41
  • Amiga
    #41
    6 > 1. Győzött a LOST.
  • Atisz #40
    Jaja, ennyi. Ezért nézhetetlen a sorozatok nagy része. A 24 valóban azért jó, mert az évadok sztorijait a szereplőkön kívül szinte semmi nem köti össze. Van kezdés és befejezés.
    Viszont vki szereti az illúziót és szerintem ez így van rendjén. Én azért maradok a filmeknél.
  • Loverman
    #39
    "Aki lemarad, kimarad?"
    Csak nehogy akkorát bukjanak mint a Heroes :) lemaradsz 1 részről és cseszheted.
  • Loverman
    #38
    bosc de ez kicsit hülyeség... kb MINDEN sorozatban egységes 1-1 évad, a kérdés az hogy az EGÉSZ sorozat egységes érzést ad-e, vagy nem. Mellesleg a Szökés első évada pont azért lett olyan "kerek" mert nem tudták előre hogy lesz-e még évadjuk, stb.

  • mauser81
    #37
    A Lost-nak egy rohadt nagy baja van/volt, mégpedig az, hogy menet közben írták/írják, úgy, hogy nem tudták hová akarnak kilyukadni és hány évaduk van. Ez azt jelenti, hogy a sorozat egységessége sehol sincs egy Szökés 1. évadához vagy a 24 vagy a Sleeper Cell bármely évadához képest. Ez nem meglepő módon elég sok embernek megfeküdte a gyomrát, ugyanúgy, mint a hasonló rétestészta effektusban szenvedő Heroes. Van akit nem zavar ez az összevisszaság, van aki meg agybajt kap tőle. Előbb utóbb mindenki a második kategóriába kerül, kérdés az hogy mikor?:)
  • Reg5
    #36
    A füstöt úgy ahogy megmagyarázták az 5. évadban.
  • Atisz #35
    Nos, az imdb faq szerint a jegesmedvékkel kísérleteztek és átúsztak (!) az egyik szigetről a másikra :D

    A füstről pedig csak 1 mondatot idéznék: The ultimate nature of the monster is not known :)

    Van még jó pár kávéskanálnyi cucc, csak győzd elolvasni. Részemről ennyi elég.
  • Kelta
    #34
    Most komolyan, van magyarázat a jegesmedvére, meg a fekete füstre, meg a repkedö fákra? mert sehol nem olvastam öket, nyilván én vaok a béna, de beirnád ide?
    mer nevetnék egy jót:)

    ja, a többi idiótaságra is próbáltak magyarázatot adni?:)
  • Atisz #33
    :D

    Nos igen, akkor elmondható, hogy én abba a csoportba tartozom, amely nem preferálja a valóságtól túlságosan elrugaszkodott sorozatokat. Most mondjam, hogy büszke vagyok rá? :)

    Egyébként még a jegesmedvéről annyit, hogy kb. az is csak egy tipp volt, mert annyit lehetett látni az egész jelenetből, hogy egy fehér szőrmemancs hadonászik, az illető színész pedig ordít. Namost ez már eleve szánalmas, hogy még a blődlit is homályosan tálalják.

    A szőrszálhasogatásod hagyjuk, ne indulj parafenomén/mentalista/sámán versenyen, mert erre a "karakterek többsége amerikai színészekre hasonlít" koncepcióra soha az életbe nem tudtam volna magamtól kilyukadni :)

    A dagadt pedig simán lefogyhatott volna, mert ha jól emlékszem egy jó ideig nem volt kajájuk és már kopogott a szemük, amikor megtaláltak azt a bunkert tele konzervvel és lekvárral. Mint mondtam ezek kis dolgok, de végülis ezeken múlik minden.
    Ahogy egy ismerősöm mondta: a legfinomabb csokipudingot is el lehet rontani egy kávéskanálnyi sz*rral (és hát valljuk be a Lost-ba elég sok kávéskanállal jutott :))

