17
-
amitakartok #17 Telefonspam, valakinek?
Erre az lenne a megoldás, ha a spamellenes törvényekbe tennének egy olyan cikkelyt, hogy a telefont tilos hirdetési célokra használni, ellenkező esetben lehet perelni zaklatásért. -
#16 Annál azért olcsóbb. Én 10 eurót fizetek három hónapra az átalánydíjért. Vezetékes irányba annyit telefonálhatok, amennyit csak akarok. -
#15 Nekem is titkos a számom mégis rendszeresen hivogatnak mindenféle relámszarral. Azt mondják véletlenszerűen tárcsáznak. Én nem hiszem. -
alien47 #14 Nem semmi.
Engem keresnének meg ajánlataikkal(mikor titkos a számom) kapna pár keresetlen szót ő és a szolgáltató, aki nem gondoskodott az adataim védelméről.
Kicsit kamu gyanus a hír. Miután jeleztem a szolgáltatónak, hogy legyen titkos a számom és ezt nem biztosították beperlem őket 20.000.000 USD -re :)
Biztos megéri nekik + a yellownak is......
-
bakagaijin #13 Jaja, svédeknél is van NIX lista. Ha bereggeled a telefonszámod és mégis hívnak akkor simán mehet a feljelentés, miután először kis bünti aztán lazán be is zárathatják őket. -
Polemius #12 Epikurosz:
Nem is írtam, hogy titkos lenne. Csak letiltják a hívószámkijelzést. -
roliika #11 Hátugye meg vannak ezek a VOIP szolgáltatók. Vicces pénzért (cégek esetében talán 20 000ft/hó), bármennyiszer hívhatsz vele bárkit egész hónapban. -
roliika #10 Hát csak visszahívni nem tudod őket. Call centerek ilyenek, egyirányú a vonal. -
#9 Tííícccsák be mindeeet! -
oeff #8 na számoljunk csak
van három mobilszolgáltató
(vagy mi. a vezetékeseket azért hagyom most ki, mert a vezetékeseknél tovább tartana pontosan végigcsinálni az alábbi elnagyolt számítást)
a telefonszámok hét jegyűek
(jelenleg nem használatosak a 0 és 1 kezdetű telefonszámok, ezért ez szolgáltatónként nyolcmillió lehetséges telefonszámot ad ki, összesen 24 millió lehetséges telefonszámot)
a közkézen forgó adatok szerint van 12 millió élő előfizetés
(most teljesen fölösleges azt elemezgetni, hogy a szolgáltatók és a hatóságok ezt hogyan számlálják)
tehát kijön az, hogy a lehetséges mobiltelefonszámok kábé feléhez tartozik előfizetés
mégtehátabb: azok a szemétpofátlan telefonreklám cégek, amelyikek csak véletlenszerűen telefonálgatnak, statisztikailag minde második hívásnál előfizetőt kell hogy találjanak
én merészelem levonni ebből a magánkövetkeztetéseimet:
ha nem szólítanak meg név szerint, akkor gyengeelméjűség azért kiabálni hogy honnan szerezték meg ezek a szemetek a telefonszámomat. nem kell telefonszámlistát lopni. mert minden második hívás talál. és ezekben az esetekben az eredménytelen hívásnál a hívás ingyen van. "csak" azt a minimum tízszer akkora költséget kell odakalkulálni, ami az egész szemétpofátlan telefonreklámnyomató cég működtetésének többi költségéből jut egy hívásra
jogilag ilyen körülmények között lehet összevissza adatvédelmezgetni, lehet megtiltani a listák kereskedelmét, meg satöbbi. addíg nem lehet neki megálljt csinálni, amíg nincs a hívásonként fizetendő, elrettentő mértékű büntetés. a jogszabályalkotók ismeretei közé be kéne hogy kerüljön ez a "minden második hívás talál" jelenség, mert amíg erre nincsenek tekintettel, addig továbbra is csak a listavédelmeken, a listakereskedelem tiltáson és a személyes adatok védelmén igyekeznek majd fogást találni, miközben a véletlenszerűszám hívásos biznic élhet és virágozhat
!!!!! a személyes adatok védelme, a listakereskedelem tiltása satöbbi továbbra is ugyanolyan fontos !!!!! de ezek más ok miatt fontosak, de nagyon, viszont önmagukban csak gyenge hatással bírják lassítgatni, fékezgetni a nemkívánatos zaklató szemétmocsok reklámhívásokat.
-
Tenorista #7 A reklám-moslékot nem enni, a reklámoknak nem bedőlni, az agymosásnak ellenállni rendszerellenes bűncselekmény, mert a rendszer alapjait kérdőjelezi meg! EZÉRT nem szabad megtenni, hogy az "elit" az egyszerű gyalogosok ellenérzését karolja fel a reklámhiénák érdekeivel szemben. Az utóbbiak a rendszer fenntartói és hűséges szolgálói, az előbbiek mocskos kis lázadók (látens terroristák!). -
JTBM #6 Civilizált országban, mint pl. USA, létezik egy "nem hívhatnak" lista, amire egy hívással, sms-el fel lehet iratkozni. Ha ezután egy reklámcég felhív, az hívásonként $500, amennyi pénzért már örömmel fel is veszem a telefont.
Magyarországon is kellene egy ilyen törvény, hogy ne zaklassanak a telefonbetyárok... -
vasziszdasz #5 Lehet, de mindig "privát" feliratú számról hívnak, és persze egyirányúsított vonal. is szívesen elszámoltatnám azokat akik megadják a számomat ilyen buzi cégeknek. Mellesleg amint kimondják azt a szót hogy kft, már rakom is le a telefont. Kb. 1 másodpercet tudnak velem beszélni, remélem egész percdíjat számláznak ki nekik. -
vasziszdasz #4 a szolgáltatók kiadhatják az előfizetőik adatait, amennyiben valaki meg akarja keresni őket és ehhez az ügyfél is hozzájárul.
És hol a 90 millió előfizető aláírt nyilatkozata arról hogy zaklathatják őket a reklámköcsögök?? -
Epikurosz #3 A reklámügynökök száma nem titkos. -
Polemius #2 Én már évek óta fel sem veszem ha a hívó száma nem látszik vagy ismeretlen.
(Nem is cseng a telefonom ezeknél a hívásoknál.) -
#1 "Mindezt az tette lehetővé, hogy nemrég módosították a német távközlési törvényt, amely szerint a szolgáltatók kiadhatják az előfizetőik adatait, amennyiben valaki meg akarja keresni őket és ehhez az ügyfél is hozzájárul."
De ha valaki titkosítja, akkor nyilván nem járul hozzá, hogy a szolgáltató kiadja. Ergo, hiába kérik, nem adhatják ki. Akkor mégis, hogyan kapták meg?