Játékokra épít egy amerikai iskola
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Tehát az a bajom a cikkel, és a felfogással, hogy azt sugalja, hogy majd ez megoldja a problémákat a gyermek motiválásán keresztül, pedig ez tévedés, gyakorlatból tudom. Nem árulom a bölcsek kövét, viszont gyorsan megtapasztalhatja ezt bárki, aki kipróbálja.
Másik: én elfogadom az egyetemes történelmet. Mint minden épkézláb ember.
toto66: hmm, lehet félreértettem a cikket.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Egyébként meg valóban lassan az átlag magyar is jobb ha megbújik, és nem szólja le az amcsikat. A mi oktatásunk is éppen elég nagy szarban van mikor a sok bölcsész 2essel lavírozza végig az egyetemet aztán megy csövelni. Vagy a sok kamuérettségisrõl ne is szóljak akiket az ország számos pontján csak azért engednek át, hogy meglegyen a létszám és ne égjen az iskola. Elég csak beszélgetni egy átlag magyar 12-13 éves gyerekkel. Sajnos elég elszomorító a helyzet. Szóval elõször jobb lenne itt söprögetni aztán szólni le az amcsikat akik ugye mind olyan buták, pedig nagy általánosságban nem, csak más az oktatási rendszerük. Lehet azt mondani, hogy lightosabb és nagy átfogó tudást kevesebbet kapnak mint mi, viszont egy egy szakterülethez elég jól felkészítik õket. Egyébként a cikkben bemutatott rendszerrel én se nagyon értek egyet. Eleget kockulnak a gyerekek így is, nem még jobban a gép elé kéne szoktatni õket. Aki jó tanár az meg tudja tartani a gyerek figyelmét egy szál krétával is. Ha meg a gyerek kicsit "selejt" arról elsõsorban a szülõ tehet mert nem neveli csak ráhagyja az iskolára. Az ilyen programokat mint Flash meg Maya totál fölöslegesnek tartom egy általános iskolásnak. Inkább tanuljon nyelvet vagy akár rajzoljon. Lényeg, hogy ne a géppel fejlessze a kreativitást mert az nem az igazi. Ezt a való életben kell csinálni elsõsorban. Legalábbis szerintem.
toto66 :Egyetértek.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
A tizenévtõl pedig lassan egy 10essel odébb járok...
Az egyszerûség kedvéért ha esetleg eddig a vetítõmédiából és szennyoldalakról informálódtál egy kis felvilágosítás:
CSEKKOLD
Olyan buta nép az amerkai mint a segg,ha ezek a dolgok nem tünnek nekik fel...
:D
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Lehet, hogy sok ember ilyen körökben mozog, de az átlag magyar nem.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Szerintem Informatikát kell tanulni, földrajzot kell, stb. és szemléltetéshez kell használni informatikai eszközöket, programokat, de a hagyományos agymunkát nem pótolja semmi. Ha túl sok ennek az aránya, nem lesz senki sem hajlandó az agyát használni, mert minek azt elképzelni, amit látunk.