129
  • Inquisitor
    OFF: Az attól függ milyen kódekkel, pl. FFDShow eléggé nem támogat semmit. Cyberlink kódek meg mindent.
  • hol9672
    Ez pl. tudja ezt.

• Inquisitor
    OFF: Nem akarlak megbántani, de minkét gyártónak, sőt most már Intelnek és S3-nak is van ilyen videókártyája vagy integrált cucca. Csak egyrészt be kéne állítani, másrészt olyan kódeket használni ami támogatja a hardveres gyorsítást. Egy olcsóbb 2 magos procival 8-12%, egy egymagos procival meg kb. 20% alatti a prociterhelés! És ez nem tegnap vagy egy hete, hanem lassan másfél éve elérhető. Persze valaki ragaszkódik olyan kódekhez ami még se a többmagos procikat, se a HW gyorsítást nem támogatja ...
  • sbela
    Hogy én mennyire egyet értek veled. Csak abban valószínűleg nincs évi > 3mrd $ profit. :(
  • s821227
    Hali!

Nem vagyok játék fun. De mindkét részről jöhetne már olyan kártya, vagy valami fain ráírt driver, ami végre támogatna bizonyos dolgokat. Lehetne fain 100%os HD film gyorsítás és egyéb ilyen nyalánkságok, MKV konténerek és stb.-k gyorsítása, mert ami most vannak azok egyenlőek a nullával... Lehetne pl olyan alaplapra integrált cucc ami gykorlatilag 100%-ban leveszi a prociról ezt a terhet és egy hulladék procival is lehetne nézni egy fasza 1080-as nagy bitsűrűségű HD-t lesni.

Valami hétköznapibb kellene, nem ez a ki....ott játék i...sza.
  • k0zi
    Kiváncsi leszek, hogy a HD58xx-as széria hogy állja majd a sarat az Nvidia termékével szemben (mostani mezőnyben nagyon előkelő helyen van). Az hogy a Fermi csak 2010-ben jön az AMD-nek nagyon nagy előny, karácsonyi szezonban szépen megszedhetik magukat, és akkor az Nvidia megjelenése után levágják az árakat.
  • petere16
    http://www.nzone.com/object/nzone_physxgames_home.html

Alig van játék amiehz kell a pysx, és nélküle is jól néz ki a játék. PC-n legalábbis. Nálam csak az számít, mert csak azom van.
    Amúgy Amd most ugyan azt mondta mint Nvidia elötte mondott dx11-re, hogy felesleges.
  • Inquisitor
    Most olvastam PhysX-es fórum témában, hogy az új játékok nem mennek PhysX kártyával SEM, ha nem GeForce kártya van mellettük. Ennyire nem lehet köcsög senki.
    De hát vannak aljas emberek, akik meg szénné hackelték mérgükben az aktuális drivert, ezért az most már GeForce+Radeon, vagy PhysX+Radeon kombinációval is megy.
  • Ahoy
    Figyelem, az itt lévő 99%-ban normális, jó rálátású, nem begyöpösödött és fanatikus fórumozók - akik nem csak fekete fehéren szemléljük a világot, fogjunk össze!

Amennyiben a kedves, radikális VGA fanatikusok betöltötték a 18 életévüket, hívjuk el őket egy valódi kocsmába! Szemtől szemben, egy sör mellett, élőben, milyen jó lenne vitatkozni a videókártyákról, nemde? Ha már állandóan a kocsma hangulatot hozzák fel, teljesítsük be az álmukat!

Oda jutottunk, hogy a vita már nemcsak nem észérveken alapul, de még a saját szuverén véleményünket sem írhatjuk le anélkül, hogy ne érjen minket azonnal valamilyen támadás. Kíváncsi volnék élőben, pár sör mellett miként alakulna egy ilyen beszélgetés!

Amennyiben nem jönnének el, úgy álljuk meg, és egyáltalán NE is próbáljunk reagálni ezekre az érvektől mentes hozzászólásokra! Beszéljünk, vitatkozzunk tovább a témáról, a vita szabályait betartva.

