81
Törések,Ficamok,Röntgenképek,és egyéb észrevételek.....
-
Immigrants #41 Egyikből se lett kórház de azért leírom
Kapus voltam 12-13 évesen és egy 15-16 éves gyerek félerősen megküldte a labdát én úgy nyúltam bele hogy hátra tolódott a csuklóm.csak bedagadt meg lehet megficamodott.kenegettük sportkrémmel és következő edzésen már védtem is de az edzés előtt kicsit gyakoroltunk jött egy 18 éves gyerek elrúgta a labdát mellém fél méterrel kinyúltam érte pont az akkor még épp helyre jövő csuklómmal de gyorsa visszahúztam szerencsém is volt ennyit hallottam amikor elment a labda mellettem shhhhhhhh.Azóta már középpályás vagyok (sikeres)
Bicós beleset:
Új pedál tele szegekkel ugye mindig úgy indulok hogy a jobb lábamnál felül van a pedál belerúgtam a bal lábammal hogy érjen fel a tetejére a jobb oldali pedál jah meg közbe dumáltam és ahogy pörgött full erőből a pedál szépen bele állt a jobb lábamba úgy hogy rövid gatyába voltam fájt meg vérzett de kibírtam otthon is. -
#40 Hmm biciklisbalesetek...
Még kissráckoromban a BMX-emmel estem vidéken, a telkünkön. A flauban tekertünk a járdán, de ki kellett valamit kerülni és ahogy a járdáról lementünk aporba, majd vissza a betonra, kicsúszott alólam a bicikli. Az eredmény: a jobb térdemen felszakadt a bőröm keresztbe, elég szélesen. Olyan volt, mint egy zseb, kb. be lehetett látni lefelé a sípcsontom felé. Gyááh, láttam a porcot, izületeket, húst, stb :) fini volt. Mivel az összes ideg elszakadt, semmit nem éreztem, úgyhogy hazatekertem (a telkünkre vissza). Anyám majdnem szívinfarktust kapott szegény. Azonnal be a kocsiba, jöttünk vissza Bp-re. Egyből megműtötték, azt hiszem 12 érzéstelenítőt kaptam körbe, de nem éreztem, csak az elsőt. Kicsit kábult voltam és műtét közben kis koppanásokat hallottam. Kérdeztem, hogy mi ez a hang? Mondja a doki, hogy a kavicsokat szedi ki csipesszel :))))))) Ezután 1 hét tolókocsi következett, ott rodeóztam azon a szinten - rajtam kívül szinte senki nem volt. Szép nyár volt, közölte a doki, hogy mákom volt, mert ha a porcon vagy izületen kezdek el "csúszni" (esés közben), akkor lehet, hogy lebénul a lábam. Így meg már szinte nem is látszik a heg (kb. 20 éve volt).
A második biciklis balesetem egy nagyon láma esés volt, betonon. Akkor már gimnazista voltam. Az eredmény: fekvőgipsz, majd bokarögzítő.
A harmadik biciklis esésem nem volt ennyire durva, szimplán csak jöttünk le egy erdei úton, de a fékpofák el voltak kopva (szintén régi történet - még sokkal gagyibb biciklik voltak mint most) és nem tudtam rendesen fékezni. Egy bukkanónál átestem előre a biciklin, az pedig ahogy megdobta a lendület, valahogy megpördült a levegőben és a fejemen kötött ki. Letört a váltókar a fejemen. Amikor felkeltem, eléggé fájt mindenem, de nem törött el végtagom, viszont a haverom halál sápadtan nézett, mert durván véres voltam. És nem tudtuk, hogy honnan a francból vérzek :) Aztán kiderült, hogy a fejem törött be, ahogy letörött az a műanyag váltókar. De az szerencsére nem volt komoly sérülés. 1 öltés és ennyi. Mondjuk még mindig látszik, azóta nem nő ott haj :)
A negyedik balesetem 2008 áprilisában történt. Kb. 15km/h sebességgel mentem és a nedves villamossínen megcsúszott az első kerék. De ennyire béna nincs rajtam kívül szerintem. Pedig amúgy jól tolom, de ez hihetetlen. Ráadásul úgy sikerült esnem, hogy a bokám teljesen kifordult és bár az orvos szart rá (2x is voltam vele dokinál), több, mint 1 évig fájt. Most már elmúlt szerencsére.
