40
  • cateran
    Hehh narumon megelozott,de valoban..a listad nagy resze X-en is ingyenes..
    Masreszt orulok,hogy a demok nem penzert vannak...be is baszna...(bar a Sonynak volt pofaja 1 "demoert" -legalabbis nem teljeserteku jatekert- penzt kerni..GT5-rol van szo,pontosabban a Prologuerol.)
    Harmadreszt a pc is kikotheto hd tvre,szoval ez megint olyan feature, ami 100 eve meg szamitott valamit...ma meg mar az en kozepszar laptopomon is van hdmi kimenet....
  • narumon
    Nem csak magadból kell kiindulni. Nekem pl van itthon netem, elég normális, az egész ház be is van hálózva vele, a box mégsincs netre kötve, mert egyszerűen nincs miért. Nem játszok vele multiba, ami érdekelt DLC az kijött lemezen is. Ráadásként ne meséljük be, hogy a live önmaga fizetős, hisz a silver elérés az ingyenes. Ezzel demokat, bemutatókat, programokat le lehet tölteni, ugyanúgy ahogy psn storeból, tárolja a gamer profilet stb stb. A PC-ről mediacenter szolgáltatást meg szerintem minden konzol (meg egy 25e forintos hálózati lejátszó is) tudja.
    Szóval nem kell nagy feneket keriteni annak ami nem is az.
  • GulaSoft
    Ja WII meg elérte azt a célközönséget akit akart, innentől már kevesen fognak vii-t venni, nem csodálkoznék ha ez a 30.000 beállna egy állandó havi darabszámra.
  • GulaSoft
    Vegyétek már észre, hogy az MS live mennyibe is kerül aki meg azt mondja hogy neki nem is kell, az nem rendelkezik internettel. A sony nagyon jól csinálta hogy ingyen van a net-je annyi minden van rajta, hogy az mindent megér. Nézzük csak akármelyik FPS-t amin a multi simán fut, vegyük a Littlebigplanetet, ahol több százezezer pálya tölthető le megint csak ingyen. És akkor ott vannak a játszható demók letöltései, az olcsó neten letölthető játékok, a home, a barátlista, .... És persze mindez ingyen! Most a live árát adjátok hozzá az x árához. Egyébként meg a ps3 kiváló médiacenter mióta pc-re kidobták java média szervert. Azóta pc semmi mást nem csinál mint letölt, meg háttértárként szolgál. Ki fog ülni a 17 colos monitor előtt, mikor a fotelben terpeszkedve nézheti a filmeket a hd tv-n!?
    Mos vettem egy p2-es laptopot direkt erre, a 4 magos pc meg ott fog rohadni a szobában és napi egy órát ha fog menni.
    Egy gond van csak a ps3-al, nincs magyar store. Mi is az usa-ra vagyunk csatlakoztatva, mert a magyas store-t 2 éve csak ígérgetik.
  • readswift
    villamosmérnök fejjel jobb elfoglaltságot is találhatnál
  • DunDiego
    Én nemtudom és nem is akarom tudni, melyik konzol a jobb, annyi biztos hogy villamosmérnök fejjel a következőt tudom mondani:
    PS3: Erős Cell CPU, átlagos GF7600-as GPU
    XBOX360: átlagos PowerPC CPU, erős Xenos GPU

Igaz, hogy a PS3 (5% körüli) halálozási arány kisebb, mint az XBOX360 (20-30%), de én már láttam halott PS3-akat is, amit természetesen nem lehetett feléleszteni, szemben az XBOX360 97%-os újraélesztési arányával (Ha nem ANA/HANA halott, akkor Újragolyózás, majd a BGA visszaforrasztása, kivéve ha valaki barbár előtte jól becsavarta törölközőbe, meg x-clamp fixxel szétb***ta a bordát, vagy megpattintotta a lapot).

