44
  • ratata22
    #44
    Hajrá kalózok ! Hajrá gójok !



  • hypno
    #43
    Előadóművész adjon elő sokat és éljen meg belőle. Aki egyszer ad elő az ne éljen meg belőle. Örüljenek, hogy a művészetük mellett nem kell dolgozniuk.
  • ratata22
    #42
    Inter NYET !
  • slickboy
    #41
    Hmm, szerintem régebben sem a szellemi értéket fizették meg elsősorban egy könyv vagy hanghordozó esetében az emberek, hanem a másolásához szükséges technikai dolgokat és energiabefektetést(nyomda, hanglemezprés, stb...). Aztán beköszöntött a digitális korszak, és gyakorlatilag egy gombnyomásra megszámlálhatatlanul gyárthatók a kópiák és szinte ingyen terjeszthetők. A kiadók nem a szellemi javakat féltik, hanem ezen javak sokszorosításának és terjesztésének monopóliumát.
  • RecoPhile
    #40
    qrva anyátok jól van? :))))
  • hol9672
    #39
    Szarkozi nem jobbos, hanem neokon. Amúgy igazad van.
  • Hegi90
    #38
    svédeknél se nézhetik meg ezeket.
    a munkahelyi emailedet meg a melós telódat tudják ellenőrizni úgy, hogy kinek mekkora adatot küldtél, kit hívtál fel.
  • FoodLFG
    #37
    Nagyon nagy vagy :DD Tekertem lefelé az oldalt az első kommenthez és már vártam, hogy mikor csússzanak be a képbe 45-ös méretű betűk. Természetesen név nélkül is tudtam, hogy ki írta a kommentet. :D De bakker ez a név is "ratata"... Óriási. XD
  • FoodLFG
    #36
    Annyira abszurd ez az elképzelés, hogy kizártnak tartom, hogy a gyakorlatban is működne. Amikor majd a társadalom nagy részét ilyen csipcsup ügyek miatt keményen megbüntetik, akkor valószínűleg elgondolkodnak majd, hogy itt valami nincs rendben.

    Én abban látom a problémát, hogy a franciákat még nem foglalkoztatja eléggé ez az ügy, ezért a hátuk mögött szépen be tudják csúsztatni ezt a rendszer. De amikor majd a szomszédot is ténylegesen több millióra büntetik, akkor már nem fogják ennyire félvállról venni. Nincs olyan értelmes ember, aki ezt eltűrné.

    Rövid úton megbukik majd a dolog és hamarosan eljő a kalózpártok ideje.

    Ennek örömére most le is töltök valami filmet. Ezek nem érdemlik meg, hogy az én pénzemen még jobban rajtam élősködjenek. Azért itt már nagyon el vannak szállva egyes érdekcsoportok... Ezért egyszerűen ki kell nyírni őket.
  • Cleawer
    #35
    Höhö,mégjobban fog csökkenni az eladás ,mert nem tudják letölteni a számokat/filmet (nincs meg a minőségellenőrzés) azért sem fogják megvenni a cuccokat(szerintem).
    "A törvény fokozatos szankcionálást ír elő azoknak, akik illegálisan töltenek le kulturális tartalmakat, így zenét és filmeket a világhálóról"
    Kultúrális tartalomnak minősűl egy progi?
  • sylvanor
    #34
    ja semmi, nem néztem rá a képre, ami lentebb ott van...
  • sylvanor
    #33
    nem nagyon szoktam bajlódni utorrent beállításokkal, szóval hogy is kell beállítani azt a letöltés titkosítását?
  • DeviloftheHell
    #32
    francia alkotmány miröl is szól? :)
  • Magiszter
    #31
    Hát igen, a demokrácia már csak egy szó az értelmező szótárban amit kezdenek elfelejteni az emberek. De ugyanott lehet már csak megtalálni az "alkotmányos jog" fogalmát is, mert amit csinálnak gyakran mond ellent az alkotmányos jogoknak.

    "Ha viszont nem tudja bizonyitani, hogy artatlan akkor bunoskent fogjak kezelni."

