151
Bakay-féle tankönyvek
  • Mor3llo
    #151
    Persze, így van, micsoda igazság!!!
    Tényleg oda lyukadunk ki, hogy egy kis tudatosabb nemzeti nevelés karlengető miniszálasikat készít.
  • uwu
    #150
    A népfőiskolán biztos ezzel mosnak agyat:D
    Nagyon kemény pártkatonákat lehet ezzel képezni.
  • Atisz #149
    A "kezelés" elég otromba kifejezés több mint 1 millió ember lemészárlására. Nem tudom, ha valaki egy hozzád közel áll nemzet genocídiumára használná ezt a kifejezést, azt hogy fogadnád...

    Az, hogy felhozod ma Magyarországon ki hány %-ban magyar, nevetséges. Ilyen alapon minden mai országot górcső alá lehetne venni és elmondani, hogy nahát "itt nem a színxy nemzet él". Gondolod, hogy a németeknél a bajor, a szász, a sváb ugyanaz? Vagy a franciáknál a gall, a breton, a vallon, a frank, a vizigót, a burgund, a breton, stb. mind azonos eredetű?
    Arról van csak szó, hogy aki magyarnak vallja magát és a hazáját valamint a többi magyart szereti, becsüli, tiszteli, az a magyar. Származás, vallás teljesen mellékes.
  • Atisz #148
    Egyébként van valami információ arról, hogy ezekből a könyvekből tényleg tanul valaki (mármint intézményesen iskola keretein belül)?
    Mert nem tartom valószínűnek.
  • Atisz #147
    Mit értesz a "magyarkodás"? Ilyen szó nincs, valaki vagy magyarnak érzi magát, vagy nem. Mivel Magyarországon élünk, szerintem az előbbi természetes.
    A nemzeti gondolkozás az első és legfontosabb dolog ahol óriási reformokra van szüksége a magyar népnek. Az hogy a magyar lakosság több mint 1/3 az ország határain kívül él, egy pár dühös vénember döntései nyomán született békediktátum következtében, elfogadhatatlan. Mint, ahogy az is, hogy vannak emberek akik szerint erről nem szabad beszélni.

    Nagyon szép könyvek, remélem minél többen tanulnak majd belőlük.
  • [NST]Cifu
    #146
    Több figyelmeztetés nem lesz, a következő politikai irányultságú hsz-ért büntipont lesz a jutalom!
  • Mor3llo
    #145
    Csak egy kérdés: miért kellene levennie a szemellenzőt, ha egyszer ez van? EZ A JELENLEGI HELYZET! Sokra megy vele, hogy kimondja, hogy pl. az SZDSZ nem liberális párt! Ejha, tényleg sokkal előrehaladt!
  • dronkZero
    #144
    "A szabadsagra valo torekves NEM csak a liberalisok sajatja.."

    Ebből látszik, mennyire nem érted az egészet.

    DE, a szabadságra törekvés maga a liberalizmus. Az meg csak a te elbaszott skatulyázási kényszered, hogy szerinted csak "liberálisoknak" lehetnek liberalista nézeteik.

    Elárulom, hogy gyakorlatilag tisztán ilyen vagy olyan párt(de még ember sem!) a világon nincs, mert vannak kérdések, amikre liberális, és vannak, amikre konzervatív (vagy akármilyen más eszmeiségű) választ, megoldást adna ugyanaz a párt/ember.

    Vedd már le azt a kibaszott szemellenzőt, amit a politika tett rád, és használd már végre a saját agyad, kérlek! Ne azt szajkózd, amit a szádba adnak, mert az leginkább egy nagy fasz. Addig nem lesz ebben az országban változás, amíg a köcsög politikusoknak vagytok a játékszerei.
  • TDantes
    #143
    Mert ezzel még rosszabb lesz a magyar nép hülyeség átlaga, árt az oktatás amúgy is béka segge alatt lévő színvonalának.

    No meg mert a Jobbikra szavaznakCsak viccelek, szavazzanak, ez a része engem nem érdekel.
  • dronkZero
    #142
    És? Nem értem, hogy neked miért baj, hogy egy amúgy is síkhülye seggfej azt hiszi, hogy diplomája lesz, ha elvégzi ezt? (Mert ugye épeszű ember ilyenre nem bassza el az idejét...)

