335
Pánikbetegség
-
#95 Na mind 1 megyek aludni mert fél 6 kor kelnem kell de holnap benézek megint -
#94 Ezt USAMEN POWER részére akartam kiemelni.Hiába van feleségem gyerekem mellettem enél az érzésnél ez nem számit.És megis kérdezném hogy sztokot e ö ilyet érezni. Viszont ahyogy a pánikbetegségröl szoló leirást olvastam egy csomó dolgot nem ért belöle az ember mert szakszavakat használnak mint pl ez: palpitatio vagy tachycardia -
ntex #93 ismerős... még megszólalni is rosszul esik kb olyankor -
Zenty #92 jó van mondom legalizáld a heroint is mert mértékkel az is jó.... "éljen" a kendermag! :DDD -
#91 Na ezek a tünetek voltak legrosszabbak számomra:megőrüléstől, önkontroll elvesztésétől való félelem. halálfélelem (testi elidegenedés érzése)ezt azért raktam zárojelbe mert ha ezt érzed tök mind1 ki van melletted.Olyan mintha nem tudnál az emberekel beszélni vagy nem tudnál seguitséget kérni senkitöl ez olyan érzés.Szavakkal nem lehet leirni nagyon rossz -
Zenty #90 kenedermagosok még jó, hogy nem érdekelnek pláne az ópium nem.
És akármennyire kardoskodsz egy citromfű nem ér fel semmi kendermagos hülyeséggel és a témához sem illik bele.
Ebben az egészben csak az a lényeg, hogy 99.9% rátával nem várható, hogy problémád adódik a citromfűtől... -
USAMEN POWER #89 Túlzásokba ne essünk. :) -
USAMEN POWER #88 Picit félreérthető a múlthét vasárnap, inkább úgy írom hogy 1 héttel ezelött. -
USAMEN POWER #87 Ez természetes, időnként a szieszta nem árt. Azt se mondom hogy ez hosszútávon egy életmód, mert valóban erős punnyadást okoz egy idő után...
Az utóbbi időben rengeteget éjjszakáztam, múlthét vasárnap meg egy erős émelygés tört rám, hiába aludtam, nem akart elmúlni, az agyam olyan volt 1 hétig, mintha kiakarnák szívni a helyéről. Szal 1 hétig, kb. ilyen szieszta életmódott folytattam, esti séták, stb, és kopogjam le, már jobban érzem magam. Rá lehet fogni arra hogy beköszöntött a hideg idő, lassan itt a tél, stb, és azért volt/van, de egyértelmű kimerültség. Nameg 1 hete zabálom a vitaminokat ezerL. :D -
Candi #86 Épp ez az ;-) Nem a drog fajtája, hanem a mértéktartás a lényeg. -
Candi #85 Látszik hogy fingod sincs a témáról, mégis humbukolsz össze-vissza. De abban a fene nagy önteltségedben legalább a kendermagosokat ne sározd be. Semmi közük nincs az ópiumhoz.
Az ópiumot mákból nyerik, a kendermagosok pedig az indiai vadkender mellett kardoskodnak.
Az ópiumnak is vannak bizonyos alkaloidái (hatóanyagai), amelyek változást idéznek elő az emberi szervezetben. A citromfűnek is vannak ilyen változásokat okozó alkaloidái. Ennyiben ki is merül a hasonlítgatásom, ha eddig nem tűnt volna fel. -
Zenty #84 jó igyál meg 20 litert vizet. Valószínűleg egészségkárosodásod lesz :D ezt mire nem lehet mondani? -
USAMEN POWER #83 Ezzel én nem értek egyet ! Volt nekem pár utcai boxom, nem vagyok egy nagy darab kigyúrt állat, de ha pofáznak nekem akkor betöröm az illető arcát.
Azt se tudom elmondani magamról, hogy hírtelen haragú vagyok, mert egy ideig tűrök, de csak egy ideig. Szal gyáva nem vok, mégis jelentkezik nálam a pánikbetegség három, esetlegy négy tünete, csak letudom győzni. Nem mondom hogy könnyű, de legalább átérzem, hogy a családtagok, esetleg pár barát milyen jelentőséggel bírnak ! -
Zenty #82 persze csak te az ópiumot hasonlitgatod egy teához.... ópium meg maximum a kendermagosok szerint normális... -
#81 :D -
Candi #80 Ha megeszel naponta 2 kiló citromfüvet 10 éven keresztül, valószínűleg ugyanúgy egészségkárosodás lesz a vége :) -
Zenty #79 "Nyugtató, görcsoldó, izzasztó, étvágyserkentő, szélhajtó és epeműködést javító hatásai vannak.
Teája ideg és szívnyugtató, idegerősítő , emésztést elősegítő. Külsőleg pépes borogatáshoz, fürdőkhöz, bedörzsöléshez használják."