A 360-as melegedés meg most az új jasper gépeknél megszünk, OK helyette jött a HANA, meg a RAM elhalás (a microfos most itt spórolta meg a bordát, illetve a hóvezetőt).
    Nekem XBOX360-ból egy arcadom van, amit akkor szereztem be, amikor microsoft először bevezette a falcon lapot (HANA, HDMI kivezetés), mely már lassan 2éves lesz, és még nem volt vele problémám, igaz én tettem rá egy vízblokkot, meg tettem rá egy overcoolt (...saját fejlesztés...). Valahogy így néz ki.

Mivel szervizes vagyok (NEM REKLÁM) rengeteg gépet láttam már...

A PS3 nagyon jó gép, csak sajnos a játéktámogatás mögötte valahogy nem sikerült olyan jól, mint anno a 2-es szériánál, PERSZE EZ A SONY hibája (keveset lobbiztak a játékfejlesztőkkel). Ezen a téren a Microfos győzött. Mondjuk én szerencsére mindkét gépen láttam az UT3-at (kifejezetten multi-core játék), és KIJELENTHETEM, hogy PS3-on sokkal szebb lett, mint 360-on. A WII egy másik téma, ott tényleg gagyi a graph, viszont az élmény felülmúlhatatlan.

Szerintem itt Mo.-n a 360-ast a backup játékok miatt veszik szivesebben, mint a PS3-at. Én sajnálom, hogy itt tartunk, hiszen a PS2-nek anno nagyon jó közönsége volt, mondhatnám kiszorította az xbox classic-ot, ami viszont a merevlemez és a komplett médiacenter miatt vált az egyik kedvencemmé.

Csak a saját véleményemet szertettem volna közölni. Köszönöm hogy végighallgattatok. Ezen beszélgetést órákig tudnám folytatni, hol az egyik, hol a másik gépre mondva pro és kontrát. Ajánlom, aki pénzügyileg megteheti szerezzen be minden gépből egyet, hiszen még mindig jobben jön ki szerintem, mint egy 130e ft-os videókártyából plusz hozzátartozó 100e ft-os egyéb cuccokból összerakott 1000W-ot zabáló szörnyeteg gépből... (bocsánat a PC-seknek ha eezel megbántottam őket, de szerintem ez a full grafika követelménye).

Még egyszer köszönöm, hogy rám szántátok az időtöket. És üdv mindenkinek.
  • narumon
    "Szal végül is ez a kis saját fejlesztő világ, amit a Sony birtokol megsokszorozhatja a hardverben amúgy is meglevő különbséget, ami akár generációs nagyságúnak is tűnhet később."

Ezzel az a baj, hogy mire eljutnak idáig addigra már a következő generáció is kint van, tehát nesze semmi fogd meg jól.
  • narumon
    Mát persze ha valakinek egyáltalán kell a live. Ez megint egy eldöntendő kérdés. Az évi tiznél egyébként lehet olcsóbban live előfizetést szerezni, de nekem pl egyáltalán nincs szükségem rá.
  • NEXUS6
    Igen, erről van szó!

Amikor azt írtam, hogy a PS3 összteljesítménye akár 2X-is lehet az X-hez viszonyítva (optimalizált progi esetén), köszönhetően elsősorban pl. a nagyobb buszsávszélességnek, az nem azt jelenti, hogy mondjuk generációs különbség van köztük, messze nem!

A generációs váltáshoz konzolnál legalább 10-20X-os teljesítménkülönbség kell. Egy ilyen 2X teljesítmény helyenként jobb grafikát, AI-t, fizikát akármit jelent valójában, és nem sokkal többet.
    A lényegi különbségek a hardver specifikus dolgokból jöhetnek össze. Ha ilyet használnak egy Boxra fejlesztett kódnál, ez a 2X általános teljesítmény különbség messze nem elég, hogy a PS tökéletesen "leemulálja" a másik hardvert. Innen a sok gyengébb multiplatform játék.
    Az X meg a PC viszont ennyivel áll közelebb egymáshoz, Egy PC-n induló fejlesztés simán átvihető X-re, nem véletlenül mindkét platformnak a M$ a gazdája.