    Igen, meg fogják vezetni, és majd a Jobbikra fog szavazni, de nem tökmindegy, hogy hol és milyen módon mondják meg az embereknek, hogy hová kell rakni az X-et?
  • qetuol
    #141
    csak egy mondatot szúrtam ki sok közül, de jellemzi az egész hóbelebancot (ti. azt a "népfőiskolát"):

    Erkölcsi mikroorganizmusok támadtak a magyarság szakrális és spirituális jelképére: a mi Szent Koronánkra.

    hát ez
    amúgy ami igazán visszataszító, az a paranoiakeltés, amit ez, és hasonszőrű ún. "turbómagyar" eszmefuttatók keltenek. a bakay-féle tankönyvek dettó. Mindjárt az előszó 2. bekezdésében: (5. osztály):
    Mi azt a célt tûztük magunk elé, hogy a 11–12
    éves gyermekeink rendkívül fogékony és még el és
    meg nem rontott tudatába elültessük az igazi tudás
    mustármagját, mégpedig úgy, hogy az egész világ történelmét
    a magyar nép históriájának szemszögébõl
    mutassuk be.

    értitek? Elrontott tudat. A többi tankönyv elront. Gonosz. Rossz. Paranoia! Az igazi tudás itt van. Mi vagyunk a jófiúk, a többiek meg a rosszfiúk. Gyomorforgató. Pffujj. De ez egyedi jelenség, különösen paranoiás beszédet lehet hallani bármelyik
    offtpoik, nem elolvasni!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    orbán-beszédben, vagy egyéb fideszes politikustól.


  • TDantes
    #140
    Azért van így, mert nálunk az emberek nem is értik mit jelentenek a különféle irányzatok. Jól látszik ez itt is, ezen a fórumon.

    Ugyanígy az emberek azt sem tudják mik az alapvető emberi jogok, mi kegy állampolgár kötelességei , hogy működik a magyar állam, és folytathatnám a sort.

    Az emberek mindezt nem tudják, ezért állnak hozzá így a pártokhoz.

    Na, és éppen ezért baj a tudatlanság, mert az ide vezet, és ezért baj ,ha Bakay tankönyvet ír, vagy valaki Népfőiskolán tanul, mert csak még tudatlanabb lesz.
  • mumpic
    #139
    Szerintem itthon a felfogással van a gond, nem értem hogy a politikai irányzatokat és a pártokat miért úgy kezelik egyesek mint a sportot. (kitartok a csapat mellett akkor is, ha az szarul játszik, mert én lujzaváros drukker vagyok)

    Az lenne a lényege a képviseleti demokráciának, hogy a saját elveidhez legközelebb álló csoportot támogatod. Akinek nincsenek elvei, az minek szavaz egyáltalán?

    Ha csak olyan párt van, ami meg sem közelíti az elveimet, akkor még mindig indíthatok saját pártot is, a lehetőség adott.
    És csak azért, mert öt dologban egyet értek azzal akire szavaztam, még nem kell fenntartás nélkül elfogadni a többi állítását, hiszen nem azok miatt szavaztam rájuk.

    Csak egyszerűbb ellenségképet faragni egy csoportból, mint végiggondolni, hogy optimális esetben senkinek sem egyezhet a véleménye 100%-osan a másikéval. Ez az intolerancia és a kirekesztés.
  • TDantes
    #138
    Gondoltam, hogy egy szót sem vagy képes felfogni az egészből.
  • Tetsuo
    #137
    LOL
    ebbe tenyleg ne menjunk bele, de a liberalizmus mint esetleg megvalosult arra epulo tarsadalmi rendszer ugyanolyan utopia mint a kommunizmus. Soha nem volt egyik sem es nem is lesz (mint irtam lejjebb, amig ilyen termeszetunk van embereknek).
    A szabadsagra valo torekves NEM csak a liberalisok sajatja..
  • mumpic
    #136
    Legalábbis ő így mondta.
  • mumpic
    #135
    Nincs ellentmondás. Akkor lesz liberális vezetés, ha liberális párt kerül hatalomra. Magyarországon nincs liberális párt, ezért nem lesz liberális vezetés. :)
  • Mor3llo
    #134
    Okés, de így értelmét veszti az előző kérdésed. Kb mintha azt állítanád így, hogy itt lesznek a földönkívüliek, amikor itt lesznek:D
  • TDantes
    #133
    Nálunk? Szerintem jelenleg nincs olyan. De tényleg hagyjuk, nem ide való ez a téma.
  • Mor3llo
    #132
    Hát akkor melyik a liberális párt?
  • TDantes
    #131
    Ne keverjük ide a aktuálpolitikát, az SZDSZ meg nem liberális párt...legfeljebb csak szavakban, de tettekben nem.
  • Mor3llo
    #130
    Jogos, megkevertem a kettőt.

