56
  • tabek
    CSÁTOK
    NEKEM NEM MENT. Másnál is van, volt igy?
  • Loverman
    reméljük nem rontotta nagyon az arányodat a bithumenen
  • Hegi90
    játszottam vele 10 percet. Aztán uninstall.
  • Hornymut
    Azért, mert a cikkíró által használt képrögzítő program nem volt kompatibilis a játékkal.
    Macseke: alaphelyzetben az A-D gombokkal, lövés közben meg sehogy :-)
  • macseke
    hogy lehet ebben a szarban strafe-elni? :) anélkül én már nem is tudok játszani.. :P

amúgy a grafika nekem speciell nagyon tetszik, tényleg szép is meg gyors is, adtam volna rá öt csillagot én is
  • IMYke2.0.0.0
    Mert sokat oltottuk őket - főleg Szekeres Viktor bácsit [nem érdemtelenül].
  • Hoz_Hun
    Amúgy manapság az írók miért nem vállalják műveiket?!?
  • Hoz_Hun
    Nekem bejött a játék. Az RE4 után azt kaptam, amire számítottam. Vannak hiányosságai, de mindent összevetve szerintem jó lett.

A játékban NEM ezek a (rettentő gagyi) öltözékek vannak, mint itt a képen! Jó lenne ha ismertetőben eredeti képek lennének.
  • mflex #48
    Azért írtam, ha itt az 5 a maximum, akkor nem lehet 3 körül sem, mert a grafikán kívül, semmi érdekfeszítő nincs benne.
  • tyuklepes
    Saját véleményemet mondom, és panaszkodni sem akarok, de: én dolgozok reggeltől estig épp eleget (nem gürizek, bankszektor, kurva sokat agyalok, tervezek, alkalmazkodok), ha hazamegyek egy hétvégi kertásás és ebéd utáni mosogatás után PONT NEM gondolkodni akarok, hanem kikapcsolni. Pörög, szórakoztat, leköt és kicsit kivon ebből a világból - és ez bőven megér BÁRMENNYI csillagot ...
  • mflex #46
    Kíváncsi voltam a rejtett cuccokra, de beleuntam, és nem háromszor vittem végig, hanem a harmadik elején untam meg végleg az agyament lövöldét.
  • IMYke2.0.0.0
    Pedig nagyon sok mindentől fosztottad meg magad... a warez ára pedig ugye az, hogy eleve hibás klónt teszünk a gépünkre.
  • Yv@n
    Ahha, hát ez meglehet. Az összképhez hozzátartozik hogy annyira nem tudta nálam átlépni az ingerküszöböt, hogy az első pálya után(mármint azthiszem az első pálya...gyak piactéren miután elszabadul a pokol) nem folytattam. Segített ebben a döntésben az az apró hiba, hogy a legelső cutscene után valamiért megált a video lejátszás, így a többi helyén csak voiceover volt és fekete kép :)
  • Yv@n
    Meglehet, más kérdés persze, hogy itt elvileg nem hullákból, hanem egy parazita lény által fertőzött emberekből álló tömegről van szó zombi néven. Meg inkább az volt vele a gáz tényleg, hogy l4d után vártam hogy na majd jönnek...na...biztos mindjárt na...majd most...ahha hát akkor mégsem.
  • Kindred Blades
    A grafika vitához valamit hozzátennék, mert burjánzik a hülyeség, mint a hazai celebvilágban, akinek inge, vegye csak magára nyugodtan.
    Amikor valaki grafikát értékel egy játéknál, az összhatást értékeli. Való igaz, hogy vannak rusnya textúrák is, és hogy nem minden áll 1242362M poligonból. Sőt!
    De ezek olyan helyeken vannak, ahol csak azokat zavarja, akik valóban szőrszálakat akarnak hasogatni.
    Ez az ára annak, hogy ne csak 10000 ember tudjon játszani a játékkal, és hogy ne kelljen még három évet eltölteni a szemöldökszálak "poligongazadagításával" Béla32 zombinál is. Ezen lehet pampogni, lehet magyarázni, okoskodni, képeket karikázni, de ettől függetlenül marhaság.
    Összhatás tekintetében -ez pedig már csak saját vélemény- megérdemli a játék az öt csillagot, még ha láttunk szebbet is, valóban a felső kategóriában van.
    Hogy hibátlan, az persze megintcsak erős túlzás, nagyon részlehajlónak kell lennünk, hogy bármely játék grafikáját hibátlannak nevezzük.
  • dieselG
    Nekem nagyon tetszett a játék és élveztem...
  • Heffi
    Bioshock?
    Az legalább igazán jó játék volt, nem is kéne ehhez hasonlítani. Meg is érdemelte a nagy pontszámokat. Volt jó sztori, jó kivitelezés és érdekes is volt
  • Hornymut
    Írtam én olyat hogy CSAK a grafikára gondolok? Én speciel a játékmenetre, az ellenfelek intelligenciájára stb stb értettem, hülye azért nem vagyok hogy a PS2-ő teljesítményét hasonlítsam a next gen konzolokhoz....
  • Tinman #38
    "a negyedik részhez képest nem csak grafikában fejlődött, ezért az öt csillag :-)"