    Egyébként pedig elnézést kérek, ez valóban nem Lost topic, de ugye a fórumok arra valóak, hogy véleményeinket ütköztessük és próbáljunk másokat meggyőzni általuk feltehetően nem látott problémák megvilágításával.
  • Kelta
    #32
    Hehe, a fagylalt visszanyalt.Ezen a topicon a lostrol többet írtál mint én :) ugyebár:)
    a 8. ban nincs is szó a lost-rol..ejj ejj, kezdesz pongyola lenni, kedves winnie :) öregszel, vagy mi??:)

    Szerinted nem omlana össze a civilizáció egy ilyen ájulás után? túl sok lenne az ember veszteség, és a káosz, nem? meg persze azonnal indulna a fosztogatás:)
  • winnie
    #31
    "most akkor ki is rágódik a témán???? :) és reagál mindenre???"

    te reagáltál erre is. no komment.

    és nem mindenre, mert a 7-8-as kommentedet nem reagáltam le, hagytam, főj a levedben.
  • Novell
    #30
    Abszolút igazad van, a mai "szólásszabadság" kimerül annyiban, hogy: "Te nem értesz egyet velem, szóval te egy hülye vagy és nem is érdemes veled beszélni" És itt még finoman fogalmaztam...
    Mindenki tarthat valamit rossznak/érthetetlennek/logikátlannak/igénytelennek, de ezt normálisan is meg lehet osztani másokkal, nemcsak úgy, hogy "szar" meg "fos" és hülyének nézni azt, akinek esetleg tetszik az a bizonyos valami...
    És ez nemcsak a filmeknél/sorozatoknál figyelhető meg, hanem más irányzatoknál is: divat, zene, stb... most nem szeretném részletezni, de szinte mindenhol leugatják egymást az emberek, csak mert a másik éppen nem úgy gondolkodik mint ahogy ők...
    Részemről ennyi.
  • NintendoGC
    #29
    "az ízlések és pofonok nem azt jelenti, hogy valaki nem sz-rozhatja, ami szerinte sz-r. te mondod, hogy mindenkinek más az igénye, ebbe az tartozik bele, hogy el kell fogadnod, ha valaki szerint egy sorozat sz-r, nem kikelni ellene. "

    Oké ha már nem voltál képes kilátni a LÉNYEGET az írásomból segítek:

    Valóban... ma a szabad véleménnyek kinyilvánításának idejét éljük. De ezt legtöbbször egyesek olyan hangnemben és stílusban teszik a sz@rozásukkol és fosozásukkal, hogy elképesztő, mely minden tiszteletet nélkülöz, és kikiáltják saját véleményüket egyetemlegesen és univerzálisan igazanak, és bárki aki ellene mond vagy más véleményen van, az nemes egyszerűséggel 'hülye'.

    Nos én ezt nem nevezem szabad vélemény nyílvánításnak, hanem inkább orbitális nagy baromságnak!

    Hová tűnt mára a NORMÁLIS és emberséges társalgás? Amikor nem egymás hülyének nézése és a másik (vélt) igaza felőli meggyőzése ment???

    És persze lehet jönni azzal, hogy ha valai ilyen módon nyílvánul meg miért nem fogadom el, hisz az illető saját magát járatja le.
    Meglátásom szerint a társadalmi normák szétbomlásának ez is egyik jele. sz@rni a másik emberre, csak az ÉN számít... minden más le van ejtve.
    Ha képtelenek vagyunk a tiszteletteljes, emberséges és normális kommunikációra, hogyan fogunk mi (az új generáció) egy egészséges és élhető társadalmat alkotni?
    Sehogy!

    És igen... ez ilyen apró és pitiánernek tűnő dolgokon is múlik!
  • Kelta
    #28
    most akkor ki is rágódik a témán???? :) és reagál mindenre???


    idézet: "látod? erre céloztam. (kísérlet volt, de bejött. sajnos.)

    tovább próbálod gerjeszteni a teljesen OFF témát, próbálod elérni, hogy másik sorozatról essen szó, ahelyett, hogy nagyvonalúan nem reagálnál és hagynád a #2-es meg a #4-es kommentelőt, hadd főjön a levében és menjen a beszélgetés az FF-ről."

    persze ettöl még nem teljesen van igazad, kb a felét magyarázták el ugy-ahogy a dolgoknak, a maradékon, meg a blödli hibákon nagystilüen átsiklottak :)
    de, jogos, ez csak egy sorozat :)
  • winnie
    #27
    lol:)

    "pl. a jegesmedve, a soha le nem fogyó dagi, stb.)"

