37
  • hol9672
    #37
    Ez a plugin szerintem elsősorban mire lesz használva : virtuális szamárfüleket fognak rajzolni vele azokra az oldalakra, amikre haragszanak vmiért. Gyártják majd a beszólásokat.
  • LizzyKathy
    #36
    Rufus tudom hogy a gugli 1rebővülő szolgáltatásai miatt van net :).Ami jelenséget írtál,azt nem annyira régi netezőként én is tapasztaltam!Dettó ugyanazt,sőt nálam 2 gugliupdate.exe ment sztereóban.De e cikk óta frissítettem a toolbart - online hiszen csak úgy lehet - és láss csodát nem települt fel az g.earth és semmilyen gugliupdate nem megy nálam :D.Hozzáteszem megtanultam hogy gyakran telepítsem a win-t és emiatt van a különbség,hogy vmi progi nálam "megtörte" a wga-t és gondolom spywares lettem.Tán nálad is ez a gond és ezért látható számodra is a nyilvánvaló fishingelése a guglinak.De ha kellően karbantartott a géped,mint látom és tapasztalom,akkor nem történik ez.
    Hozzáteszem hogy annyira felesleges ezeken vitáznunk hogy megfigyelések zajlanak-e v.sem.Mindannyian tudjuk hogy így van!Viszont ne vegyük el a másik ember kedvét ilyen cuccok alkalmazásától,mert
    1.gyorsabbá teszi a netes életünket
    2.windóz van a gépünkön!!!!
    Az eleve 2irányú forgalomra van kitalálva.Ha már használod lőttek az individuális jogaidnak,magánszférádnak.Brúder figyel minket :D.Pontosabban az agyonterhelt személyzete,akik nem gondolom hogy olyan dolgokra kapacitálnának,amit leírtál.Nem életszerű.A net= non-stop woodstock.A kérdés max.olyan finomságok lehetnek,hogy hány országban lesz discography-ánk.Vajon hozzáférhetnek-e távol-keleti tit.szolg.-ok(vagy akármelyik)a gugli adatbázisához?De tudod mit még ez sem a legfontosabb.Az a lényeg hogy a bajnaik laptopján mi megy.Ő a win.presidentalt nyomja(ha van),vagy ezeket a könnyen "átverhető" softokat?Az ő privátszférájuknak a megőrzése a stratégiailag fontos mindnyájunk számára.Ha őket 24 órában figyelik win-el,gugli cuccokkal stb.,akkor semmi esélye nincs annak,hogy latba vethesse a jogosítványait.Szóval nem vagyunk ennyire fontosak.Tartsd tisztán a gépedet,no spy-ok és nem lesz nagy gondod a toolbarral.Aki meg fél attól hogy gyűjtik az adatait(mind idesorolhatóak vagyunk)az tartsa távol magát a médiáktól.Itt nem lesz semmi sem privát,sosem volt az és így marad.A megfigyelés annyira no.1 issue,hogy elnézik majd 1 milliárd netezőnek,hogy napi szinten milliónyi euroval rövidítjük meg őket.Ha meg már mind a 7 milliárdan itt leszünk és pici chipekre ráfér 60 évnyi minden klikkelésünk,akkor már rég nem fogunk erről társalogni,éppúgy,ahogy a tv-hálózatról sem beszélünk ilyen kontaktusban,pedig én úgy olvastam hogy ott is dettó ez megy :D.1irányú úton haladunk,a windóz meg 1eduralkodik.Az a toolbar már baromira nem oszt vagy szoroz.Szerintem
  • willcox
    #35
    Oké, hidd azt, hogy nem tudja a plugin ellopni. Én ezt viszont nem hiszem. Gondolj bele, hogy van is olyan plugin (Password Exporter), ami simán az összes létező (a böngészőben letárolt jelszót) ki tudja írni neked akár sima text file-ba, akkor ezt másik plugin miért ne tehetné meg úgy, hogy nem kiírja, hanem továbbküldi a guglinak? Az aktuális jelszót ellopni még egyszerűbb, könnyen hozzá is férhető, mert ott van a memóriában.
    A gugliról derültek már ki aljas dolgok, volt is belőle botrány rendesen.
  • lordofchaos
    #34
    Kheller pedig jól mondta.
    Ennek a pluginnak pedig semmi köze az oldal jelszavához. Ez egy böngészőben futó plugin, mint a több ezer másik. Ugyanannyira képes ellopni egy oldal jelszavát, mint a több ezer másik. Ha el tudná lopni az oldal jelszavát, akkor azt bármelyik másik plugin is megtehetné. A másik pedig, hogy elég kicsi a valószínűsége, hogy egy ilyen nagy cég ilyen hülyeséggel vágná maga alatt a fát, ugyanis ha ez kitudódna (márpedig ezt elég könnyű kideríteni) akkor eléggé tönkretenné a hírnevét.
  • willcox
    #33
    Ugye nem gondolod komolyan, hogy a plugin a jelszóval védett oldal hozzáférési adatait nem küldi haza a guglinak? Márpedig ha elküldte, onnantól a gugli szabadon jár ki-be az oldalon.
  • lordofchaos
    #32
    Nem, nem lesznek az oldaladon kommentek. A Google egy nem látható fórumán lesznek kommentek, amit ezzel a pluginnel az oldaladra varázsolhat, aki felteszi.
  • [HUN]FaTaL
    #31
    Attól még lesznek kommentek az oldaladon, maximum nem látod. Ez a fejlesztés egy idiótaság.
  • caprocorno
    #30
    Én nem támogatom az összeesküvés elméleteket, de ezt akkor sem tartom korrektnek, hogy ha fórumról okkal kizárzs valakit, akkor az az oldal mellett írhatja moderálatlanul tovább a hülyeségeit. Ennyi a bajom vele csupán!
  • lordofchaos
    #29
    Jah és még valami. A Greasemonkey nevű FF plugin már most is azt csinál az "oldalatokkal" amit csak egy Javascriptben jártas ember el tud képzelni. Aki felteszi ezt a plugint és ír vagy letölt hozzá az oldalhoz egy szkriptet az úgy rendezi át, teszi hozzászólhatóvá vagy tilt le dolgokat rajta ahogy akar. Háborodjunk fel ezen is, így 4 év után! :)
  • lordofchaos
    #28
    Én használom a Google Talkot, a Google Desktopot, a Google Picasa-t, a Google Chrome-ot, de egyáltalán nem települt a Google Toolbar egyik böngészőmbe sem.

