépre letöltöm a számokat és felteszem a telómra :D
    Szóval, akkor megéri más telóra is feltenni ezt a progit :)
  • VinczeLacz
    #66
    PL, az online bolt, zene letöltő pl :)
  • Jimboo23
    #65
    csak? az nem sok :S és akkor mik azok a progik, amelyeket Nokián lehet csak használni?
  • VinczeLacz
    #64
    Mail, Share, Maps- Ezeket tudod használni :)
  • tetrisman
    #63
    És milyen alkalmazásokat nem használhatok például, ha nem nokiám van?miben szenvedek hátrányt?:)
  • Jimboo23
    #62
    Maga a szolgáltatás nem csak Nokiára van.
    bárki regisztrálhat és a böngészőből használhatja.
    3 alkalmazás? hát próbáld ki regelj a Nokia oldalán.
    Azért a nyereményjátékban is érdemes részt venni.
  • tetrisman
    #61
    Akkor akinek nem Nokiája van mire tudja használni az OVI-t?
    Csak nyereményjátékban részt venni?
  • VinczeLacz
    #60
    Igen, csak azokhoz. De 3 alkalmazás használható más márkájú telefonoknál is.
  • moulingirl
    #59
    de az OVI csak Nokia telókhoz van?
  • SaliLali
    #58
    tényleg aki zökkenömentesen akarja használni az OVI-t annak jo ha van hsdpa támogatás a telefonon, mert a sok médiaanyagot feltölteni nem ár a gyorsabb net:)
  • moulingirl
    #57
    akkor megéri egy jó Nokiát venni pl.: 5530-ast :)
  • hapcikapitany
    #56
    Van persze :) Ami tud hsdpa-t, az tudja a többit is :P És azért azok a nokiák, amin van már hsdpa, azokon már van ovi is. Igazából szerintem csak így van értelme mondjuk annak, hogy a videót, amit csináltam feltöltsem az ovi-ra, vagy akár egy képet gyorsan fel a blogra. Szóval egy csomó funkció egyőssége csak gyors kapcsolat esetén jön elő. Persze, ugyan úgy használható a többivel is, csak maximum tovább tart.

    Amúgy elvileg a pcsuite-ot felváltotta az ovi suite, de nem teljesen tudom a különbséget. Szerintem funkcionalitásban ugyan az lehet a kettő, max az ovi többet tudhat. Bár, ha jól tudom nincs benne lifeblog, szóval jó kérdés...
  • moulingirl
    #55
    az engem is érdekelne, hogy van-e különbség a pcsuithoz képest?!
  • moulingirl
    #54
    Köszi :)
    Szóval akkor az a legjobb, ha gprs, 3G, HSDPA-t is tudja a telód :D azaz szinte mindent. van ilyen egyáltalán?
  • hapcikapitany
    #53
    Nem, nem internet csomag függő. Ez csak a telefonod képességeitől és a lefedettségtől függ! Szóval hiába van 3G, ha a telefon nem tudja, és hiába van a telefonon 3G, ha a hálózat nem tudja :)

    Amúgy van valaki, aki használta már ezt az OVI suite-ot? Én eddig csak mobilról léptem be az ovi-ra, meg netről. Van különbség a pcsuite-hoz képest?
  • SaliLali
    #52
    nem a mobilneted sebessége nem függ a a csomagtól, inkább telefontól függ mert ha nem támogatja a HSDPA vagy 3G-t, akkor csak gprs vagy edge támogatással tudsz netezni az pedig jóval lassabb, asszem:)
  • moulingirl
    #51
    Én nagyvárosban lakom, így néha jól jönne. Csak az a baj, hogy wifi elérhetőség nem nagyon van az utcán, mobil internetre meg elő kell fizetni és az megint plusz költség.
    Egyébként nem internet csomag függő (is), hogy milyen gyorsan jön?
  • SaliLali
    #50
    A térkép tényleg jó, ha nincs GPS-ed legalább egy térképet megtudj nézni, főleg ha nagyvárosban laksz jön jól, vagy ha elkell menned egy két helyre és nem tudod pontosan hova. Egyébként gprs, és edge-el 30 100 kb/s sebesség között jön szerintem. De nem vagyok benne biztos, azt a pár megabájtot ha ugy van akkor is hamar letölti még gprs-el is.
  • hapcikapitany
    #49
    Pontosan, a térkép is nagyon jól tud jönni! :) Belefutottam már abba, hogy csak elég lett volna ránézni a térképre, hogy tudjam, hogy mi hogy merre, mert tudtam, hogy melyik sarkon vagyok, onnan meg megtalálom, hogy merre kell menni. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy gprs-en, vagy edge-n milyen gyorsan jönnek le a térképek, mert hsdpa-n egyértelmű, hogy jó gyorsan kell jönnie...
  • VinczeLacz
    #48
    Igen, de az is a tornyokon alapul, és szintén csak 1-2 km-es körzetre tudja megmondani :)
    Amúgy nem tudja valaki mekkora tárhelyed adnak az ovi-hoz? valahol korlátlant írnak, valahol 10gb-ot...
  • oregpapi
    #47
    Igazából ez sokkal pontosabb ill. fontosabb dolog, mint hinnétek, a mobil imei alapján simán lekövetnek bárhol, ha fent vagy valamilyen hálózaton.
    visszatérve a témához: egy sima térkép mindig jól jöhet:D főleg egy nagyvárosban...
  • VinczeLacz
    #46
    Igen, van olyan lehetőség is, de az eléggé pontatlan, kb 1-2 utca pontosan tudja megmondani hogy merre is vagy. De amúgy kb semmire nem jó:)