23
  • Atisz #23
    Én semennyit, de ha más csatorna nem adja, akkor nincs mit tenni - kizárásos alapon fizetni kell.
    Persze én fociból csak a vb-ket, eb-ket nézem meg, amiket többé-kevésbé valóban meg lehet nézni "ingyenesen".
    De - remélem te is elismered - a pénz a klubfociban van és azt bizony csak fizetős csatornákon tudod nézni.
  • winnie
    sport prémiumcsatornákra? te menyit fizetnél egy nyíregyháza-debrecen meccsért? vagy a teke országos bajnokság döntójéért? ad az hbo is pár bokszmeccset, vannak amerikában pay per view közvetítések, de a sport tévés műfaj. mi más lenne?
  • 1Obi1
    Még 2-3 évad elférne, de tíz?
  • Atisz #20
    Bocs, de a sport is a "prémium csatornákra" valóak (1-2 nagyobb meccs, meg a híradások utáni 3-4 perc sport ugye nem nevezhető annak?).

Valamint nem a dvd-s vackokra gondoltam, abból jön elég, ebben igazad van :)

A művelődést pedig kihagytad a felsorolásból...
  • Atisz #19
    Legyen ez az én gondom. De remélem azt azért elismered, hogy ezzel a koncepcióval, amivel készül simán ki lehetne még húzni min. 10 évadot.
  • Rincewind
    Al Bundy mar regen atadta a stafetabotot Sheldon Cooper-nek. ;)
  • winnie
    tessék szöveget értelmezni.

hol írtam, hogy nincs film?

film van. sok. miért ne lenne? a gond az, hogy tévé is van sok. így, aki azt reklamálja, hogy miért nincs minden héten 3-5 nagy film, újdonság a tévében, az nem veszi észre, hogy egy TV2 vagy RTL hetente vagy kéthetente tud olyan filmet adni, ami nagy mozifilmnek számít. és ezért van ezeken a csatornákon sok ismétlés és dvd-s vacak.

a tévé nem filmekre való. arra max a fimlcsatornák meg a prémium adók. a tévé sportra, sajátgyártású műsorokra, sorozatokra, talkshow-kra, stb. vagy van, aki vár olykor 3-4 évet egy filmre, míg tévés premierje lesz? inkább kiveszi kölcsönzőből, nem?
  • 1Obi1
    Aha, aha, és még is az utolsó évaddal jön jövőre a Lost. Az meg nem a sorozat hibája hogy te nem érted, másiknak sikerült megérteniük.
  • Kindred Blades
    Amikor valaki azt mondja, hogy lenne film, azt mondod, nincs film.
    Máskor valaki azt mondja, nincs film, azt mondod, van film.
    Dönts!
  • TeDDyRuSh
    "mindenapra kell valami produkció"-t akartam írni:)
  • TeDDyRuSh
    Szerintem jó, hogy vannak sorozatok. Persze műfaja válogatja, hogy milyen hosszúak. Lehet egy House-hoz kevés a 21 perc, és mint láttuk az The Office-nak meg túl sok volt a 5. évadban próbálkozott 41 perc. Akinek nem jönnek be a sorozatok, azoknak meg ott a HBO, Cinemax és a Hallmark, vagy egyébb erdélyi szinkronos nyalánkságok, mint a movie24, vagy a Film+.

A Fábry már nekem elfáradt, korántsem olyan erős, mint volt valamikor. Letterman és társai meg nem ütnek nekem akkorát, bár fel van nekik adva a lecke, hisz mindenra kell valami produkció. Ez itthon alapból bukta, lásd Hajós András próbálkozásait, vagy a Viasatos Animal Cannibals-os kandikamera showt.
  • aaasdd
    Az biztos hogy nem lenne teljes az élete ha nem lennének mint pl: family guy, heroes, scurbs, stargate universe stb stb stb
  • Atisz #11
    Nos szerintem nem kell feltétlenül amerikai produkciókban gondolkozni. Továbbá azért ugye nem csak az adott éven belüli termést kéne figyelembe venni, van itt azért 70 évnyi nem feltétlenül látott adag, ami eltart egy ideig mire "elsütik" (arról nem is beszélve, hogy nálunk a vasfüggöny miatt micsoda mennyiség kiesett a felhozatalból).