    A másik pedig, hogy úgy látszik egyesek nem értik ez hogy működik. Elmagyarázom:
    Ha nem teszed fel, nem lesznek kommentek az oldaladon/oldalakon. Aki felteszi az látja a kommenteket és kommentelhet. Ennyi!

    Szerintem mindenki nyugodtabb lenne, ha az egész úgy indult volna, hogy a Google pl. indít egy fórumot ahol a fórum topicjai különböző oldalak linkjei, amikhez hozzá lehet szólni. Ezt most is meg lehet csinálni és sok fórumon csinálják is. Na most ezt a plugint ezek után felfoghatjuk úgy hogy nem csinál mást, csak leegyszerűsíti ezen fórum felhasználóinak a dolgát, vagyis az éppen megnyitott oldalhoz már mutatja is a hozzá tartozó topicot. Ennyi az egész, nem kell rögtön idióta összeesküvés-elméleteket gyártani.
  • MacropusRufus
    #27
    LizzyKathy: én régebbi motoros vagyok és az évek alatt megtanúltam, hogy a netre amit felteszel soha nem lesz leszedve. Tehát lehet, hogy te már rég töröltél valamit ami pl. kellemetlen neked, demivel online volt ezért én meg letőltöttem oszt majd jól kiszúrva visszatőltöm. Ilyen adatokat akármire fel eleht használni. Arról nem is beszélve, hogy elég 1db accountot megtörni és hozzáférek az összes google-s cuccodhoz, míg ugye a gépedbe egy kissé macerásabb behatolni mert ahhoz több dolgot kell ismerni sem mint a user nevedet.
    Mardok a lokális eszközöknél. :)

    Ami meg a gúgli túlbárját illeti: nem akartam, hogy az EarthGoogle-val települjön megtette. Csak ott bukott ki, hogy a kémprogram keresőm szólt, hogy a autoupdate folyton a netre akar mászni. Blokkoltam a portját erre egy másikon próbálkozott. Na ezek után Google nincs a gépemen, ui. ha én azt mondom, hogy nem akkor nem, és ne próbálkozzon más protokon más lehetőségekkel.
    Ennyire fontos az update? És a felhasználói utasítás smafu?

