136
-
#56 Én 5 éve mikor először próbáltam linuxot, sem találkoztam synapticnál függőségi problémával. De egyesek valahogy mégis tudnak találni. Mondjuk nem meglepő, sok szépet hallottam már, pl telepítés után pár kbyte szabad lemez területtel rendelkező vinyóra ubuntu telepítés, c: meghajtó keresése linuxon pont így ahogy írtam, stb. -
#55 "Melyik oprendszernél lehet szinte bármit pillanatok alatt elérni alapból, hogy beírom egy részét a start menübe és kihozza?"
Melyik? Van valami search a win7-ben, de szart sem ér. A saját dolgait megtalálja amit amúgy is 2 sec, semmi hasznosat nem. Service disabled...
Egyébként szerintem vin7 idegesítőbb mint a vista. Elsősorban emiatt az idióta új felület miatt. Lehet valakinek jó, de nekem nem hogy most 1 kattintás helyett 2 kattintással kell a tálcára tett programokat elérni.
Ezúton is kívánom hogy rohadjon meg az összes tetű aki részt vett a windows photo viewer (vagymi a neve) fejlesztésében, mivel egy ótvaros kva idegesítő fos. A vicc az benne, hogy akárhogy társítom a képeket az irfanview-el, azért is ezzel a win photo szarral nyitja meg(ezz a vistán is így volt, ott is jópár perc küzdéssel sikerült mást elérni. A sírás meg akkor jön amikor a win photo szar "open with" opcióját használva kiválasztom hogy irfanview, és MEGNYITJA újra a win photo szarban! Itt azt hittem lerúgom a gépet az asztalról, de tudtam hogy nem a gép, hanem a rendszer a hülye.
Az is kikészít amikor mondjuk a futtatásnál tallózáskor, fogja magát és át vált a lista nézetről large icons-ra, kérdem én mi a faszért vált át ha én megmondtam előtte már hogy lista legyen?
úú meg ahogy elbaszták az asztalon jobbklikkes, anno "display properties" nek nevezett menüt, ahol füleken válogatva lehetett konfigolni a képfrissítést képernyőket, témákat, stb. Most helyette "personalize" van, ami megnyitja a témaváltást (persze bazmeg pont témát kell váltogatnom egész nap), és azon belül bal szélen vannak linkek, van display settings, amire rábökve a felület dpi-jét lehet állítani egyedül (grat 1 darab beállításért új ablak), majd azon belül kattintva végre valahára megjeleni a felbontás, képfrissítés beállítása!
Régen ez úgy ment hogy jobbklikk, properties, aztán kiválaszt a megfelelő fület, tehát 3 kattintás. Most 3 új ablak, meg 8 kattintás...
De az is vicc, hogy az állítólagos beépített dx9-el, még most is csak néhány program indul (vistában is volt, de szinte semmi sem indult vele), a legtöbb kivágja a d3d-s dll-ek hiányát, és megint csak dx9-et kell telepíteni, mikor állítólag már van...
A fantasztikus driver felismerés is elég gyenge, lazán 2009 júliusi ati drivert talált, és telepített szeptember végén. Hálókártyámhoz is jó régi drivert talált, audiohoz is ilyen buta alapdrivert, amiben még a több kimenetet sem lehet beállítani (tehát hogy a hátulsó kimenet, és az elülső 2 független hangkártyaként viselkedjen, pl hátul megy a zene, elöl minden más)
Viszont ezektől függetlenül nem váltok vissza vista sp2-re, mert most már működik a hibernálás 4gb ram fölött is, ami pedig musthave nálam, na meg a wddm 1.1 sem hátrány. -
roliika #54 Nyáron szoptam vele, egy elég gyenge gépen. Lényegesen lassabb volt az Ubi mint az XP. XP ment oda vissza szépen. Lehet azvolt a baj, hogy lemeztől telepítettem és nem netes képről...passz,de elég retek volt, olyan Vista sebesség kb.
Azt még mossse értem, hogy miért nem képes eredeti DVD-t kezelni alapban, miértkell vele szopni, a fejlesztők biztos értik...és ez azért lepett meg, merthát elég régóta van grafikus felülete, de DVD is elég régóta létezik (bolti Batárokközt lemez)...de ha csak ennyi lett volna a baj akkor marad a linux..hálózati kapcsolatot elszórta meg ilyen apróságok, és ez vágta ki nálam a biztosítékot.
