17
  • Zoliz
    #17
    Gépezz addig se háborúzz! A gép jóttesz a testnek és a léleknek! :)))
  • BlackRose
    #16
    http://www.hplusmagazine.com/
  • BlackRose
    #15
    Most jut eszembe, hogy felejtettem ki Michio Kaku-t és a Kardashev skálát a jövőből :) hiszem őt is érdekes halgatni.
  • johnsmitheger
    #14
    Böngésző a szemüvegben? Nekem csak annyi kellene a 100000 petabyte-ból, hogy mik lesznek a lottó 5-ös nyerőszámai, a többi egyszerűen nem érdekel :)
    Professzorok kellenek, ahhoz, hogy egyszerű legyen a kezelőfelület? Uh. Azt hittem, hogy ez magától értetődő dolog. Egy sima funkció eléréséhez persze, hogy nem akarom lenyomni kaszparovot bazzeg. Etikai kérdésket kell majd feltenni, hát ez ezer éves dolog. Böngésző a szemüvegben, ez nem akkora nagy durranás.

    Másfelől kérdezd meg a srácot, aki 16 órát ül a gépe előtt, hogy szerinte mennyi kell még az összeolvadáshoz :) Parasztvakítás és meg is jelenhet a bunkofon mellé a bukoweb is :) Alig várom, hogy a buszmegben valaki megmondja, hogy az ott szemben éppen eladó...
  • readswift
    #13
    hahaha gondoltam bemásolom ezt, vicces ez az amerikai egyén.
  • readswift
    #12
    I have to say something about men and feelings.

    (i) Feelings are who we are. If there is one true indication of manhood it is our feelings. If we suppress our feelings, we also suppress our manhood. On top of that if we pretend to have feelings that are not really there, the resultant manhood that we show becomes more of a fake. The fake can never be real.

    (ii) The Christian West has been following fake manhood for centuries now. The Manhood ideals that the western society has grown up on are not real, in fact they're downright 'unmanly'.

    (iii) It is utterly 'queer' to follow with closed eyes whatever rules the society has prescribed for manhood (and this goes especially for the west, since there, the society has really fucked up the real manhood), even if these criteria have been around for centuries and based upon religion. True men have the intelligence to question these arbitrarily fixed 'manhood' rules and the courage to defy them.

    Most of the things that the Western society has deemed feminine are actually the essence of manhood, and at the sametime, Almost all of the things that the Western(ised) society today deems as "manly" are actually the essence of "third sex" (queerhood!).

    (iv) It is o.k. if some feelings are suppressed just a wee bit, and that may do good for one's manhood, but if you take it to extremes, especially like in the West, then it is like killing the very essence of manhood. The westernised societies may hounour such hollow men as "real men", but in reality they're just that -- hollow, fake puppets who then become vulnerable to be exploited by women.

    (v) What we should really suppress are the negative feelings that harm us and others -- but rather than suppressing them, its better to channelise them in a way that negates or reduces this harm.

    (vi) It is possible that when we bring out our feelings, some of them may be feelings of femininity (not because the society says so, but because they're actually/ naturally so). The real man doesn't run away from them. A little femininity does wonders to enhance one's manhood.

    It is also possible, that the male has a lot of naturally feminine feelings in them. Even in that case, the person should accept himself proudly as a feminine male. Because it is as healthy as manhood. Just different. What is important is to be yourself -- something a society like the west, that has been messed up for centuries -- first by christiatnity and then by science, has made very difficult to do.

    (vii) Learn to question that's the most important.

    It is not by hiding our feelings that we can become real men, but only by bringing them out and acting upon all the healthy, positive feelings.

    So the Moral of the story:

    Don't be afraid of your feelings. Your real manhood is lying somewhere in the feelings that you've suppressed at the deepest levels of your soul. Dig them out and bring them to the fore. Do you have the courage to do that. Only then can you be a real man.

    NATURE KNOWS THE BEST. More than religion and science.
  • Tetsuo
    #11
    Kiegeszitenem:
    Jean Boudrillard - Simulacrum and Simulation,
    nehany William Gibson konyv es az alabb emlitett David Cronenberg film, 2 magyar producerrel..
  • BlackRose
    #10
    Raymond Kurzweil (The Singularity is Near) legnagyobb hibája szerintem, hogy ő az eszközök fejlődésének szentel nagy figyelmet (és itt is elég merész előrejelzései vannak és nem foglalkozik azzal, hogy a fejlődés NEM lineáris) és kis figyelmet szentel az alkalmazások fejlődésére és az esetleges új lehetőségek megnyitására. Vagyis ő elveti azt, hogy mindég szükösség vagyis hiány lesz mindenből, mert az igények mindég a lehetőségek előtt járnak. Szóval alaphibája, hogy a jövő kihívásait, lehetőségeit a jelen társadalom képességeihez méri nem pedig egy jövőbeli fejletebb társadaloméhoz.

