Siker és csalódás is egyben a holdkráterbe csapódás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
"A vörös színt a légkör széndiokszid, por és egyéb szennyezõ anyag tartalma adja."
Öööö... azért ez nem igaz. Lehet, hogy a por okoz némi elszínezõdést (inkább "sötétítést"), de a szén-dioxid színtelen. Egyébként az atmoszféra miatt van, ami megtöri a fényt és sokkal több infravörös jut el hozzánk ilyenkor. Tudod, mint a Napnál. 😊

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Köszi, ezek szerint lemaradtam. Így már érthetõ.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Kevés jogi szerzõdést olvasol.

Kara kánként folytatom tanításom.

😊
Roger6
Gratulálok a cikk írójának a gyönyörû, 5 soros elsõ mondatért. Valami fantasztikus, hogy nem taglalja külön.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Off:
Azért érdemes megnézni a vörös holdat. Borzasztóan szép látvány!
ÁjjLe BoBBi
értem, köszönöm szépen 😊

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Dehogy.

A becsapódás a Hold szempontjából annyira pici volt hogy semmit az ég világon nem okozott ami a Földrõl látható.

Azért volt vörös a hold mert a föld légkörén keresztül látod mikor feljön. Ugye ha "alacsonyan" (a horizonthoz közel) van akkor "sok" légkörön nézel át, ha már fent van "magasabban" akkor kevesebben.

A vörös színt a légkör széndiokszid, por és egyéb szennyezõ anyag tartalma adja. Mostanában jó sok van belõle 😄

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

ÁjjLe BoBBi
ezen az estén a feljövõ hold olyan vörös volt mint egy égõ cigi vége...
sosem láttam még ilyet, rohantam az összes fellelhetõ fényképezõ után.
ez a robbanás miatt volt?

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

hát a 180 tonnányi szemetet széjjel szóró szomszédokat nem nevezném rendesnek 😉 de tényleg nyugis kis hely lehet az, ha éppen nem robbantgatnak a szomszédok 😊
A lényeg a szomszédokon van.

Lemaradtál... elég nagy szenzáció volt hogy úgy néz ki sokkal több a víz mint gondolták. Az egész hold felszinén megtalálható sõt elég dinaikus is , azaz vándorol, és ha az elméletek igazak akkor a vándorlás a hideg nap által nem ért területek felé halad. Jó esély van rá hogy ezekben a kráterekben elég jelentõs mennyiség halmozódott fel az évmilliók alatt ahhoz hogy egy jövõbeli holdbázis vígan gyártsa belõle a rakéta üzemanyagot az oxigént és vizet magának.

Ezek a területek ahogy pl ez a szonda becsapódott azért is elõnyösek egy bázis számára mert nem csak folyamatosan sötétben, hanem folyamatosan napsütésben lévõ területek is vannak (kráter peremének teteje)

Ha ide raknak bázist akkor a napos részen mehet a napenergia termelés a sötét részen a hõleadó rendszerek + a vízbányászat. + van folyamatos a rádió kapcsolat a földe, nem kellenek átjátszó mûholdak stb. Ha most az az eredmény hogy tényleg van ott sok víz, gyakorlatilag meg is van a jövõbeli holdbázis helye.

Tök jó kis környék és a szomszédok is rendesek 😄

Igy világosabb ?

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

Molnibalage
És a csillagok mennyivel nagyobb és egyenletesebb spektrumot adnak egy olyan jelenségnél ami nem évmillió óta állandó, hanem eltart néhány percig vagy másodpercig? A csillagoknál lehet átlagoni. A felbontás kérdése még akkor is kérdõjeles.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Akkor a csillagok színképét miként határozzák meg. Gondolkozz!

Most mi is ez a nagy vízkeresés a Holdon? Lehet, hogy lemaradtam valamirõl, de nem értem. Földünk dugig van vízzel, minek keresünk a Holdon vizet? A majdani Holdbázisnak úgyse lesz elég az a vízjég, amit ott találnak (ha egyáltalán találnak értelmesebb mennyiségben...). Szóval nem értem.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

fúrórobot esetleg, avgy pár olyan kis okosság mint a marson szaladgáló kis terminátorok? 😄
Molnibalage
Ami ráadásul a Hold körül kering és nem cirka 300 ezer km-rõl kell próbálkozni + légkör hatása. Szerintem ez ma sem menne. Erre nem gondoltál?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Vagy csak talén nem volt olyan érzékeny és jó felbontású spektrométer?

gothmog
persze. Arra volt válasz hogy "most már van szemetünk a holdon is". Szóval nem "most már", és eddig összesen közel 180 tonnányi "szemétrõl" van szó.

a LISTÁN RENGETEG BECSAPÓDOTT szonda van. persze régen nem elemezték a kilökött anyagot, mert lököttek voltak az ûrkutatók.

Bocsi: MIP

Az EU-s SMART-1-et is odacsapták a Holdhoz.

És ugye ennek a kísérletnek voltak elõzményei is, például az indiai MIR-szonda.

Amúgy mit vártak most komolyan? Atomvillanást? Gombafelhõt? Kettészakad a Hold? Vagy mi? 😄

gothmog
"vannak grafikonjaink tekergõ vonalakkal, amit imádnak a tudósok" - mondta Jennifer Heldmann"
<#mf2>

Lmntal
Most már van szemetünk a holdon is... ez ám a fejlõdés 😊
Egyébként grat.

Szegény ember vízzel főz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)