    Ártatlan míg bűnösnek nem bizonyul. No igen régen valóban fordítva volt, de azóta mintha lett volna már egy felvilágosulás. Úgy tűnik nem mindnekinél.
  • kvp
    #30
    Szerintem ez az alkotmanybirosagukon meg mindig nem fog megallni. Akkor meg mehetnek nyaralni...

    "Ha ellopják a kocsimat és ezer embert gázolnak halálra vele (miközben én békésen alszom és nem is tudok róla), majd felrobbantják utána egy bombával valamelyik nagyfejes rezkójával együtt, akkor az mióta az én bűnöm?!?!?""

    Ha nem jelenti be idoben az ember, akkor meg a hatalyos magyar torvenyek szerint is _igen_, a tulajdonos bune. De a sima gyorshajtasra is ez vonatkozik. Persze a birosag felmentheti, ha tudja igazolni, hogy nem o volt es akarata ellenere hasznaltak a jarmuvet/szamitogepet/internetkapcsolatat. Ha viszont nem tudja bizonyitani, hogy artatlan akkor bunoskent fogjak kezelni.

    "Ámde igen, ha apuka kisfia letölt, akkor a család többi tagjának is nuku net."

    Igen, es jo esetben a papat fogjak lecsukni. A lenyeg, hogy senki ne ossza meg a netet a csaladtagjaival, hanem vagy kottessen be mindenkinek kulon, vagy folyamatosan alljon ott es ellenorzizze, hogy nem kovet-e el valamit a gyerek. Ez a kozepkorban is hasonlo modon volt megoldva, ott is a csaladfot vettek elo a gyerekei esetleges tetteiert. Elvileg azota ujra felfedeztek a demokraciat, de a franciak ujabban sokat tesznek ez ellen.

    "A svédeknél inkább az a cinkes, hogy bírói ítélet nélkül meg lehet figyelni minden kommunikációt:"

    Ez nallunk is igy van, vagy biroi vagy miniszteri engedely kell hozza. Az utobbit meg par eve egy teveostrom utan alairtak az egesz orszagra. Es van lehetoseg a legtobb a tiktositott kapcsolat megfigyelesere is, csak az mar inkabb hack-eles mint megfigyeles. (bar amig teljesen automatizalva van addig a megfigyelest vegzo ezt nem erzekeli)

    "én közszférában dolgozom, párszáz évig eltarthat mire bevaslnak rajtam ennyit"

    Akkor atvaltjak bortonbuntetesre, ez gyakorlatilag eletfogytiglant jelent.
  • buggyant
    #29
    hu vazz 300ezer ejró??
    én közszférában dolgozom, párszáz évig eltarthat mire bevaslnak rajtam ennyit
  • ratata22
    #28


    Fontos az is, hogy a "Titkosítatlan bejövő kapcsolatok engedélyezése" - mezőben viszont NE legyen bent a pipa, hogy legyenek tiltva a titkosítatlan bejövő kapcsolatok is, ne csak én kezdeményezzem a kommunikációt titkosítva, hanem a peer-ek is csak titkosítva kapcsolódhassanak hozzám. Így elmehetnek a náthás sunyi pi*ába az összes büdöstalpú, hájfejű parlamenti cionista szappanzsidók...
  • M2 #27
    Nem is jó, hogy a fiatalok állandóan letöltögetnek maguknak mindenfélét és otthon kushadnak. Tessék közösségi életet élni: utcára menni, randalírozni, politikusokat dobálni, forradalmat és anarchiát kirobbantani, ahogy az rendes fiatalokhoz illik. Az öregek idióták és fáradtak, nekik már vagy mindegy vagy benyalnak a pénznek (= politikus).

    Nem véletlenül mernek ma már mindent megtenni a fejesek és pénzelőik, néha észhez kellene téríteni őket. Franciákban ilyen téren bízok, ha ők is elbuknak, nem szép jövő vár reánk...

