35
  • JoinR
    #35
    Linkelj be egy Asus-t 140-150-es kategóriában, amit te olyan minőséginek gondolsz. Ne feledd feleljen meg az elvárásaimnak amiket már leírtam. :)
  • [HUN]FaTaL
    #34
    ASUS szervízével semmi baj, jön a futár, elviszi, 1 héten belül hozza vissza.

    Tudok ellenpéldát acerra, sajnos nem is egyet, amiben az alaplap megdöglött és kuka az egész.
  • [HUN]FaTaL
    #33
    Tévedés 140-150ért vehettél volna ASUSt is és sokkal minőségibb.
  • WilliamMcKinley
    #32
    Asus szervize tökéletes: jött a futár elvitte 7 nap mulva már hozta is. Direkt nem választottam magyarországi vmi névtelen szervízét.
  • MsUser
    #31
    Már tegnap szivesen hozzászóltam volna az ACER valóban sokat fejlődöt és ezzel a legjobb Laptop forgalmazó lett, ezt nem reklámból írom. A gyakorlat megmutatja, sok gépet telepítek javítok fejlesztek a hibák nam az ACER-eknél jelenkeznek, ide sorolnám az inkompatibilis DRIVER-eket és az ASUS gagyi szervíz és letöltési támogatását, de említhetem még a TOSHIBA rosz konstrukciós kialakításait.
    ACER-nek több évre visszamenően csak fejlesztés céljából kellett lecsavarozni az alját és könnyedén memóriát CPU-t Wi-Fi kártyát cserélni.
    Jelenleg számomra nem túl kedves AMD-re alapúló ASPIRE7520 17" ról írok, "Angliából hozattam 100E forintért" de minden AMD CPU-t támogat és lehet fejleszteni könnyen hozzáférhető a 2 SATA-s HDD, és nem kell külön AHCI drivert integrálni, a BIOS alapból kezeli rendesen, de a 965 Chip készletre alapuló ASPIRE4315 14,1" simán elfogadta a T7300-as Duo2Core CPU-t és az alaplapi Intel GPU.-val 10 komoly 3D.-s játékból csak egyet nem támogat. Az asztali gépeket kiváltható laptopokat gyárt az ACER és a leg elfogadhatóbb áron.
    -Ezt nem fotelból NET.-ről és a TV.ből tudom hanem több éves gyakorlatból.
  • cateran
    #30
    -Fejvakaras- En olyan 8 honapja vettem 1 Acer 5920G-t:15,4"kijelzo,4Gb ram,250Gb HDD,Ati Mobility HD 3470,C2D 2Ghz proci (sajna csak T5750-es)Bluray lejatszo,hdmi kimenet,meg standard cuccok (mikrofon,kamera,wi-fi es 1 allatian jol szolo hangrendszer) Ez volt akkor 500 font,ma olyan 450 ujonnan..Win 7 van rajta es szuperul muzsikal,jatszani is lehet(persze ertelemszeruen megszoritasokkal),HD-t is lehet rajta nezni,siman kivaltotta az asztali gepemet (nem nagyon jatszottam uj jatekokkal,valahogy nem izgatnak mar fel:D)
  • pasi29uk
    #29
    Mer a linux CDken nincs windóz matrica azééé
    Egyébiránt megjelenhetne minden fél-egy évben újabb Win hasonlóan a legtöbb Linux verzióhoz jaaaa bocsi akkor még csak a szervízpakkok érkeznek

    Amúgy DjDano a kérdésed jogos. Válasz lehet rá, hogy nincs megvásárolva a Windows vagy épp pont hogy meg van Home (XP matrica valahol a kis szobában a számítógép házon) és nem akar költeni az új Windowsra ismét...
    Ha én lennék a fő marketinges a MSnél az biztos, hogy otthoni, oktatási, kutatási célra ingyenessé tennék egy aktuális Win disztribúciót a cégek számára pedig maradna minden...
  • DjDano
    #28
    Magyarázzátok már meg, miért akar valaki egy modern és új laptopra a végletekig elvault XP-t felrakni, aztán sikítozni a driver és támogatás hiány miatt?
  • DjDano
    #27
    Nekem erről az egészről az agyon istenített LG jut az eszembe....
  • WilliamMcKinley
    #26
    Barátnőmnek ilyen kisebb Acerja van még logo is világít a hátán, de így vista kombóval undorítóan lassú meg minden, mondjuk vistával enyém is nagyon szar volt. Majd megy arra is a hetes:P
  • WilliamMcKinley
    #25
    Nekem most lesz 2 éves a hulladék asus x51r-em. Haldoklik nyomorult, de azé küzd hősiesen :D Már cseho.-t is megjárta, ugye szeriahibás szerencsétlen, de 110~ volt nyomtatóval. Sok újabb játék is fut rajta, no persze nem a legbrutálabbak. Én szeretem :)

