57
Különféle herbáriák, gyógyteák
-
#57 -
#56 na, reup
közben elkezdtem termeszteni/szedni és szárítani a növényeket, van csalán, citromfű, menta, stivia (bár ebből talán még egy gramm se jött össze)
ami éppen növöget: chili, kerti borágó, golgotavirág, aloe vera és grapefruit
a következő projekt egy házi hidroponikus kertészeti rendszer összeállítása lesz, természetesen jól dokumentálva, és megosztva -
#55 kis topikáp
-
#54 Köszi szépen a segitségedet! -
#53 link 1
link 2
link 3
tessék, innen egyből tudod rendelni is őket! -
#52 Hi. Tud valaki olyan külföldi üzletet, ahonnan kava-tartalmú készitményt, vagy kavagyökeret tudnék rendelni? Itthon még nincsen törzskönyveztetve a kava, és nem tudom, mikor lesz (ha lesz egyáltalán), de nekem nagyon kéne, és most! Tud valaki segiteni? -
#51 up:
jól kihűltem múlthéten! (nem kelett volna pucéran táncolni az esőben ittas állapotban)
most kurvára fáj a torkom, hurutos köhögés stb.
előkerült a lándzsás útifű és ánizstea, valamint a pemetefű-cukorka... (drogériában lehet kapni, finom és ilyenkor ezis jó) -
#50 nah, a zsálya jót tett a fogamnak :)
-
lord nihilus #49 :D köszike -
#48 tudom, de sajna ennyire futotta tőlem :) nem ismerem a növényt, de ezt találtam róla:
A 10 hétnél hosszabb, kúraszerű alkalmazása nem ajánlott.
A ginzeng készítmények alkalmazását nem javasolják várandósoknak, szoptatós kismamáknak, magasvérnyomásban és szívritmuszavarban szenvedőknek.
Koffein fogyasztása a ginzeng szedése közben kerülendő, mivel emelkedhet a gyomor-bélrendszeri eltérések kialakulásának kockázata.
Az asztmás betegek szintén ne használják e készítményeket.
A ginzeng hosszú távú használata menstruációs zavarokat és emlőérzékenységét idézheti elő, esetleg álmatlanságot okozhat.
A ginzeng készítmények fogyasztását nem ajánlják terhességben, szoptató anyáknak, magas vérnyomásban szenvedőknek, asztmás és tüdőgyulladásos betegeknek, valamint véralvadási zavarokkal küszködőknek.
Mellékhatások: A keleti ginseng fogyasztás több mint 2000 éves történelemre tekint vissza, a megfelelő dózisok bevitele mellett súlyos mellékhatások nem fordultak elő. Az előírt mennyiségben alkalmazott ginseng biztonságos. Esetleg álmatlanságot okozhat. A ginseng hosszú távú használata menstruációs zavarokat és a mell érzékenységét idézheti elő. Szedése ellenjavalt terhes és szoptatós anyáknak. -
lord nihilus #47 konkrétabbra gondoltam :) mellékhatás, mint pl a zöldteánál h hajtja a vizet (nem minden esetben jó ez a tulajdonsága) -
#46 mindennek két oldala van :) -
lord nihilus #45 a ginsengről sok jót hallottam...van vmi rossz oldala is esetleg? -
Hajnalcat #44 Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! -
#43 Csak a virágra van szükséged, kiszárítod, és leforrázod (fél liter vízhez mondjuk egy nagy kanálnyi kell). Arra figyelj, hogy egyben maradjon a virág, minél kisebb mértékben törjön, zúzódjon, mert akkor elillannak a hatóanyagai.
Lehet kapni asszem DM-ben is nagy zacsis kiszerelésben, de ha maga szedi az ember, az dupla öröm :)
Amúgy azt olvastam, hogy parlagfűérzékenyeknek ajánlott. Sajnos nekem 5 keresztes parlagfű allergiám van, ennek ellenére tartok néha kamilla kúrákat, és semmi panaszom nincs. Kérdés, hogy a hatást ez mennyiben befolyásolja. -
#42 Elvileg csak a virágzatot, de lehet sokkal jobban jársz, ha patikában vásárolsz kamillát (olcsó, nem filteres) és beszerzel egy teatojást.:)
Ellazulásra meg bármelyik tea jó, csak fel kell venni a konvektort hogy ne fázzon a kedves a testmasszás során.:D Amúgy néha ilyet szoktam vásárolni (teszkaú), nekem ízlik, finom, jó, tényleg egy-egy fárasztó nap végén jól esik. -
#41 Kámforos tea:D
-
Fbn Lx #40 te is?
