81
Törések,Ficamok,Röntgenképek,és egyéb észrevételek.....
  • 16gaborm
    #81
    Csináltam 1-2 képet a műtét elött unatkoztam ameddig csepegett az inekció....




  • 16gaborm
    #80
    A Tegnapi nap folyamán 11:15-kor átestem a fémeltávolítási műtéten!!Reggel befeküdtem 11:15kor műtöttek,kb 20-30perces műtét volt de lehet hogy rövidebb Nem volt vészes egy rövid altatással csinálták!Ma voltam kötés cserén,levették a fáslit,most már csak egy nagy ragtapasz van a seben!!1hát múlva varrat szedés!!!
  • Hymtozis
    #79
    #38, porclerakódást szedtek le térdemnél.
  • Solten
    #78
    Ezt meg lehet csinalni lokal erzestelenitessel, minek altatnanak... Amugy kockazatosabb is.
  • 16gaborm
    #77
    És milyen műtéted volt?
  • Hymtozis
    #76
    Oké, nm leszólni akartalak, csak írtam.
    Am nekem műtétemnél megkérdezték, h gerinc alapú érzéstelenítést, v altatást szeretnék. Mondtam, h altatást szeretnék, és az lett.
  • DJKonya
    #75
    Elképzelhető hogy nem altatnak, de szerintem ki lehet bírni, nem hiszem hogy a műtét egy 15 percnél tovább tartana. Legalább is nekem ennyi volt altatással együtt.

    Mikor toltak be a műtőbe még a dokim kint ült ott a műtők előtti folyosón a gép előtt, szürcsölgette a kávéját és közbe fütyörészett Ez valamennyire megnyugtatott, de akkor is paráztam egy kicsit A dokit mi választottuk mert keresztapám ott biztonsági őr a Megyeibe, és jóba van a dokival és ő műtött, meg utána ő is vizsgált.
  • 16gaborm
    #74
    Én 19 éves vagyok,de azért jobban örülnék egy alvásnak
  • 16gaborm
    #73
    Én 19ées vagyok,de azért jobban örülnék egy alvásnak
  • DJKonya
    #72
    Attól függ szerintem hogy hány éves vagy. Én ha minden igaz _:?ASD 14 éves voltam mikor műtöttek, és mondta az altatóorvos hogy ebben a korban még jobb az altatás.
  • 16gaborm
    #71
    De akár lehet helyi érzéstelenítés is,mert az ANESZTEZIOLÓGUS az altatásért és a műtét alatti fájdalom csillapításért fele!!
    Pontosabban.:
    ""Az aneszteziológia célja a műtét alatti altatás, vagy a beavatkozás alatti fájdalommentesség biztosítása.""
  • Hymtozis
    #70
    Sztem altatva leszel, mert az aneszteziológus az altatóorvos.
  • 16gaborm
    #69
    Na voltam vissza az Ambulanciára hogy mikor veszik ki a csavart a kezemből? Jövő Kedden kell befeküdnöm egy napra!!Valami aneszteziológust emlegetett a főorvos hogy lehet majd kér vérvételt,szal reménykedem hogy altatva leszek most is mint amikor berakták!!
    Ilyenem van.:
  • DJKonya
    #68
    Hát igen, részegen szánkózás powa
  • degenerator
    #67
    erről jut eszembe:

    anno mi is szánkóztunk, egy alfa romeo motorháztetőjén. 3an, vagy négyen ültünk rajta. és ahogy kell, közben ittunk is. 10 fős társaság, jó hangulat, pia, mi kellhet más. kicsit kapatosan, de 10szer is le óhajtottam csúszni.

    ezúttal velem együtt, 3 nagydarab srác helyezkedett el a "szánkón". meglöktek, csúsztunk.

    olyan 100 méteres lehetett az út. mindkét oldalt erdők, bokrok. hirtelen elkezdtünk a jobb oldalon levő erdő felé csúszni.

    pár másodpercig bírtam, majd megkérdeztem:
    -M., te kormányzol?
    -Nem
    -G., te kormányzol?
    -Nem.
    elemezték a helyzetet, majd egy vontatott részeg üvöltést hallatva leugrottak. én ültem középen, és akkor már késő volt, az erdőtől 5 méterre voltam. onnét nem sok mindenre emlékszem, csak arra, hogy közelít felém egy fa, és meg"koccintom" a fejemmel. akkor láttam egy kékes fehér villámlást, majd enyhe köd. a többiek szerint pár másodpercig feküdtem, majd felugrottam, és elkezdtem cipelni vissza a szánkót, kissé dülöngélve.
    eredmény: olyan foltos volt utána a fejem, hogy a bal oldalán a halántéktól kezdve 10-15 centis körben egy összefüggő véraláfutás látszódott.