Fejlődjön is..van mit. -
roliika #53 Mac se rossz ám. Ott annyi a gond, hogy Jobs bácsi mindent a Store-ra korlátoz, és a masinákat 4*es áron adja mint amennyit érnek...de gyors,meg szép, meg használható...tipikusan erős gépeket adnak vele, hogy 3d grafikára és fotózáshoz jól lehessen használni...de ennyi. Mostanság 2 magos 3 Ghz-es 4 giga ramos 512 mega memós vidkaris gépeket adnak az oprendszerükkel, naná hogy gyors...meg mocsok drága.
USA lakóknak pont jó, mert nemekll rajta sokat filózni hogy honnét szed a progit..csak apple store van, elcseszni is elégnehéz a rendszert mert unix alapú agyonvissza védett, grafikusoknak és 1 bites usereknek való.
Win7-et énis régóta használom..már pre béta kora óta...pre azért gyorsabb volt ám mint a mostani, de érdekes, mert a tegnapi frissítésekkel szerintem sokat gyorsult, pedig csak hibajavítások voltak. Nemis tudom..5-6 hónapja tuti használom, kékhalál meg fagyás nemvolt...egészjó. -
gombesz13 #52 Nálam épp a produktív munka miatt kell linux. Néha egy hónapon át kell futnia a gépnek egy számolás miatt, miközben azért használni is szeretném, hétköznapi dolgokra. A synaptic-ból telepítés nekem manapság nem okoz függőségi problémákat... Nem tudom mikor hol mennyire probáltál linux-ot használni, de nagyon fejlődik. -
#51 Hát igen. Windowsra sokkal egyszerűbb programokat találni, egységesebb, és ha jól karban van tartva (vírusírtó, jó böngésző - pl. Firefox egy Adblock kiegészítővel), felesleges folyamatok kilőve (ez is kb. 5 percet veszi génybe, leírások alapján) akkor meztelen nénikkel sem kell beszélni, és fagyni sem fog :P
3 hónapja van fennt a Win 7 -em még csak, még most is full stabil, nem lassult be pedig már jópárszáz program fenntvan (pl. videó, kép, zeneszerkesztők, és még sok más).
Melyik oprendszernél lehet szinte bármit pillanatok alatt elérni alapból, hogy beírom egy részét a start menübe és kihozza? Elakarok indítani egy programot, beírom a kezdő 3 betüjét és indul, vagy valamilyen windows beállítást keresek, nem kell kikeresnem menüpontokból, és stb.
-
roliika #50 Meg meglepő, hogy a desktop kinézete a fontos, és nem az, hogy milyen program fut rajta amivel bármilyen produktív munkát képes végezni (mindenféle csiribiri virtualizáció nélkül), vagy netalán hogy tud kikapcsolódni.
Nálam a linux ezért kuka, de a Mac is.
Érdemes lenne összehasonlítani, hogy ha kell nekem egy DVD konvertáló, vagy hirtelen egy kis apró program amit nekem kell megírni, és tegyükfel valamennyire értek is hozzá, hol mennyi idő ezt végrehajtani..mármint beszerzés, telepítés, konfigolás, és mennyibe fáj ez.
De valami ilyesmi lenne az eredményt, hogy:
Mac: Apple store, fizet, letölt..katt katt kész...de lehet van free is...ha programozni kell akkor csak Java és a saját programnyelvük jöhet szóba ami...necces, de tényleg, épphogy kínai karaktereket nemkell beleírni a kódba.
Jaaj..ott az a fasza program de aztmondja windows...keressünk mást a neten..jajne ezis windows...útálom..mé csak windows...pedig olyan jó ez a Snow Leopard..meg gyors, meg húúú (izom gépen).
Linux: Synaptic, letölt, telepít..nemjó..függőség letölt...mossejó...megnézem milyen verziójú a kernel, rájövök, hogy ezért nemmegy...jön a fordítás kernelen át...most már jó, de pár érdekes üres ablak jön be amivel nem tudok mitkezdeni, keresem a program fejlesztőjét de nincs dokumentáció...szopás
Win: Tökre örülök mert megtaláltam..ingyen...3 katt a konfig a telepítéssel együtt, tök jó, gyors, működik, dokumentált...már kezdek örülni, hogy milyen jó ez a windows...de érdekes ablakok jönnek meztelen nénikkel, hogy 10 euróért csetelhetek velük...deén nem akarok, meg honnét jött ez a gépemre...mondjuk az furcsa így utólag belegondolva, hogy félmilliós programot töltöttem le ingyen.
