AMD: Athlon II X3 és Radeon HD 5870

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Tényleg jók ezek az ATI kártyák, de OpenGL-ben az NVIDIA jobb, így aki nem játszani akar elsõsorban, hanem dolgozni (pl.: CAD 3D stb.)akkor annak még mindig az NVIDIA a jobb megoldás."

Nem minden jatek fut opengl tamogatassal, igy ez az allitas ebben a formaban nem igaz. Az, hogy az ati vagy az nvidia jobb nem lehet ma mar megbecsulni sem, mert seriankent tobb kartya jelenik meg, es alkalmazasonkent mas mas teljesitmenyt nyujtanak. Bizonyos jateknal az ati, masoknal az nvidia teljesit jobban. Az sem utolso, hogy ha egy jatek elejen az nvidia logot latod, akkor ok dodo szazezreket oltek bele, hogy az o kartyajukon jobban menjen, tehat en nem sarkitanam le ennyire.
Masreszt, megveszed a legjobb kartyat, ami a penzed kifut, es 1 honap mulva ugyanazert az arert mar picivel jobb kartyat kaphatsz a masik gyartotol.
Ezeket mind felreteve, majd kivancsian varom a teszteket, hogy a 4800 as szeriahoz kepest mit tudnak ezek a kartyak.
A 98% csak pletyka, de 2010 elõtt én se hiszem hogy kijön.

Sanyix
gt3000 2010-re csúszik, 98%-os selejtarány (98% hibás).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Igy van, ha valaki simán Windozban játszik és nem fontos neki a PhysX (ugyebár annak az elõnye inkább csak több kártyával jön ki) annak most valószinûleg jobb vétel egy AMD. Akinek fontos az OpenGL, Linux, CUDA, vagy inkább DX9-ben játszik, annál az NV kártyák a nyerõk.
Mostmár csak lássuk mit hoznak az új radeonok és GT300ak (ha egyszer kijönnek)

""aki dx-re fejleszt az konzolra fejleszt","dx11 a kismemós konzoloknak lesz jó" stbstb.....😊
Nomeg egy darab szar gigabyte radeon 4850 általánosítása,,,stb"
mondtam én ilyet?nem

de viszont te igen:
"Annyi pénzért kb negyadakkora sebességü nvidia jár..."
melyik kártya az,kiváncsian várom a hozzá tartozó teszteket.

"Viszont ha egy 20ast rádobsz megkaphatod a leggyorsabb egymagost (nem,nem nvidia,hanem ati 4890,a gtx 285-re ami semmivel sem gyorsabb kb 70ezret kéne rádobni)"
simán hazugság, 4890-esek 50 000tõl kaphatók és 285-õt pedig 80000tól, és kb 5-10%kal gyorsabb a 285, így persze a 4890 éri meg jobban, de messze nem igaz a te eltorzított adataid.
akinek kell a PhysX meg a CUDA, vagy linuxon dolgozik (mert a GPU nem csak játékra való ugye?😄 ) annak az Nvidia jobban megéri a többinek pedig AMD kártya a jobb. Nem kell attól még hypeolnod az AMD-t...

Just avoid to falling into the hands of terrorists.

Én nem hype-olom tényeket írok,szemben az olyan ordenáré baromságokkal: "aki dx-re fejleszt az konzolra fejleszt","dx11 a kismemós konzoloknak lesz jó" stbstb.....😊
Nomeg egy darab szar gigabyte radeon 4850 általánosítása,,,stb..😊

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Hát nem én én hypolom az Nvidiát, hanem te az AMD-t.

A téányközlésért? Semmit. És neked az nvidia a sok baromságért amiket összeirogatsz?<#kuss>

mennyit fizet neked az AMD? <#taps>

Annyi pénzért kb negyadakkora sebességü nvidia jár...<#taps>
Viszont ha egy 20ast rádobsz megkaphatod a leggyorsabb egymagost (nem,nem nvidia,hanem ati 4890,a gtx 285-re ami semmivel sem gyorsabb kb 70ezret kéne rádobni)<#kuss>

Kár, hogy csak Okt. 22 én jelennek meg za energiatakarékos procik!
Én a 240e-re várok már több mint 1 hónapja, és ahogy lárom még kell várni rá több mint 1 hónapot.
Kérdés, hogy megjelenés után mennyi idõ kell neki amíg Mo-n is kapható lesz?
Hohóó, de még mennyire hogy szarok. A legfrissebb játék amiben fantáziát láttam az az a Portal volt, milyen meglepõ az is elõször csak egy házi buherajátéknak indult.

A visszafele kompatibilitás nekem is probléma ezeknél az új hardverek/szoftverek háza táján.

És NV hibás notis GPU-sorozata, kis anyagfáradással megspékelve?<#wink>
Nekem az ezelõtti 8600GT-m volt ilyen. Rengeteg játékban egy bizonyos idõ után elkezdett "havazni". Miután beütött a hiba, csak az ujrainditás segitett, 2D módba váltás nem. Másik baja pedig az volt, hogy 3D módban szörnyen sipolt. Több mint egy évig használtam igy, aztán visszavittem és visszaadták az árát, még jól is jártam vele.
Ha egy termék hibás, azt vissza kell vinni, bármilyen cégnél elõfordul.