    épp két olyan dolog, amit nagyon hamar megmagyaráztak - ráadásul többféleképpen is a videósok kedvéért. (az utóbbi egyébként egyszerű: sorozatról van szó, a karaktert színész alakítja, aki a való életben eszik. ilyen alapon azon nem értem hogy tértél napirendre, hogy a karakterek többsége amerikai színészekre hasonlít. elég érdekes egybeesés, nem? vagy, hogy bár a sorozatban csak két hónap telt el, de mindenki két évet öregedett közben. vagy, hogy az újszülöttet miért nem egynapos babával játszatták el, hanem 2-3 hónaposokkal?)

    persze minden tiszteletem, hogy ilyesmine fenn akadsz, de ez nem a valóság, csak sorozat. mondjuk a 3. évadig eltelt a sorozatban 70 nap, eleve volt kajájuk, később találtak is egy vagon kaját, de még ha nem is így lett volna, egy (nem tudom) 120-140 kilós emberen annyira látszana egy mínus 10-15 kiló?)
  • Atisz #26
    "hátha végre kiderül mi volt az a fekete köd aminek traktor hangja volt és embereket evett párszor az első évadban"

    Lol, nekem sikerült legyőzni a kíváncsiságot. Mondjuk nálam kisebb dolgok is elegendőek voltak a biztosíték kicsapására (pl. a jegesmedve, a soha le nem fogyó dagi, stb.)
    Az alapszitu jó volt (ha jól emlékszem ezután jött a sok survivor-dömping), meg a repülőgép lezuhanása is korrekt volt. Aztán nagyon hamar leült és - legalábbis számomra - érdektelen lett. A láthatóan utólag megírt, művi, izzadságszagú flashbackek kiborítottak.
    Kár érte, mert egy előre megírt sztorival, 2-3 évaddal akár jó is lehetett volna. Uh ez mekkora lózung lett... no de ez minden sorozat rákfenéje, nem? :)
  • TeDDyRuSh
    #25
    Túltettem magam mindegyik részen estig. Mosdjuk elég sok lehetőséget rejt a storyban,hogy mindig új és új kitekintések jönnek elő, ami plussz kis csavart adhat az egésznek. Jó lesz ez:)
  • winnie
    #24
    "gy ezt azért mégse fogják addig húzni, mint a Lostot"

    remélem, hogy vagy 10 évadig elél.