  • DIESEL DOG #66
    Szerencsére én sosem szerettem szánkózni... :D:D
  • DJKonya
    #65
    Van még egy havas storym ha nem gond el is mesélem.



    Aztán volt egy elég durva szánkós baleset bár azt is megúsztam törés és zúzódás nélkül, azt hittem itt vége mindennek.
    Ugye mikor kell kimenni szánkózni? hát persze hogy ónos eső után. El kezdtünk csúszkálni és rohadt jól csúszott de a megszokottnál tovább csúsztunk ezért vagy a csipkebokorba vagy a szántóföldön kötöttünk ki. A lejtő kb 150 méter hosszú és az alján ahol már kezd vízszintes lenni van egymás után 3 "ugrató" de mondjuk simán ki lehet próbálni, hát mondom én miért ne mennék rá ilyenkor is?
    Arra vettem az irányzékot és megindultam rendesen, rázúgattam az ugratókra és a 2. olyat dobott rajta hogy lerepültem a szánkóról és az első testrészem ami földet ért az a fejem volt. Konkrétan lefejeltem a ledöngölt jeges havat és már ott éreztem hogy nem lesz jó vége és még csak akkor kezdtem el pörögni, de nem a földön hanem pattogtam és úgy pörögtem is közbe. Egyszer olyan fájdalom nyílalt a hátamba hogy tudtam hogy eltört valamim, jó 20méteres pörgés forgás után mikor megálltam megpróbáltam felülni de nem ment, annyira fájt a gerincem hogy az hihetetlen. Arra nem gondoltam hogy lebénultam mert a lábam azt bírtam mozgatni meg a kezem is de felülni meg a hátam hajlítani vagy akár mit azt nem, ráadásul a világ is forgott velem és a homlokom is szétvágta a jeges hó. Egy jó 10 percet biztos feküdtem ott a hóban és közben hasogatott a fájdalom a gerincembe, már a többiek azon voltak hogy hívnak mentőt. Rá vagy 3 perccel enyhülni látszott a fájdalom majd felálltam és hazakullogtam. Itthon egy forró fürdő jól is esett de másnap már semmi bajom nem volt, sőt ugyan ott ökörködtünk az ugratós résznél, estem akkor is egy párszor de inkább a vele szembelévő akácbokrok közé zúgattam be

    Oké hogy nem tört el semmim, de akkor is meg voltam rémülve hogy mi lehet velem hisz mozogni is alig bírtam, tényleg már az járt a fejemben hogy itt vége mindennek, akkor kezdtem megnyugodni mikor másnap ismét farkasszemet néztem a lejtővel.

    Haverom egyébként ugyanitt törte el a kulcs csontját


    Az se volt semmi mikor a Sajóba fejest akartam ugrani és olyan jól megcsúsztam hogy a félméteres vízbe vágtam egy fejest, jól bevertem a fejem és lett rajta egy szép nagy pupli. Apámék kérdezték hogy mit csináltam? "bicikliztünk és lefejeltem egy fát":D
  • solo
    #64
    Még nagoyn régen, lehettem h éves..Voltunk táborba sümegen..Hülye hugommal kitalálzuk, hogy fussunk egy ilyen nagyon kis kiszáradt patak mederben..Hegyes kövek, minden szar...50 méter utánn pofáraestem egy köben...felállok, leporolom magam...Ok, semmi..Elsőre...2 percre rá éreztem, hogy nedves a zoknim..Lenéztem, és ömlött a vér a lábamból.Egy kődarab beleállt a lábamba csontig:/Egyből vittek a sebészetre, nem összevertták, hanem ragasztották ilyen trohadt erős szallagokkal..Tetanusz a seggbe , viszlát.Szar volt, hogy ameddig a többiek a medencébe hülyültek, addíg én a parton nintendo-ztam..Na mind1..Jó viszont az volt, hogy sorra kaptam a fagyit meg a nyalókát xDDD