Természetesen szubjektív, a saját véleményemet írtam le. O'Brian-t túlságosan karót nyeltnek, Lenót pedig harsánynak, de többnyire humortalannak találom. Degeneresről inkább nem nyilatkoznék.
    Letterman interjúi legendásak, zseniális ahogy be mer szólni szinte mindenkinek, mégis a jó ízlés határain belül marad.

A valóságshow-s részekben meg nem értek veled egyet, Letterman azért nem Győzikéket (nincs különösebb bajom vele, csak a szemléltetés miatt használom példának) hív meg, hanem igen jelentős sztárokat. Ha Magyarországon maradunk, akkor pedig bár Fábrynál szoktak lenni celebek (máshogy is szokott viszonyulni ezen vendégekhez :)), ez valószínűleg azért van, mivel Magyarországon nincs annyi sztár, illetve ha van is, ők nem eladhatóak (épp azért mert valódi sztár).
    A producer által erőltetett műsorkitöltő elemekről meg annyit, hogy ezekre vonatkozó közvéleménykutatási adat nincs - ha vki szereti Fábry személyét, akkor megnézi a műsort, legyen benne akármilyen süket tartalom is az aznapi adásban. A stand-up comedy verseny pl. jó volt az interaktivitás fokozására (persze az ott szereplők nagy része már gyakorlott szereplő volt).
  • winnie
    "annyi jó film lenne (akár mainstream, akár nem) amit lehetne adni"

épp ez az, hogy nincs film. évente moziba kerül amerikában 200 nagyobb film, dvd-re kerül 50 értékelhető és akad 10 nézhető tévéfilm. ez 260 film. itthon meg, ha ezeket szétosztod a két nagy csatornára és mondjuk 2 kicsire, akkor ott vagy, hogy heti 1 jó filmet lehet adni. ami ugye túlzás, hiszen a 200 nagy mozifilmnek nyilván csak egy része értékelhető.

szóval lehet filmeket adni, de jórészt csak ismétléseket. sok filmet adnak a tévék, de újat keveset. mert eleve nincs sok új.

"
    David Letterman meg Fábry tényleg szuperek, mindig megnézem őket ha tehetem. Érdekes, hogy a valóságshow dömping mellett még az átlagfogyasztók körében is ennyire sikeresek"

nyilván szubjektív, de letterman a 6 amerikai talkshow műsorvezető között magasan a leggyengébb, őt inkább az 50 fölöttiek szeretik. fábry meg...

viszont a talkshow-k épp hogy a valóságshow-k nézőit (is) célozzák meg, hiszen a talkshow jórészt a sztárokról szól, a bulváreseményekről - attól, amit te is írsz. sajnos a producere erőlteti ezeket és úgy tűnik, ez hozza is a nézettséget. persze az való igaz, hogy pár vendégtől eltkeintve vendégfüggetlen a nézettség.
  • Atisz #9
    Marad elég dél-amerikai :P
    Egyébként Prison Break-nek már vége, a Lost meg mint olyan, elég értelmetlen ahhoz, hogy még megfelelő (értsd szinte határtalan) ideig lehessen kavarni a guánót, szinten tartva az érdeklődést.

Egyébként én rosszul vagyok a sorozatoktól, annyi jó film lenne (akár mainstream, akár nem) amit lehetne adni (tudom, az drága és nem okoz "függést"). Van 1-2 kivétel, ami nem olyan izzadtságszagú és nem jut 10 percenként az ember eszébe, hogy futószalagon, prekoncepció nélkül gyártják.
    A mini-sorozatok ettől mások, valószínűleg ettől sokkal nézhetőbbek is.