    petitOFF
    Az vajom mitől lehet hogy táp nélkül nem működik, de ha az aksit kiveszem azt érzékeli, meg tölti is, meg úgynézki hogy minden rendben?
  • WilliamMcKinley
    #24
    A tajvani kormányzat által is támogatott.... ennyi
  • Gyúrógép
    #23
    Lenovok sokkal jobbak ? Erdemes olyat venni ?
  • tommckay
    #22
    A sima eredeti nekem se működött, de egy buherált XP valamelyik nagyobb torrent oldalról kifejezetten Acer-re( konkrétan a ACER 5715Z laptopra.)gond nélkül feltelepült. Szerintem a legújabb tuningolt XPk már mennek rajta, próbálj ki néhányat.
  • JoinR
    #21
    Mert te mi alapján veszel laptop-ot, hogy milyen színű?
    Én 150 alatt kerestem olyan laptop-ot, amivel (alsó-)középkategóriában el tudok játszadozni, de emellett elbír egyszerű műveletekkel is bármilyen tervezőprogramban. Ezt nem lehetett "normális" vga nélkül megoldani, ennyi. :-)

    +torreadorz: vehettem volna drágábbat, de tudom, hogy nincs (számomra) értelme, mivel úgyis olyan amortizációja van, ami nekem nem éri meg, inkább gyakrabban veszek minőségi szart, mint többévente szar minőségit. Persze, hogy ideges leszek, ha másfél év után elkezd szenvedni, de minden laptopvásárlásnak (1-2 prémium márkát eltekintve) van egy rizikófaktora. Acernek nagyobb, én belementem, és lesz ami lesz.
  • Skynet85
    #20
    Volt egy aspire 3100-asom most bnőmnél megy napi 6-7-ben, ezt követte egy aspire 5738zg amit most nyuzok 2GH-es core duo 4GB ddr 3-as ram 512mb dedikált vram 320-as vinyó gyönyörű kép mindez 150-ér, aki focizni akar vegyen labdát, én a 3100-ast is hordtam fagyban esőben szélben és mai napig megy, igaz kell egy jó táska és észereű user, pl hogy minusz 5-ből bent a 30 fokos szobában nem az az első hogy nyomom neki a powert stb stb
  • chuky123
    #19
    tommckay hogy raktál rá xp-t? Anno én is vettem acer laptopot amire csak vistát tudtam rátenni nem volt hozzá semmmien xpés driver. Még a hivatalos gyári oldalon se volt hozzá driver csak vistás.
  • Tetsuo
    #18
    Vilagos, h az Acer a legolcsobb. A legolcsobb alkatreszekbol hozza ki a maximumot, ami necces.
    Vkinek szerencseje van, vkinek meg nem..
  • Tetsuo
    #17
    £850-ert vettem Aspire Acert, 1 honap utan beszart. Aztan csak a gond volt a garanciaval is..
    Azota Sonym van, aminek semmi baja.
  • Tetsuo
    #16
  • jmen
    #15
    Egyet értek. Nekem egy Aspire 5520-s van idestova 1,5 éve és kiválóan működik, nem törik le semmi róla nem esik szét és nem problémás a billentyűzet. Ugyan akkor az akku nem igazán áll a helyzet magaslatán, mivel jó ha kiegyensúlyozott üzemben 2 órát elmegy. Van egy kicsi 10" Asus-m is ami viszont 4,5 órát is bír ezért mobilan inkább már ezt használom. Minőségben viszont nem múlja felül az Acer-t, sőt...
  • Gyúrógép
    #14
    Biztos...:D
    Csak nem tudom milyet pontosan.Tudsz vmi konkret tipust ajanlani ?
  • torreadorz
    #13
    biztos 17 colos laptopot akarsz? (az már nem laptop, inkább hordozható asztali gép...)
  • Gyúrógép
    #12
    Teljesen hulye vagyok a temaban , de laptopot szeretnek venni.Nem jatekra kellene de legyen benne eleg ram , es nagy vinyo ill. min.17 colos kijelzo.Milyet javasolnatok ??
    THX !!
  • torreadorz
    #11
    Ez is olyan mint minden más elektronikai cikk ebben az árkategóriában (értsd: legolcsóbb kategória). Ha kifogsz egy jó példányt akkor évekig jól müködik és dicsérni fogod, ha meg kifogsz egy sz@rt (mert mindegyiket kinában egy dzsunkán rakják össze az acert-től a dell-ig) akkor szidni fogod mint szódás a lovát, és ez gyakorlatilag márkafüggetlen.

