Problémákat okozhatnak az intelligens árammérők
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Annyit biztosan tudok:a "fogyasztó" semmiként sem!Isten óvja a Királynõt!<#csodalk>#csodalk>
😊
Na csak kilyukadtam valami értelmesebbre 😄
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
A foton meg nem látok gombot a kijelzõ megvilágításhoz. Nekem nem kell!
Így nem ér nekem semmit és nem kéne akkor sem ha kötelezõ, mert nem nyújt az én számomra semmiféle pluszt.
Szerintem túladagoltad magad gondolkodásgátlóval. Az írásgátlódat viszont elfelejtetted beszedni. <#vigyor>#vigyor>
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Egy korszerûbb technika kéne erre a célra, ez így szerintem még mindig egy szemét és fölösleges pénzkiadás.
És ezt hogyan akarják összehozni, most komolyan. Az egyiknek van alapdíja és mindenki úgy szereti, mert továbbá semmi nincsen rá, a többinek is van alapdíja, de ami utána jön az többszöröse általában, de a 2x alapdíjat mindenki megszokta fizetni általában.
Jól értem? Végre egyetlen alapdíj lesz? Ami az elektromos áramot képviseli a házamban. és nem kéne ugyan azokat az alapdíjakat kifizetni csak más más szolgáltatóknak.
Ha ez a célja az óra beépített inteligenciájának, akkor látnék benne értelmet, de így halálian fölösleges, mivel ha az elõbbi állításomra használnák ezt az inteligenciát, akkor lenne értelme, mivel többet tud megállapítani a statisztikából egy ember.
Szerintem ez így még csak egy fölösleges szemét ami akkor sem kéne az én értelmes szférámba, ha kötelezõ lenne csakha olyan is lehetne amilyet én beköttetnék, ami minden áramról statisztikát készit és nem csak egy részérõl. Persze a szolgáltató ezt csak felajánlja, mivel ezért volt eddig az a rengeteg alapdíj, ami a szolgáltatás mûködését alapozza meg. (Ez az én véleményem, hogy ne érték félre)
Digitalizálhatják tõlem, kötelezõen, de ne legyen már mindegy hogy milyen színvonalakat adnak ki a kezükbõl, lehetne vagy 10 fajta ilyen doboz, amik mind mást tudnak.
Tulajdonképpen, nekem unalmasnak túnik ez hogy csak 1 db kivitel van a szolgáltatóktól.
Másrészrõl meg fölösleges a mérõóra. Az telefonhoz sincsen, mégis kiírja a szolgáltató a saját server-en, hogy mennyi volt az eddigi pontos adatforgalom. Tegyék máshova, hogy ne legyen hozzá közöm és akkor nem kell megkérdezniük, hogy kötelezhetnek e rá vagy sem.
Miért is lehetne ez kötelezõ? Nem értem!
Az alapdíjakon semmit nem változtatna az átépítés. hamár mindenhol át akarnak építeni, akkor úgy építsenek, hogy az korszerû legyen vagy nem is akarnak fejleszteni igaziból csak plusz tarifákat ránk verni ami mellet a régiek is emelkedhetnek.
Sajnos nem látom a jó oldalát, mivel úgy érzem, hogy ezért valami pluszt kell fizetni, ami nekem egyáltalán nem hiányzik, ha kötelezõ dolgokról van szó.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
ha már intelligens fogyasztásmérõk és neten küldik meg blabla, akkor nehogy már ne legyen benne kb 1 kilobyte eltárolására elegendõ memória.. ha szépen hetente küldene egy szummát a fogyasztásomról és az általa kalkulált fizetendõ összegrõl, akkor oké sõt még abban is benne vagyok, hogy az általad említett sávokra lebontva szummázza a fogyasztásom. de abban nem lennék benne, hogy mint egy 3/3as ügynök, negyed órákra lebontva elküldje a napi rutinjaim..
\"The voices are back... Excellent.\"
Ám egy a pillanatnyi áramot és feszültséget ciklusonként több százszor mérõ mûszert sokkal nehezebb manipulálni, mint a hagyományos, az örvényáram elvén mûködõ forgótárcsás fogyasztásmérõket. (Nem véletlen, hogy mostanában átlátszó mûanyag burkolatot húznak rájuk, ezzel akadályozzák meg a külsõ mágnessel történõ manipulációt.)