Ilyenekről már nem beszélek, hogy mondjuk milyen kellemes, amikor a szöges pedál beleáll a bokádba, mert ezt úgyis mindenki tudja, aki komolyabban bicózik :)) -
DIESEL DOG #39 Térdműtétnél nincs szarabb... -
Hymtozis #38 Pfhu, én vlt, amikor cirkuszoltam, h nm maradok bent, mert egyerűen nm bírom egyhelyben.
Az autóbalesetkor egy hónapot feküdtem, és kezem-lábam gipszben, bokámba kaptam minden injekciót, úgyh a max az vlt, h bal seggfelemről a jobbra nehezedtem...
Ezután 1-2 évvel vlt egy műtétem, leszedtek egy porclerakódást, akk 2. napon má hisztiztem, h a f*szom fog bentmaradni, bla-bla, de szerencsére a doki ismerős vlt, úgyh másnap reggel kiszedte belőlem a csövet, összevarta és mehettem.
Majd tavaly év végén újra kórházba kerültem, me a másik térdemben az elválasztó porcom széttört, v elmozdult, nm tudtam kinyújtani a lábam, mert kb 110° után fájt, de vmi eszméletlenül. Ezzel így vltam hetekig, majd helyretevődött, miközben az orvossal már meg vlt beszélve, h meek be műtétre.
Mondták, h menjek be péntek, és szombaton meg is van a műtét. Bementem, és teljes nyugalommal, mintha hazamennék, szívem átlagosan lassú vlt (mmint nm stresszeltem), és tök nyugisan elvltam az iPodommal.
Aztán szombat reggel mondták, h ma nm férek fel a listára, menejek haza, aztán vasárnap jöjjek be. Hazajöttem, itthon aludtam, majd újra vissza a kórházba, vltam már altatóorvos, előtte MR vizsgálat, meg egyebek.
Hétfő reggel bejött egy "fődoki" is a reggeli vizitre, és látta, h törökülésben ülök.
- Te tudsz iet?
- Igen, miért?
- Hát akkor neked semmi bajod, ha ien sérülésed lenne ezt nm tudnád megcsinálni...
És hazamehettem.
Szval ha nyugtalankodtam vna legutóbb, akk lht, h ráférek a listára, és megműtenek feleslegesen.
Mert mint később kiderült ( egy ismerősös doki segítségével), a csipőmnél vltak leragadva az idegek, izmok, és ezért rosszul közvetített a térdemnek, és így akadt be.
Azóta semmi baja, pedig terheltem snowboardozással, kosárlabdázással, focival és más sportokkal... -
DIESEL DOG #37 Én utálom azt ha feküdni kell. Tavaly amikor megműtöttek akkor is azt a nyamvadt 3 hetet alig bírtam ki... de hát sose bírok megülni egy helyben. -
#36 Focival én is jártam úgy hogy általánosban maradtam mindig tömegsporton focizni és ahogy nekifutásból ugrottam hogy elfejeljem a labdát, de haverom a levegőben meglökött és kicsit kibillentett az egyensúlyomból, ami épp elég volt hogy a lábfejem hátra törjön érkezéskor, végül is akkor a bokámnak nem lett semmi baja de középen megrepedt a talpcsontom. 1 hétig fekvőgipszem volt de hamar ki hevertem.
Ja és általában kapus voltam, és mikor nagykapura 16oson belül játszottunk kettő a kettő elleni meccset egy kapura, én álltam a kapuba és az egyik srác olyan erővel megküldte egy méterről a labdát hogy ahogy belenyúltam a labdába megrepedt a hüvelykujjam, először azt hittem az is tört de szerencsére nem:) -
#35 enyém -
#34 ez a te baleseted? -
#33 Nálam, ami olyan sérülés volt, hogy sürgősségire kellett menni, mindig foci miatt volt. Kis vas kapu rám dőlt és 2 helyen szétrepedt a szemöldököm, meg a csont kicsit megtört vagy mi. :) Igazából csak összevarták, a csonttal nem csináltak semmit, de érezni a mélyedést.