A folding@home-os molekulás "beszólásomért" pedig elnézést kérek,sajnos nem bírtam megállni és lesüllyedtem a szintjükre... (Mellesleg én örülnék a legjobban, ha az nVidia GPGPU erejét mondjuk egy f*szságfüzér-fórum-flame-filter A.I.-re lehetne fordítani
  • cateran
    Pedig egyszerü:D A korral és az IQ-val van összefüggésben:D (emlékszem kiskölyök koromtól egészen suttyó tini koromig akkora Sony és Nike fan voltam,hogy a kedvükért fát vágattam volna a hátamon..:D aztán ahogy okosodtam és egyre nagyobb rálátásom lett a világra,úgy halt ki bennem a "fanság")
  • Szefmester
    mi a baj a punkokkal? :P szabadabban élnek mint te.. :)
  • readswift
    nálad zsiger a kocsmaszint, hisz punk vagy :D
  • Skyline
    Röhöghetsz rajtunk,a gond csak az hogy mindenki már rajtad röhög,nyomod a hozzáértő dumát meg az angol kemény szöveget,közben pedig egy igazi NVfanatikus kisiskolás hülyegyerek vagy (tessék egy kis "kocsmaszint" tényekkel")...
  • readswift
    nem is tudom ki irta hogy az a gond hogy az nv 'dvi' (lol) kimenete nem 5.1 :D
    Na én az aktuális bizbaszokhoz (4890) nem annyira értek , de azt el tudom magyarázni hogy az 5.1 miért hülyeség úgy ahogy van, egy rendes sztereo rendszerhez képest (ami nekem van).

Jelfeldolgozásról is tudok regélni , de titeket nem érdekelne az se. Úgy általában nektek bőven elég az a szint ami van, ezt nagyon jól tudja a microsoft is. Lehet hogy ők még csak nem is ilyen kifinomultan röhögnek rajtatok mint én
  • Skyline
    "Lássuk mi áll az nV pártján : Egyetemek, Sony Playstation, orosz fejlesztők, tudományos felhasználás

Lássuk mi áll az ATi pártján: picipuha, zikszboksz crossplatform fejlesztők

Az ATi már mindent gyakorlatilag minden fronton vesztett, az előnye butik jellegű, butik userek veszik a kártyáikat és akiknél nincs sok zseton."

Szánalmas nvidia fanboy..:D
    Csak azokat a tényeket felejted el: az 5xxx széria elött a leggyorsabb egymagos a 4890 volt és majdnem feleannyiba kerül mint a gtx285 ami épphogy el tudja verni itt ott de soxor kikap.
    Az nvidia ugyan azt a teljesítményt SZARABB képminőség mellett mindig 20-30ezerrel drágábban adja...A gagyiX-nek nevezett szánalmas átverőműsor pedig sorra kapja a koporsójába a szeget,hamarosan feldughatják (részemről már mostis),onnantól minden létező nvidia előny a semmi száll...:)

Továbbá halkan jegyzem meg ökör: a pici puha xbox-on mindig jobban szebben teljesítenek a multiplatform címek...Ps3-at csak az exkluzívjai miatt tartok (eddig szám szerint ez 5 játék) A multi címek a hányás kategóriában esnek rajta a boxhoz képest.