    ha nem akarod egy ponton át tovább nézni, ne nézd. szabad döntés. te keresel új sorozatot, aki meg akarja, hadd nézze, nem?
  • winnie
    #23
    nme mondák, hogy mennyi az áldozat, mert ők sem tudják. arról beszélnek, hogy minden idők legnagyobb katasztrófája, plusz hogy kábé 1000 repülő zuhant le csak az egyesült államokban. azért ebből is sejthető, hogy nagyon dzrva volt.
  • Kelta
    #22
    Igy jobban végiggondolva az alapstoryt, eléggé hihetetlen a dolog.
    Ha ilyen történne a valóságban, kb 500millió ember halna meg azonnal, és kb ugyanennyi sebesült lenne szerteszét a bolygón.
    Összeomlana azonnal a távközlés, az egézségügy és a közbiztonság
    (nyilván mert sok rendör, mentös, tüzoltó is meghalna balesetekben)
    A filmben szinte semmi szó nem esik hogy világszerte mennyi az áldozat, nyilván nem véletlenül :) de nem lenne ilyen hamar nyugalom, mint a filmben..kicsit erös:)
    De a sorozat tetszik :)
  • Leslieke
    #21
    1. rész megtekintése után jónak tűnik, remélem, hogy ezt azért mégse fogják addig húzni, mint a Lostot (4. évad után untam meg), mindenesetre FF egy darabig tuti nézős.
  • TeDDyRuSh
    #20
    Én még csak a piloton vagyok túl, de nem véletlen, hogy az AXN már is megvette Mo-ra. Hatalmas az alapstory, bár én lehet az első részt odáig nyomtam volna csak, hogy a felvezetéses történetek után felébrednek és vagy 10 percen keresztül a káoszt pásztáztam volna, majd egy nagy csattanót nyomni az első telefon beszélgetésével a nyomozónak, hogy az egész világ kidőlt két percre és tied az ügy. A csóka meg áll a nagy gané közepén pánikban, egy nagy totál a délutáni napfényben, és utána snitt:) Sőt az egészet a 21 perces kategóriába tenném, amiben van egy 2 perces felvezetés is a látomásokról, jövőről stb. Tuti 80% megnézné a 2. részt:)
  • waterman
    #19
    az alaptörténet elég jó, de szerintem nem kéne belőle egy 7 éves rágógumit csinálni.. 3 év alatt mindent ki lehetne belőle hozni, amit utána hozzácsapnak attól én félnék. nem lenne jó ha a lost sorsára jutna, amit csak azért néztem néha, hogy hátha végre kiderül mi volt az a fekete köd aminek traktor hangja volt és embereket evett párszor az első évadban.
  • winnie
    #18
    "Nem lehetne elfogadni, hogy különbözőek vagyunk és mindenkinek más az ízlése, az igénye? Ezt sosem értettem, ha nekem valami nem tetszik még nem titulálom sz@rnak, fosnak, stb...."

    ez a kettő hogy jön össze? kicsit ellentmondásos.

    az ízlések és pofonok nem azt jelenti, hogy valaki nem sz-rozhatja, ami szerinte sz-r. te mondod, hogy mindenkinek más az igénye, ebbe az tartozik bele, hogy el kell fogadnod, ha valaki szerint egy sorozat sz-r, nem kikelni ellene.
  • NintendoGC
    #17
    Emberek ez besz@rás!

    Nem lehetne elfogadni, hogy különbözőek vagyunk és mindenkinek más az ízlése, az igénye? Ezt sosem értettem, ha nekem valami nem tetszik még nem titulálom sz@rnak, fosnak, stb.... max nem nézem, ha kérdezik annyit mondok, hogy nem tetszik, nem nézem... (tiszteletben tartva a másikat, mert neki lehet ez a kedvence) és ennyi!

    Am részemről ... olyan összetett és zseniális sorozatot mint a LOST még életemben nem láttam, és iszonyatosan várom az utolsó évadot!

    Az FF pedig eddig abszolút jó!
  • Atisz #16
    Ha a Lost-ra hasonlít akkor számomra felejtős (nem egy jó ajánlólevél :)).

    rumkola: ha nem nézte volna, akkor most azt mondanád, hogy: "nem nézted, akkor honnan tudod, hogy szar?"
    Én már a 2. évad elején rájöttem, hogy nem kedvemre való.
  • nextman
    #15
    Szerintem nem hasonlít a Lost-ra. Én azt utáltam, ezt meg szeretem. Gondolom, a Lost rajongók pont fordítva lesznek majd ezzel..
  • rumkola
    #14
    akkor te beteg vagy, ha 3 és fél évadot néztél egy szarból
  • bippo
    #13
    Bakk*er, a korábbi képeken, bevágásokon (az egész epizódokat még nem láttam) nem ismertem fel Joseph Fiennes-t. Most, hogy kiderült, hogy ő is benne van, +pont. Lehet, hogy belenézek.
  • dzsagon
    #12
    fityma
  • pixx
    #11
    Igaz elég sok repülő volt, de nagy része a reptéreken tört össze, asszem harmadik része eleje közepe, ahol a sok roncs van. Az USA-ban 50 állam, van és nem egy reptér van államonként. Valószínűleg a felszállás, és leszállás alatt volt a kitekintés, plusz, a reptér közelében fel- és leszállásnál elég sok repcsi van mindig a reptérnél. És a balesetek száma 800-900 között volt, szóval nem is olyan sok, mivel tudomásom szerint naponta 20000 gép van az USA légterében...
  • bladesoft
    #10
    Sajna nekem is a Lost a 3.évad táján lett törölve...szomorkodtam is miatta.De ez a sori jónak tünik, egyre több szereplőnek van köze a nagy ajáluáshoz. Az is tetszik benne hogy a titok elöre és visszafele is nyúlik az időben. Nem beszélve arrol hogy a kitekintés majdnem mindegyik szereplőnek a titokhoz köze van.Amelyiknek meg csak közvetve annak is legalább érdekes.probáltam ugy leirni hogy ne nagyon spoilerezzek :D
  • Kelta
    #9
    Egyébként is megtisztelve érzem magam hogy maga a legendás winnie nyilvántartja hogy máshová miket írtam be:) vagy legalábbis utána nézett.. (?)
    Tömegigény nálam, nem feltétlen a nézettség, hanem a tömjénezés:)
    de erről egy szót se többet:)
    Irjunk az FF röl...:)
  • Kelta
    #8
    jóvanna :) jogos (mea culpa)te is kötözködsz egyébként is :)