    Mára csak egy kb 7x2-3 centis heg van.
  • kifli
    #63
    kókány munka
  • gbc csabika
    #62
    Nem, állami, csak digitálisan megy a klinika egységei közt a dolog, és nem nagyon nyomják a hagyományos filmet ha jól tom.
  • REPS0L
    #61
    ez valami magán klinika vagy mi a jóisten hogy ilyen jó a röntgenkép :o
  • tenkenorman
    #60
    Akkor folytatnám a sort ha már így összejöttünk.
    Sajnos röntgenkép nincs.
    Nem is tudom, talán 5- vagy 6- éve egyik haverommal elmentünk a tesco-ba venni valami kaját. Vettünk is egy csipszet meg egy energia italt. (fontos :) ) a tescoból gyorsabban haza lehetett jönni hogyha a távfűtés kb 1m x 1m es, párban futó csővezetékein jöttél haza, és bulisabb is volt. Félúton leültünk a csövekre, ahol össze volt kötve egy pántszalaggal a két cső, és dumáltunk közben kajáltunk... egy óvatlan pillanatban a pántszalag elpattant, én beestem a két cső közé, megpróbáltam megkapaszkodni de sajnos csak elfordultam oldalra és jó 2- 2.5 métert zuhantam egy betontáblára ami nem tudom miért volt ott. A kezem 2 helyen eltört, és kb 25°-ban ált fölfelé, és ki is volt csavarodva. Hazamentünk bevittek a korházba ahol azonnal megműtötték. A sztori ezen része zavaros mert alig emlékszem. megvannak az események hogy mikor röngteneztem, mikor feküdtem, mikor voltam a korteremben, de nem tudom őket időrenbe rakni. Aznap éjjel megműtöttek és mint utólag kiderült a könyököm is eltört valamint a bordáimon zúzódások voltak. a csuklómban ill a könyökömben 2-2 szegecset helyeztek el. kb 3hónapig volt rajtam gipsz, javarészt felkraig.
    16gaborm:
    nem akarlak megijeszteni de a csavar kiszedése a legdurvább. nekem volt válaszátsom hogy bejövök és altatnak, vagy most azonnal érzéstelenítéssel kiveszik. én akkor már annyira el votltam keseredve hogy azt mondtam hogy vegyék ki most a francba (gondolván délután megyek a strandra)leterítették kaptam jó sok érzéstelenítőt amitől dió nagyságú duzzanat lett a karomon, és egy fogóval a szó szoros értelmében, erőből húzta ki a szegecset, ami sima felületű volt. Amikor kijön egy vákum szerű cuppanást érzel:) Nem fáj, sőt még kellemes és utána olyan jó vakargatni. :)) Azt mondták délután lehet bevérzik picit, az normális...
    FONTOS.
    huzamosan tartó gipsz viselése után mozgassátok sokat ha az orvos megengedi. A letapadt izmokat ha nem rehabilitálod időben örökre letapadhatnak. nekem kb 5centivel kevesebbet hajlik a karom, mint a másik.
    ennyi lenne :) remélem vlaaki elolvasta... jó egészséget és vigyázzatok magatokra. nem éri meg vagánykodni, éppen elég baleset történhet önhibánkon kívül...
  • degenerator
    #59
    ééérdekes.

    nagyjából 195 centi vagyok, és olyan 100 kiló, szóval nem egy rugalmas darab.

    biciklivel estem már párszor:

    tekertem, közben fél kézzel próbáltam elővenni a mobilt. néztem a zsebem. mire felnéztem, pont kanyarodott felém egy teherautó. meghúztam az első féket, persze még mindig fél kézzel fogtam a kormányt. először felemelkedett a hátsó kerék, majd a levegőben eldőlt az egész bicikli oldalra. én fejjel tompítottam a földre érkezést, persze sisakot nem viseltem. 2-3 másodperc gondolkodás után felugrottam, és kissé szédülve begyűjtöttem a mobilom, mert elrepült, majd eltekertem.
    eredmény: egy hétig enyhe szédülés, egy monokli, és egy szép nagy volt a halántékon.

    volt még egy olyan, hogy egy nagyon lejtős utcán mentem lefelé. az útról felkanyarodtam a járdára, megcsúszott a hátsó kerék, én meg röptében nekivágódtam az oldalt közlekedő autónak.
    ez annyira nem fájt, csupán a bicikli károsodott, meg az adrenalintól remegtem órákon keresztül...