Volt bokaficam, amikor azt hittem eltört, mert nem bírtam rálépni napokig és hatalmasra dagadt. Utána még 3-4 hétig bicegtem. :S
Volt olyan, hogy a labda recéjébe bele akadt a hüvelykujjam és a köröm úgy kétharmadig felszakadt és 90 fokba felhajlott. Mivel a köröm íves, így olyan faxán befeszült hogy nem vérzett és annyira nem is fájt. De levágni nem mertük, mert a köröm alján látszódott egy kis husi vagy nem tom mi, úgyhogy sürgősségin kötöttem ki, hogy vágják le. :)
Nem közvetlenül foci baleset (de focizni mentünk éppen :)). Haver jött mögöttem biciklivel, fék nélkül. Én valamiért nagyot fékeztem, ő meg belémjött és a fogaskerék faxán beleszaladt a vádlimba. Na ezzel az volt a baj, hogy nem is éreztem, csak később vettem észre hogy hoppá lyukas a lábam. És nem is vérzett, így nem mosta ki a sebet, ami kicsit olajos lett. :S -
#32 yezz it iz.
-
#31 cép -
#30 bal karom, nyilt törés
műtét előtt
után
-
#29 Nem ezért hagytam ott de mindegy... én ki tartottam mellette és még most is ugyan úgy kitartok mellette, csak annyi hogy nincs már meg az az érzelmi szál ami mozgatná a kapcsolatot, és teljesen más oka volt a szakításnak... -
#28 Dúrva! Még jó, hogy túlélted! -
Hymtozis #27 2004. június 6. (azthiszem)
Egy f*sza nyárkezdés!
Leszálltam buszról, a megálló egy forgalmas téren van, és az út fel, ill. lefele megy, én felfele mentem a busszal. Leszálltam, és át akartam futni a busz mögött. Nem sikerült...
A másik sáv az, ahol lefele jönnek az autók, én át akartam futni, de elkapott az első kocsi ami fentről jött, ráfeküdtem motorháztetőre, onnan meg repültem át a busz mögötti sávba, ahol addigra megindult a sor, és annak is megfeküdtem a motorháztetejét, majd elkaptam a betont. Én felkeltem, h hazaakarok menni... de rádumáltak, h maradjak. Mivel rajtam kívül mindenki eszénél maradt, a mentő 5 perc alatt odaért, és a legközelebbi kórház vlt az ügyeletes, így hamar beértek velem.
Szilánkosra tört a csuklóm, letört a szárkapocscsontom (a felső része), megrepedt a koponyám, agyi ödémám lett, és tiszta seb vlt a térdem, az állam, a karom, és a bordáim. És ha jól mondom, azóta részleges amnéziám van, vgyis én nm emlékszem semmire, elköszöntem anyumtól, a buszra szállás előtt, majd vele keltem az intenzíven.
1 hét intenzív osztályt, majd 3 hét sima benfekvőt kaptam... és végül 2-3 hónapig gipszeket. -
huntofa #26 egy nagy tróber állat köcsög lófaszverő , tehén tőgyet szopó faszkalap vagy ha emiatt hagytad ott te , hogy a rák ollója vágná le a csúnyádat! -
#25 Az szép.
Volt barátnőmék tavaly pont karácsony napján a keresztapjával meg a nagyanyjával mentek be a városba és két falu között belezúgattak az árokba, ami alatt azt értem hogy forogtak is rendesen. Az exemet akit Nikinek hívnak elég komoly sérülésekkel szállították a kórházba, leginkább a koponyája sérült ami nagyon nagy ütést kapott, eltört 3 bordája, a karja 2 helyen, a kulcscsontja, a medencéje valamit belsővérzése volt, az egyik bordája mm-eken múlott hogy nem szúrta át a tüdejét valamint megrepedt a veséje. Mind ezt 15 évesen és biztonsági öv nélkül. 1 hétig intenzíven volt és 1 hét alatt volt 6 műtétje ami közül 1 életmentő és utána 3, centiken múlott az élete de a keresztapja nem volt ilyen szerencsés.....a mami meg könnyebb sérülésekkel még mielőtt kiértek a mentők azelőtt kiszállt a kocsiból... A karjába még mindig 2 csavar van de már kiszedték a drótot kulcscsontjából. És nagyon nagy szerencséje van hogy mindezt megúszta maradandó sérülések nélkül. Mikor beszéltem vele a baleset után, mondta hogy pont a kedvenc száma ment és annyira emlékszik hogy megindultak az árok felé, közeledett a föld és utána még arra eszmélt hogy teszik be a mentőbe, aztán szinte végig altatták az intenzíven.