    Ugyanakkor:
    "1 év garancia itt is megvan, utána úgyis elavult lesz mind ebben a kategóriában. Sajnos az elektronikai eszközök fogyócikkek..."

    Ezzel nem értek egyet, ha másfél évesen alaplap hibás lesz, akkor bizony nagyon ideges leszel, főleg hogy feltételezem azért kerested a legolcsóbbat mert anyagilag nem vagy eleresztve, másfél évente kiadni 140 ezret.. (saját tapasztalat, először egy hp-m volt ami egy év 3 hónaposan lett alaplaphibás, lapcsere ~ 70-80 ezerbe került volna, inkább vettem egy újat (dell-t), csak azért mert arra 3 év gari volt)
  • tommckay
    #10
    Nekem is Acerem(Emachines E725) van és egyáltalán nem recseg ropog. Sőt semmi bajom sincs vele azon kívül hogy alapból nem lehetett rá XPt rakni de azt is meg lehet oldani. 120 ezerért simán megérte.
  • Hegi90
    #9
    érdekes nekem sose recsegett-ropogott :D
    sőt eddig semmi más baja sem volt. Linux is fut rajta rendesen, ami jobb ASUS-oknál mellesleg nem mondható el :P

    de ha már szóba jött az ASUS: egy ismerősöm amerikában vett egy 500 ezer forintos ASUS-t. Azóta eltelt fél év, és a tápja szarrá ment, pár cucc a borításról levált, a hangszórót nem meri maxra venni mert nagyon szarul szól, és nem bírta elviselni a linuxot sem :D
  • WiZZaRD
    #8
    Ezzel nem vagy egyedül:D
  • JL666
    #7
    ASUS veri lazán
  • caprocorno
    #6
    Ezek a paraméterek, hogy "integrált VGA-s"? És ezen múlik, hogy a te 140-eddel szemben a többi 170 fölött kezdődik? Most vagy nekem van korán, vagy neked volt késő, de én ezt nem értem. Amúgy pár ACER volt már a kezemben, mindegyikkel olyan érzésem volt, hogy lene törjem a kijelzőt, be ne gyomjam a billentyűzetet, szét ne essen a kezemben a nagy recsegés-ropogás közepette.
  • JoinR
    #5
    Környezetemben sokat szidták, én mégis beruháztam egyre. Ár/érték (értsd: teljesítmény) arányban magasan veri a többi márkát (140 alatt tudtam venni nem integrált VGA-s laptop-ot, ami más gyártónál legalább 170 felett kezdődik). Minőségben meg majd meglátom...1 év garancia itt is megvan, utána úgyis elavult lesz mind ebben a kategóriában. Sajnos az elektronikai eszközök fogyócikkek...
    Összességében nagyon olcsó, szerintem szép és praktikusan használható (Acer 5536G), de persze nem is kell tőle elvárni egy Dell élettartamot!
  • xridergabo
    #4
    Acer mint jó márka? Kizárt! Még az ellenségeimnek se kívánom a laptopjaikat:)
  • readswift
    #3
    francokat, a TSMC az
  • Inquisitor
    #2
    Gyorsan fejlődik és nő, még a végén lecsapják a Foxconn megrendelőit (Apple és Tsa) is :)
  • Hegi90
    #1
    jeje