PS2-öt hasonlítod össze a nextgen konzolokkal grafika terén? Komolyan gondolod?
  • Hornymut
    Viszont a negyedik részhez képest nem csak grafikában fejlődött, ezért az öt csillag :-)
    Mellesleg a COD, főleg a negyedik rész sikere a multinak köszönhető elsősorban. Nem sok COD-os ismerősömtől hallom hogy: "húú, a COD 4-ben a csernobilos pályán milyen hangulatos megoldás a fűben lopakodás" stb, hanem: "COD 4 multiban x-eik szintű vagyok és szedem szét a sok lámát csipával". Mellesleg az ötödik rész sokkal hangulatosabb mint a 4, de ez magánvélemény :-) Árkád lövölde az biztos, csak sok hangulatos scriptlelt elemmel.
    Sztori miatt legutoljára nekem a Jericho jött be mint FPS.
    RE 5 meg jófajta árkád lövölde, jól sikerült multival és szép grafikával.
  • richard45
    Sztem a CoD sose akart realista játék lenni, ez egy árkád shooter, itt a hangulat, az élmény és pörgősség a lényeg. Ez nem katonai szimulátor vagy taktikai shooter ezekre a tipusokra is megvannak a megfelelő játékok (pl. Operation Flashpoint, Armed Assault, Ghost Recon, SWAT stb.).
    Persze ettől még mondhatod a játékra hogy atomgagyi mert ez szubijektív vélemény, csak szerintem nem érdemes realizmust keresni egy árkád shooterben.
  • Sir Ny
    talán azér, mert az UE3-ra könnyű fejleszteni, a másikra meg nem?
  • wedge31
    " CoD is atomgagyi " - ezzel az abszolut kisebbséget képviseled de természetesen respect bár kurvára nem értek egyet...
  • Tetsuo
    A CoD is atomgagyi. Marmint a sztori. Nincs benne semmi taktika, diplomacia, dezertalas, humanitas, kemkedes, stb. A porgo akcio nem zarna ki, hogy kozben gondolkodj is.. Nem is egy szemely eletet viszed vegig, hanem tobb ember borebe bujsz, szinte mindig csak egy lehetoseged van, alig van ter mozogni, gagyi tereptargyak hatarolnak..
    Nem tudsz bebiciklizni a faluba borert v aludni, megsutni egy lotetemet, hallgatni a radiot hogy hol van eppen a front.. ugyanis a katonak nem csak tarat cserelnek. ;)
    A CoDnak a realitasa kimerul nehany effekt hangjaban es grafikajaban, ami minden reszben egy picit jobb. Ennyi.

A legtobb jatek csak grafikaban fejlodik, ez teny. Az viszont nem er 5 csillagot.
  • Narxis
    Tetszett a cikkírónak, el kell fogadni.
  • wedge31
    Ahogy a Call of Duty soros része mindig az év jétéka lesz valahogy vagy a Bioshock ,és még sorolhatnám attol mert shooter még lehet klaszikus egy game.
  • Tetsuo
    Nem jatszottam RE-vel es nem is fogok, de egy agyatlan lovoldozos jatek hogyan lehet 5 csillagos?
  • Tinman #29
    Elhiheted, hogy 1920x1200-ban toltam minden maxon és a legeslegeslegelején amikor sétálsz Shiva-val azt mondtam, ez remek cucc, lesz, remek hangulattal, frankó gaf., stb... szinte éreztem a félelmet a levegőben és a nájgerek izzadságát, meg a rothadó hús szagát. Ez tartott kb. 5 percig.
    Utána átment a játék Call of Duty-ba.