De már szerencsére jól van:) -
#24 Ki akarna? xD -
#23 Hi all,
Én még valamikor Augusztus eleje felé estem rá biciklivel a bal középső és attól jobbra lévő ujjamra. Rajtamaradt kezem a féken és mivel az ért az a földhöz így odanyomta a kettőt, én meg persze rajta voltam a biciklin úgyhogy jó nagyot kapott.
Eleinte az idegesített hogy egy emberes darab elköszönt az ujjam végéről és akármihez nyúltam az fájt. Kaptam ott a helyszínen is eleget, hogy "ha eltört volna már ordítanál" meg "csak vérzik", aztán ahogy szépen múlt az idő ráébredtem, hogy mégis el volt törve és most egy szép nagy ilyen púp van a mutató ujjamon, holnap megyek vele orvoshoz mert haver leszervezte, hogy ne valami hentes vegyen kezelésbe, hanem szakorvos.
A legszebb az egészben, hogy nem valami nagy trükközés alatt törtem össze magam, hanem miután megcsnáltam a "trükköt" (ami nem vmi nagy cucc de valahol mindenkien el kell kezdeni) szépen álló helyzetben elvesztettem az egyensúlyom és mint a fa rádőltem az ujjamra. -
#22 2 v 3 éve volt egy elég szép esetem. Február 4-én elmentünk a szokásos szánkózás-sizés cuccra, a közeli erdőbe. Azelőtt még nem volt siléc a lábamon. Először ofkorsz sima terepen gyakorolgattam, majd egyik haverommal elmentünk olyan 300 méterre a többiektől. Nem tűnt tú meredeknek az a lejtő, haverom bement, hát én is. Elestem, de semmi gond nem volt. Második kör, a forgatókönyv ugyanaz, annyi kivétellel, hogy az esés pillanatában a léc maradt a helyén, és nem csatolódott le. Ahogy elestem, hallottam egy enyhe reccsenést, és rögtön elmelegedett a bal lábam. Tudtam, hogy ez bizony törés. Kiszóltam a havernak ilyen nagy lazán, hogy hivjon valakit, mert egyedül innen nem fogok tudni elmenni. Először azt hitte, vicc az egész, mivel nem orditottam, sőt, tök nyugodt voltam. Aztán mégiscsak elhitte, elment segitségért. Leszedték a lábamról a bakancsot -pfej, az nagyon fájt-, és feltettek egy szánkóra. EL a kocsiig, majd irány a sűrgősség. Vasárnap este volt, a röntgen előtti váróban néhány sorstárs. Megcsinálták a képet, azt mondta az orvos, hétfőn menjünk vissza, majd megmondja az osztályvezető fődoki, hogy mi is a helyzet. Kaptam egy sint, ami miatt egész éjjel nem aludtam. Hétfőn bementünk, és átutalt a megyei kórházba. Nemigazán értettem, miért nem tudnak egy gipszet feltenni helyben :D Kedden derült ki számomra, hogy hoppá, holnap reggel műtét. Altatás volt, és mivel a sipcsontomból ilyen félhold alakban kitört egy darab, kaptam két drótot a lábamba. A szárkapoccsont is eltörött, de az 'csak simán'. 1 hónapot gipszben volt az egész bal lábam, majd utána kaptam egy járógipszet, térdtől lefele. Nem volt túl kellemes az első hónapot otthon, jórészt feküdve és ülve tölteni, a második alatt meg bicegve, gipszben iskolába járni. Első nap volt az osztályban egy labda, ó, hát mi ez, meg kell rúgni :D:D Mankókat letettem, bal láb levegőben, jobb lábbal meg elrúgtam a lasztit. Aha, csak ugyebár nincs nekem sem 3 lábam, igy estem egy jókorát. Szerencsére nem lett komolyabb baj ebből. A gipsz levétele után még 1 hónapig sántitottam, majd júliusban kivették a drótokat a lábamból. 10 perces műtét volt, ébren voltam végig. Előtte persze kaptam érzéstelenitőt, a gerincembe. Elég ramaty érzés volt, amikor a gerincbe belenyomta a doki a tűt. Fél évig nem futtam, nem volt focizás, és bár újabb 4 hónapot nem szabadott volna sportoljak, lassan elkezdtem futni, és focizni is. Néha fájt, viszont azóta nincs baj vele. Van egy 8-10 centis heg a lábamon, ami emlékeztetni fog arra, hogy soha az életbe ne húzzak sibakancsot, és lécre se álljak többé :) -
#21 Szépek
Nekem csak pár törésem volt, szerencsére.