már legalább a 20. szarrá áztatott zsepinél járok. már a könnyem is folyik :D
az orrom meg baszottul csíp. -
#39 nekem takonyra kene valami gyorsan mert olyan vagyok mar mint aki a smirgli papirral smarolt egy orat.. -
#38 felfázás ellen vesevédő tea sztem! meg maradj mindig melegen :Ddd
de az a baj hogy ezek a cuccok meggyorsítják az anyagcserét és vízhajtó hatásúak is többnyire...szal nemtom! -
geo91 #37 szeretem a foghagymát, de engem ekkora mennyiségben engem megfosat...
egyszer megettem egy fél fejjel és 2 napig fostam... félóránként rohangáltam wc-re... :sSS -
Hajnalcat #36 Szóval mondjuk szedek kamilla virágot a réten és akkor melyik részét kell megszárítani? És ha megszáradt akkor csak úgy natúrban bele kell tenni egészbe a virágot a forró vízbe vagy fel kell darabolni vagy hogy? Elnézést, hogy ilyen számodra lehet butaságokat kérdezek, de nem értek hozzá, de szeretem a kamilla teát, az illata..hmm... de csak filteres van itthon mindig. :| Viszont sokat kirándulok és tudnék szedni kamillát a réteken, csak nem tudom, hogy kell elkészíteni. -
Hajnalcat #35 Én is sokat járok wc-re. Hamar felfázom.
Az lenne a kérdésem a topiknyitóhoz, hogy felfázás ellen milyen gyógytea a legjobb? Tehát, hogy ne pisiljek annyit....
Azonkívül melyik a legjobb tea ellazulásra? (nyugtatótea) -
#34 Én egy furcsa teát ittam, amit egy ismerősöm javasolt, a következőkből állt: fokhagyma, méz, kakukkfű, tej (,víz)
-
#33 Én ezekből vásároltam be a télre:
Grúz OP
Java OP Malabar
Nepal Masala
Tuareg Menta
Formosa Oolong
Darjeeling FTGFOP-1 -
#32 okozhat gondot (vese, máj, bél, gyomor), de ahhoz durván sokat kell inni
kamillából (nem filteres szar, hanem rendes virágzat) 4-5 csésze az ajánlott max, ezt tudom, de minden anyagra igaz, hogy kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben méreg -
#31 Úgy tudom a tea tartalmaz koffeint. Tehát megeshet, hogy nem sokat alszol. :) De egyébként tea-mérgezésről még nem hallottam! :D -
#30 ja én azt hallottam hogy fém szűrővel nemszabad szűrni ezeket! de azt nemtom hogy miért nem! -
#29 Túl lehet ezt adagolni am.?
vagy valami mellékhatás ha túl sokat iszol? keverni őket nem lehet? -
#28 Nem kell azt venni;) De am a piacon kapsz mákvirágot. -
#27 fokhagymát ettem hé! :D
teát = bemész 1 herbáriába, vannak ilyen gyógyfüves tasakok, rávan írva hogy mi-mire jó (meg az eladó is tud segíteni)
egy zacsi olyan 150-500Ft között van ezekből (a kiszerelésben is lehet különbség, hol több, hol kevesebb cuccal)
forralsz vizet, a füveket berakod 1 bögrébe, ráöntöd a forralt vizet, vársz, aztán leszűröd, megiszod
elsőre nagyon szar az íze de meglehet szokni! -
#26 máktea?:O
hol lehet venni?:D -
#25 Máktea rulz -
#24 fokhagyma tea (!) is nulla, napi 5-10 gerezd friss fokhagymát egyél, akkor is ha nincs bajod
egy idő után már nem lesz tőle büdös az ember, de nem tudom pontosan, hány nap kell hozzá -
#23 topik fav+
elsőre annyit írnék a teákról, hogy ezek a filteres szarok a kellő hatóanyagmennyiség töredékét tartalmazzák, kb semmi értelme ezeket inni
rendes szárított levelek, virágok kellenek, és azokból mehet a főzet és forrázat
-
#22 Hol lehet ilyen teákat kapni? ha pl. úgy iszod a fokhagyma teát, hogy semmi gond a vérnyomásoddal akkor okoz valami gondot?
nem is olyan tossz ötlet ezek a teák. király topik:)
-
#21 én nem favolom a ződ teát. anynit kell tőle pipilni mint állat :S -
#20 énis azt favolom, nem az ilyen szar pick wick műteát... -
Phat Smoker #19 zöld tea minden mennyiségben, de abból is a szálas/teafüves verzió, nem pedig a filteres!
-
#18 menjetek már :Ddd
nyissatok gombás topicot