    Ha teszem azt, egy SZDSZ alakít kormányt, és én azt merem mondani, hogy igen is létezik cigánybűnőzés, ők erre lenáciznak és ellehetetlenítenek, mondjuk a médián keresztül. Akkor már nem kaptam meg a liberalizmus egyik alappillérét, miszerint mindenkinek joga van szabad véleményt nyilvánítani. Tehét nem, nem vagyok elégedett a válasszal, mert egy mai liberális párt már nem az alap liberalizmus eszméjét adná nekem vissza, hanem valami eltorzított szart.
    Ezért még mindig utópia nekem.
  • TDantes
    #129
    Nos, a végéről. Kommunizmus nem jöhet létre. Szocializmus az igen. 20 évvel ezelőttig még javában az volt nálunk is.

    Na mindegy, de a liberalizmus az akkor sem utópia, és egyáltalán nem fullad anarchiába, ez nagy butaság.

    Mondom akkor még egyszer: liberális rendszer ott van, ahol a liberális párt a kormány párt. Elégedett vagy a válasszal?
  • Mor3llo
    #128
    De azt értsd meg, a liberalizmus az nem egy társadalmi berendezkedés, az egy eszme.

    Eddig is tudtam, de akkor megnyugtatlak hogy másodjára is megértettem :D

    Szóval akkor nacionalizmuson alapuló társadalmi berendezkedés nem jött létre? Akkor egy Horthy-rendszer? Ez egy egészséges formája volt. Természetesen volt túlzott nacionalizmus is, ugyebár a Harmadik Birodalomban! DE MEGVALÓSULT!

    Egy konzervativizmust mindig is egy fura eszmének tartottam, és én úgy vettem észre, hogy olyan mint a liberalizmus..csak egyes elemei jelennek meg, maga az egész pedig utópiaszagú.

    Szocializmus nem jöhetett létre, pont az ember hatalomvágya miatt!!!Amit leírt Tetsuo...A Kommunista Kiáltványban megnevezett lépcsőfokok csak a kommunizmusig jutottak, mert mindig volt 1 ember, 1 párt, aki úgyérezte, hogy jó ott neki fennt!Az más kérdés, hogy szerették a vörösök nem nevén nevezni a gyerököt: szocializmus így, szocializmus amúgy. Közben köze nem volt az egészhez a rendszernek. Na mármost, a szocializmus eszméjén alapuló államforma éppolyan utópia, mint a liberalizmusé. Az egyik csak a kommunizmusig jut, az ember hatalomvágya miatt, a másik anarchiába fullad, és káosz tör ki! Sajnos ilyenek vagyunk...és ez nem előítélet, hanem tapasztalat!
  • TDantes
    #127
    Olyan társadalmi berendezkedés hol jött létre ami az összes többin alapul?

    Amúgy, attól függ, honnan nézzük. Nálunk demokrácia van, az alapvető emberi jogokat biztosítja az alkotmány, meg minden olyan dolgot amit a liberalizmushoz tartozik. Persze vannak konzervatív vonásai is a berendezkedésnek.

    De azt értsd meg, a liberalizmus az nem egy társadalmi berendezkedés, az egy eszme.