No tessék választani. -
#49 Kár, hogy nem sokkal több ez az "OS" mint egy ablakkezelő. De hát ez a mai világ.
Az hogy gyak egy Linuksz disztrib azt is jelenti, hogy induláskor van egy csomó progi rá, ami viszont jó. -
endale #48 Az én oprendszeremnek szebb a színe be-beee!
Az enyémnek meg kisebb a gépigénye, beee!
De nekem erős gépem van, mert van rá pénzem!
Nekem meg 6 monitort kezel és a wc-t is lehúzza!
Mint az oviban.
Ki nem sz..ja le, ki mit használ. Felnőtt (ha-ha) emberek ki tudják választani a nekik legjobban megfelelőt és kész. Miért is kellene egymást meggyőznötök? A cégek győzködjék a felhasználót, ne a birkák egymást. -
#47 "meg még a NET Framework-öt is fel kell hozzá telepíteni, ami aztán gallyra vágja a rendszert, sötöbö."
JUJ az még oké hogy linuxon nem találod a c meghajtót mert nem az a neve(hanem hda), de ez... -
primo #46 Elkezdtem olvasni a hozzászólásodat, mígnem eljutottam oda, hogy te egy szaros EEE-re akartál win7-et telepíteni. Innentől nem tudtalak komolyan venni. Próbáld ki egyszer egy rendes számítógépen is és talán megváltozik a véleményed.
Amúgy midnig jót mulatok azokon, akik a kis szobájuk sötétjéből jósolgatják, hogy mi lesz sikeres és mi nem. -
#45 A Half Life 2 (!) a kb. a 7 éves celeronos gépemen is elketyegne szóval ezzen annyira ne dicsekedj már...
half life 2 géigény
Mellesleg ha annyira "fos" "szar" a win akkor miért kell neked a linuxra egy XP-t emuláló program?
JA hogy anélkül semmi értelmes nem megy? érteeem
"egy év múlva kijön nem lesz majd egyetlen ember se aki valaha is hallani akarna bármit is továbbá ezekről a fos Viszta alapú bithal... bughalmazokról"
Igen valószínűleg ez majd most csődbe viszi a Microsoftot és az Apple-t és mindenki a földön ezt fogja használni, a grafikusok,videoszerkesztők is mind eldobják majd a Mac-et és átállnak erre egy asus eee-vel......
Ébredj már fel kisgyerek....
HA meg már veszed a fáradtságot hogy beírd egy fórumba az illuzionista, degenerált szöveged legalább egy kicsit moderálhatnád magad, vagy menj a puruttya oldalra ott ez a stílus nyerő lehet de itt nem....
half life 2..... -
#44 Használtam én minden féle skinező programot anno, atomstabil volt amíg nem kezdtem el filmet nézni, vagy játszani, ott jöttek a problémák. Használtam WindowBlinds-et, StyleXP -t, meg még sok mást, FastAero-t is. De nem, nem a blurra meg átlátszóságra gerjedek, tény hogy nagyon tetszik, de főként a jól átláthatóság és kezelhetőség miatt.
Win XP-vel sem volt problémám, főleg SP3 után, de Windows 7 jóval kényelmesebb. Vista-t még SP1 idején próbáltam, nálam használhatatlan volt, játékok 10 fps-el lassabban mentek XP-nél, sokáig indult, programok is lassan indultak. SP2-vel nem próbáltam, tudom hogy annál javítottak sok mindenen.
De Windows 7-ben mint említettem, gyors, stabil (1x nem fagyott le), nagyon jó a memóriakezelése, játékok 5-10 fps-el is jobban futnak a stabil, frissen telepített, legújabb driverekkel ellátott XP-nél. Programok is gyorsabban futnak, 64 bitesek még gyorsabban.
Valóban egy felturbózott, javított Vista, ami azonban kurvajól működik, a Vista-nak kellett volna ilyennek lennie.
Half Life 2-t... Próbálj már meg egy Armed Assaultot futtatni, vagy Opf2, vagy ilyesmit...