Mi köze a létezõ (vagy nem létezõ) driver bugoknak ahhoz, hogy selejtes VGA-t adtak el neked, ami bárkivel, bármilyen márkából és bármilyen GPU-val elõfordulhat? Amúgy az Asusnak volt egy olyan sorozata, amibõl pl. a 4870-esekbõl 3-ból 2 ment vissza gariba pár héten belül ... mert ócska szahar hûtés volt rajta, ami még 4850-re is gáz volt. Vagy láttam FuSi alaplapot SiS chipsettel, amiben semmilyen Radeon sem ment ... még se gondolom, hogy a Radeon volt a szar. Emlékszik valaki, amikor nem mentek a Creativ hangkártyák VIA chipsettel? Ott meg nem a VIA chipsetben volt a hiba ...

egy -> ez

pont 1 éve vettem pct 9950el meg 4850el, a 4850 már desktopon is feldobja a talpát , 3 napja a képbe is belekúrogat ha olyanja van. Nem a hütés miatt van mert egy eleve zalman ventis volt. Szerintem azért jártam igy mert merészeltem 4850 et venni 4870 helyett, kikaptam a selejtet. Örülök hogy a gigabyte cuccok 3év garisak és még jobban örülnék ha Nvidiát kapnék helyette.

Lobsterman
Az Arkham Asylumot és as Gridet kivéve, elég gyengék/közepesek, igen.
De van pár új játék ami valóban jó, ebben igazat kell adnom.

Azért vicces, hogy kiderült az Athlon II X4 620 ára, úgy leesett a régi Phenome I procik ára, amilyet még sose láttam.

"Kár, hogy az ATI driverek egy rakás xarok"
Lehet, nem tudom. A Radeon 8500 óta volt egy halom Radeonom, és valamiért nem találkoztam ilyesmivel. Még akkoriban volt egy összehasonlító teszt, akkor a GF kártyákon 99 népszerû játék, a Radeonokon meg azt hiszem 101 volt bugos. Még sem dölt össze a világ, hanem javítottak a driveren ... vagy érdekesebb esetben a játékon. A Radeon mellett meg csak azért maradtam, mert NVidiánál azóta sem tudtak értelmes többmonitoros kezelést meg TV-out támogatást csinálni, nem pedig szimpátia okán.

Sanyix
Régi és elavult meglátás. Kb olyan mint az "amd jobban melegszik" dolog.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Batman: Arkham Asylum
Wolfenstein
World in Conflict: Soviet Assault
Resident Evil 5
Race Driver: Grid
Crysis

ezek szerinted, mind szar játékok?

Azért, mert alacsony az ingerküszöböd, nem azt jelenti hogy egy játék szar.

Tényleg jók ezek az ATI kártyák, de OpenGL-ben az NVIDIA jobb, így aki nem játszani akar elsõsorban, hanem dolgozni (pl.: CAD 3D stb.)akkor annak még mindig az NVIDIA a jobb megoldás.
barret
Nem értem mirõl beszélsz.
Legalább 6 éve Ati párti vagyok,nálam nincs ilyen gond.
Szépen megy minden. Pedig játszom régi játékokkal is.

Bérbe vehet? reklámfelület...

Elõször leírod azt, hogy bugosak a driverek a régebbi játékoknál, aztán leírod, hogy csak régi játékokkal játszol különösebb kompatibilitási problémák nélkül. Most akkor mi a probléma?

Motoroj
Én csak régi szarokkal játszom (mert az új szarok elég gyengék), különösebb kompatibilitási problémák nélkül.
X1950

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

ha régi szarokkal akarsz játszani ahhoz nem kell új kártya.
JZO
Kár, hogy az ATI driverek egy rakás xarok. Bugosak és nem tetszik az sem, hogy ennyire lexarják a visszafelé kompatibilitást. Régebbi játékok, amkiet még szívesen elõveszek manapság is, nem futnak Ati kártyákkal. Tuti hogy ez nem hardver probléma, tehát összeszedhetnék magukat szoftveresen végre.
Így már azért pofásabb, mint natúrban 😛 Bár a rasztás csaj nem jön be, szal nem is kell <#duhos2> viszont 5850-en jónõ van 😊
lassan akkorák lesznek ezek a kártyák, mint a régi 286-osokban az IDE-vezérlõk.

asysoft
Ez igaz, de azt nem TDP-nek jelölik, hanem ACP-nek, s a cikkben szereplõ adat Thermal Design Power. Egy 95W TDPjû AMD proci ~75W ACP-nek felel meg.

/*WTF?!*/

Már régebben volt a hír (1-2 éve is már talán), hogy az amd is átvette az intel fogyasztás megadását.
remélem a 890G csipszetes lapra már valami bivaly 5xxx -es int vga-t húznak rá.
bertino
durva lesz ez a cucc.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

asysoft
"jellemzõ fogyasztásuk pedig 95 watt"
Már más hírnél is láttam, de akkor nem szóltam hozzá: ezeket a processzorokat nem az Intel gyártotta, így a TDP nem jellemzõ fogyasztást, hanem elméleti maximálisat jelent. Nagyon nem mindegy...

/*WTF?!*/

Sheltem
5870 és 5850 (több forrásból jött az információ) jövõ héttõl a nagykerekben, talán már szerdától.Állítólag az 5850 70k körül lesz bruttóban 5870 90-95.
Meglátjuk

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

← ElőzőOldal 2 / 2