10
 • Mike at home
  #10
  persze hogy tudjuk mi az ADF

  a papírmentes irodáról meg sokan álmodoztak már az elmlt 20 évebn, mégsem valósult meg
 • Mike at home
  #9
  A HP mostantól fillérekért adja a festéket? mert egyébként miről bezsélnek?
  és mi a helyzet a nedveséggel? már nem folyik szét az egész
  a fúvókák beszáradásával?
 • Mike at home
  #8
  otthonról bőven elég a 20-25k-s is. 16 oldal/perccel
 • [HUN]FaTaL
  #7
  Én még itthonra is csak lézert vennék, valami olcsóbbat. Révén, hogy ha sokáig nincs használva a tintasugaras, akkor beszárad és vehetsz új tintát. Hát kösz nem.
 • roliika
  #6
  Hmm...azon akadtam ki hogy mosohafater hozott haza fax gépet..émmeg néztem hülyén, hogy milyen cég az ahol nincs internet és nem lehet küldeni mélben a doksit.
 • Epikurosz
  #5
  "rakuldom a nyomtatora"

  Nem kell ráküldeni a nyomtatóra. Egyátalán, le kellene már szokni a nyomtatgatásról, mert papírpazarlás.
  Én jószerivel már csak havi 10 oldalt nyomtatok ki, pld. számlát, mert az idióta magyar cégek még nem készültek fel e-számla fogadására.

  A nyomtató már csak szkennelni kellene, digitalizálni a sok papírost, de pont arra nem jó. Nincs benne ADF (na, ki tudja ennek a jelentését???), vagy ha van is, csak 20 darabos.
 • Alexease
  #4
  Ha gyors, egyszeru, fekete-feher nyomtatas, akkor marad a Lezer-nyomtato;) Egy normalisabb, komolyabb fajta, otthonra is (40-50E Ft) percenkent 20-25 oldalt kitol magabol, ha kell automatan 2 oldalasban, a oldalankenti ar (toner+papir) 1,50-2,50 Ft ;)

  Amikor letoltok egy 100 oldalas konyvet, hasznalati utasitast, help-et stb., rakuldom a nyomtatora, 1,5-2 perc alatt kitolja magabol, A5-os formatumban, ketoldalasban, kilovesbe nyomtatva, ugy hogy csak felbehajtom es kozepen osszetuzom, es mar kesz is a konyv - az azert mas kategoria:D
 • roliika
  #3
  Sőt...fénymásoló....annál olcsóbb állatfaj (fenntartás, kellékanyag szempontból) nemigen van, meg gyorsabb se nagyon.
 • roliika
  #2
  Részben egyetértek veled.

  De mi az, hogy nem vízálló? Nem pigment alapú festékek ezek?

  Hát ja. Tényleg érdekesek ezek a költségek..kamu..hát ha van rajta festék tehát telített a kép az pénzbe kerül..ha meg nem akkor nem. Ennyire tök egyszerű.
 • B0nFire
  #1
  A HP termékei tényleg jók, szó se róla. De én valahogy nem bírom elhinni, hogy olcsóbban ki fog jönni a nyomtatás, mint lézerrel. Nem beszélve a nyomtatási sebességről. Azok a 12 oldal/perc, meg 5,2 Ft adatok egy kicsit túlzóak minden esetben. A 12 oldal sima gépelt szövegnél, legocsmányabb felbontásban értendő. Az olcsó költség szintén. Ha tényleg fotót nyomtatunk fotóminőségben fotópapírra, akkor már azzal mindegyik nyomtató elmolyol, arról nem beszélve, hogy a fotópapír is igen drága még.

  Na és ugye még ott van a tintasugaras technológia legnagyobb hiányossága a vízállóság. Egy csepp víz rácseppen a papírra, és rögtön dobhatjuk a kukába, illetve lehet újat nyomtatni. Ha azt akarjuk, hogy állja a megpróbáltatásokat, illik lefóliázni, ami szintén plusz költség, ha például táblákat nyomtatunk vele, vagy akár névjegyet.

  A xerox technikánál nincs ilyen probléma.

  Nem hinném, hogy egyhamar kiszorítja a lézernyomtatót az irodákból. Sőt, rengeteg helyen, ahol nem a nyomtatás minősége számít, még mindig mátrixnyomtatót használnak, például az orvosnál, patikában, mert piszok olcsó a fenntartása, és sokat kell neki járni.

  Mindent a maga helyére.