24
-
#24 Egyre nehezebb manapság a terroristák dolga. Régebben megvette azt a pár kiló mosóport meg a műtrágyát és összedobott ezt azt, amivel különböző dolgokat lehetett a levegőbe röpíteni.
Manapság meg itt vannak ezek az izék! Hát mire jó ez egyáltalán? Nálad van egy ilyen alufólia? Önmagába is tuti lebukás a repülőtéren. Áááá....
Szal ha terrorista lennék én biztos azon gondolkodnék, hogy pályát változtassak, elmennék inkább ügyvédnek, közgazdásznak, vagy politikusnak úgy sokkal több kárt okozhatnék!
-
Amergin #23 Ávátká "mijaza biorobot???" után szabadon megkérdezném halkan: mi az a "biomolekula"? -
teddybear #22 "a rádióantennák nem üvegszálat használnak"
Ebben az esetben analógiaként az újabb fejlesztésű fázisvezérelt antennarácsot hozhatnám fel. A működési frekvenciáját az elemi antenna méretezése adja meg. Itt olyan kicsi antennákat hoztak létre, amelyek már a látható fény hullámhosszával egy nagyságrendbe esnek. Magyarul baromi kicsik.
Az üvegszálon keresztül bármilyen fény átmegy, kivéve ha az üvegszálat felépítő üveg el nem nyeli. Pl. kvarcüvegen átmegy az UV. -
metaljesus #21 mivel azt írja, hogy a "későbbi optikai nagy sávszélességű hálózatok alapjai lehetnek", ez nekem is eszembe jutott.
"Az arany nanoantennák fizikailag gyakorlatilag ugyanúgy működnek, mint a rádióantennák"
ez viszont így már nekem összefüggéstelen, a rádióantennák nem üvegszálat használnak. szóval akkor valszeg mégsem ugyanúgy működnek.
"a 1000 és 400 nanométer közötti fénytartomány az emberekre, az állatokra és a növényekre sem káros"
ha amúgy is üvegszálban akarják továbbítani, akkor más tartomány miért lenne káros? (bár nem értek hozzá, nem tudom hogy például az uv-fény tartományt lehet-e üvegszálon keresztül küldeni)
-
teddybear #20 Ipari célokra jóval több aranyat használnak fel, mint ékszernek. -
teddybear #19 Kérdéses a hatásfok nagysága. Egy optikai érzékelő hatásfoka nem kell hogy olyan magas legyen, mint egy áramtermelő napelemé. -
teddybear #18 Üvegszálban. -
readswift #17 majd a vatikán felajánlja az aranykészletét először aztán sorban a többiek :D -
metaljesus #16 ekkora méretekben ki tudja. lehet hogy néhány gramm aranyból több négyzetméternyi napelemet tudnának összehozni, persze jó kérdés hogy ez mennyire lenne használható. -
Scroll #15 Olcsón? Az arany minden, csak nem olcsó! :D -
kvp #14 Ez egy sima optikai atvitelt jelent. Mint manapsag az infras taviranyitok vagy a lathato fenyt hasznalo optikai atviteli rendszerek. Az egyetlen gond az, hogy a mai megoldasok nem eleg gyorsak. Hozzatennem, hogy az ilyen nanoantennak nem is igazan adatatvitelre lennenek jok, hanem nagyon nagy hatasfoku (80-90% koruli) napelemeket lehetne beloluk kesziteni, mindezt olcson. -
who am I 7 #13 ...... -
alfa00red #12 Ne feledjük, hogy a közeli infra ilyen precíz módon való előállítása igen komoly távlatokat nyit az infrás adatátvitel terén (azaz óriási sávszélesség) valamint, ahogy NEXUS6 is írta szinte tökéletes napelemek is létrehozhatóak lesznek vele (infrát, fényt és UV is hasznosítani tudnak majd). -
#11 "de biztos jó lesz majd valamire." Hans-Jurgenék is ebben remenykednek. :D -
Scroll #10 Bár én nem vagyok egy nagy szakértő ilyen téren, de van egy olyan érzésem, hogy ezen rendszerek hatótávolsága csupán cm-es tartományban mozog majd. Viszont így meg nem tudom mire jó, de biztos jó lesz majd valamire. -
readswift #9 szerintem ez már kőkemény alien teknáldzsi szint :D -
readswift #8 felharmonikusok szerintem a villanással lennének egyenértéküek, viszont ha sávhatárolt a rendszer akkor nem tud úgy villanni hogy az a káros dolgokat is kibocsássa. -
#7 Amúgy ha ez egy jó hatásfokú antenna, amit elektromos árammal lehet hajtani kisugárzáskor, akkor ez valszeg visszafelé is működik és a fényből csinál áramot:) -
metaljesus #6 az odáig világos hogy ez a frekvenciatartomány létezik és a látható fényé. de ha így van, akkor hogyan akarják továbbítani? a látható fényt gyakorlatilag bármilyen anyag visszaveri, hogy akarják ezt kommunikációra felhasználni? -
#5 "Van még egy fontos szempont: a 1000 és 400 nanométer közötti fénytartomány az emberekre, az állatokra és a növényekre sem káros."
Igen, ez a látható fény tartománya, de ha ráadásul valami felharmonikusokat is kibocsájt, akkor az már UV tartományba fog esni, ami azért károsító. -
#4 Ahogy mondod!
-
#3 Azért az elgondolkodtató, hogy néhány KOCKA kitalál a saját FRAKTÁLJAI révén olyan MEGOLDÁST amely a GÖMBÖN található összes SZAKASZ számára POZITÍV lenne, de majd a TETRAÉDER megmondja, hogy mielőtt mi OSZTANÁNK-SZOROZNÁNK, ő mennyit szeretne KIMETSZENI a KÖRDIAGRAMMBÓL és így mi jó esetben a MARADÉKOT kapjuk, mert az ORIGÓBAN ők lesznek mindig, mi meg le vagyunk KEREKÍTVE PONT PONT PONTTÁ
-
Pares #2 Egy kukkot se tudok németül, de itt egy rész az eredeti cikkből:
"Um nun mit den besonders hochfrequenten elektromagnetischen Lichtwellen im Frequenzbereich bei mehreren 100 000 Gigahertz funken zu können (500 000 GHz entsprechen gelbem Licht von 600 nm Wellenlänge)"
-
fu89 #1 "több százezer GHz-es frekvenciákat" 10^14Hz vagy több??
Van egyáltalán ilyesmi, vagy csak több százezer Hz-es akart lenni?