17
  • coolbboy83
    Helyes..... az ilyen munkahelyeken vannak a sokatkereső semmittevők, legalább most nem neteznek annyit.
  • Caine
    Elég érdekes elképzeléseid vannak a kapitalizmusról.
    Ha egy dolgozó hatékonyabb úgy, hogy óránként 10 percet pihen, akkor bármelyik kapitalista hülye lenne nem kihasználni a lehetőséget, hogy 3%-al nőjön a termelékenység vagy a hatékonyság.
    Ha negatívan befolyásolja, akkor letiltani. Ennyi.

A kapitalizmus arról szól, hogy minél több pénzt csináljak, nem arról, hogy másokat szivassak, főleg ha ez nekem is rossz.

Szerintem te kevered a kapitalizmust a vadkapitalizmussal (vagy az idiotizmussal). Ez a kettő van Kishazánkban mostanság.
  • Komolytalan
    Ha nincs munka, lehet tanulni. Mondjuk nekem ahhoz is net kell, de ezzel biztos nem mindenki van így.
  • Komolytalan
    Bankokban pl ezt csinálják. Nincsen http protokoll és kész:-) Email van, az elég sokaknak elég is kellene hogy legyen.
  • Laslow
    willcox: éppen ez a lényeg, hogy egy irodában a futószalaggal ellentétben nem egyenletes a munkaterhelés! Nem rúghatod ki az alkalmazottak felét, mert ma éppen nincs mit csinálniuk, hisz a holnap beeső munkát így is csak túlórázva fogják tudni határidőre elvégezni... Ma netezzenek kedvükre, nem korlátozom le a netet, holnap meg dolgozzanak keményen. Ez így korrekt, nem?

(Jó, vannak egyéb lehetőségek is. Pl.: a laza napokra szakmai továbbképzéseket lehet szervezni, vagy bérelt munkaerőt foglalkoztatni, akiket a laza napokon nem fizetsz, viszont akiknek a dolgos napokon jóval magasabb a napidíjuk.)
  • MaT
    Munkaidoben semmi keresni valom nincs ott, viszont munkambol kifolyolag sokszor ejszakai muszakot csinalok. A munkaszerzodesben benne van, hogy este 10 ora utan az irodankban levo gepet arra hasznaljuk amire akarjuk. Hat mostmar nem ugy nez ki... Amugy igen telefonrol tovabbra is elerem.
  • willcox
    Az emberek többsége még akkor is netezik, ha van munkája, és ez a baj. Ha meg nincs elég munka, akkor kevesebb ember is elég...
  • willcox
    Futószalag mellett nincs is olyan gép, amiről lehetne internetezni.
  • Laslow
    Szerintem nem a netet kell lekorlátozni, hanem egyszerűen aki a túlzott munkahelyi netezés miatt nem végzi el a munkáját, azt ki kell rúgni.

A munkahelyemen nem korlátozott a net, de ez még sincs a teljesítményem kárára (sőt, ha nem lenne net, lehet, hogy már nem itt dolgoznék!). Ha sok a munkám, nem webezek, akár el sem indítom a böngészőt. Ha viszont épp lazább nap van, miért baj, ha egy órán keresztül nézegetem teszem azt a gitárokat vagy a videokártya-teszteket?
    A munkaterhelést nem lehet teljesen egyenletesre belőni, hacsak nem egy gyárban dolgozik valaki a futószalag mellett...
  • willcox
    Teljesen jogos a dolog. Sőt, csak az emberek kis százalékának a munkája teszi szükségessé az internethasználatot. Vagyis: az internetelérést csak annak a kis százaléknak engedném meg, akinek kell a munkájához. A többi meg, ha internetezni akar, csinálja otthonról, vagy internetcafeban, de ne munkaidőben.
  • Yv@n
    Igazából amennyiben a céges postafiókod nem gmail-en hosztolt, úgy munkaidőben semmi keresnivalód ott.

Telefonodról mondjuk gondolom továbbra is eléred, esetleg hagyományos levelező klienssel imap-on át.
  • MaT
    En Skociaban dolgozom es nalunk pontosan 2 napja tettek meg... iwiw, facebook, youtube... Tehat minden kozossegi oldal, videomegoszto oldal es a legviccesebb az, hogy meg a G-mail is levan tiltva, amit aztan mar tenyleg felhaboritonak talalok...
  • Szefmester
    É konkrétan azért fizetnék hogy hatékonyan dolgozzon, ahhoz meg nem lehet fáradt, unott, miegymás.. szal nem csak egészségügyi hanem teljesítménybeli okok miatt is szüneteltetném őket..

kár hogy még sohasem melóztam ilyen tökéletes helyen.. max a gályarabság light volt.. néha le lehetett menni wcre és nem szóltak meg..
  • DopeBob
    ahogy mondod, de akkor abban a 10 percben emelje fel a seggét és sétáljon egyet, ne iwiwezzen...
  • B0nFire
    Mondjuk az érem másik oldala, amit rendre elfelejtenek megemlíteni, hogy a számítógép előtt dolgozóknak egészségügyi okokból tanácsos lenne óránként 10 perc szünetet beiktatni.

Egyrészt pihentetni a szemet, a végtagokat kinyújtóztatni, hogy 35 évesen ne kapjon trombózist a dolgozó, harmadrészt 10 perc felfrissülés után jóval hatékonyabban végzi a munkáját, mint a droidok.

Csak hát természetesen a kapitalista világszemléletbe az mindez nem fér bele; a tőkés pénzén a dolgozó ne lazítson, hanem dolgozzon, aztán ha 40 évesen a földbe kerül van rögtön a helyére 10 új jelentkező. Persze valamilyen szinten az ilyen hozzáállást is meg lehet érteni, ti: Amíg én fizetem, addig ne játsszon munkaidőben... - csak hát normálisabb munkáltató hosszabb távra tervez; nem utolsó szempont neki, ha a jól bevált emberével dolgoztathat, nem mindig újakat kell próbálgatni, tehát hosszabb távon neki is érdeke lenne, hogy a dolgozó hosszabb távon megőrizze az egészségét.

De tudjuk, hogy az észérveket könnyen legyőzik a zsigeri érzelmek.
  • Skynet85
    Yep, Nem ide tartozik de pl korhatárossá is tenném, 18 alatti profilokat leszedném a francba, ahol pedig gyönyörű félmeztlen meg egyéb képek voltak láthatoak a szülők szeme fényéről ott bezony érteíteném a szülőt is.

Sok szülőnek fogalma sincs mi azaz internet mi az a közösségi portál a 16 éves csaj meg vonyít ha vmelyik kapuajban rommá erőszakolják mert a fél világ aberáltjai csorgatják a nyáluk a képei láttánn ami alatt ekthe ott a lakcím is meg a szokások....
  • Nonix
    Helyes.