    Nem tudom milyen könyvekre gondolsz, de ha a futurisztikus könyv érdekel ilyen tudás alapú társadalom lehetséges képéről, akkor pl. Alvin Toffler könyveit ajánlom főleg a The Third Wave és a Powershift és persze a Revolutionarz Wealth is jó. Ami a változó helyzetben való eligazodást illeti... hát nem tudom, olyan köny amelyben minden kellő megvan tudomásom szerint nincs, de mondjuk néhány könyv kombinációja már elég jó lehet :) a tudás menedzsment (KM) szinte biztos, hogy a jövő egyik kulcsa, tehát ilye könyveket lehet olvasni mert általában megtalálható bennük az ami lehetővé teszi, hogy folyamatossan igazodjunk a változó környezethez és nem pedig időnként amikor már nagy az eltérés. Persze a KM-re elég sok negatívumot is hordtak az elmúlt években de ez azért van mert a kezdet mindég zavaros, most már sok minden kezd kialakulni... ajánlom pl. Dave Snowden irásait (van neki blogja is) mert ő elég szépen látja a jövőt ebből a szempontból... persze mint modtam, NEM tudjuk még elképzelni a jövőt mert sok minden ami a jövő része lesz még nincs kitalálva :) én pl. több mint 25 éve ülök a számítógép előtt és mondhatom, hogy ami pl. ma egy szaros gyereknek is normális nélkülözhetetlen alkalmazás, azt én akár 10-15 évvel ezelőtt mint profi C++ fejlesztő sem tudtam megálmodni sem, sőt lehet ha valaki mondta volna nem hittem volna el neki... de hát ilyen a jövő, ismeretlen és elképesztő lehetőségeket rejt persze többnyire annak aki a jelen lehetőségeit is használja, az aki lemarad és aki olyan illuziókban hisz, hogy majd holnapután visszajön a tegnap annak rossz hirem van.
  • nalidzsizpáuvö
    #9
    Tudsz valami könyvet ajánlani ami evvel a témával kapcsolatos?

    A "The Singularity is Near"-t olvastam, de az néhány tekintetben eléggé elveti a sulykot.

    Olyasvalami, ami segít eligazodni ebben a változó helyzetben? Vagy erről nincs is könyv, mert mire megírják elavul? :-)
  • kvp
    #8
    A technika hivatalos neve assisted vagy augmented reality, azaz magyarul a virtualis valosaggal kiegeszitett valosag. Ilyen van a legtobb lovoldozos jatekban is, amikor a jatekos a szeme ele veitve lathat bizonyos infokat. A legtobb modern scifiben ez mar alap. Legujabban layar neven probalkoznak egy ilyen technologia kiepitesevel.

    Egy jatekos pelda, jopar evvel ezelottrol: (ar pacman)
    http://www.gizmag.com/go/3512/picture/7240/

    Egyebkent a legintegraltabb valtozatra egy jo pelda a japan ghost in the shell - standalone complex cimu rajzfilmsorozatban van, ahol szinte minden ember beultetett chipet hasznal, igy egy jo hacker kepes eltunni a jarokelok elol vagy eppen minden a technologiat hasznalo ember es gep szamara egy kis smiley-val letakarni az arcat. De az is hetkoznapos, hogy az emberek ha raneznek egy 2d-s vonalkodra akkor szovegesen latjak a benne levo adatokat. A filmben a magas technolgiai szint miatt az emberek mar nem tudjak latas alapjan megkulonboztetni a valos es a virtualis targyakat es igy a hatar a ket vilag kozott nem erzekelheto. A cikk forrasaban is errol probalnak beszelni, csak kevesebb scifivel.
  • BlackRose
    #7
    Röviden... Knowledge Management in the age of Knowledge Economy... vannak elképzelések de az igazság az, hogy NEM tudjuk még most, hogyan fog ez a jövő kinézni az viszont biztos, hogy éppen ebben az ismeretlenben óriási lehetőségek rejlenek.

    ...ami a web-et illeti az már egy ideje része a valós világnak legalább is azok számára akik produktívan használják (itt nem csak pénzben mérhető produktívitásról beszélek), persze az, hogy eggyé válhat az marhaság de, hogy egy meghatározott határig nagyobb és nagyobb részét fogja a valós világnak jelenteni az már igaz.
  • Tetsuo
    #6
    eXistenZ
  • NullZ3r0
    #5
    Áh, az emberek magukat fogják bekapcsolni. Képzeld el a WoW-ot vagy a Second Life-ot felturbózva, egyenest az agyba vetítve. 1000-szeres játékélmény mind az 5 érzékszervre, nem csoda, ha senki nem akar kiszállni, hiszen jobb, mint a valóság, szinte bármit megtehetsz. Na itt lesznek majd a gondok.
  • readswift
    #4
    téged meg szereljen meg a transzvesztita wachowski fivér
  • vmiki88
    #3
    egyszer úgyis be fogják kötni a robotok az embereket a mátrixba :P
  • RecoPhile
    #2
    És mi a címe annak a könyvnek? :)
  • Andr0
    #1
    épp most olvasok egy könyvet ott ez úgy működika jövőben, hogy egy chip van beültetve mindekibe és azon keresztül neteznek, persze a virtuális idő az 20x gyorsabb mint a sima. Ez ésszerűbben hangzik mint szenvedni holmi kis éríntőképernyős telókkal...