    Demokráciához ezek a rendszerek már csak nem is hasonlítanak.
  • Mike at home
    #26
    "nem tömeggyártani kellene" nem, nem jönnek rá
    ellenben kitalálták, hogy korbáccsal kell ösztönözni az embereket a vásárlásra
    egyébként mi lenne ha hirtelen megszűnne mindenféle letöltés, és mégsem fogyna az a fránya CD/DVD? lenne törvény ami kötelezne, hogy minden hónapban vegyek filmet-zenét?
  • Magiszter
    #25
    Nekik mindegy, csak sok pénzük legyen belőle. Gondolom a válság miatt most nem tudják megvenni az új luxusautó flottájukat és világ körüli útra sem telik mindenkinek. Ezért hoznak egy teljesen abszurd törvényt ami egy apró dolgot iszonyatos pénzzel büntet. Majd ha már be is vezetik akkor fognak 100 balekot akinek a legtöbbjét alaptalanul vádolják meg és behajtják rajta a díjat. (bár pl rajtam az életbe nem tudnának 81 Miksát behajtani ha beleszakadnak sem.)

    Amúgy nem tudom megfigyeltétek e:
    Mióta az internet jóformán bárhonnan és bárkinek elérhető azóta nyavalyognak a kalózkodás miatt. A játékipar, a zeneipar és a filmipar együttvéve. Az nem tűnik fel senkinek hogy az utóbbi években nem volt igazán kiemelkedő játék, emlékezetes zene, vagy film? Illetve ha mégis volt az valószínűleg hozott bevételt is rendesen. Mivel mióta net van azóta az emberek jobban odafigyelnek hogy minőséget vegyenek. És mivel 100 ból 1 képviseli a "Hát igen ezt megveszem" kategóriát addig ne csodálkozzanak hogy a szemetet ingyen szerzem be.
    Nem egy olyan játékot tudnék mondani amit csak elkezdtem aztán töröltem a fenébe, vagy olyan zenét hogy egy albumból jó ha egy szám tetszett. A filmek zömét meg megnézem és törlöm. Ha jó akkor megyek moziba (azért ott nagyobb élmény), vagy megveszem DVD-n később.
    Az ilyen Ipari létesítményeknek rá kellene jönni hogy a kulturális terméket nem tömeggyártani kellene. Kulturális minőséget és értéket képviseljen amit kiadnak, nem pedig szemetet. Szemetet senki sem fog pénzért szerezni amíg van más alternatíva. Ha pedig már nincs más akkor egyszerűen nem fog szerezni.

    Ez az én véleményem.
  • Mike at home
    #24
    kell az elrettentés
    a zeneiparbban nincs válság, minden bajuk csakis a letöltések miatt van

    [cinikus]
  • Mike at home
    #23
    "Mi az a "hagyja"??!?!?! Más bűnéért miért lennék felelős?! Ha ellopják a kocsimat és ezer embert gázolnak halálra vele (miközben én békésen alszom és nem is tudok róla), majd felrobbantják utána egy bombával valamelyik nagyfejes rezkójával együtt, akkor az mióta az én bűnöm?!?!?"

    mostantól
    sőt terrorizmusért is elítélnek


  • Darth Sith
    #22
    "A törvény fokozatos szankcionálást ír elő azoknak, akik illegálisan töltenek le kulturális tartalmakat, így zenét és filmeket a világhálóról."
    hogy is volt, a kultúra mindenkié? nem alapvető emberi jog a kultúrához, tudáshoz való hozzáférés joga?

    "300 ezer eurós pénz- és két év börtönbüntetést is kiszabhat."
    300 000€ ~ 81 000 000 HUF??? Ez mennyi CD, DVD, software értéke? mi alapján szabják ki? egy cd átlagosan 5k HUF egy DVD 3k HUF akkor ez:
    16200 komplett CD ami átlagosan 12 számmal számolva 194400db zene szám vagy
    27000 DVD.. abszurd.
  • bakagaijin
    #21
    IP-címeket szerintem minden EU országban kiadják, a rendőrségnek. (Németek mondjuk pénzt is kérnek ezért a szolgáltatásért.) A svédeknél inkább az a cinkes, hogy bírói ítélet nélkül meg lehet figyelni minden kommunikációt: email, sms, telefonbeszélgetés, stb. (FRA, idén jan 1-től érvényes. skype-ot mondjuk gondolom nem, de nem a törvény hiányossága miatt :))