Ilyen környezetben a Sony szerencsére megtette az egyetlen logikus lépést, amit lehetett. Annyi kisebb-nagyobb saját fejlesztő studiót gyűjtött be, amennyit csak tudott, és ezek erőforrásait dinamikusan használja 1-1 áttörést jelentő technológia kifejlesztésére, amit aztán megoszt közöttük.

Ilyen a PC vagy a Box platformon nincs. Ott mindegyik cégnek érdeke a saját technológia védelme. Habár pont emiatt több is a middleware, kölcsönözhető játékmotor, azonban azokat értelemszerűen nem lehet olyan szabadon egy játékhoz optimalizálni, mint sima technológiák, trükkök gyűjteményét. Ami viszont több munkát igényel.

Szal végül is ez a kis saját fejlesztő világ, amit a Sony birtokol megsokszorozhatja a hardverben amúgy is meglevő különbséget, ami akár generációs nagyságúnak is tűnhet később.
    :)
  • cateran
    őőőő nem..opcionális,mivel nem szükséges a konzol müködéséhez,de a konzol maga azért nem árt:D
    Amúgy no offense volt,csak kiváncsi lettem milyen árban vannak mostanság a konzolok és gondoltam összesitem:D
  • feamatar
    ez azért blahblahblah. Anno a DC és a PS2 közt is az volt, hogy a PS2 lemossa majd a DCt grafikailag, és hát annyira nincs nagy különbség(ráadásul a DC full potenciálját sose ismertük meg)
    A PS3 egyértelműen többre lehet képes, de csak úgy mint a DC és a PS2 közt, vagy a PS2 és a Gamecube/XBox közti grafikus képességek közti különbségekből kiindulva, ezek a különbségek az elhanyagolható határok közt vannak.

Ami viszont a PS3 fegyvere, az a jó exkluzívok(Heavy Rain excluded), egyértelműnek látszik, hogy a PS3on több a jó nevű exkluzív cím.
  • Sir Ny
    "mert a live nem kötelező kiadás,hanem opciónális"

akkor viszont a ps3 és az xbox is csak opcionális kiadások, nem kell nézni az árukat, 0 ft - 0 ft, így a ps3 még mindig magasan vezet ár/érték szempontból.
  • NEXUS6
    Helyesebben a PS3 CPU-ja, a cell áll asszimetrikus magokból.
  • NEXUS6
    Mivel mostanában nem assemblyben programoznak tényleg nem érdekel senkit.

Az X360 CPU-ja 3 db szimmetrikus magot tartalmaz nagy cache memóriával és a GPU DX feleületen kersztül programozható mint a PC. A GPU egy R500 sorozatú, viszonylag modern valamilyen procinak felel meg.
    A rendszer inkább támogatja a GPU máveleteket és kevésbé a CPU-t. Összességében a rendszerre viszonylag könnyen konvertálhatóak a PC-s progik.

A PS3 asszimetrikus magokból áll. A kisebb magok kódját erőteljesen optimalizálni kell. A GPU gyengébb, de bizonyos nyers paraméterekben erősebb az X-énél. A hihetetlen sávszélességű busznak köszönhetően a CPU feladatokat tud átvállani a GPU-tól, de ezt is optimalizálni kell. A GPU az OpenGL spec változatán keresztül programozható. Összességében nehezen konvertálható át egy PC-s kód PS3 kóddá.

Effektive a PS3 teljesítménye akár 2X-es is lehet az X 360-hoz képest, azonban ehhez jelentős optimalizációra, a hardver mélyreható ismeretére van szükség.
    A Sony belső studióju megosztják azt erre vonatkozó tapasztalatokat, erre vezethető vissza a Sony exkluzívok látványos fejlődése (Pl. Resistance vs. Resistance 2).
  • cateran
    Ár/érték:

PS3 fat(1 játék+1 film) 250 font (-játék és film=222font)
    PS3 slim 245 font
    Xbox360 bundle(1 játék+1 kontroller) 250 font (-játék és kont.=187font)
    Xbox360 Elite 195 font
    Xbox360 Arcade 140 font
    Xbox live gold 40 font/év 5év=200 font