Hibátlan grafika? Wrong.
    De ha akarod linkelek még vagy 50 képet amin a jó minőségű textúrák mellé ilyen ocsmányakat raktak Capcom-ék.

• Davidus
    1,5 azért erős de 3,5nél tényleg nem jobb
  • Frank99
    én még csak most állok neki, de gondolom, aki ennyire okádja, az nem vette meg, hanem letöltötte... ha 3x kinyomta, és utána ment a "trashbe" gondolom ez a szitu... ha annyira xar valami mért tolja ki valako 3x?
  • ppista
    Billentyü+egér. De jó hogy ettöl a remek irányitási technikától már 10 éve távol vagyok.
  • wedge31
    Ez a zombi mozgás örök vitatéma én inkább arra hajlok hogy egy agyhalott csak vegetativ funkciokal biro test ne mozogjon ugy mint egy atlétáé ha lehet ilyet mondani életszerübb ha csak vánszorog.
  • mg1992mg
    Én saját pontozási módszeremmel 10 pontból 10-et adok rá. Kétségtelenül nagyon jó játék, és grafikailag is nagyon üt a cucc. Hajrá CAPCOM! Csak így tovább! :)

És megértem azokat, akik azt mondják, hogy a Resident Evil 5 már nem is igazi Resident Evil. Én a Resident Evil 2-vel kezdtem, nagyon tetszett is, de azután, hogy játszottam is ezzel a játékkal, a Resident Evil 5 lett a kedvencem.
  • Yv@n
    Nemtudom, szerintem a grafika ezen pc-n kimaxolva kb az egyetlen hibátlan kategória volt az egész termékben.

Ugyan nekem a korábbi RE részek kimaradtak, így csak a történettel kapcsolatban vannak meg a háttérismereteim, a játékmenet kimaradt, viszont ez az egész számomra roppant primitív hatást keltett.

A left4dead után egész egyszerűen rászoktam, hogy a zombi horda nem egy lassú iq0 tömeg, hanem bizony kapkodni kell az embernek. Ez így nekem eléggé ingerszegény volt. Tény hogy állítólag coop-ban igazán szórakoztató, úgy pedig nem próbáltam.
  • tttttom
    Én jobban kedvelem az olyan játékokat ahol nem kell szarakodni ennyit a fejtőrökkel. (Én jobban kedvelném a nagyon fejtörő nélküli gamékat+ jobban szeretem addig lőnni az ellent amig megnem döglik. :D)

Én ilyen hent fan vok. :P
  • mflex #21
    :DDD
    Jólvan na, tulajdonképpen a játék akkor is az iq light kategóriába tartozik, ha az előző részeket veszed figyelembe, persze ezzel nem azt akartam mondani, hogy hülyéknek való, hanem, hogy a RE5 topikban is mennyi ember írta, hogy itt meg ott el van akadva, etc...
    Ha már ehhez a játékhoz is végigjátszás kell meg segítség, akkor a jövőben nem is kell várnom, hasonló kaliberű játékot, mint anno a RE 1-2 volt, csak idióta lövöldözést, ahol az agyat maximum 5%-os teljesítménynövekedésre kell bírnunk, hogy egy ilyen játékot végig játszhassunk.
  • mflex #20
    jah, ok:)
  • IMYke2.0.0.0
    List of Unreal Engine games
    Hát, ha az UE3 olyan "broáf", akkor vajon miért liszenszelték annyian, és nem a CryTek "Crysis"-szal techdemózott kakiját?
  • wedge31
    A Dead Space-nak kb annyi köze a UT3-hoz mint az én gitárjátékomnak Jimi Hendrixéhez...
  • tyuklepes
    Meg a GoW-ban. Meg a UT3-ban. Meg még biztosan van, de annyi UE3-as cucc van, legjobb emlékezetem szerint a Turok, meg a Dead Space is nagyon szép volt, meg a maga idejében a Bioshock ... szóval értő kezekben király motor ...