    Ami ebben a HADOPI-ban még mindig nagyon cinkes az, hogy tárgyalás nélkül, bemondásra hoz határozatot a bíró. Tehát ha valaki generál egy fake anyagot, vagy rámondja valamire hogy az szerinte az övé ez elegendő. Kíváncsi lennék mi történne akkor, ha egy zenész a helyi kormánypártot bemószerolná azzal, hogy anyagát töltötték le. Mondjuk nem vagyok naív, semmi... Mint ahogy ez már meg is történt, amikor felhasználtak egy jogvédett zenét politikai kampányukhoz, a jogtulajdonos megkérdezése és jogdíjak megfizetése nélkül.
  • tomcsa4
    #20
    Hogy a személyiségi jogaidat sérti-e azt nem tudom, de a szabadságod mindenképp. (Szabad akarat.)

    A végén már a jutubot is betiltják (vagy fizetős lesz, de csak legális tartalommal, senki nem tölthet fel gameplayt, meg filmrészletet tartalmazó videókat).

    Nekem még mindig a svéd megoldás a legszimpatikusabb.
  • Magiszter
    #19
    A világ tényleg egyre gyorsuló ütemben halad a globális ellenőrzés és korlátozás felé. Amúgy az információszabadságra is tesznek magasról a csigazabálók ezzel a törvénnyel hogy tiltják a netet. És honnan tudják hogy én most mennyit és mit töltök le/fel? Nekem is olyan munkám van amit itthon csinálok meg néha, és fel kell töltenem a munkahely fájl szerverére, és nem egyszer volt ez 300-400 megányi is. Viszont ha "lehallgatják" az adatokat amiket elküldök, vagy fogadok az már nem sérti a személyiségi jogaimat?
    A másik meg hogy ha ennyire félnek a kalózoktól akkor csinálják azt mint régen az UPC hogy 60 giga letöltés után 300kb/s-ről 30kb/s-re korlátozták a letöltést, vagy még lejjebb.
  • Epikurosz
    #18
    Komment?
  • Epikurosz
    #17
    Ez mér lett ilyen nagy?

  • Epikurosz
    #16
  • tomcsa4
    #15
    Na ma reggel volt hír, hogy Kubában egyes netkávézókban szabad internetet kínálnak. Az óradíj kb 1400 ft, azaz drága. Eddig csak a kormány által engedélyezett oldalakat lehetett látogatni. Király!

    Észak-Korea: 2007-ben készült el az első weboldala, addig sehol nem volt net Észak-Koreán belül. De még mindig vacak a helyzetük, az orvosi ellátás szar, az életvitel ott szar, minden, mai ott van szar. Ellenben net-háborúval fenyegetik Dél-Koreát, és közben atombombával fenyegetik az USA-t. Ja és a poén kedvéért siránkoznak segítségért az egészségügyük miatt, ellenben atombombákra költik a pénzt (ami nem oclsó), meg mindenféle baromságra. Én sose szoktam ilyet mondani (meg hasonlókat sem), de a világ meglenne Észak-Korea nélkül.
  • tomcsa4
    #14
    Netkávézóba mehet, ez nem a régi Németország. (És nem a mai Észak-Korea.:))

    Ámde igen, ha apuka kisfia letölt, akkor a család többi tagjának is nuku net. Mobilelőfizetése nem tudom, hogy érvényes-e.