    a legtanulságosabb az volt, amikor egy hegyoldalon próbáltam lemenni, egy olyanon, ahol gyalog is nehéz lett volna. nem szaporítom a szót, lényeg a lényeg, félúton megálltam. erőt gyűjtöttem, majd újra elindultam. nem kellett volna. olyan hirtelen indult meg a bicikli, hogy reflexből befékeztem. persze első kerékre álltam. azt az élményt, amikor nézel lefelé a lejtőn, emelkedik alattad a kerék, és repülsz a semmibe, nem ajánlom senkinek. :)
    persze elestem, a bicikli valahogy 20-30 métert csúszott lefelé. én oldalra gurultam, útközben még arra is volt időm, hogy egy két sziklának nekiverődjek, elütöttem egy kb 5 centi vastag fát, kidőlt, majd tovább gurulva (10. méter) találkoztam egy méternyi magas, meg kb két méter széles sziklával. az megfogott.

    kicsit véresen, szakadt ruhában, roggyant biciklivel, de innét is saját erőből mentem haza, még egy árva bordatörésem se lett.


    hogy ezt miért írtam ide? kórházba csak a gyengék járnak:)
  • Hymtozis
    #58
    Íjj, az kemény, főleg a röntgen. Ha jól értettem/látom még mindig gyógyulóban van a kezed, jobbulást.
  • DIESEL DOG #57
    Hát gondolom. Nekem a térdműtét is elég volt, nemhogy egy ilyen! O.o
  • gbc csabika
    #56
    Nem volt kellemes, de sokkal rosszabb is lehetett volna, pl ha az egyik csontszilánk elvégja az ideget. Meg hát sokkal veszélyesebb sérüléseket is szereznek emberek, de a röntgent mutogatom mindenkinek, mert tetszik ahogy elfehérednek:)
  • DIESEL DOG #55
    ehh... nem irigyellek... :S
  • gbc csabika
    #54
    #50
  • DIESEL DOG #53
    bmeg mi a faszt csináltál? :D
  • BenceYCE
    #52
    ÁÁ, Te csak rossz helyre mentél. Mondtam, hogy ne kárpitoshoz menj!
  • gbc csabika
    #51
  • gbc csabika
    #50
    A törésről nem rakok képet, mert sebészetileg elég gáz volt ugyan, de annyira nem látványos:) A röntgen a törés után másfél hónappal készült, az érintett karom ez idő alatt teljesen elfonnyadt, azóta javul, de nagyon messze van az "eredeti" állapotától:) Amúgy szkanderozás közben tört el, szóval aki edzett, annak nem ajánlom ezt a "sportot", mert mint megtudtam, baromi gyakori sérülés, sok egyéb másik mellett. Pécsen a balesetin pont feküdt egy másik arc ugyanezzel a problémával akkor.

  • DIESEL DOG #49
    képt!4 :D
  • gbc csabika
    #48
    Szép röntgenfelvételek, de az enyémeket úgysem übereli senki:)
  • R420
    #47
    Még kis koromba olyan 4-5 évesen még kismotoroztam és 3 métert repültem egy bucka miatt.
    Száj össze varrása +egy kis zúzodások.:D
  • Hymtozis
    #46
    Az szép, nekem is vlt homok a betonon esésem.
    Kiskoromban BMX-el tettem magam, rááltam a vázra, és elengedtem a kormányt, meg hasonlók. Egyszer találtam egy jú sima utat, felálltam a vázra, egyensúlyoztam, elengedtem a kormányt, és pont akk érkeztem a homokos beton részre. Kiszállt oldalra a bicó, én meg mentem tovább előre, de szerencsésen estem, mert csak horzsolásokat szereztem térdre, könyökre és tenyérre.
  • BenceYCE
    #45
    Le a kalappal! Az öve a legveszélyesebb meló úgy tudom, mármint kórházon belül.
  • BenceYCE
    #44
    Ej, Füzesgyarmat, gyermekkorom nyarai :)
  • DIESEL DOG #43
    Engem porcleválás miatt műtöttek, és azóta lehet hogy jobb, de óvatosan mozgok. Volt úgy hogy álltam volna fel székről, és egyszerűen beleroppant. Aztán következett 2 nap sántítás... szóval a legrosszabb ellenségemnek nem kívánom azt amit én átéltem...
  • Hymtozis
    #42
    Ja, mert ha abba egyszer belenyúlnak, akk azt még piszkálni kell...
    De szerencsére nekem csak az egyik térdműtétem valósult meg, és az csak úgymond "külső" vlt.