  • LizzyKathy
    #26
    Én pont azok közé a lenézett lámákhoz vagyok sorolható,aki használja évek óta a gugli jó pár alkalmazását.A mail szolgáltatásuknak nem ismerem konkurensét és bizony az eszköztárat is évek óta felrakom.Imádom a bookmark részét.Emiatt nem kell a firefoxét használnom,így gyorsabban betölt indításkor,aztán bejelentkezek a dzsíbe és ott van akár több 1000 link is.A toolbar többi finomságát nem is említettem(1.űrlap automatikus kitöltése,2.fordítás iziben magyarra,3.újságcikk keresése,4.a már meglátogatott oldalon keresés,5.a páratlanul intelligens picasa webalbumunk megtekintése(1gb tárhely),6.page rank funkciók,7.spéci keresés a gugli "tudós"-ával,7.csak beírom az keresőjébe a kívánt szót és rákereshetek az aktuális oldalon....szóval lássuk be...brother cucca verhetetlen.Párja nincsen sehol a neten.Az igaz hogy amint gmailt accountot szerzünk rögtön beindul a discográfiánk,amit valóban évek múltával sem törölnek és minden guglis keresésünk megmarad,de ahogy itt már más is említette többségünk(én tutira az vagyok)nem olyan fontos hogy ennyire berezeljen ettől.Ha mégis,akkor jobb,ha lemondja a netét,mert az az 1tlen +oldás ez ellen,lévén minden cég megteszi azt,amit a gugli,csak nekik irdatlan erőforrásuk van mindehhez.Nekem tetszik az új szolgáltatásuk is,bár sejtem hogy ez is 1 újabb kopiszög a demokráciának.A lényeg,hogy mind 1 kutya.Ha az ellenkezőjéről akarna vki +győzni,ne tegye! ;)
  • MacropusRufus
    #25
    kérdés: akarom-e, hogy kommenteljék az oldalmat. Sztem ez már kicsit kezd túlzás lenni, ui. ha akarom akkor hagyok rá lehetőséget, ha meg nem akkor nem. De a Google azt mondja, hogy ha beledöglesz akkor is lesz komment az oldadon.
    Hajár google, csak így tovább... elöbb utóbb az AT&T sorsára fogsz jutni...
  • caprocorno
    #24
    Mondhattok bármit, b10-nek igaza van! Ő sem úgy gondolta, hogy beleturkál az poldalba. Hanem a hozzászólásokkal, beszólásokkal, mocskolódásokkla túrja szét az oldal békéjét. Biztosan voltatok már úgy, hogy valami hülyegyereket kitiltottatok például a fórumotokról. Ezután semmi gáz, komennetel mellette. És igen is föl fogják tenni többen is, egrészt hogy mocskolódhassanak, másrészt, hogy olvashassák. Az meg milyen baromság, hogy név nlkül nem lehet majd hozzászólni? Hogy oldja meg ezt a google? Postai levélben értesít majd a jelszavadróL? Vagy hogyhgan? Mert másképp ez ugye elképzelhetetlen. Ez úgy sem fog sokáig működni, ezt meg fogja támadni majd az akinek an arra tehetsége, de támadja is minél előbb!
  • Kheller
    #23
    "ha van egy jelszóval védett oldal/fórum/stb, akkor elég egy ember, akinek van ahhoz a védett tartalomhoz hozzáférése és használja a plugint, a gugli előtt onnantól fogva az a tartalom teljesen nyitottá válik"

    Bár kémkedéssel kapcsolatban igazad van, ez ismét egy ocsmány húzás a google-től, a fenti okfejtés viszont marhaság. Ha az oldal jelszóval védett, akkor még jelszóval védett marad, hogy az egyik jelszóval rendelkező user elküldi az url-t a googlenek. Ettől még nem fogja tudni indexelni, maximum a védett url-eket ismeri meg, de azzal sokra nem megy, az oldalak tartalmát nem fogja megismerni.