    Ha ez megfelel válasznak, liberális berendezkedés ott és akkor jött létre, ahol éppen a liberális párt nyerte a választásokat.
  • Mor3llo
    #126
    Bocs, tényleg rosszul kérdeztem. Hol jött létre olyan társadalmi berendezkedés, ami tényleg a liberalizmuson alapult? Ha már az utópiánál tartunk..
  • elmeroggyant
    #125
    Ez komolyan mondom nevetséges. :D
    Írja az oldal:

    "Nem kötöttük meg, hogy milyen előtanulmányokkal kell rendelkezniük a jelentkezőknek. Általános iskolai végzettséggel, szakmunkás bizonyítvánnyal is lehet jelentkezni. A magyarság jövője iránt elkötelezettség döntőbb, minthogy kinek mi a végzettsége."

    és

    "-Ki jelentkezhet az Atilla Király Népfőiskolára?
    -Mindenki aki a magyarság jövője iránt elkötelezett."

    valamint

    "-Milyen iskolai végzettséggel kell rendelkeznie a jövendő hallgatónak?
    -Nem kötöttük meg, hogy milyen előtanulmányokkal kell rendelkezniük a jelentkezőknek.
    Általános iskolai végzettséggel, szakmunkás bizonyítvánnyal is lehet jelentkezni. A magyarság jövője iránt elkötelezettség döntőbb, minthogy kinek mi a végzettsége."

    "-Mikor tudják meg a hallgatók, hogy felvették-e Őket?
    -Szeptember első hetében, amikor a jelentkezéseket lezártuk, összesítettük, mindenkit értesítünk a képzés megkezdésének helyéről és idejéről."


    Csak pár kérdés:

    1. Mi alapján döntik el, hogy valaki bekerülhet-e eme zseniális képzésbe, vagy nem? Mert az nyilvánvaló, hogy az addig megszerzett tudás nem számít. Hiszen egy 8 általánossal rendelkező nyilván a legtöbb esetben az esélytelenek nyugalmával versenyezhet egy gimnáziumi vagy esetleg egy egyetemi végzettségű személlyel. Legalábbis valódi főiskolák esetén.

    2. (Mellesleg ez mindig megmosolyogtat engem, mikor ilyennel találkozom.)
    Vajon hogyan egyeztethető össze a hirdetett ősi magyarság (beleértve a hun, avar, sumér, etruszk, mittudomén kapcsolatokat) illetve a keresztény Magyarország viszonya? Csak mert nekem erősen ellentétesnek tűnik a két dolog.
    De látom ezen a "főiskolán" ez csak egy jelentéktelen kis apróság lesz. :)
  • TDantes
    #124
    Mi az hogy jött létre? Ez nem olyan mint a kommunizmus, ismét mondom, ami egy konkrét társadalmi rendet ír le!

    De tudod mit? Konzervativizmus hol jött létre? Nacionalizmus hol jött létre? Szocializmus hol jött létre?

    Amúgy, hogy válaszoljak is, nálunk is létrejött, van most is, mert vannak emberek akik így gondolkodnak.
  • Mor3llo
    #123
    Liberalizmus ellenben hol jött létre? De ilyen formában ám...
  • TDantes
    #122
    Tanulj:(és ez nem aktuálpolitika , hanem történelem, és nem érdekel hogy most mi a helyzet nálunk vagy más országban, mert az már aktuálpolitika, az ilyen választ inkább fejesdt is el!!!)

    1789, talán ismerős az évszám. Minden szabad ami másnak nem árt.
    A liberalizmus alapállítása: szabadság csak egyenlőség esetén létezhet; az egyenlőség megvalósításának egyetlen járható útja a politikai szabadságjogok biztosítása

    A liberalizmus, kimondja, hogy a hatalom korlátozásra szorul ,valamint a hatalom megosztás elvének kell érvényesülnie. Vagyis, a három hatalmi ág: törvényhozói, végrehajtó, bírói. (országgyűlés, kormány,bíróság, a gyengébbek kedvéért)

    Aztán: minden ember egyenlő, és morálisan jó. Nincsenek a születéssel megszerezhető előjogok.

    Továbbá, a legfontosabbak, emiatt, az alapvető emberi jogok biztosítása:gyülekezési jog, szólásszabadság, vallás szabadság, stb.
    A liberalizmus fontosnak tartja a tulajdon biztonságát.
    Az alapvető emberi jogok: szentek és sérthetetlenek.

