Saját online könyvtárral előzne be az EU

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KillerBee
"Az európai fél attól tart, hogy az amerikai könyvtárakban fellelhetõ európai mûvek is bekerülnek majd a gépezetbe, ezzel pedig azok kizárólag az amerikai olvasók számára lesznek elérhetõk, míg európai társaik hoppon maradnak."

Az európai fél errõl kizárólag maga tehet, mivel nem képes egységes törvényi szabályozást létrehozni, ami lehetõvé tenné a Google által digitalizált könyvek európai elérését.
Lásd itt.

Aztán meg mi akadálya annak, hogy az EU is digitalizálja az annyira féltett európai mûveket?

Az elõbb megnéztem az europeana.eu oldalt és ha ilyenre költik a pénzt, akkor jobb lenne, ha nem tennék. Próbaképp rákerestem Franz Kafka és Theodor Fontane mûveire. Kizárólag magyar nyelven kínált letöltést (a MEK-bõl), német nyelven semmi ügyeskedéssel nem sikerült találnom egyetlen letölthetõ mûvet sem. Pedig nem tudom elhinni, hogy Fontane mûvei németül ne lennének digitalizálva. Azt meg végképp nem hiszem, hogy Goethe ne lenne meg németül digitalizálva.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)