    Egyébként hasonló (de némi szerveroldali támogatást igénylő) funkció az ie-ben olyan jó 6-8 évvel ezelőtt jelent meg Discussions néven...
  • csorfab
    #22
    előbb gondolkozz, aztán kommentelj. gondolod, hogy a google bele fog nyúlni az oldaladba, és odahányja a kommenteket? megnyugtatlak: nem. aki telepíti az alkamazást, annak (a békés weboldaladon _kívül_ egy _oldalsávban_) meg fognak jelenni a kommentek, aki nem telepíti (vagy az adott weboldalhoz nem szeretné látni), annak _nem_ fog megjelenni. egyébként - mivel az sg-n vagyunk, a trollok hazájában - kötelező hozzátennem, hogy nyugi, úgyse fog senkit érdekelni a kis weboldalad.
  • willcox
    #21
    Aki nem használja, illetve nem is telepíti a kommenteléshez szükséges plugint, az nem csak írni nem tud kommentet, de olvasni sem tudja azokat.
    Gondolom, hogy a dolog úgy működik, hogy a plugin az aktuális URL-t elküldi a guglinak, onnan pedig megkapja az addigi kommenteket, amik így olvashatók lesznek. Ha valaki ír kommentet, az felkerül a guglira, mert ott tárolódnak a kommentek. Ahogy kvp is leírta, ez nem más mint kémtevékenység. Ugyanis a gugli csak azt a tartalmat tudja figyelni, és ezáltal beindexelni, amiket regisztráltak nála. Innentől még regisztrációra sem lesz szükség, mert a gugliba bekerül az URL, és onnantól azt is figyelni fogja. A dolog pikantériája az, hogy ha van egy jelszóval védett oldal/fórum/stb, akkor elég egy ember, akinek van ahhoz a védett tartalomhoz hozzáférése és használja a plugint, a gugli előtt onnantól fogva az a tartalom teljesen nyitottá válik, és ott ugyanúgy kereshető lesz bármi, mint a beregisztrált tartalmakon. Az egyes emberekre lebontva pedig a teljes nyomkövetést teszi lehetővé.
    A gugli eddig is próbált kutakodni, ezt az oldalt üzemeltetői által berakott javascriptekkel tudta elérni. De ha valaki pl. NoScript-et használt, ott a gugli elbukott. Sőt, akár egyes guglis szervereket a felhasználó le is tilthat a hosts file szerkesztésével. De hiába is védekezik az előbb említett, vagy más módokon, ha valaki feltelepíti a cikkben leírt plugint, onnantól fogva önként nyitott ajtót a guglinak.
    A gugli keresőjét szeretem, sokszor használom, de semmilyen egyéb guglis alkalmazást nem használok. Sem toolbar-t, sem gmail-t, sem mást. Utálom, ha adatokat gyűjtenek rólam.
  • 05lampard
    #20
    IGazad van!
    Amúgy hogy telt a napod? Képzeld feljött ma hozzám Ildi és elmesélte, hogy a keresztanyja fia autóbalesetet szenvedett. Tökre szörnyű.
    Amúgy nincs kedved lejönni holnap az 2Y-ba?
  • b10
    #19
    Jaj de csodás ! Végre jöhet a sok majom subbás, homáros, 6-800-as kommentelőbagács hogy széttúrja az oldalakat !

    Tisztelt Google ! És mi van, ha én nem akarom hogy ezek a kis p*csök széjjeltúrják az oldalamat ? Ha nem akarom hogy többszáz offtopik hozzászólással tönkretegyéket azokat az irásaimat, amivel hónapokat dolgoztam ? Mi van akkor hogyha a weblap és a publikált tartalom tulajdonasáként én nem akarom hogy kommentálják az anyagaimat ? Mi van akkor ha én csak a saját szórakoztatásomra rakom ki az anyagaimat, és nem akarok semmi userigénynek megfelelni, mert ez egy nonprofit oldal ? Mi van, ha nem ülök 24/7/365-ben a gépe előtt, és nincs időm naponta többezek kommentet moderálni ?

    Honnan veszed a bátorságot hogy ezzel a csodás fejlesztéssel széjjeltúrjad az oldalamat ?