    Na és persze a tolerancia, ami fontos eleme a liberalizmusnak.

    Na most, a liberalizmus egy eszme, de nem utópia. Az utópia, egy olyan dolog ami egy jövőbeni, a tökéleteshez közel álló társadalom, ami persze soha nem fog létrejönni. Thomas More használta a szót először. Talán ismerős a neve. A kommunizmus tényleg egy utópia, mivel sehol nem jött létre, és nem is fog.

    Ellenben liberális eszmék, vezetők, emberek, rendszerek, nagyon régóta vannak, már akkor is voltak amikor ezt a szót még ki sem találták.
  • TDantes
    #121
    Elnézést kérek, tényleg ott vannak a tanárok, csak akkor azt nem értem, miért írják ugyanezen a honlapon, hogy nem mondják meg kik fognak tanítani.Lap alja

    Ez elég következetlenség, most akkor...mi van? Nem mondják meg, de mégis?
    Egy magára valamit adó intézmény legyen következetes.
  • TDantes
    #120
    Ingyenes...amúgy, de,szerintem baj. Ott a baj, hogy népFŐISKOLA. Ha nem lenne ez a szó ott, hogy főiskola, nem érdekelne. Ugyanúgy mint Bakay könyvénél. Legyen, de ne hívjuk tankönyvnek. Ezt meg ne hívjuk főiskolának.

    Gondolj bele, jár oda valaki, elvégzi és azt hiszi ,hogy ő főiskolát végzett! Pedig nem, mert ezért természetesen nem jár diploma. Találkoztam már olyannak, aki ilyen kamu népfőiskolára akar menni, és nem volt képes felfogni hogy ez nem igaz főiskola, nem ad diplomát, csak oklevelet, és ráadásul mindenhol körberöhögik érte.

    Ezért baj , szerintem. Legyen a neve valami más, nem tudom mi, de ne főiskola.
    Így is, nagyon nagy szarban van az oktatás. Nem kell hozzá még Bakay-könyv meg Népfőiskola.
  • Tetsuo
    #119
    Poen volt egyertelmuen.. mind1. ;)
    A szarkazmust sokan nem ertik, foleg ha "retrográd".
  • [NST]Cifu
    #118
    Az aktuálpolitikát szépen mindenki a fórum keretein kívül hagyja, aki ezt nem tudja követni, azt én helyezem a fórum keretein kívülre.
  • harcu
    #117
    Bakker, ekkora öngólt ritkán rúg az ember:

    "De akkor is a homokos ballibsik kezdik mindig! :P :D " Írta ez Tetsuo.
    A flamet kezdte Tetsuo. A továbbiak egyértelműek.
  • Tetsuo
    #116
    1. Az ember alapveto hatalomvagyara es onzosegre gondoltam, hogy mindig vanna olyanok ill talan a tobbseg olyan, h tobbet/jobbat akar birtokolni szomszedjanal.

    2. A latszatliberalizmus pedig a jelenlegi demokraciak hamissagat jelenti.
    Az angolszasz es egyeb fejlett orszagokban eleg durvan csonkoljak a szabadsaghoz fuzodo jogokat, foleg, ha vmi "emergency" van, amit sokszor csupan gazdasagi megfontolasbol hoznak letre.

    3. A kapitalizmus, a szabad piac, alapveto mechanizmusa a profithajhaszas.
    Egy ceg mindenaron a leheto legtobb profitra torekszik, rovid es hosszutavon egyarant. Ha kell, betartja a torvenyeket, ha kell a hataron tancol, ha kell neha megszegi azokat, kijatszva az igazsagszolgaltatast, ha kell (ha letoseg van), torvenymodositast eszkozol is akar.. egy ceg marcsak ilyen.
    A monopol-elleni, troszt es kartell-ellenes torvenyeket gyakran kijatszo oriasoknak egyertelmu celja, hogy monopol helyzetben legyen a piac egyre tagabb teruleten.
    A kis cegeket, licenszeiket felvasaroljak, piaci praktikakkal elnyomjak, v torvenyekkel ellehetetlenitik.
    A nagy vagyonok, a nagyobb multinacionalis korporaciok reszvenyesei, mind egy szuk kis csoport a 7 milliard emberhez kepest. Az O kezukben oszpontosul a vagyon es a rendszer iranyitasa is, hiszen a vilagszervezetek, nemzetkozi bizottsagok v eppen kormanyok elen is komoly poziciokban vannak ezek a szemelyek, erdekcsoportok. Ez megfigyelheto kicsiben is akar Magyarorszagon..

