Az elsõ képek a Chrome OS-bõl
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
púúúúú
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nekem nagyon tetszik, én mindent igy keresek és mindent megtalál. Nem kell turkálnom csak elkezdem irni ami kell és megvan.
"A vicc az benne, hogy akárhogy társítom a képeket az irfanview-el, azért is ezzel a win photo szarral nyitja meg(ezz a vistán is így volt, ott is jópár perc küzdéssel sikerült mást elérni."
Ezt nem értem, én felraktam a Picasat és kapcsiból mûködik rendesen.
"úú meg ahogy elbaszták az asztalon jobbklikkes, anno "display properties" nek nevezett menüt, ahol füleken válogatva lehetett konfigolni a képfrissítést képernyõket, témákat, stb. Most helyette "personalize" van,"
Hmm? jobb klikk és screen resolution minden ott van. Esetleg a keresõbe is beirhatod akkor is kidobja.
"De az is vicc, hogy az állítólagos beépített dx9-el, még most is csak néhány program indul (vistában is volt, de szinte semmi sem indult vele), a legtöbb kivágja a d3d-s dll-ek hiányát, és megint csak dx9-et kell telepíteni, mikor állítólag már van..."
Ez fura, én felraktam néhány játékot és ment minden rendesen. Azt hogy õ rakott e fel valamilyen directxet nem tudom de nem is az én tisztem.
"A fantasztikus driver felismerés is elég gyenge, lazán 2009 júliusi ati drivert talált, és telepített szeptember végén."
Szerintem nem az oprendszer dolga minden friss drivert felrakni. Annyit felrak, hogy tudod használni normálisan a gépet. A többit le kell szedni mint bármelyik másik oprendszeren.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
De ha már itt tartunk. Életem elsõ Linux élménye az volt, hogy feltettem egy SUSE-t, majd örültem, hogy minden programból találtam RPM csomagot, majd kisebb letöréssel konstatáltam, hogy egyik sem megy csak úgy fel, és amikor már a 20. függõséget oldottam meg, akkor jelentkezett még újabb 40. :D Kérdés: Ubi alatt már jó ideje ez meg van oldva. Általában nincsenek függõségek, ha vannak is, akkor magától felnyomja õket a repóról, és gondolom a deb csomagokat is úgy adják ki, hogy tisztában vannak vele, hogy a repóról a függõségeket feloldja telepítéskor. Gondolom ez az RPM-esdi is fejlõdött, de én azóta nem nagyon találkoztam vele. Úgy napjainkban mennyire lett használható, mennyit fejlõdött ez a "megoldás"?
Nem csak az elsõ. Az elsõ négy. Sõt ha van valami jó kis vindózos-beégõs hír, az óra elején elõadja dramatizálva.
Viszont qrva vicces, a legtöbb haverom csak ezért jár be elõadásokra :D
púúúúú
,,Ha valaki tud 4 óráig teát fõzni, akkor egy tea fõzés alatt fel lehet telepíteni egy rendszert."
"Timeo Danaos et dona ferentes."
fényezzük az egyetemi infrastruktúrát (mittomén hány gigabit kapcsolat ide meg oda) meg "látják tovább tart megnyitni a gépnek ezt a zipet, mint a letöltése"
a másik meg, hogy olyan szinten magyarázzák, hogy a linux mennyire istenkirály, meg hogy nem is értik, hogy miért a windows terjedt el, mert hogy az mekkora hulladék, hogy az már nekem fáj, pedig én is debiant használok.
(a vicc az volt, hogy fél éven keresztül nem tudta a prof az istenkirály linuxán normálisan beállítani a külsõ képkimenetet, hogy a kivetített képnek ne legyen fél képernyõnyit arrébb csúszva (tipikus "elfelejtek drivert telepíteni" hiba)
aztán ugyanazon a laptopon windowst bootolva természetesen jó volt a kép...
#116: Ez nem poén, hanem szánalom. Igazán szakmai. :)
http://goo.gl/gd6Zi5
Minden progalapon elmondják hogy a Windows egy FOS, az Office egy FOS és aki nem Linuxot használ az HÜLYE. Kb. :D
Õk szoktak a leginkább csodálkozni azon, mikor kiderül, hogy az ezeréves problémájukra pofonegyszerû és kézenfekvõ megoldások vannak.
A fájlon jobb gomb, Tulajdonságok, majd a Társítás sorban a Módosítás gomb. Ott kell bejelölni, hogy alapértelmezett legyen. Nálam csak így mûködött, a jobb gomb Társítás, Alapértelmezett program kiválasztása - bár ugyanazt a párbeszédablakot hozza fel - mégsem mûködött rendesen.
bakagaijin: hát ja, errõl bizony elfeledkeztem. Mondjuk én szintvak vagyok, nem látom, mit látott benne a Google.
Joc
Az indexelõ szart én is kikapcsoltam, ettõl még a start menüben tud keresni a keresõ és ennyi pont elég.
Valaki kérdezte melyik oprendszer alatt lehet keresni. Hm melyik is, ja tudom már Ubuntu alatt KDE-vel (Kubuntu ha jobban tetszik) :D Ugyanúgy van keresõ a K menü alatt, lehet, hogy gnome alatt is megoldható ez, passz.
a Google eddig sosem tett rossz lóra. Ha az oprendszerét sikerül olyan sebességûre elkészítenie, mint a böngészõjét, akkor hamar dobogós helyezett lesz a piacon: http://www.rankings.hu/
Van egy olyan érzésem, hogy észre sem fogjuk venni, hogy Linux kernel dohog alatta. Itt is van az ideje!