Szóvalköszönjük emese,nyomj egy gagyi Cool story bro-s baromságot,az nvidia hanyatlik ezzel az üzletpolitikával,a szart pedig aranyáron méri
  • narumon
    Hát el lehet vonulni barlangba lakni, bogyót gyűjtögetni, akkor talán ezt ki tudod kerülni. Persze mint irtam ez engem nem igazán érdekel nem vagyok haragban a világgal, azt veszem ami jó. Konzolból MS, kézikonzolból Sony, videokamerából Panasonic, tévéből-monitorbóló samsung, telefonból iphone, dvd lejátszóból oppo, erősítőből yaqin, hangfalból JMLab, villanykörtéből Philips, hajszárítóból Nile, hűtőből LG, sütőből Ariston, a kis szekrényem IKEA, de az ágymatracom Dormeo, és tudnám még sorolni. Nekem az a furcsa, hogy ha valakinek sony tévéje van az miért akar mellé mindenáron sony hifit, vagy attól hogy nvidia kártyája van miért kell nvidia bögre....
  • readswift
    mindenesetre örülök hogy elévülhetetlen érdemeket szereztem pár ember szemében a röpke beszólásaimmal, igérem szerzek nV matricákat és szándékszom a jövőben is megörvendeztetni benneteket, Ja és veszek nV kártyát nemutolsósorban, rábeszéltetek
  • readswift
    hát, akiknek csak ilyen szinten erőltetett provokálásra futja, inkább azok gondolják át a fórumos jelenlétüket
  • Sir Ny
    hát mondjuk ja. a te saját szíved jogod, hogy általad utált emberek zsebét tömd a nehezen összekapirgált pénzeddel. biztos csak én vagyok zsugori, hogy ez nekem furcsának tűnt.
  • Sanyix
    Hát kérlekszépen az amd a középkategóriában durván ver minden megoldást ár/teljesítményben. A felsőkategória meg senkit sem érdekel, csak pár zakkant vásárol ájhét szerű izéket aranyáron.
  • Ahoy
    Hátha miatta fedezik fel a agyfaszitisz elleni molekulát XD akkor már jóljártunk :)
  • Szefmester
    jogos a kérdés.. bár lehet hogy amikor nem itt fröcsög baromságokat, a folding@home-nak futtat számításokat a legerősebb kártyákon amiket éppen az NV gyárt.. és lenne tippem hogy akár 3as sli-re is képes a szent célért :)
  • Ahoy
    Amúgy, ha jól rémlik 2x is írtad, hogy nem is játszol. Akkor minek is neked videókártya egyáltalán?
  • DrRadon
    "Az "én" szót nagybetűvel írni a mondat közepén, hát ez rád vall :D"
    Sorry, ezt elnéztem :(
  • DrRadon
    Az acsarkodás az közted és mindenki más között zajlik. A többség szerintem van annyira értelmes, hogy mindig olyan kártyát választ, ami a tesztek többségében jobban szerepelt és az ára is megfizethető, és nem csinálja azt amit te, hogy reggel nVidias bögréből issza a kávéját a többi nV matricás tárgy között és azon töpreng, hogy az asszonyra miként csempészi fel a zöldek matricáját.

Az "én" szót nagybetűvel írni a mondat közepén, hát ez rád vall :D
  • readswift
    egyébként pont a zsurnaliszták miatt szaturálódott ennyire ez a vidkártya piac. Ez az acsarkodás 5 éve szerintem elképzelhetetlen lett volna, azóta gerjesztik charlie demerijanok pl. Én természetesen nem tartom magam zsurnalisztának, és nem fog zavarni ha végleges szakadás áll be a pc játékok körében, ui. az izlésem van annyira periférikus, hogy nekem nem számit.
  • narumon
    "nem értem, miért használod egy hazudozós gyártó termékeit. skizofrén vagy?"

Azért mert mindegyik cég hazudós. Ráadásul én mindegyik cégtől csak azt a termékét használom ami szerintem jobb vagy szimpatikusabb mint a másik. Nem vagyok elvakult fanboy.
  • readswift
    zsurnaliszta
  • Inquisitor
    És arról mit írnak a tanult pszichomókusok, aki nem képes normális, csak egyirányú, destruktív kommunikációra? Mások teljes ignorálásával?
    Véletlenül se autista vagy skizó?
  • tomcsa4
    Nem utálom az NV-t. Pl az Ion nagyon jó, akkor a mobil grafikus chipje a Tegra, kiváló. Ez van az MS Zune HD-ban és egyszerűen nem találok szavakat, nagyon klassz. Tehát ez az oldala rendben van.