David Letterman meg Fábry tényleg szuperek, mindig megnézem őket ha tehetem. Érdekes, hogy a valóságshow dömping mellett még az átlagfogyasztók körében is ennyire sikeresek (talán mert tényleg tehetséges showman-ek). Bár a cikk nem ezt bizonyítja - ezek a talkshow-k szinte a vendégek személyétől függetlenül tudnak tartósan magas nézettséget produkálni, pont a showman-ek miatt (bár Fábry esetében én annyira nem erőltetném ezt a "Magyarország legnagyobb bránere" stílusú műsoridő kitöltőket (tudom hogy kell az interaktivitás, de ezek az elemek a műsor mélypontjai).

Szóval ezerszer inkább 1 jó talkshow, humoros showman-nel, mint 10 Helyszínelők vagy Győző.
  • sonance
    Azért még mindig Al Bundy a király :D

Válogatás a feledhetetlen Al Bundy poénokból
  • bippo
    Utóbbi idők legfogyaszthatóbb filmes cikke. Tetszett ez a kis elemezgetés. Grat.

Én amúgy az egész évadon átívelő sztorijú és a sitcom sorozatokat szeretem. Az epizódos/bármikorbekapcsolódhatós nyomozós,szieszáj variáns, kórházas,zombisvámpírosszörnyesszellemeseket nem annyira. (Kivétel House, de azt sem az esetek miatt nézem.)
    Pedig ezekből van több. Persze okkal, tévében jobban fogyasztható. És most Jay Leno nem ezektől fogja elvenni a nézettséget, mert ezek nagyon mennek.
  • gombabácsi
    jaj mi lesz a felsőbbrendű európaiakkal (magyarokat is beleértve), ha a gyűlölt és primitív és buta amcsik nem csinyának több sorozatot
    jjaaaj mi lesz ha nem lesz lost meg pirzson brék
  • Razors
    Nekem a cikk nagyon tecik, és véleményem szerint sokkal jobb ötlet egy rövidebb, de kerek történettel előrukkolni 1- max 10 részig mint több száz vagy ezer részes , semmit nem mondó sorozatot bambulni. Személy szerint sokkal többre értékelem a kerek történeteket, mert élmény származik belőle, ezzel szemben egy sorozat ugyan azzal a szereplőgárdával már a 20. rész után véget nem érő új és új bonyodalmakkal számomra nézhetetlen. Lásd : Barátok közt , ami szerintem nem is sorozat, hanem inkább egy túlcifrázott szappanopera. PFUJJ!!
  • gulyasandras
    Azért azt hozzá kell tenni, hogy az "eredeti időben" leadott műsorok nézettsége a különböző más elérhetőségek miatt lecsökkent. Pár évvel ezelőtt még több sorozat vonzott 20 millión felüli nézőszámot. Ma már gyakran azt is sikernek könyvelik el az adók, ha elérnek 6-8-10 millió embert. Pontosabban fogalmazva: a Nielsen által jelzettnél több emberhez jutnak el, de reklámok nélkül. Áttekerik stb.

Aki pedig reklámozna, ezekkel a csökkenő számokkal szembesül, s gyakran máshová megy hirdetni. Ha pedig kevesebb a bevétel, akkor vagy kevesebb sorozatra jut pénz, vagy a kivitelezés színvonala sínyli meg.
  • TeDDyRuSh
    Bizony, jó a téma, bár a címből ki lehet következtetni, hogy ki lehet az író. Kicsit elhamarkodott a következtetés.
  • Zedas
    A cikk remek, ha a Viktor írta, most nagyon sajnálhatja hogy nincs kint a neve.
  • kecskeszeme
    Szerintem jó a cikk, érdekes a téma. De. Nyelvhelyességileg - helyenként - hagy némi kívánnivalót maga után.