Ebből kitűnik,hogy elméleti végösszegben az Xbox360 magasan drágább,mint a PS3 (250 vs 450)csakhogy ahogy te is irtad ez igy összehasonlithatatlan (egyik oldalt sem pártfogolom:D)mert a live nem kötelező kiadás,hanem opciónális (más kérdés hogy anélkül félkarú óriás:D)

Tehát alapgép szempontjából nyer az Xbox360,DE ha 5 évre nézünk végeredményt akkor elvérzik (más kérdés,hogy ahova ezeket a dolgokat tervezik -nyugati világ és nem Mo.- ott 5 évre lebontva ez a difi nem annyira számottevő (embere válogatja persze)Nagyobb súllyal esik latba az EGYSZERRE kiadott összeg,mint az utána esetleges részletek:)

Megj.:az árakat az amazon.co.uk-ról néztem,kerekitve adtam meg:)

• Sir Ny
    hát persze, a box és a PC nagyon hasonlóak. az nem érdekel senkit, hogy a ps3ban meg a boxban powerpc architektúrájú a processzor, a pcben meg x86 van, de azért a pc és a box a leghasonlóbbak a 3 közül. még valami okosság mára?
  • Szefmester
    az a gond hogy a multiplatform cuccokat, minden esetben a legszűkebb keresztmetszetre fejlesztik, vagy extrém módon lebutítják ha a ps2 ről van szó :D és itt a box valamint a PC leggyengébb a ps3, PC, X360 trióból.. meg hát ugye ott van hogy a sonyra keményebb dió programozni, a pc és a box pedig fejlesztőszemmel nézve nagyon hasonlóak..
  • Sir Ny
    ár/érték? nem tudom, hogyan akarsz te egy havidíjas, meg egy havidíjtalan készüléket ár/érték szempontjából összehasonlítani. a havidíjasnak nincs konkrét ára. mondok egy példát, ahol jól látszik ez.

ugye van az iphone telefon, ami 990 ft + havidíj. ha csak a 990 ft-t nézzük, akkor sokkal, de sokkal jobb ár/érték arányban, mint egy ötezres alcatel/sagem. de még nála is sokkal jobb ár/érték arányt képviselnek a 0 ft-ért elvihető telefonok.

ugyanígy az xbox is havidíjas, tehát nem tudod, hogy mennyit fogsz végül fizetni. nem tudom a mostani live árakat, a múltkor még egy évi tízes körül volt.
    ha mondjuk öt évet használod, akkor az már plusz 50 000 ft. na, akkor most számolj utána az ár/értéknek.
  • David0113
    Na jó az igaz hogy az exkluziv játékok egy picit szebbek ps3, pl a gran turismo.
    De nem sokkal, plussz ami elég ciki a Sonynak, hogy ha jól emlékszem a 2 konzol között talán volt másfél év, ami nem igazán látszik meg. Nekem még anno volt ps1em, nagyon megvoltam vele elégedve, a 2 is bejött, de akkor inkább pc vásárlás mellett döntöttem, mert nem csak a játék volt az elsődleges. Mint cég Microsoft, hát nem nagyon vagyok elájulva, de valahogy igy konzol vásárlás elött mégis x360 ár érték arány miatt. Ha majd meglehet kerülni a másolás védelmet biztos több eladás fog születni, mint ahogy elöttem is irták, de addig...
  • narumon
    Ez sem igaz igy természetesen. Mindkét gépen vannak olyanok amik nagyon jól néznek ki. Szerintem igények alapján könnyű választani. Akinek kell bele a BR meg wifi, meg MGS és Killzone az PS3-at vesz, aki leginkább multi játékkal játszik vagy HALO, Fable, GEOW a preferált, és nem kell neki BR csak kedvezőbb ár, az meg X-et választ. Szerintem tök egyszerű eldönteni csak találja ki az ember hogy mit akar.
  • jocco
    Mondjuk azért ugyan azon játékban nincs nagyon különbség a két gép között, söt kicsit a box-ra optimalizáltabban jönnek ki a nem exluziv játékok. De az igaz hogy az exluzivok tekintetében legalábbis számora jóval többet nyujt a PS mint a Box ezért is döntöttem a PS3 mellett :)
  • knightbali
    "grafikában ugyanazt nyújtja"

