335
Pánikbetegség
-
USAMEN POWER #55 Sry, a sok posztért, de ezt még ideírom.
Sokat számít ha nem éjjszakázol, ídőben lefekszel, és megfelelő időt alszol ! Nálam a tünetek álltalában akkor jelentkeznek, ha fáradt vagyok. Egy kiadós éjjszakázás után egy ideig képtelenség elaludni, forgolódás, és vergődés az ágyon... Erős szívverés inkább ekkor jelentkezik, amihez a fulladás társul idővel, és a halálfélelem. -
USAMEN POWER #54 Amikor meg 100 méterre tőlem elütött a vonat egy férfit, és láttam a sineken a félbevágot testet, akkor elgondolkoztam, hogy tulajdonképpen mennyit is ér az emberi élet. -
USAMEN POWER #53 Nekem a fulladásos, erős szívverés, halálfélelem tünetek megvannak.
Főleg akkor jött rám egy hideghullám, mikor bemondták a híradóban, hogy a h1n1 miatt összeesett, és pillanatok alatt meghalt vérzéses tüdőgyulladásban, egy életerős ember... Tulajdonképpen ez bárkivel előfordulhat, de lehet hogy annyi esély van rá, hogy egy nap elüt egy autó.
Anyám, vagy a mamám szokott nyugtatni ha szorongásom van, iszok egy pohár hideg vizet, és megpróbálok nem figyelni a szorongás tüneteire. Egy olyan emberrel, akivel megtudod osztani a problémáidat, nem árt egy esti séta sem. Ezek nálam egyelőre beválnak, de a pirulákat nem fogom szedni. -
Zenty #52 A túl sok gyógyszerel az a probléma, hogy rá szoksz. Pláne a xanaxra rá lehet szokni és lehet már azért rosszul lesz az ember mert elvonási tünete vannak.
Egyébként ha ideges vagyok én citromfűvet szoktam inni. 1 bögre tea és olyan mintha igazi nyugtatót vettem volna be.
Persze lehet nem olyan erős mint a xanax de érdemes lenne kipróbálni szerintem. Ártani nem árthat teljesen természetes nyugtató
Herbáriába lehet kapni filterest pl itt:
citromfű
-
ntex #51 ezt rossz volt végigolvasni, remélem nekem nem fog kelleni ennyi ideig ezzel együtt élnem. Jobbulást neked -
#50 Hát ha valaki én tudom milyen aa pánikbetegség 7 éve szedem a xanaxot meg a hangulatjavitot, furi nekem szivgyogyszert senki nem irt fell.Viszont a dokival sem sokra mentem gyogyszer elfogyott mentem dokihoz aztán kérdezte hogy voltak tünetek stb.Ha nem volt jó a gyogyszer irt fell másfajtát. Hogy kideritsük mi az oka a dolognak hát nem ült le velem senki 3 orát beszélgetni. Egyébként egyértelmü rossz gyerekkor,tul sokk stresz STB nem hiába népbetegség mint pl a depreszio. Egyébként a gyogyszereknek kell kb 2 hét mire hatnak igaz ha lessz tüneted biztos nem lessz olyan aktiv mint gyogyszer nélkül.Nállam a pánikbetegség után még 1 kis depresszio is befigyelt ugyhogy csomoszor nincs kedvem semihez hiába a gyogyszer ha abbahagyom megint jön a pánikbetegség, viszont amenyire én tudom ez azért van mármint a pánikbetegség mert az agy nem termel elegendö mennyiségü hormont hogy melyik fajtát arra már nem emlékszem.Majd talán pár év mulva rájönnek az okára és dobnak ki valami normális gyogyszert. -
Zenty #49 nincs mit :)
közbe vissza olvasva látom a vérnyomást.
Mindenképpen szerez egy vérnyomásmérőt vagy kérd a körzeti orvosodat, hogy csináljanak neked ilyen 24 órás esetleg több napos vérnyomásmérést. Ilyenkor rád adnak egy mérőt ami automatikusan méri a vérnyomásodat non-stop bizonyos időközöként és tárolja az adatokat is. Aztán utólag vissza nézheti az orvos, hogy a nap melyik időszakában volt magas a vérnyomásod stb és így pontosabban tudják kezelni ha vérnyomás lenne a problémád.
-
Fbn Lx #48 az sg fórumozók nem érettek a kommunikációra. -
#47 hát ezt ne itt akard kibeszélni :| -
#46 HUUU!!?!
Most megállt benned az ütő mi? -
ntex #45 van benne valami, régebben elég sokat stresszeltem. meg fogom próbálni azt ami leírtál, és köszi :) -
Zenty #44 magad mondtad, hogy szorongása van. Ez is lehet a probléma.
Ugyanis ha túl sokat idegeskedsz és szorongsz akkor előbb utóbb a testednek elege lesz és sunyin rá jöhetnek ilyen rosszul létek. A sok szorongás, idegesség gyülemlik a szervezetben és aztán szépen "kitörhet."