Ellenben ez a GT300 nagyon ködös. Természetesen mivel nem mostanában jelenik meg, elhiszem hogy nem adnak ki infókat csak akkor pofa lapos. Sajnos az NV fejeseinek nem áll be a szája. Teljesen lefikázták az AMD-t (mindkét területen) és az Intelt. Ő az egyedüli, aki az ellenfeleit semmibe veszi és sajtótájékoztatókon megállás nélkül fikázza.
    Ráadásul a GT200 sorozatnak csak egyes tagjai versenyképesek (kettő, GTX 260 - volt - és a GTX 275). Ráadásul chipkészletben is csak átnevez, pl az nForce 9 az totál a 7,csak át van nevezve. Ezáltal a GF 9600M GT (mobil) egy 8600M GT, ami a mobility HD3650 (ami az asztali HD 3650 teljesítményének 70%-át hozza) teljesítményének a 70%át adja, azaz kb 50%-kal lassabb, mint egy asztali HD3650.

GF8 sem lett túl jó, Gf9 közepes. Geomerty shader feldolgozása bugos, hiába ígérte, ohgy kijavítják a GF 9-ben, gyakorlatilag nem tették. Ráadásul mennyire vicces, hogy a DVI csatlakozóján csak 2.0ás hangot tud átvinni. Ellenben az Ati megoldásával, ami 5.1-et is. Tudom téged nem érdekel, de hidd el van akit igen.

Kb ennyit erről. Azért support még ritkán van, de már drivert sem úgy tudnak írni, mint régen.
  • Szefmester
    bárminemű bizonyíték arra hogy neked van igazad? egy link pl? és nem a saját blogodra hogy itt írta le maga a zIsten...
  • readswift
    " ömlik a pofádból a fekália, kismajom"

na erre mondaná a jóöreg szakállas pszichológus bácsi hogy ebbizony negativ énkép kivetülés. Figyeljünk már oda!
  • ilf667
    milyen jó lehet minden nap annak tudatában kelni és feküdni, hogy te vagy a legjobb, aki mindent jól tud. a többiek hülyék. igaz readswift? ömlik a pofádból a fekália, kismajom
  • ddt500
    Te egy hernyó vagy.
  • Sir Ny
    nem értem, miért használod egy hazudozós gyártó termékeit. skizofrén vagy?
  • readswift
    a jellemző az hogy ez a forráscikk topikjában máár felmerült, mégsem szemüvegeznek . Ide a nyelvi analfabéták irogatnak szerintem, akik a hamburger taxi szinten nyomatják az angolt.

Fanboys are weird. , Hamburger, taxi
  • readswift
    na te meg már nem is kocsmatöltelék szinten nyomod, te vagy a didzsé
  • Szefmester
    readswift.. bocsi hogy személyeskedem de te nagyon hülye vagy.. szerintem vedd le a szemüveged aminek lencséin ott vgyorog az nv logó, és olvass, tanulj, még legalább pár évig.. ha csak 2-3 kommentet írsz az vicces, de amit bizonygatni próbálsz az inkább szánalmas és idegesítő. Személyeskedsz, és baromságokat beszélsz. Legtöbb kommentednek nincs semmi értelme.
    Remélem szívedre veszed, és sikerült hallgatási fogadalomig sértenem, de ne erőltesd ami nem megy. Én még csak lelkes amatőrként is több valós infót tudok mint amit te "hozzáértőként"...
  • Inquisitor
    Csak nekem fura, hogy a cikk a címe ellenére csak arról a három MÁSIK fizikai motorról nem tesz említést, amit az AMD vasai (és bármelyik DX11/OpenCL vas is, így az NVidia Fermi és az Intel Larabee is!) támogatnak??? Így talán nem csoda ha nem annyira fontos egy fix gyártóhoz kötött liszenc támogatása.
    Egyébként a Havok óriási fejlődött az évek során, lásd folyadék, ruha, particle szimulációk, egyáltalán nincs lemaradva a Physix-től, sőt. Csak esetleg a fejlesztők is dolgozhatnának vele.
  • nkmedve
    Ebből látszik, hogy fogalmad sincs hogy működik NV vagy a PhysX. Persze, hogy AMD is támogathatná (támogatná is ha nyilt lenne és belekerülne az OpenCL-be), csakhogy a technológia kizárólag az NV tulajdona, tehát AMD kártyákon úgy fog menni ahogy NV akarja. Gondolom nincs amiért tovább magyarázzam, hogy ezt AMD miért nem akarja...