Joc
(nekem csak 25 éves tapasztalatom van (középiskolától), de még mindig tanulnom kell...)
Joc
Semmi értelme a flame-nek. Adott a lehetõség, hogy az ember egyszerre több OS-t is használjon 1 gépen (azért még jó, hogy ez a szabadság megmaradt). Azt pedig már õ dönti el, melyiket milyen célra alkalmazza. Nekem speciel 2 van:
- Windows 7 RC Ultimate
- Ubuntu 9.04
Minden nap Ubuntu-t használok, de ha valami olyan dolog van (pl. fõsuli), ami megköveteli a másik oldalt, akkor átmegyek, és megcsinálom ott.
---------------------------------------------------------------------------
Más.
3 fajta felhasználó van:
- akit életében most ültetnek le elõször gép elé
- aki "felhasználói" szinten használ PC-t
- és aki ezen túl...
Ebbõl kettõvel tudja megszerettetni a Linux-ot az, aki annyira akarja: az elsõvel, és többé-kevésbé a harmadikkal. A második fajta ember több, mint valószínû, hogy OEM PC-t vett, valamelyik Windows-zal, és ezt használja már jó ideje. Neki a PC már ezt a 2 dolgot jelenti, és meg van vele elégedve. Munkája vagy egyéb céljai nem biztos, hogy megkövetelik a Linux-ot, éppen ezért nem is foglalkozik vele. Fölösleges erõltetni.
Pundit 3 - C2D - 2GB - GMA - Maverick Don\'t eat too much yellowsnow!
Igazad van, erre nem is gondoltam. 30+ nick ~1(?) év(?) "tapaszatalat"(?) szumma=30(?) év(?) "tapasztalat"(?). <#vigyor>#vigyor>
"nekünk, 30 éves számtek tapasztalattal a hátunk megett..."
Talán nem kell elmagyaráznom, mit jelent arrakistor esetében a királyi többes. <#buck>#buck>
Ugye te se gondoltad komolyan, hogy hottoldtól értelmes, érdemi választ fogsz kapni?Többször elmondta már, mi vele a baja, nem lennél okosabb tõle.
Mondhatom helyette a saját válaszomat?
-Az a fránya árcédula, meg a borítékolható WGA szigorítás. Meg az a tény, hogy ha biztonságban akarom tudni az adataimat (nem, nem a családi fotókról és az mp3-gyûjteményrõl beszélek, hanem pl. netbank-accountról, telefonszámokról, mailcímekrõl), akkor a gépidõ jelentõs hányadát oda kell adnom a vírusírtónak meg a third party tûzfalnak. Adott esetben némi pénzt is, mert ami ingyen van, az elõbb-utóbb elkezd odahatni, hogy ugyan vegyem már meg a fizetõset.
Szóval megvehetem, vehetek hozzá net-security csomagot, és dõlhetek hátra, hogy oké vagyok, vagy ellopom, és lopok hozzá védelmet is, közben meg nézegetek a hátam mögé, meg idõrõl idõre töröm az eredetiség-ellenõrzést.Amint az köztudomású, a szoftverhamisítás bûn. <#wink>#wink>
Vagy használok linuzot. Ingyé. Ja, hogy nem ott van a vezérlõpult, meg mérnem fut a Crysys? Hát, na bumm. Egy kis tanulás meg még senkinek sem ártott.
Azért ez már vicc. <#wow1>#wow1> Amennyi hülyeséget összehordtál... <#eplus2>#eplus2> szakember úr... Olyan vagy, mint a Mekk mester. Mindenhez értesz, de mégsem. <#eplus2>#eplus2>
Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!
Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!
Nekem 23 év élet tapasztalatom van :D Get a life....
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Bár szerintem az is erõsen meghatározza a szerverigényt, hogy a szolgáltatás amit futtatnak rajta az milyen oprendszeren futhat, mert egyáltalán nem jellemzõ az a válasz, hogy IS. Nem véletlen, hogy vms-nek is van még piaca :)).
De hogy mentünk el szerver irányba? Ez nem full desktop cucc?
30(?) éves(?) "tapasztalat"(?) arrakistornál???
Ugyan legfeljebb 19 lehet. Bár õ úgy is akkora Übermensch, hogy születése elõtt 11 évvel már orrba-szájba nyomta az Ubuntus EEE-PC-én a Fast(?)Aero(?)-es XP-jét VirtualBoxba'. <#nevetes1>#nevetes1>
:D biztos nagytudású ember tanít :D
Rendszergazda szakképzésre járok, tanulunk Linuxot is (és linux szerver adminisztrációt is), de a Windowst létesítjük elõnyben (szerverként is) - mondván úgyis azt fogunk használni nagyobb valószínûséggel a több lehetõsége miatt.
Keresõ mindig volt mindenhol, win 7-en a gyorsindítás nem a teljes keresõ, a startmenüben és a saját fájljai között keres, és nálam konkrétan egybõl kiadja azokat, van jópárszáz bejegyzésem, telepítésem pedig. De nyilván mi vagyunk a lámák, hogy nekünk mûködik...
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
<#falbav>#falbav><#banplz>#banplz> mitõl van olyan érzésem hogy Sanyixon és néhány embneren kívül ide
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]