Elméletileg akár azt is megtehetik, hogy a fogyasztókat a smart meter felszerelése után külön megterhelik a rossz teljesítménytényezõért, mert a smart meter felépítésénél fogva méri ezt is, ellentétben a jelenleg a háztartásokban felszerelt elekromechanikus mérõkkel. Bár a meddõ teljesítmény nem okoz tényleges plusz teljesítményfelvételt, a vezetékeket azért melegíti azok ohmos ellenállása miatt és ez növeli a hálózati veszteséget. Igaz, a hálózati veszteséget így is a fogyasztók fizetik meg, hiszen az be van építve az árakba, talán ezért nem olvastam még olyanról, hogy a háztartásoknál is mérnék a cos φ-t.
Épp a sávos tarifával indokolják a 15 percenkénti adatküldést, de ez számomra érthetetlen. Távolról beprogramozható a mindenkori tarifatáblázat, aminek alapján maga a mérõ is 15 percenként kiszámolhatja és eltárolhatja a fogyasztás díját és akkor elég lenne pl. hetente egyszer elküldeni az adatokat. Talán a mérõ elromlásakor esetleg fellépõ adatvesztést akarják elkerülni a 15 percenkénti adatküldéssel, vagy egyszerûen csak nincsenek a mérõk felkészítve az adattárolásra.
Ami még érdekel honnan az infó hogy ez rengeteg adattal jár, a 15percenkénti leolvasás miatt 10évi adat is elférhet egy floppyn ha megfelelõ rendszert alkalmaznak, itt inkább az online felügyelet a fõ probléma.
Persze ez csak az én véleményem.
Webshopolni, meg majd a boltban fogok vagy a kocsmában.
Játszani meg, ha elkötelezem magamat a család alapításra.
Még álmodozok pár kört XD
plusz fogyasztás meg nem merülne fel, ha két óra méri ugyan azt az áramkört.
Már látom a lelki szemeimmel, hogy ezek a digi órák, nem lesznek kompatibilisek, semmiféleképpen a régebbi analog órákkal és más bekötését ami nem alkalmas ilyen célra a szolgáltatónak, azt nem engedéjezik. Kérdéses az hogy ha nem kompatibilis, gyártanak e mellé kompatibils változatot. Legalább kiderül, hogy mennyire pontos a pénzhúzó készülék 😄
Amúgy jó ötlet a statisztikák felépítéséhez, csak ne fizessek érte, ha nem én használom azokat a grafikonokat.
Rémesen remélem, hogy jól értem! XDXDXD
Ilyesmi dolgokat értek célszerûnek, amit akár 15 percenként is használ az ember és nem csak nézegeti. Az email fiókot is el lehetne érni mindenféle alapdíj és használati díj nélkül, mert célszerû dolgokra lehetne használni.
Most csak 2db netes funkciót említettem amit ingyenesen elérhetõvé tehetnének, minden egyes embernek, nameg ezek a statisztikai táblázatokat készítõ dolgok, amik meg másoknak kellenek hasonló célokra, mint 15 perces új info.
Valami ilyesmi a véleményem most errõl a témáról. 😄
Szóval szerintem ez azokban az országokban tervezhetõ kivitelezés, ahol nem léteznek az alapdíjak.
Soha nem lesz a mi kis szép hazánkban ilyen, ez mellett még sok más probléma miatt is.
Másrészrõl én ilyen adatot csakiscsak vezeték nélküli adatátvitelen engedélyeznék, mert biztonságosabb. Esetleg hívjon magának egy beépített zöld számot ami ingyenes és ez korrekt is lenne, kivéve ha valaki már megint kitalálja azt a hülyeségét, hogy ezt márpedig meg kell fizetni. 500 forint erre a célra bõven elegendõ lehetne, hogy aki minimális áramot használ, annak ingyenes legyen ez a funkció, mivel az inteligenciája soha nem fog vetekedni az internet szépségeivel, mivel életében nem láthatja, mivel képtelen alapdíjat fizetni. Na ezt is csak én gondolom így, mert valami számításba jött és én számológépet használok, mivel nem tudok fejben jól számolni. Ezért vagyok idiota!
Egy ilyen helyen dolgozó diszpécser (vagy bárki, aki hozzáfér az adatokhoz) néhány nap után tudja majd: hová, mikor érdemes betörni menni. Szép kis jövõkép.
Számukra a megtakarítást az jelentené, hogy nem kell annyi óraleolvasót, ügyfélszolgálatost és adminisztrátort alkalmazni mint eddig, illetve valószínûleg azt is hamarabb/jobban megtudnák határozni ha vki megpróbálja megbütykölni az órát.
\"The voices are back... Excellent.\"