    Ma mar a kormanyok vagyonaval es hatalmaval felveszik a versenyt a legnagyobb cegek es ez egyre erosodik, mar csak radikalisan lehetne megalljt parancsolni a manipulativ polipszeru multiknak, akik eltiporjak a lokalis kiskereskedest.
    ..

    Sajnos a vilag ilyen es nem olyan, hogy mindenki bekeben kez a kezben egyutt elsziv egy jointot..
  • mumpic
    #115
    "ugyanis a teljes szabadelvuseg anarchiahoz vezet, az emberi alaptermeszet miatt, a jelenlegi latszatliberalizmus pedig, a gazdasagi hatasok miatt van eselye ra, hogy Orwell 1984-ehez hasonlo rendszert alakitson ki."

    Sikerült három mondatot összeintegrálni, ennek se füle, se farka.
    Melyik emberi alaptermészetre gondoltál?
    Mit értesz látszatliberalizmus alatt?
    Mely gazdasági hatások alakítanák ki az orwelli rendszert?


  • Tetsuo
    #114
    A nemzeti ellentetek pedig orokre (v nagyon sokaig) meg fognak maradni.
    Ugyanis egyik kultura sem akar beilleszkedni a masikba es hiaba hangzik jol a "multikulti" meg hasonlo szdsz-es frazisok, a valosagban MINDIG konfliktusokat szul a kulonbozo kultrurak egymas mellettisege.
    Angliaban itt van sokfele nep, es eleg turelmesek egymassal, de hamarosan kipukkad vmi, mert gyulolik egymast pl a pakisztaniak vs angolok, de lenezi egymast a lengyel vs angol is stb.. nem nagyon keverednek, hiaba laknak egymas szomszedcsagaban.
    A torveny persze probalja szabalyozni, Pl. itt ha azt mondod, h "paki" az £60 birsag. :)
    Kisebbsegek vedelme mindenhol.. mar a fasza tele van az angoloknak, elhiheted.

    Es ez van mindenhol. USA ciganyosodik (mexikoiasodik) ezerrel, legalabbis a nem Del-amerikai amerikaiak szerint, Franciaorszagban a "feher" franciak utaljak az arabokat es soha nem ertik meg, h ok minek gyujtogatnak es miert nem tanulnak v akarmi..

    Mindenhol problema az egyutteles, persze ahol van penz dogivel, v eppen masik joval nagyobb probl;ema, ott ez hatterbe szorul, de MINDIG is problema lesz.

    Ezert is nem jok (jol hangzik, de nem mukodokepesek) azok a torekvesek, h Unio meg egyesules, meg tegyuk felre a nemzeti erdekeket es fogjunk ossze a szegeny orszagokkal.. LOL ebbe soha nem menne bele egy Anglia vagy Nemetorszag.. persze vannak ilyen latszat segelyek meg stb, de az csak a politikai/ diplomaciai pirospontokert megy.

    Minden gazdag nemzet, eloterbe helyezi nemzeti erdekeit, csak a csoro szerencsetlenek nyaljak masok segget es lekopik sajat zaszlajukat, ha kell.

    Meggyozodesem, h Magyarorszag egyetlen eselye, ha felvallalja sajat erdekeit, es nemet mond a kulfoldi ellenerdekeknek.
    Persze nem kell elzarkozni, egyutt lehet mukodni, de a sarkunkra kell allni, es kiallni hazankert (mint pl. Anglia, Franciaorszag), mert megesznek minket reggelire a multik..

    Ha vki vedi nemzeti erdekeit, vagyis szereti a hazajat es elonyben reszesit egy honfitarsat mint inkabb egy kulfoldit, az NEM feltetlenul rossz, sot altalaban jo dolog de ne aggodj, nem sok emberre mondhatnad ezt Magyarorszagon, ugyanis Europaban MI utaljuk leginkabb sajat hazankat.
  • Mor3llo
    #113
    Rögtön az első oldalon...