Szóval szerintem kerülni kellene a stressz helyzeteket és úgymond kontrollálni kéne magad, hogy nem kell foglalkozni mindennel, morfondírozni és hasonló.
Emelet érdemes nagyon egészségesen étkezned mert nagyon sokat számít. Ugyanis lehet idegrendszeri problémád is.
Bizonyos természetes vitaminok erősítik az idegrendszeredet ( jobban bírod a stresszt stb). Sok zöldséget, gyümölcsöt, salátákat egyél. És lehetőleg mellőzd a cukros és terhelő kajákat. Esetleg sportolj kicsit még. Nem muszáj megerőltetőt.
Egy kis kocogás stb. És ha ezek után jobb lesz a közérzeted azt jelenti, hogy "idegrendszer" téről már "előbbre törtél" :) és lehet a rosszul léteid sem lesznek. -
ntex #43 mellesleg akiknek van ismerősük/rokonuk vagy éppen ő maga aki átélte már ezt, csak az tudja hogy milyen rossz ez, a többiek csak röhögnek rajta mint pl. itt is 1-2 en , megnézném hogy állna a szájuk egy ilyen után. -
ntex #42 igen ezt mondta ő is, úgy kell felfogni hogy "kit érdekel" vagy vami ilyesmi :) -
#41 és az milyen ?:O -
ntex #40 én a szívinfarktus tüneteken túl vagyok már, a háziorvosom (jó fej doki nem bunkó) csupán annyit tudott mondani hogy magamnak kell kideríteni mitől lehet, én sejtem de nem 100%, és felírt egy Frontint meg egy szívlassító sz*rt -
#39 nekem az apám szenved pánikbetegségben. Gyerekek sokkal komolyabb ez a betegség mint sokan hiszik. Ráadásul az emberek többsége nem is kezelteti magát, emrt szerintük ez nem betegség. Fater sem tette sokáig. De amikor már szívinfarktus közeli tüneteket produkált a betegség és egyfolytában szorongott elkezdte komolyan venni... -
#38 de,ha lazán veszem az egészet tök jól elmondom csak akkor, olyan vagyok,mint a drogosok :D -
#37 Szerintem a gyógyszert kerülni kéne és inkább rájönni, hogy mi okozza. (Nyilván könnyű ezt mondani, de nem is beszélgettünk 3 órát erről személyesen.) :) -
#36 varja me -
#35 szerintem az -
ntex #34 egy fősulis ismerősöm is ilyen, akkor ha figyelemközéppontba kerül pl. előadást kell tartania akkor ő is szorong, volt olyan hogy rosszul is lett. Igazából ő sem tudja miért van. -
#33 Én akkor vagyok pánikbeteg ha nincs elég pénz a zsebemben.
Ezt hogy lehetne leküzdeni?
Ha segíteni akarsz, megadom a számla számomat. -
#32 csak akkora szorongást éreztem,hogy nem igaz :S -
ntex #31 mmert akkor tudnám hogy a vérnyomásommal is gond lehet -
ntex #30 ilyenek nekem is voltak, spontán stresszhelyzetek. Ettől még elivleg nem vagy pánikbeteg. Ha nem voltak komolyabb rosszulléteid -
#29 szerintem nekem is van ilyenem: mikor tanár mondja most olvassuk el ezt a szöveget és vkit felszólit,ilyenkor elkezd gyorsan verni a szívem,mint állat,izzadok és remeg a kezem -
#28 és az miért lenne jó? -
ntex #27 sajna nincs itthon vérnyomás mérő, lehet be kéne szerezni, olyankor lemérném mikor rosszul érzem magam. -
#26 nembaj, igen egyedi stílusa van. majd ha apuci nem fizeti a VIP-et akkor legalább megmaradnak az üzenetei az utókor számára is -
#25 doki szerint... amikor elmentem hozzá nekem is rendben volt de ha itthon mértem mindig 150/100 volt. aztán felírogattam mindig és úgy írt rá gyógyszert -
#24 olyan amiért megvonnám az internethasználati jogát. -
#23 ja közben olvastam. -
ntex #22 doki szerint nem, egyedül a pulzusom szokott sokszor nagyon magas lenni -
#21 mit véded azt a gumiszobás félkegyelműt ha? -
#20 mi volt az eredeti üzenete? :D -
#19 volt nekem is ilyen amúgy. sok tünet miatt hasonlónak sőt annak is tűnt, de mellette magas volt a vérnyomásom és néha leesett a cukrom is ami miatt így bedobbant a szívem néha fél néha több percre, de mióta a háziorvos írt fel nekem egy vérnyomás csökkentőt azóta semmi tünet hál istennek.
Neked nem magas a vérnyomásod? -
#18 Ne te szabd már meg hogy mit egyen és mit ne.. -
ntex #17 nem nagyon eszem műkaját :) -
#16 Miért kell állandóan rosszat kívánni másnak?