Köztük volt egy, amikor a bokám tört el, elmentünk az orvoshoz, aki szerint csak egy kis zúzódás...
Aztán kb fél év múlva, megint azt a részt röntgenezték (akkor tényleg csak zúzódás volt, vagy mi), aztán az orvos csodálkozott hogy ott van egy törésnek a nyoma, de nincsen róla adat...
Meg persze gipsz se volt, meg tesi felmentés se...
-
#20 -
#19 Wáááá soha nem akarok agyműtétet -
#18 Az összes agyműtétet altatás nélkül végzik . Folyamatosan ellenőrizni kell a beteg állapotát, ami kb annyibol áll hogy egyszerű kérdéseket tesznek fel neki.Pl: mikor született, mit lát a képen, abc betűi ... -
#17 az azért durva. már rágondolni is h "a fejemben matatnak" -
#16 muterom altatóorvos ha valaki aludni akar szoljon és postázom a cuccot, annyi hogy a műtét előtt magadnak kell majd beadnod -
#15 Volt olyan is hogy azt hiszem egy nőnek az agyát műtötték, és a műtét egy szakaszában ébren kellett lennie. -
DIESEL DOG #14 Amikor a térdem műtötték porcleválás miatt akkor altattak... de hallottam már olyanról is hogy érzéstelenítéssel végeztek ilyen műtétet... -
#13 Csavar kivételénél altatás?Etől énse félnék,megkérdeztem a főorvost aki berakta azt mondta helyi érzéstelenítéssel csinálja,járóbeteg ellátás!És ettől parázok hogy fájni fog vagy vmi ilyesmiAsszem csak 18év alatt van altatás ilyen jellegű mütéteknél!Persze mikor berakták akkor én is aludtam és azzal semmi gond nem volt,most is inkább aludnák..... -
#12 Uhh az szép.
Én is úgy jártam 3-4 éve pont a nyár 2. hetén, nyári táborba voltam a sulival Füzesgyarmaton, a strand területén volt egy szálló ott voltunk 5 napot bár az volt már a 3. ottlétem. Utolsó este kicsit tovább kint lehettünk a strand területén és éjfél körül mikor a tanmedence körül cirkáltunk, ugye a medence egy töltésen van és a medencét sövény vette körbe. Két haverommal akivel voltam kint aznap este mind a ketten nekifutottak, ráléptek a padra majd átugorva a sövényen le a töltés aljába ami kb 2méteres. Hát mondom ezt én is megcsinálom simán. Ott basztam el hogy szinte neki sem futottam, a bokrot simán átugrottam de ott volt a baj hogy nagy volt a lejtés és már a fű is elég vizes volt. Ahogy földet fogtam úgy a jobb lábam előre csúszott majd a bal lábam magam alá tört és a lábfejem is hátra tört, gyakorlatilag ráültem a lábfejemre. Mikor először ránéztem a lábamra már akkor láttam hogy itt biza nagy a gond, haveromék felsegítettek bár utána egyből le is ültem mert majdnem el ájultam, haveromék nézegették a bokám, azt mondja az egyik, "ááá ennek semmi baja csak ki ficamodott" közben egy szabályos S betű volt a bokámba. Nagy nehezen vissza szökdeltem a szállóhoz, ráadásul még a csigalépcsőn is felkúsztam. Tanár kihívta a mentőket ők meg be vittek a békéscsabai kórházba, ott megröntgeneztek és a doki azzal biztatott hogy ezt bizony műteni kell. Utána egy kis fiatal nővérke öltöztetett ott meg szurkált. Tanár felhívta anyámékat az én telefonomról és mikor anyám felvette kérdezte hogy "mi az Krisztián nem tudsz aludni?" és akkor beleszól a tanár hogy "nem Krisztián vagyok hanem a tanárúr, adnám a professzor urat aki műteni fogja" ezt így mind hajnali 2-kor. Apám elindult azonnal Miskolcról mivel akkor én még 14 alatt voltam addig nem műtöttek meg míg alá nem írta a papírt, elég korán is ideért és amint aláírta a papírt már vittek is a műtőbe. Kemény 4 óra alatt rakták össze a bokám ami szabály szerűen ketté tört és kaptam bele én is egy szép nagy csavart. Utána azt hiszem egy hónapig fekvőgipsz volt rajtam majd még 3 hónapig egy piros műanyag gipsz amit már Miskolcon a megyeiben kaptam, még rokonom esküvőjére is piros csizmába, mankóval mentem mert pont az előtti nap kaptam meg:D. Utána Novemberben szedték ki a csavart a bokámból.