    #7: a svéd-törvény azért jobb, mert emberbarátibb. Bizonyos jogokat nem sért, mint a francia törvény. Svédeknél kiadhatják az IP-címeket és onnantól kezdve (persze a net megy tovább) a hivatalos szerv majd eldönti, ki ellen intézkedik. Nincs önbíráskodás (mert ez a neteltiltás valamilyen szinten az, tisztára mint a régi Kuba vagy a mai Kína, Észak-Korea).
  • Ahoy
    #13
    Különben meg a net eltiltás egy agyrém. Most komolyan ha van egy 3 tagú család, és apuka nevén lévő netről letöltött valaki, akkor senki a családból nem köthet további internetet? Mivan a mobilnettel? Vagy az egész háztartást korlátozzák hogy szopjon az egyetemista gyereke is pl? Sőt még netkávézókból is kitiltják? Ez egy vicc.
  • Ahoy
    #12
    1.9-es bétát használjátok Utorrentből titkosítással... híres-hírhedt UPC-t egyelőre át tudja vágni. 4 megás csomagot emelték 15 megabitre, szal jófejek azért... Fullon jön. Viszont seedelés nagyon gázos, 5-10 kbyte megy fel bármikor. Azt vhogy tudják korlátozni de nagyon. Úgy lehet kicselezni, ha letöltök 10 torrentet és egyszerre seedelem, akkor valahogy összejön. Mert lekorlátozza a kimenő kapcsolatokat - torrentenként csak párat enged, de ha sok torrent van, akkor nagyeséllyel talál 1-2 gyors szívókat, és akkor kipörgeti maxra. Na de ez OFF
  • Ahoy
    #11
    Bezzeg a Szajnaparton mindenki ott füvezik mint a szemét, rendőrök le se szarják. Sőt még néha kérnek is :D Jó kisarkítottam....de pont Fr o-ban? Szabadság országában?? Nemá'

    Amúgy tényleg, csak egy titkosítás kapcsoló, és a milliókat felemésztő agyfasz törvény, már is baromság.
  • ratata22
    #10
    [brutálnagy]KI NEM SZARJA TELIBE HOGY EZEK A BÜDÖS GYÖKÉR SEMMIHEZ SE ÉRTŐ PARLAMENTI NAPLOPÓK MI A SZART FOGADNAK EL VAGY MIT NEM??? ETTŐL MÉG UGYANÚGY LE FOGUNK TÖLTENI TITKOSÍTVA EGY PIPA BERAKÁSÁVAL. ENNYI.
  • Sir Quno Jedi
    #9
    "Az az internet-előfizető, aki hagyja, hogy számítógépéről egy másik személy kalózkodjon, 1500 eurós pénz- és egy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhető."

    Mi az a "hagyja"??!?!?! Más bűnéért miért lennék felelős?! Ha ellopják a kocsimat és ezer embert gázolnak halálra vele (miközben én békésen alszom és nem is tudok róla), majd felrobbantják utána egy bombával valamelyik nagyfejes rezkójával együtt, akkor az mióta az én bűnöm?!?!?

    Nálunk is van objektív felelősségviselés (engem is szarrá büntettek már a tetvek és nem csak azt akinél az autóm volt, pedig ez finoman szólva is geciség), de az csak addig műxik, míg nem bűncselekmény folyományaként használja más az autómat (gyk. ellopta), nem?!
  • Mike at home
    #8
    mindig azt gondoltam, hogy csak nálunk munkálkodik azon a kormány, hogy minél jobban kibasszan velünk, állampolgárokkal
    - hát nem
  • Mike at home
    #7
    a svéd mitől jobb?
  • Mike at home
    #6
    az hagyján
    de a büntetés alatt fizetni kell ám a havi dijat, a bírság mellett
    de be is lehet vonulni a börtönbe, fizesse addig az állam
    a tömeges önfeljelentés is jó módsezr
    100 ezer emebert tuti nem kaszliznak be
    ellenben faszparaszt Sárközynek lassan tényleg le fog áldozni
  • tomcsa4
    #5
    Elég kemény ez az intézkedés. Ez az egy év internet nélkül húzós, mivel semelyik másik szolgáltatóhoz nem mehet. Persze a havidíjat tovább kell fizetnie a semmiért, persze ha amúgy sem járna le az előfizetése. Legalábbis az utolsó infóim szerint.

    Elég lenne a svédországi helyzet: a szolgáltató kiadhatja hivatalos személynek az IP-címeket és majd a hivatalos szerv eldönti, bepereli-e a usert. Ez korrekt megoldás, senkit nem tiltanak el semmitől.

    Amúgy születnek jó filmek, csak nem a nagyközönségnek.