Gyurkity Péter

Az Acer a legjobb tajvani márka

A tajvani kormányzat által is támogatott felmérés szerint a világpiacra szállító helyi cégek közül az Acer nevét tartják a legtöbbre. A listában főként informatikai cégeket találunk, számukra örömteli, hogy a PC-piac ismét bővült.

A TAITRA által közölt top20-as listán számos itthon is jól ismert név kapott helyett, az első pedig rögtön az Acer, amelyről az asztali és főleg mobil számítógépeik révén szinte mindenki hallhatott már. Az illetékesek elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a világpiacon is jelenlévő tajvani cégek közül mely szereplők imázsát értékelik a legtöbbre, itt pedig a PC-gyártó győzött, 1,241 milliárd dollárral.

A győzelem nem jelent hatalmas meglepetést, hiszen ugyanezen felmérésben a gyártó korábban kétszer is a harmadik helyen végzett. A második most a Trend Micro lett, alig lemaradva az első helyezett márka értékétől, a különbség pedig a harmadik helyezett Asus, valamint a negyedikként befutó HTC esetében is alig észrevehető. Kontinensünkön is jobban ismert nevet a 11. helyen látunk ismét, mégpedig a Transcend jóvoltából, még lejjebb haladva a listán pedig olyan cégekbe ütközünk, mint a D-Link, a Genius, valamint az MSI, amely az utolsó, 20. helyet csípte el idén.

A fenti cégek számára mindenképpen jó hírnek számít, hogy az IDC adatai szerint a globális PC-piac két meglehetősen rossz negyedév (6, illetve 2 százalékos visszaesés) után a harmadik negyedévben újra növekedni tudott, mégpedig 2,3 százalékkal. Egyedül Japán nem tudta teljesíteni a korábbi várakozásokat, az Egyesült Államok szépen bővült, míg a minket is érintő EMEA-régió (Európa, a Közel-Kelet, valamint Afrika) kicsit visszaesett, ám még így is tudott pozitív részadatokat produkálni.

A gyártók globális versenyében továbbra is első helyezett a HP, amely a teljes piac 20,2 százalékát uralja, a második a fent említett Acer 14 százalékkal, míg a harmadik helyre a Dell futott be 12,7 százalékkal. Az első ötben szokás szerint még a Lenovo és a Toshiba kapott helyett, a többiek a futottak még kategóriában szerepelnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JoinR #35
    Linkelj be egy Asus-t 140-150-es kategóriában, amit te olyan minőséginek gondolsz. Ne feledd feleljen meg az elvárásaimnak amiket már leírtam. :)
  • [HUN]FaTaL #34
    ASUS szervízével semmi baj, jön a futár, elviszi, 1 héten belül hozza vissza.

    Tudok ellenpéldát acerra, sajnos nem is egyet, amiben az alaplap megdöglött és kuka az egész.
  • [HUN]FaTaL #33
    Tévedés 140-150ért vehettél volna ASUSt is és sokkal minőségibb.
  • WilliamMcKinley #32
    Asus szervize tökéletes: jött a futár elvitte 7 nap mulva már hozta is. Direkt nem választottam magyarországi vmi névtelen szervízét.
  • MsUser #31
    Már tegnap szivesen hozzászóltam volna az ACER valóban sokat fejlődöt és ezzel a legjobb Laptop forgalmazó lett, ezt nem reklámból írom. A gyakorlat megmutatja, sok gépet telepítek javítok fejlesztek a hibák nam az ACER-eknél jelenkeznek, ide sorolnám az inkompatibilis DRIVER-eket és az ASUS gagyi szervíz és letöltési támogatását, de említhetem még a TOSHIBA rosz konstrukciós kialakításait.
    ACER-nek több évre visszamenően csak fejlesztés céljából kellett lecsavarozni az alját és könnyedén memóriát CPU-t Wi-Fi kártyát cserélni.
    Jelenleg számomra nem túl kedves AMD-re alapúló ASPIRE7520 17" ról írok, "Angliából hozattam 100E forintért" de minden AMD CPU-t támogat és lehet fejleszteni könnyen hozzáférhető a 2 SATA-s HDD, és nem kell külön AHCI drivert integrálni, a BIOS alapból kezeli rendesen, de a 965 Chip készletre alapuló ASPIRE4315 14,1" simán elfogadta a T7300-as Duo2Core CPU-t és az alaplapi Intel GPU.-val 10 komoly 3D.-s játékból csak egyet nem támogat. Az asztali gépeket kiváltható laptopokat gyárt az ACER és a leg elfogadhatóbb áron.
    -Ezt nem fotelból NET.-ről és a TV.ből tudom hanem több éves gyakorlatból.
  • cateran #30
    -Fejvakaras- En olyan 8 honapja vettem 1 Acer 5920G-t:15,4"kijelzo,4Gb ram,250Gb HDD,Ati Mobility HD 3470,C2D 2Ghz proci (sajna csak T5750-es)Bluray lejatszo,hdmi kimenet,meg standard cuccok (mikrofon,kamera,wi-fi es 1 allatian jol szolo hangrendszer) Ez volt akkor 500 font,ma olyan 450 ujonnan..Win 7 van rajta es szuperul muzsikal,jatszani is lehet(persze ertelemszeruen megszoritasokkal),HD-t is lehet rajta nezni,siman kivaltotta az asztali gepemet (nem nagyon jatszottam uj jatekokkal,valahogy nem izgatnak mar fel:D)
  • pasi29uk #29
    Mer a linux CDken nincs windóz matrica azééé
    Egyébiránt megjelenhetne minden fél-egy évben újabb Win hasonlóan a legtöbb Linux verzióhoz jaaaa bocsi akkor még csak a szervízpakkok érkeznek

    Amúgy DjDano a kérdésed jogos. Válasz lehet rá, hogy nincs megvásárolva a Windows vagy épp pont hogy meg van Home (XP matrica valahol a kis szobában a számítógép házon) és nem akar költeni az új Windowsra ismét...
    Ha én lennék a fő marketinges a MSnél az biztos, hogy otthoni, oktatási, kutatási célra ingyenessé tennék egy aktuális Win disztribúciót a cégek számára pedig maradna minden...
  • DjDano #28
    Magyarázzátok már meg, miért akar valaki egy modern és új laptopra a végletekig elvault XP-t felrakni, aztán sikítozni a driver és támogatás hiány miatt?
  • DjDano #27
    Nekem erről az egészről az agyon istenített LG jut az eszembe....
  • WilliamMcKinley #26
    Barátnőmnek ilyen kisebb Acerja van még logo is világít a hátán, de így vista kombóval undorítóan lassú meg minden, mondjuk vistával enyém is nagyon szar volt. Majd megy arra is a hetes:P