    Na most jött el az a pillanat, amikor a google elmehet a p*csába.
  • jhetedikj
    #18
    Még jó hogy Operám van, elkerülnek ezek a marhaságok!:)
  • passatgt
    #17
    lekváros sokkal jobb
  • Balintos
    #16
    Jól mondod, a lekváros 8 éveseknek való, ha meglátok egy lekvárosat lelocsolom benzinnel és felgyújtom...
    Túros 4ever!
  • gergely1991
    #15
    Az ötlet nem rossz de inkább módosítani kénne egy kicsit:1.Moderálni lehessen benne(pl.:webmaster által) 2.illetve nem egy eszköztárra elhelyezni...(inkább a webmestereknek szánt lehetőségébe)
  • WilliamMcKinley
    #14
    Te szemét kisem próbálod és itt vered a melled? A túrós a legkirályabb sokksal finomabb meg minden!

    :D
  • B0nFire
    #13
    Én szsz utálom a túlbárokat. Van egy könyvjelző eszköztáram, oszt slussz. Minden túblár csak a hasznos helyet foglalja. Én biztos nem teszem fel a Google túlbárt csak ezért az egy funkcióért.
  • djw
    #12
    az okos webmasterek úgyis a userek igényei szerint alakítják az oldalakat, a többiek meg szenvedjenek...
  • kukacS3K
    #11
    mostanában kifejezetten zavar ha valamihez hozzá akarok szólni de nemtudok tehát jólhangzik
  • andersh
    #10
    túrós? még nem is ettem olyat? jobb mint a lekváros?
  • valentine2
    #9
    De nem csak a Google-nek van ilyen progija! Itt olvashattok más hasonló alkalmazásokról is:
    Szélessáv
  • BCS pixel
    #8
    érzésem szerint, nagyon kevesen teszik fel a google tooltbárt, aszem erőteljesen behatárolható lesz az a réteg aki ezt használni fogja
  • Sound
    #7
    Ugyan ez van nálam is
  • Lost Lont
    #6
    Amíg nem teszi fel mindenki a kiegészítőt, addig úgysem látja mindenki a hozzászólásokat (magyarul, aki l3sz4rj4, annak úgysem fogja bökdösni a szemét szerencsére). De amúgy ha meg majd jön a rengeteg "fúj, fúj", stb. komment a nagy cégekhez, akkor majd előállnak egy olyan lehetőséggel, hogy kétmilliárd dollárért le lehet szedetni az adott lapról a kommentsávot.
    Én mondjuk személy szerint a xmarksban is kikapcsolom a minősítést meg egyéb ilyeneket.
  • kvp
    #5
    Ahhoz, hogy a hozzaszolasokat le tudja tolteni a plugin meg kell adnia az eppen megnezett oldal nevet. Ahhoz, hogy kideruljon van-e hozzaszolas ezt minden oldalon meg kell tennie, nem csak a google-el szerzodesben allokkal. Gyakorlatilag a bongeszo ingyen es onket adja meg a teljes bongeszesi url listajat, az oldal megtekintesenek idejevel egyutt, amit meg a google sem tudott eddig rogziteni. Szvsz. ez a szoftver az onkent telepitett spyware kategoriaba sorolhato. A google legutobbi ket lepese eleg konnye oda vihet, hogy a legtobb virusirto egyszeruen tiltolistara teszi a google plugin-jeit.
  • BCS pixel
    #4
    itt nem minősítésről van szó, hanem hozzá szólási lehetőségről, ami egyből a weboldal baloldalán jeleik meg
  • Epikurosz
    #3
    Már rég működik a weboldalak minősítése: Foxmarks, majd Xmarks.
  • BCS pixel
    #2
    megnéztem, nálam nem elérhető a google toolbárban, a hozzáadható gombok között sincs
  • 64b0r
    #1
    Szerintem nem véletlen, hogy nem lehet minden hírhez hozzászólni. Sok esetben fordulna a kommentelés politikai mocskolódásba, vagy Intel kontra AMD (Nvidia vs Ati, túros vs. lekváros derelye stb.) "melyik a jobb" "vitába".
    Ha egy oldal webmestere/moderátora nem tudja törölni az oldalhoz nem illő hozzászólásokat... hát akkor eljött a trollok és flémerek aranykora. :-/