Különösebb veszélyforrása a növénynek és az abból készült teának nincsen
Név: Citromfű (Melissa officinalis)Eredet: Közel-Kelet
Leírása: Évelő, de fagyérzékeny növény; magassága elérheti az egy métert, átmérője 60 cm is lehet; szára négyszögletű, enyhén szőrős; levele világoszöld, szív alakú, csipkés; virága apró, fehér, kalászokban álló; aromája erőteljesen emlékeztet a citromra.
Felhasználása: Levelei frissen vagy szárítva használhatók. Friss levele jól illik salátákhoz, mártásokhoz, halhoz, szárnyashoz, gombás ételekhez, gyümölcssalátához és üdítőitalokhoz. Pótolhat citromhéjat és citronellát is. Finom tea készíthető friss és szárított leveleiből is.
Gyógyászati alkalmazása: Élénkítő hatású, ideg- és gyomorerősítő, csökkenti a koleszterinszintet, serkenti az epeműködést.
Termesztése, szedése: Tápanyagban dús, üde talajba ültessük. A rendszeres öntözést erőteljes növekedéssel hálálja meg. Lakásban minél világosabb és hűvösebb helyre állítsuk (pl. konyhaablak, üvegezett veranda) és csak mérsékelten öntözzük még a meleg időszakban is. Mindig a legfiatalabb szárrészeken lévő leveleket és hajtásvégeket használjuk ízesítéshez és díszítéshez egyaránt.
A citromfüvet (vagy népiesen méhfüvet latinul Melissa officinalis) már a rómaiak és görögök is ismerték. Nevét friss, citromra emlékeztető illatáról kapta. Dél-Európában és Elő-Ázsiában őshonos évelő növény, amely sok gyógyhatással rendelkezik. Idegerősítő, görcsoldó, emésztést serkentő, étvágyjavító, vírusölő, nyugtató hatású, még a vizsgafélelem csökkentésére is ideális eszköz. Teaként alvászavarok ellen és szélhajtóként is fogyasztható.
Felhasználása
Megszárított földfeletti hajtásait (Melissae herba) és levelét (Melissae folium) étvágy-és ízjavító, illetve altató teakeverékekben használják. Illóolaját (Aetheroleum melissae) fürdővízbe cseppenthetjük, kiváló relaxáló hatású, illetve nem kevésbé kellemes a citromfű illóolajával történő lazító masszázs, amely valóban csodákat művel.
Levelei felhasználhatók saláták, töltelékek gyümölcslevesek, gomba-, szárnyas- és vadételek készítéséhez. Íze jól harmonizál a túróval és a sajtokkal is. 80%-os citromfű kivonatból ma már bio szénsavas üdítőital is készül. Szárított levelét pot-pourriban is lehet használni. Nyugtató fürdőhöz erős teát kell a fürdővízhez önteni, és 20-30 percig lazítani a vízben.
Igényei
A citromfű meleg-és fényigényes, a fagyra érzékeny. A fagyok előtt vissza kell vágni és be kell takarni. Jó vízáteresztő-képességű talajban fejlődik a legjobban.
Ápolása
Szobahőmérsékletű vízzel öntözzük. Májusban és augusztusban szerves trágyázni kell. Vízigényes, de egy cserépben is könnyedén nevelhető az erkélyen.
Szaporítása
Magvetéssel szélvédett helyen, áprilistól júniusig szaporíthatjuk balkonládában, vagy cserépben, akár a konyhaablakban is. Dugványozással júliusban.
Hajtásszedés
A növény illóolaj-tartalma a virágzás (júniustól augusztusig) előtt a legmagasabb. Leveles hajtásait egészen októberig szedhetjük.
"
hát igen olyan mint az ópium tényleg.... :D -
#78 Hát nemtom én minnél többett alszom anál nehezebben kelek fell regel.Ha nem dolgozom 1 hetet hajnal 2 nél elöbb nem nagyon fekszem le és mivel reggel nem kell kelni igy kb 11-12 fele kelek fel de akkor meg már délután 3 kor tiszta álmos vagyok és megint lefekszem aludni -
Candi #77 Nem hasonlítgatom, hanem egyértelműen kimondom: a tea (bizonyos alkaloidái) drognak minősülnek. Hivatalosan is. Ha nem hiszed, nézz utána (keresd pl. a teofilin, teobromin, koffein anyagokat).
Csak azt nem értem, miből következtettél arra, hogy én a drogokat akarom legalizálni? A drogok egy része legális, más része illegális. Hogy egy anyag melyik kategóriába esik, az csak pár (legtöbb esetben hozzá nem értő) ember tollvonása alapján dől el. -
USAMEN POWER #76 Kiegészítem.