50000 féle előnye... hát hogyne :D -
caprocorno #43 Mennyi ideig használtál visztát? -
#42 Na, mondjuk a FastAero nem muzsikál olyan szépen XP-n. Én is kipróbáltam; persze állóképeken szépen mutat, de ha már meg kell fogni és arrébb tenni az ablakot, nagyon durván be bír lassulni az egész, arról nem beszélve, hogy minden ilyen külsőleg telepített eszcájg (Google Desktop oldalsáv, RocketDock, FastAero, AeroSnap, Styler) a bootidőt is jelentősen növeli, ahogy egymás után szépen töltögeti befelé ezeket a cuccosokat. Ráadásul a legtöbb béta, tiszta bugos, hol működik, hol nem, meg még a NET Framework-öt is fel kell hozzá telepíteni, ami aztán gallyra vágja a rendszert, sötöbö.
A Viszta meg alapból tudja ezeket a fícsöröket, minden segédalkalmazás meg skin telepítése nélkül.
De mondjuk téged meggyőzni úgysem lehet; az olyan, mintha a lónak imádkoznánk. -
#41 Balumann úgy látszik a transzprenszire gerjed, meg a blúrra, nem tudja, hogy ezek az effektek nem csak a szaros Viszta-hulladékok egyedi fícsörjei, mert pl. XP-re is létezik kb. 2 megás program ami Aero-t csinál az XP-ből blúrostul mindenestül és mellette az atomstabil XP és nem a hulladék Visztaromhalmaz meg a felturbósított Viszta , azaz a Win7 az alapja.
Nálam mindenesetre az ASUS EEE-n soha a büdös életbe -elvből- nem fog WinFOS7 futni, pedig a gépigénye elvileg engedné. Igenis kipróbáltam és teszteltem, nem is kicsit, sőt anno a Visztából még egy vLite verziót is faragtam, de minek? mikor akkora egy rakás fos volt az egész hogy az életbe senki nem kért meg rá hogy ilyen ocsmány szart telepíjjek nekíjje... annál inkább hogy szedjem , sikáljam le a ge*ibe és a helyébe telepíjjek végre egy rendes XP-t.
Nálam az Ubuntu Netbook Remix köszöni szépen jól van, már vagy egy éve, hibátlanul zakatol és bármilyen Windowssal szemben 50.000 féle előnye és fícsöre van, attól kezdve, hogy egy VirtualBoxban futtatja a Half Life 2-t (!) folyamatosan 30 fps mellett.
Hibátlanul kezeli a multiple desktopot (külső monitorral) , gyakorlatilag az egy év használat alatt egy darab hiba nem sok, de annyit nem produkált.
Totál OSX kinézete van és az ablakok elasztikusan 3D-ben pattognak ide-oda, amilyen effekte a büdös életbe nem lessz semmilyen WinFOS-on.
Fel van adva a lecke a Google-nak, ezek a Win7-szarok a béka segge alatt se vannak, a visszafele való inkompatibilitástól kezdve, a brutálnagy gépigényen át egészen a felhasználó szándékos szivatásáig és gusztustalan megfigyeléséig... tulajdonképpen az ubuntu az egyetlen valós riválisa az éppen készülő Google OS-nek, de annyi szent ha egy év múlva kijön nem lesz majd egyetlen ember se aki valaha is hallani akarna bármit is továbbá ezekről a fos Viszta alapú bithal... bughalmazokról. -
Justil #40 én semmi mást nem állítottam, csak hogy az én ízlésemnek nem tetszik :) vagyis nem a linuxot szapultam, csak szvsz a desktopod, amit te oly szépnek tartasz nem szép, de ettől még neked lehet az.
hogy a témához is hozzászóljak: az általad mutatotthoz hasonló desktopokat simán össze lehet hozni xp alá is, nekem is valami hasonló van egyébként, csak kevésbé telített, és hát...nemtom lehet linux alatt nem kell hozzá semmi külső progi, xp alatt meg igen, de le****om, mert megvannak mindenre a bevált dolgaim, és mellesleg a rendszer ezzel a pár extrával is tök stabil, soha a büdös életbe nem fagy ki, pedig nyúzom rendesen!
