10
-
#10 persze hogy tudjuk mi az ADF
a papírmentes irodáról meg sokan álmodoztak már az elmlt 20 évebn, mégsem valósult meg -
#9 A HP mostantól fillérekért adja a festéket? mert egyébként miről bezsélnek?
és mi a helyzet a nedveséggel? már nem folyik szét az egész
a fúvókák beszáradásával? -
#8 otthonról bőven elég a 20-25k-s is. 16 oldal/perccel -
#7 Én még itthonra is csak lézert vennék, valami olcsóbbat. Révén, hogy ha sokáig nincs használva a tintasugaras, akkor beszárad és vehetsz új tintát. Hát kösz nem. -
roliika #6 Hmm...azon akadtam ki hogy mosohafater hozott haza fax gépet..émmeg néztem hülyén, hogy milyen cég az ahol nincs internet és nem lehet küldeni mélben a doksit. -
Epikurosz #5 "rakuldom a nyomtatora"
Nem kell ráküldeni a nyomtatóra. Egyátalán, le kellene már szokni a nyomtatgatásról, mert papírpazarlás.
Én jószerivel már csak havi 10 oldalt nyomtatok ki, pld. számlát, mert az idióta magyar cégek még nem készültek fel e-számla fogadására.
A nyomtató már csak szkennelni kellene, digitalizálni a sok papírost, de pont arra nem jó. Nincs benne ADF (na, ki tudja ennek a jelentését???), vagy ha van is, csak 20 darabos. -
#4 Ha gyors, egyszeru, fekete-feher nyomtatas, akkor marad a Lezer-nyomtato;) Egy normalisabb, komolyabb fajta, otthonra is (40-50E Ft) percenkent 20-25 oldalt kitol magabol, ha kell automatan 2 oldalasban, a oldalankenti ar (toner+papir) 1,50-2,50 Ft ;)
Amikor letoltok egy 100 oldalas konyvet, hasznalati utasitast, help-et stb., rakuldom a nyomtatora, 1,5-2 perc alatt kitolja magabol, A5-os formatumban, ketoldalasban, kilovesbe nyomtatva, ugy hogy csak felbehajtom es kozepen osszetuzom, es mar kesz is a konyv - az azert mas kategoria:D -
roliika #3 Sőt...fénymásoló....annál olcsóbb állatfaj (fenntartás, kellékanyag szempontból) nemigen van, meg gyorsabb se nagyon. -
roliika #2 Részben egyetértek veled.
De mi az, hogy nem vízálló? Nem pigment alapú festékek ezek?
Hát ja. Tényleg érdekesek ezek a költségek..kamu..hát ha van rajta festék tehát telített a kép az pénzbe kerül..ha meg nem akkor nem. Ennyire tök egyszerű. -
#1 A HP termékei tényleg jók, szó se róla. De én valahogy nem bírom elhinni, hogy olcsóbban ki fog jönni a nyomtatás, mint lézerrel. Nem beszélve a nyomtatási sebességről. Azok a 12 oldal/perc, meg 5,2 Ft adatok egy kicsit túlzóak minden esetben. A 12 oldal sima gépelt szövegnél, legocsmányabb felbontásban értendő. Az olcsó költség szintén. Ha tényleg fotót nyomtatunk fotóminőségben fotópapírra, akkor már azzal mindegyik nyomtató elmolyol, arról nem beszélve, hogy a fotópapír is igen drága még.
Na és ugye még ott van a tintasugaras technológia legnagyobb hiányossága a vízállóság. Egy csepp víz rácseppen a papírra, és rögtön dobhatjuk a kukába, illetve lehet újat nyomtatni. Ha azt akarjuk, hogy állja a megpróbáltatásokat, illik lefóliázni, ami szintén plusz költség, ha például táblákat nyomtatunk vele, vagy akár névjegyet.
A xerox technikánál nincs ilyen probléma.
Nem hinném, hogy egyhamar kiszorítja a lézernyomtatót az irodákból. Sőt, rengeteg helyen, ahol nem a nyomtatás minősége számít, még mindig mátrixnyomtatót használnak, például az orvosnál, patikában, mert piszok olcsó a fenntartása, és sokat kell neki járni.
Mindent a maga helyére.