Rendszeres használatuk általában lelki, testi függőséget, és egészségkárosodást (is) okoz.
A citromfű ennek nem felel meg, az egy dolog hogy nyugtató hatással bír.
Kamilla, meg még jópár tea is nyugtatóan hat, de nem sorolnám a drogok közé... -
#75 sztem a sport a legjobb módszer. nem kell verekedni azért:D -
#74 te meg ne keverd itt a szart kis habzó szájú 12 éves barátom :) -
#73 milyen eredeti üzenete te szerencsétlen megint kezded? tarkónverlek... azt írtam eredetileg amit ott látsz -
USAMEN POWER #72 Rosszul tudod. Egy ember (felnőtt, vagy gyerek, tök mind1) annyit kell aludjon, hogy teljesen kipihenje magát. Az meg állt több a hat óránál, de az alvást nem is kell időhöz kötni szerintem. Ha meg reggel kelni kell, mert munka van, értelemszerűen korábban kell lefeküdni. -
Candi #71 Minden olyan anyag drog, amely fiziológiai változást idéz elő az ember szervezetében. Így a citromfű is egyfajta drognak minősül, mert nyugtató hatással bír (persze ha nem csak placebo-hatásról van szó). -
#70 pánik=félelem=gyávaság
Nem betegségben szenvedtek csak gyávák vagytok.
Erre az orvosság:Csapj szét egy pár szájat és legyőzhetetlennek fogod érezni magad többet soha nem pániokolsz.
És ezt most komolyan gondoltam nem poénnak szánom....(Ha rosszul tudom bocsánat nekem ez vált be) -
Zenty #69 szerintem ez ember függő -
Zenty #68 jah most te a drogot akarod legalizálni? Egy teát ne hasonlitgatsz már egy droghoz jesszusom... -
#67 Én ugy tudom egy felnöt embernek 6 ora alvás bövenn elég -
Zenty #66 pontosan!
Saját tapasztalat, hogy tök mindegy mikor iszod vagy sem. Ez egy tea lényegében semmi hukoszpokusz... :)
Egyébként azért ajánlottam mert annak is jó lehet, aki sokszor ideges. És egyfajta kúra ként is használhatja. És nem kell tartania a rendes nyugtatók problémaitól. -
Candi #65 Valóban nem ugyanaz, mert az ópium fizikai függőséget is okoz. De azon kívül nagyon hasonló a kettő, csupán a kötődés mértékében van a különbség. -
USAMEN POWER #64 Természetes, de viszont drog. Ha ntex álltal linkelt cikket elolvastad volna, akk nem ajánlanál drogot, mert pont azért kell orvoshoz fordulnia annak, aki a tüneteken nem tud túllépni, hogy ne forduljon az alkoholizmus, drogok esetleg az öngyilkosság irányába. Mert ha a pánikbetegség elfajul, valamelyik irányba a beteg menekülni fog, és az elöbb vagy utóbb halállal végződik. -
#63 Hát kiprobállyuk bár feleségem is mondot valami teaféleséget meg azt is hogy vesz de ez kb 1 honap alatt nem jött még össze neki.Egyébként meg személyesen ismerek vagy 3 embert aki pánikbeteg a kb10 fös ismeretségü szük baráti körömböl illetve feleségem koléganöje barátom felesége szoval iszonyu mekkora népbetegség lett ez is kb mintha influenzás lenne az ember.A rohanó világ bár olvastam hogy eröl a betegségröl hogy nagyon régröl ha jól emlékszem az okorbol is találtak feljegyzéseket. -
Candi #62 Úgy érzem, az életkorom nem tartozik a vita tárgyához.
Tudom jól, hogy mire gondoltál. Viszont az a Te szubjektív megközelítésed.
Objektíven az ópiumra is pontosan az illik, amit itt leírtál ;-) -
Zenty #61 mond hány éves vagy...?
De lefordítom neked.
Ez azt jelenti alkalmaként mikor ideges az ember és mondjuk nem ér rá idegesnek lenni mert holnap dolgozik és aludni kéne stb. Így világosabb? -
ntex #60 jó azért ez nem ugyanaz :D
gondolom a citrómfűtől nem lesznek elvonási tünetei ha abbahagyná :) -
ntex #59 ha még időben tudatosul benned hogy semmi bajod és nem figyelsz oda rá állítólag elkerülhető a betegség kijövetele -
Candi #58 Csak idézem két sorod, kiemelve bizonyos részeket:
"cítromfű nem nyir ki és nem szoksz rá."
"Egyébként ha ideges vagyok én citromfűvet szoktam inni."
:)) -
Zenty #57 marha vicces :)
cítromfű nem nyir ki és nem szoksz rá. Ópiumról ez nem mondható el :) -
Candi #56 Az ópium is teljesen természetes xDD