9
  • BlackRose
    tricky azt akarta mondani, hogy Belgrád központjában is ez a helyzet... falvakon meg kész siralomház...
  • Komolytalan
    1. Optikai kábel nem egyenlő nagy sávszél. Az optikai kábel lehetőség nagy sávszélre. 1500 fős szülőfalumban most csinálnak kábeltvt+netet+telefont, optikai kábellel (mert azt nem lopják el mint a rezet). A rendelhető legnagyobb csomag 4Mbit/512Kbit. Optikán. Az ok egyszerű: konkurencia hiánya. Pesten meg rézdróton jön a 20Mbit, de lehetne akár 50 is, ha akarnám.
    2. Az hogy ami van sávszél azt ki is használná mindenki az egy az egyben hülyeség. Én kb 1 ezrelékben se használom ki a sávszélességemet, viszont a sebességre nagyon kényes vagyok. Itthon UPC kábeles net van még ma, 20Mbit (délután jön a digis szerelő:-) Irodában 2500Ft-os digi, szintén 20Mbit. Nade az upload sebesség és a ping - azt zongorázni lehetne. Diginél az upload 10Mbit felett, UPCnél 2-2.5Mbit. Ping a diginél 1-2 msec, UPCnél 10-15 msec. Nekem munka szempontjából nem mind1, hogy SVNre mennyi idő alatt csúszik fel ha mondjuk 1000 fájl összesen 300 mega méretben módosítva lett, és ehhez pont UL sebesség és alacsony ping kell. Igaz hogy ilyet csak naponta 1-2 alkalommal csinálok, de digin ez megvárható (pár perc), UPCn meg 5-10x idő.
  • signs
    nálam lenne, ha behúzná a digi...
  • Nusi
    Nekem most T-Home optikai net van Miskolcon 25/15 és ez megis van mindig. Egy nagyon vékony kábelen jön a net,iptv,telefon. Eddig megvagyok vele elégedve, ennek a 3 szolgáltatásnak az ára 5600ft egy éves hűségel.
  • torcipepe
    hát szerintem a falvakban itt sem fejlesztenek. legalábbis nálunk már legalább másfél éve nem lehet új t-offline bekötést rendelni, mert "nincs szabad hely a helyi központban"
  • [HUN]FaTaL
    "legalább Magyarországon és a környező országoknak van némi látszatja a
    fejlődésnek !"

Persze bent a városokban, meg a panelházakban. Vidéken, kisebb településeken nagy szar van itt is. 8350t ft-t fizetek a 6/1M kábelért, de a szolgáltatás minősége sokszor hagy némi kívánnivalót maga után. Gondolkodom is az ADSLre váltáson, 8/512 8k, lassabb a feltöltés, de legalább stabil.
  • Chris05
    Nálunk (Egerben) most kötik a digi optikai hálóját 50/25 megabit (Ami elvileg már 80/25 a gyakorlatban) 4500.- bruttó áron hűség nélkül (Nem reklám akar lenni). Szóval annyira nincs lemaradva pl. a már fent említett Digi, csak iszonyat kevés helyen van lehetőség rá. Az a baj, hogy a UPC és a kedves T azt gondolja, hogy a lassú internetet aranyáron kell mérni, valamint nem árt még adatkorláttal és p2p priorizálással is ellátni, nehogy már jól érezze magát a paraszt.
  • smv
    Panelben diginet, de 30/20 (gyakorlatban 24/18) stabil net 3000 ft. elég jó :)
  • tricky
    én is szeretek álmodozni :)
    de jó is volna ha elterjedne...
    Szerbiában még az 1 Mbit alattinak kell örülnünk
    itt a wireless netet említem
    persze az ADSL-ben már ott is van 1 Mbit - 4915 HUF
    2 Mbit - 7400 HUF
    és 4 Mbit - 9800 HUF
    4x vagy jóval többször drágább a magyar ADSL áraknál

ilyen árak mellett és 54.000 forintnyi fizetés mellett kinek van kedve netezni?

ráadásul még csak eszük ágában sincs fejleszteni !
    meg kérdeztem a saját szolgáltatómat, válasza ez volt idézem a levelét *Tisztelt Felhasználó!

Minden újdonsággal kapcsolatos információkat a honlapunkon időben megjelenítünk.
    Jelenleg nem tervezünk változtatásokat...*

szóval, erről ennyit

legalább Magyarországon és a környező országoknak van némi látszatja a
    fejlődésnek !