szvsz egy gyári xp pl kifejezetten undorító a telepítés után, de ahogy a linux esetében írtad itt is igaz, kb 10-15 perc alatt gyönyörű szép OS-t lehet belőle varázsolni... -
#39 Hát ad az ember a külsőségekre is, kérdés, hogy első ránézésre van-e annyira bizalomgerjesztő, hogy próbát is tegyen vele. Egy alap Ubuntu szerintem nem tükrözi, hogy amúgy mennyire jó. -
willcox #38 Úristen! Nektek attól jó egy oprendszer, hogy milyen szép a háttérkép? -
Ferrer #37 Lehet csak azért, mert én sose akartam nagyon szépítgetni - rendezgetni.. XP-m van töretlen Zune témával, oszt csókolom, nekem így jó. :)) -
#36 Mert félkész, vannak benne grafikai hibák és társai. De az átalakíthatóságot tükrözi, max a te ízlésednek nem tetszik.
Ráadás: eggyel előző, előzőelőző drakos,
[URL=http://www.weebly.com/uploads/4/9/2/6/492656/dast.jpg]+1 Cheebee mester képe -
#35 SELFOWNED :D -
Justil #34 na ez pl kifejezetten csúnya. már boccs :) -
#33 Csicsalinux?! Ez szerintem egy teljesen nem túl csicsás, tipikus Windows Vista/7-es destop :| HDTV -vel használom, baromi jól néz ki, jól átlátható, és jól kezelhető is. Ja a tetején lévő menü csak egérre jön elő. Háttérkép (kb. 330 db HD-s képből), diakép (saját képeimből) változik, így unalmas sem marad. Nekem ez az ideál :-) -
#32 Nincs pénze normális harverre és itt a forumon éli ki, hogy nem tud feltelepiteni semmit ami modern. -
Ferrer #31 Kicsit csicsalinux hatása van.
Ability desktopja viszont marhára bejön, grat! -
#30 Nálam ilyen most a win7, ennél szebb nekem nem nagyon kell :| -
#29 Mond már el, hogy mi az isten bajod van a Windows 7-el? Gyors, stabil, jó memória és hardverkezelés, 64 bitesen eddig szinte minden tökéletesen fut. Emellett szép is, kezelése is nagyon jó (keresővel pillanatok alatt bármire rálehet menni, tálcán az ablakok elrendezése, tálcára pinnelés), és még számos dolog nagyon jó benne. A háttérváltogatás, a mini alkalmazások (úgy, hogy nem is zavarnak bele semmibe).
És a legfontosabb, hogy jóval több mindent lehet rajta, de ha esetleg linuxos program kell, akkor meg ott a vmware -en :P Van 2 eszközöm amihez nincs driverem win7-en, vmware -el virtualizált xp-n simán megy (10 mp elindítani, így mennek a régebbi 16 bites játékok is).
Persze, ha neked a Linux az optimális és neked tökéletesen megfelel megértem, de miért jó ez a divatfikázás? -
#28 Pedig én feltelepítem a gépedre a Windows 7-et akkor is ha nem akarod. Ha kell erőszakot alkalmazok. -
#27 Viszont piszokgyorsan fejlődik, kivéve a gnome. És amit írtam nem általános dolog, hanem csak egyes területek, semmi baj nincs ezzel, csak néhol van még fejlődnivaló. Sok dologban sokkal jobb, mint más OS-ek. Na ennyi volt, offolom a témát, csak annyit akartam, hogy ne mondjátok, hogy ronda, mert pont az a része amit fikáztok, abból lehet szépet csinálni. Az, hogy létezik néhány puritán program meg tény. -
#26 ui.: amúgy elhihetitek hogy linuxosként a halálf*szára kívánom a gnome fejlesztőit, mert egyszerűen nem haladnak sehova, a többi linuxos ablakkezelő és desktop környezet gyorsabban fejlődik. Mondjuk nem mintha nagy hiányossága lenne, de azt én is kijelentem, hogy pár linuxos (leginkább GTK-ra épülő) program és néhány fejlesztői mentalitás révén elég puritán felületű cuccokkal állnak elő olykor. Nem csúnyák ezek, jól lehet használni őket, jól működnek, kényelmesek, csak nem olyan szemet gyönyörködtető mint egy OSX. Meg a Window7 is elég jól sikerült, szép lett. Linux is van az én véleményem szerint annyira szép (egy kis módosítással), de egyes helyeken nagyon kéne a ráncfelvarrás. Meg kicsit kiforratlan. Ez van, nincs nagy pénz a cucc mögött. De attól még jó (nekem). -
