Jövõre jön az AMD hatmagosa

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
kivéve a jdbc hogy nehogy túl egyszerû, és egyértelmû legyen :D

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

IJ kártya mint olyan nemlétezik, valahogy ki lehet bújni a mustárevés alól mindig :P

Szerintem próbáld ki a Win 7-et. Még ingyenes, vagy ha van egyetemi acc-ot (IJ kártyából következõen :D akkor MSDNA-ról szedd le) Nekem tökéletesen futtatja a Vegast, és nem akad semmi.

Az sem mindegy melyik build-et használod.Vegas 8 Build 217 hasraütésre ez a jó, ami 1-el kezdõdik az nekem alapból hibás volt. 2 magot pompásan használja.
Hát Java is 0-val kezdi a kézen való számolást :) Mondjuk hasonló a két nyelv.
Molnibalage
Hát akkor van egy hatalmas IJ kártyám. :)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Világos, csak leírtam, hogy 32bites XP-ben mitõl akadhat meg ilyen 2 mag esetén. 64 bites XP meg valóban inkompatibilis.

Igazából csak a C és Assembly alapú ITs világban. <#wink>

Jaja ez így van. Ha megnézi az ember az affinitást, ott is így írják, meg szerintem mindenhol az IT világban a 0. az elsõ :)
nem 0. cpu hanem a 0-s sorszámú, vagyis az 1.
valószínû erre gondolt
idelye? ragban ly? gg
Molnibalage
Mit jelent az, hogy "0. CPU"? Nem értem. Nem az XP 32 bit akadt, a 64 bites és kétmagos.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

wudy86
Én meg ezt nem értem: "Az új processzor 45 nm-es SOI technológiával készülõ központi egység lesz, AM3 foglalatba illeszkedik majd, ám visszafelé nem lesz kompatibilis a meglévõ AM3 és AM2+ alaplapokkal."

Akkor most mi van?

Ja és XP64 Server 2003 alapjaira épûlt, ezért inkomaptibilis a 32bites XP-vel.

Akkor még egyszer az akadás XP (32 bit alatt) lehet attól, hogy a 0. CPU túlterhelt és már az IO mûveletkre nem jut idelye, vagy az IO mûveletektõl nem jut másra idelye.
XP64/Server 2003-tól, konkurens IO mûveletek kölcsönösen belassítják vagy kizárják egymást.

Molnibalage
Ebbõl egy mukkot sem értek.

Server 2003 kerenltõl már az IO-t nem csak a 0. processorvégezhette el, viszont IO prioritás még nincs a rendszerben, az csak Vistatól van.

XP64 Server 2003 alapú, sok mindenben nem kompatibilis* az XP-vel.

* Az XP sajnos a Millenium fogadtatása miatt és a Windows 2000 hiányzó felhasználói bázisa miatt elõbb kellett, hogy megjelenjen mintsem befejezték volna, így tartalmaz komoly eltéréseket a dokumentálttól. A fejlesztõk erre workaroundokat találtak amelyek miatt egyetlen Service Pack sem javíthatta ki a hibákat, mert bukott volna a kompatibilitás, mint Vistanál. Vista körül is kompatibilitási problémák egy jelentõs részét az XP hülyeségei okozták, illetve az hogy pár fejlesztõ nem képes tovább láttni az aktuális Windows verziószámon.

Molnibalage
Lehet, hogy az XP64 nem tetszik neki.

Sanyix
De ki lehet használni, 1332x lett írva mi teszi meg most is. A kihasználással soha nem volt probléma, csak azzal hogy az emberek olyat akarnak, mintha egy 500 köbcentis motorba turbófeltöltõt és nitrot szerelnének... ezekhez kicsit több kell az alapból... Na meg az nvidia szarkeverésre...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
vegas vágó program, nemtudom mit csinál, sose használtam, de az hogy sony már nem ígér sok jót. Kétmagos procinál belassulás mondjuk a vinyómûveleteknek köszönhetõ, hogy az van leterhelve. Az os-nek már illik a cpu-t úgy kezelni hogy ne legyen ilyen, prioritás és affinity állítgatás nélkül is.

Molnibalage
Értem én. Csak a többmagos procik lassan 5 éve elérhetõek és support alig van hozzá. A DX10.(1) dettó ugyanez, de egyesek már DX11-et akarnak. Szép technology demonstrator HW-t raknak össze, de gyakorlati életben nem rendelhetõ hozzájuk semmi. Van egy képessége amit semmi nem tud kihasználni. Mintha építenél egy olyan jármûvet, amit ember nem tud vezetni.

hiftu
Valahol el kell kezdeni a fejlesztést. Ha nincsen többmagos CPU akkor nem tudnak rá írni hatékony (sõt semmilyen) programot.
A gondolkodásmódod alapján beleragadnánk az alábbi példába:
1, nem fejlesztek hardvert, mert a szoftver nem használja ki
2, nem fejlesztek szoftvert, mert nincs olyan hardver ami támogatná.
Valahol ki kell nyitni ezt a körbegondolkodást és elkezdeni fejleszteni.

és mégtöbb render motor , aminek nincs elég mag :)
Molnibalage
Nekem pl. a Vegas 8.0 kezeli olyan trágyán a két magot, hogy az már fáj. Hiába veszem le az egyik magról teljesen, akkor is kegyetlenül belassul a rendszer. Hiába kap egy valami egy magot és a több mást, mikor ablakok között váltok és egyes nagyobb mûveleteknél van kb. 1 másodperces lag. Rohadtul zavaró.

Mikor egymagos gépem volt, csak levettem a prioritást és hasított a gép. A Vegas lassabb volt, de nem volt semmiféle lag. Mitõl lehet ez?

Sanyix
de sok igen... pl audio video en/dekódolók, tömörítõk, sok játék is: pl az összes oblivion alapú (fallout3), tdu, arma2, gta4(bár az egy bugos szar), stb.

Molnibalage
Nem értem, hogy ennek mi értelme. Sok progi még a két magot sem támáogatja rendesen.