    Szeretném bemutatni az idei tanév tanárait:
    Dr. Hegedűs Lóránt Püspök urat, aki az életmód-életvitel című tárgyunk oktatását vállalta fel.
    Ez a tárgy az erkölcstan tárgyunk szerves folytatása jelen életünk feladataira koncentrálva.
    Püspök urat és munkásságát azt hiszem senkinek nem kell bemutatnunk. Számos mű szerzője.
    Z. Kárpát Dániel fogja a XXI. század tárgyat tanítani. Ő már ismert a hallgatók előtt, hiszen a tavalyi tanévben is itt tanított. Közgazdász, a Kárpátia című havilap főszerkesztője és több könyv szerzője.
    vitéz Hunyadi László a vitézi rend főkapitánya fogja tanítani a Szent korona története és misztériuma tárgyunkat.
    Szendrei László Debrecenből érkezett, aki az őstörténetet fogja tanítani. A Debreceni Egyetem és Nemzeti Könyvtárban dolgozik, mint kutató, történész, szakreferens.
    Kutatási területe: a XIX. XX. század eszmetörténete, azon belül Asbóth János munkássága, a turanizmus, valamint az ugor-török háború, amelyből a doktori disszertációja készül.
    A szakmai publikációi mellett, a magyar történelemmel, őstörténettel kapcsolatos ismeretterjesztő könyvei is megjelentek.
    Dr. Tóth Judit jogász, aki a Szent Korona jog- és birtokrendszere címet viselő tárgyunkat fogja tanítani.
    Már egyetemista korában az alkotmányjogi kérdések felé fordult a figyelme. Diplomamunkáját a Werbőczy Tripartitumának gyakorlati alkalmazásából írta.
    Tóth Judit a Magyarországért Egyesület tagjaként részt vett a 150 év után újra kézbe vehető Zétényi Zsolt nevével jegyzett a Történeti Alkotmány teste című munkában.
    Az idén jelent meg „A Szent Korona a mágikus pecsét- az apostolfeliratok titkos üzenete” című könyve.
    Minden jót kívánok a munkájukhoz.
  • Tetsuo
    #112
    Nocsak, ez is lberalis fegyver: a felremagyarazas.
    A szemelyeskedest TE kezdted. Arrol nem tehetek, hogy poenkodasomat magadra vetted.
    A finnugor topikban, es mashol is, hol zsidoztam ill hogyan? :DD
    Ha Izraelrol irok vmit, akkor az zsidozas? Bocs, -ez most tenyleg nem kotozkodes- de ez tenyleg a baloldal frazisa. Ha vki, csak kimondja azt a szot, h zsido, akkor az mar zsidozik, ha vki -neadjisten- kimondja, hogy nem szimpatizal Izrael politikajaval, akkor mar naci..

    Valoszinuleg legalabb annyit tudok a liberalizmusrol mint te, sot en meg azt is tudom, hogy ugyanolyan utopia mint a komunizmus.. ugyanis a teljes szabadelvuseg anarchiahoz vezet, az emberi alaptermeszet miatt, a jelenlegi latszatliberalizmus pedig, a gazdasagi hatasok miatt van eselye ra, hogy Orwell 1984-ehez hasonlo rendszert alakitson ki.
    De a liberalisoknak ez magas, jelenlegi legnagyobb megoldasaik legalizalni a drogokat, megszuntetni a kirekesztes minden formajat, minden devianciat elfogadtatni.. stb.
    Viszont pont, ok kurjongatnak eloiteletesen minden nemzeti megnyilvanulasra es sokkal erosebben megbelyegeznek vkit a "naci"-val, meg "zsidozo"-val, mint esetleg a masik oldal tenne azt.

    Ugyanis azt tegyuk hozza, hogy ma nincsenek nagyon fajgyulolok Europaban (marmint talan ma vannak legkevesebben), csak a kulturak utkozese letezik, ill a be-nem-illeszkedes problemaja, de ez mindig is letezni fog.
    ...