#25 Ez így van, egyértelmű. :] Van kismillió OSX skin, ezt találtam meg. Biztos van jobb is. :P Most ezt a képet nem úgy kell nézni, hogy az OSX-hez képest milyen, vagy hogy mennyire ízléses, vagy mennyire koppintás. Ez csak egy bemutató, hogy lehet belőle szépet csinálni. Mert az egy dolog, hogy van nála szebb, még akkor is, ha egy koppintás, meg az is egy dolog, hogy valakinek nem tetszik az ízlése miatt, de azt tükrözi, hogy át lehet alakítani saját igény szerint szépre is. -
#24 És teszem hozzá, hogy ez bármennyire is egy koppintott kinézet, teljesen másmilyet is lehet alkotni. A linux közösség sokkal nagyobb szerepet vállal a közhasznú cuccok kibocsátásában. Lehet ezt variálni, nem is hinnétek mennyire. Az igényektől és ízléstől függ. Épp ahogy az OS választás is. Ergó mindenki döntse el, hogy mit akar használni, engem nem érdekel, és nem mondom meg neki a frankót. Csak ne szarozzatok már valamit, amit nem is ismertek. De hát nem kell messzire menni, XP vs. Vista/Win7, házon belül is megoldjátok és persze mindenki azt hiszi, hogy mennyire frankón megmondta és igaza van. -
#23 hát csúnyább mint osx:D -
#22 #15 + #13: Ez is csúnya?
Ez az én desktopom most. Lehet mondani rá, hogy OSX koppintás és társai, de azt azért nem, hogy csúnya. És persze ez amit itt láttok egy kidolgozatlan fos, nem sokat tököltem vele, ez csak egy beta Karmic. Annyit csináltam neki, hogy kicsit szebb legyen, vannak itt még lehetőségek... Abban egyetértünk, hogy a Gnome alapból csúnya. Na de te meg who am 17 akkor jó nagy Windowsgeek vagy, mert aki kicsit is elmélyül a Linuxban az tudja, hogy mennyire durván át lehet rendezni, át lehet skinezni. Sokkal rugalmasabb mindennél. És ez csak Gnome. Láttatok már egy friss SVN-es E17-et? (Aminek az alap skinje szintén csúnya, teszem hozzá). Vagy láttatok már egy KDE-t ami szinte már majdnem Windows koppintás? Nagyon fasza hogy nagy megmondóemberként reklámozzátok a hülyeséget. Mert én leszarom, hogy ki mit használ. Sőt, nem is kívánom senkinek Linuxot, tudom hogy szopni kell vele míg megismered. Meg azt is tudom, hogy néhol kiforratlan, és bizonyos területeken a Windows magasan übereli. Én nem azért írom ezt, hogy bárkit térítsek, szerintem még egyet is értünk abban, hogy az átlagembernek a Windows kényelmesebb és egyszerűbb. Ergó nem mondom senkinek hogy a Linux mennyire jó, mert csak én gondolom így, és tudom, hogy az átlagember nem osztaná, de nem azért, mert szar, hanem azért, mert hülye hozzá. Bocs, de ez van. Vannak támogatottságbeli problémák és társai, most nem erről beszélek. Arról beszélek, hogy magaslóról rondázzátok, ami alapjáraton igaz is, csak hát arra már basztok, hogy 5 perc alatt kényelmesebben szebbet csinálok, mint a Windows. -
WoodrowWilson #21 Nem mintha arrakistort egy kicsit is védeni akarnám (sőőőőőt:D), de a #19-ben nem mintha te is úgy mondanál véleményt egy oprendszerről, hogy ki sem próbáltad?:P -
#20 Igen, igen. És úgy mondasz véleményt egy op. rendszerről, hogy ki sem próbáltad...
Mikor lesz egy olyan OS cikk, amihez te nem szólsz hozzá??? -
#19 Na ez is egy kalap sz@r lesz... -
DeedY #18 Vegulis nem lett elmondva legalabb 4x hogy meg semmi sem biztos! Amugy meg kinek a pap kinek a lanya
btw Szia Peti! :) -
#17 Fura is volt, minek örült hottold annyira.