    A Flash ben csak egy fura volt. a sok repülögép katasztrófa, kicsit tulzás volt.
    2 és fél percet kibirnak a gépek robotpilótán :)

  • winnie
    #7
    látod? erre céloztam. (kísérlet volt, de bejött. sajnos.)

    tovább próbálod gerjeszteni a teljesen OFF témát, próbálod elérni, hogy másik sorozatról essen szó, ahelyett, hogy nagyvonalúan nem reagálnál és hagynád a #2-es meg a #4-es kommentelőt, hadd főjön a levében és menjen a beszélgetés az FF-ről.

    de nem, te ismét leírod, amit sok helyen lehetett olvasni tőled. leírod az 1. kommentben, hogy vacak, a 3.-ban, hogy szar, az 5.-ben, hogy "te bezzeg nem". még, ha csak egyszer írod le, akkor nem is szólok. mondom, oké, értettük. szar sorozat. ez van. és te ilyen sokáig nézted:) (a tömegigényt megjegyzem nem értem, hiszen a flashforwardot többen nézik, mint a másikat. akkor ez most hogy van? te épp a tömegigény szerint élsz, nem? ha már felhoztad a témát.)

    de mondom, kár ebbe ennyire csimpaszkodnod.
  • Novell
    #6
    Szerintem remekül összefér ez a két sorozat, nem kell a Flashforward-ra ráfogni, hogy "utód" vagy "klón" a Lost-ra pedig nem kell ráfogni, hogy "érthetetlen baromság"... Állítom ezt úgy, hogy minden eddigi Lost epizódot és minden Flashforward epizódot láttam.
    Egyébként én úgy tudom, hogy az lesz a magyar címe, hogy Flashforward - A jövő emlékei
  • Kelta
    #5
    hehe, mindenhol?
    érdekes, én egy filmről írtam (sorozatról)magánvéleményt, ti meg rólam :)
    mért kell azonnal személyeskedni, ha valaki nem a tömegigény szerint él?? ezt tőled pont nem vártam volna el... na mindegy.

  • winnie
    #4
    szabad a véleménynyilvánítás, sőt. csak kicsit kétségbeesettnek tűnik, hogy mindenhol le akarod írni:) értettük. tiszta sor.
  • Kelta
    #3
    Nem.
    kb 3 és fél évadig bírtam, és akkor lett cancel..
    Engedtessék meg nekem a szabad vélemény nyilvánítás (a lost szerintem sza@r) a flash már most jobban tetszik.
    ennyi.
  • Szolnokboy1
    #2
    "nem sok köze van a lost nevü vacakhoz.."

    gondolom, ezt úgy írtad, hogy legjobb esetben is 1 résznél többet nem láttál belőle. btw a flashforwardnak tényleg nem sok köze van a losthoz, az utóbbi (annak első 4-5 részével összehasonlítva) köröket ver rá. persze, ahogy a cikkben is írja, ez még változhat, de én sok esélyt nem látok rá.