Ezt azért nem mondanám
    a legszebb programok a sony gépén vannak.
  • Szefmester
    ha azt is figyelembe vesszük hogy sokan azért választják az x360at mert lehet másolt progikkal játszani és nem azért mert jobb, akkor amint megkerülik a másolásvédelmét a ps3nak azonnal megugranak majd az eladások.. és nem kicsit
  • David0113
    Hát én az elöttem szólóval értek egyet. Én Pc-n játszom, be most akarok beszerezni egy konzolt , mert sok játékot nem adtak ki , amivel játszanék (Maden nfl 10), plusz sőr mellett haverokkal a konzol faszább. Hdtv full hd-s az van, és szerintem egyértelmű hogy x360at veszek. Olcsóbb, grafikában ugyanazt nyújtja, nem kell minden játékot eredetiben megvenni hozzá. A bluray nem érdekel. Szal nem látom értelmét Ps3at venni. De ako tud érvelni még ezek után is mellette az ne tartsa magában.
  • peat666
    Kíváncsi voltam mennyire áll összhangban az írásod a valósággal. Miszerint az x360-t általában a kicsit bugyutábbak vásárolják. Nos gamer365 csere bere: x360: 40000 feletti hozzászólás. ps3: 10000 felett, majdnem négyszer annyit az x360. Itt ugyebár eredeti játékok vannak.
    Az hogy valaki az olcsóbbat válassza annak lószar köze van az észhez. Sőt. No de hagyjuk ezt, a wii teljesen más célcsoportot céloz meg. A ps3 és x360 vásárlói hasonlíthatóak össze. Mivel rohadtul ugyanaz a két gép játékra gyakorlatilag, egyértelmű hogy eddig az x360 volt sikeresebb. Mert a vásárlók nem hülyék, csak a te világodban. Most hogy ps3 ára korrekt lett mindjárt meglódult a szekere: ugyanaz kapható majdnem ugyanabban az árban, jobb fizikai minőségben. Elég primitív a képlet, csak végig kéne gondolni.
  • narumon
    Ugye a rablóbanda alatt az államot értjük és nem a szerencsétlen kereskedőt aki próbál ebben a szarban megélni? Nem a tisztességtelen haszon miatt kerül itthon ennyibe egy játék (vagy bármi más), hanem a mögötte lévő aparát miatt.
  • ffxi
    Szerintem pedig igaza van. Nos 1 mezei user (aki sik hülye a témához) megy vásárolni konzolt. Mi az első? Megnézi hogy melyik mennyibe kerül? Itt már eldőlt minden. Wii, mert 2 főbb inkdokot lát benne. Szórakoztató és olcsó. Család el lesz vele. Aki picit jártas a témába az X360-at vesz. Mert ki van téve a polcra PS3 és X360 és futnak a demok a HDTV-n a plázába. Nem lát különbséget, természetesen az olcsóbbikat viszi. És ott vannak a hardcore réteg, szó nélkül PS3. Itt azért tudni illik, aki PS3-at vesz tisztában van vele hogyan tud megúszni a legolcsóbban a játékvásárlást. Kockul a neten, irogat az erre szánt csere-bere oldalakon. Míg végül hozzájut szarér hugyér 1 premier játékhoz. De könyörgöm hol fog 1 wii user vagy x360 user megtenni? Látja, hogy olcsóbb a gép és a játék, amikor gond nélkül leemeli a polcról. És nem kell szaroznia használt boltokkal vagy netet bújva kivárni míg megjön a játék.