Amúgy ne aggódj szerintem a csavar kivételétől. Nekem annyi volt hogy be mentem reggel a kórházba, elég korán kellett be mennem, felvettek, délelőtt 9kor műtöttek, de mindössze 15 perc volt a műtét, ráadásul alig fájt miután fel ébredtem. De amúgy egy jó hónapig gipsz nélkül szaladgáltam, meg már suliba is jártam de nagyon sántítottam, de ahogy ki vették a csavart másnap már szinte ugyan úgy sétálgattam az udvaron mint azelőtt.
Már bocs hogy ilyen hosszúra sikeredett:) -
#11 az érzéstelenítő nagyon szar, nekem egymás után vagy 6x belebökték a sebbe :D
am itt egy kép, már annyira nem látszik
-
Cat 02 #10 Nekem csak vasdarab állt a térdembe csontig. Érzéstelenítő bele (a sebbe bele >.<) aztán összevarták. -
#9 előttem egy üvegajtót vágott be tesóm aminek az eredménye egy szép nagy 16-18cm-es vágás az alkaromon, fura volt nézni mert csontig ment :D
Am nem vérzett nagyon (hálistennek egy nagyobb ér sem esett áldozatul) ja és olyan érzés volt mint egy horzsolás, kb 10 percbe telt mire észrevettem, pont az üvegdarabokat takarítottuk fel :D -
#8 2002 -> famászás ->6-8 méter zuhanás -> nyílt singcsonttörés -> 1 hét utan ujra el kellett törni orvosilag mert nem volt a csöntszövet képződése teljesen jó. -> 6 hét gipsz
-
DIESEL DOG #7 Az sem rossz... :S -
#6 Nekem is van egy sztorim:)
10 éves koromba haverokkal ugráltunk ilyen nagy körbála tornyon,majd rosszul léptem leestem betonra, a kezemmel tompítottam az esést ennek eredménye egy szilánkosra tőrt csukló+eltőrt a könyökem,utána kaptam pár vasat én is,meg egy válltól lefelé egész gipszet,de mindez abból volt jó hogy suliba nem kelett csinálnom sőt még a tanár le is írta helyettem amit kelett:D:D -
karajjj #5 ja ahha -
#4 A születési évemet jelenti!!! -
karajjj #3 a felvételen mért van 1990? -
DIESEL DOG #2 Jááj! Nem irigyellek.
Nos nekem is van egy ilyen sztorim. Annak idején versenyszerűen Downhilleztem.
Nagyon sokat zártam, néha elég csúnyákat is... :D
Csak mindenzt egy idő után a jobb térdem porca, és ízülete bánta.
Tavaly áprilisban műtötték meg porcleválás miatt... :(
Nagyon szar volt. 3 hetet majdnem végig feküdni, mert nem bírsz járni, nem hogy megmozdulni. Azóta minden rendben, de a térdem azóta is megérzi a hideget... na meg jobban vigyázok, és azóta nem is mentem kerékpár közelébe sem... :D