Szó mi szó, ha lenne pénzem, akkor sem veszek plázában PS3 játékokat. Inkább szenvedek a neten és járom a használt boltokat. Minthogy kiadjam felesleges kiadás, ami a kereskedő rátesz magának zsírosan. De tudod mi a nagy igazság? Nincs pénzem, ezért tolom PC-n :P
  • Zsoltika 007
    Neked ilyen tényleg nem kell, mert még ahhoz is buta vagy hogy észrevedd hogy nem kell tízezreket fizetni a játékokért. Az internet korában és az Európai Únióban sok új dolgot lehet csinálni és nem csak az itthoni rabló bandát etetni. (Nézz csak szét pl angliában mennyi a játék. Még postával is bőven megéri onnan rendelni.) De inkább nyafogj tovább meg terjeszd a hülyeséget mert azt kell.
  • lokko
    azt elfelejtette írni a cikk, hogy a wii eladásai már jópár hónap óta haldokló ágban vannak ...
  • brodix
    ez tetszett
  • Sanyix
    24k erős túlzás lenne egy 8 éves gépért, ami még érzékeny a a lemezekre is...
  • Major
    Ez tényleg egy luxus hobbi :) Ha ingyen adnák akkor sem lenne pénzem hogy vegyek rá játékot több tízezerért, sem pénzem hdtv-re, hogy élvezzem a szintén fizetős hd minőségű filmeket. Ha 2x ennyi lenne a fizetésem még akkor sem, főleg akinek el kell tartania a családját. Aki egyedülálló kocka vagy anyuci-apuci pénzes az meg úgy is megkpaja...de az én..anyukámat.
  • opeca
    "Nem mindegy, hogy másnak mindegy-e, hogy neked mindegy, hogy szereted-e a konzolt szerető embereket?"

De, minden mindegy, akár fejbe is lőhetitek magatokat
  • Ruley
    Nekem meg az a kikapcsolódás, hogy a konzolháborút figyelem, és megvitatom.
    Egyébként játékra nekem ott van a PC, de attól még kívülről figyelhetem az egészet, mint ha egy versenyt, vagy sporteseményt néznék. Kiválasztottam egy nekem szimpatikus versenyzőt, és akár meg is védem az indokolatlan vádaktól.

Azt hiszem NEXUS6 is erre próbált célozni, (nem vagyok benne biztos), de itt te vagy az első aki idjött és elkezdte osztani, hogy hogyan kéne kikapcsolódnunk.
  • NEXUS6
    Nem mindegy, hogy másnak mindegy-e, hogy neked mindegy, hogy szereted-e a konzolt szerető embereket?

• opeca
    Én nem tudom, hogy van, de ti már teljesen bele vagytok hülyülve ebbe a konzol háborúba. Olyan vagytok mint a cigányok, ha nem a magyart - PC-t - akkor egymást verik.

Bazz, játék, kikapcsolódás, nem kibeb@szott mindegy neked, hogy mi a f@sztól szerethető egy konzol? Vagy kinek mi jön be?
  • InterFoxSOFT
    Nem arra ott a PS2! 24.000ft
    PS3 Slim 71.990ft.
    A szemétláda 576-nál 88.000ft.
  • Sanyix
    most akkor ez tudja futtatni a húgy2-es játékokat is?
    Fogadjunk hogy itthon drágább lesz, mert bár olcsóbb, de kevesebbet fogyaszt, halkabb, és kisebb, amiért meg drágább lesz :D
  • Ruley
    Nem csak Japánban, de az az egész világon első helyezett volt szeptemberben, ami még azért is figyelemre méltóbb, mert ilyen viszont tényleg először van.

Az ugye nyilvánvaló hoggy ez különleges hónap volt, és a következő héten már amúgy is a Wii lenne első, hát még a közben beiktatott árcsökkentésével, de így is úgy is elég figyelemreméltóan átrendeződött a helyzet, egész eddíg állandó volt hogy a Wii sikeresebb volt mint a másik kettő együtt, most viszont az elérhetetlen, még ha az első helyezésre vissza is térne.

• Fórumharcos
    hiszen korábban legfeljebb csak heti szinten sikerült megelőzni a Wii eredményét, és ekkor is két igen népszerű játéknak volt köszönhető az erőviszonyok ideiglenes megváltozása.”
    Szerintem számviteli viszonyok,de nem itt szajkóztátok hogy -/nem a grafika hanem a játék élmény jobban be jön az embereknek pl:wii-n.
    Na most akkor hogy is van?”