79
  • Flang3r
    #79
    sajnálni és szánni csak a Windows 7-et lehet, mivel a Visztánál is nagyobb bukása lesz a Microsoftnak.
  • slickboy
    #78
    Minden csak hozzáállás kérdése. Ha nem javítják a felfedezett hibát, akkor azért köpködnéd, mert xar rendszert adnak ki, viszont ha javítják, akkor szerinted "tákolják".
    Megelégedéssel használom a Win7 RC-t amióta kijött, gyorsan telepedett, élmény használni. Először Vista volt rajta (Toshiba Satellite A300), aztán elkezdődtek a kékhalálok, lefagyások. Először Vistára gyanakodtam, még a telepítő is lehalt folyton. Nosza Win7. Az is lehalt telepítés közben. Bemértem a problémát, egyik memóriamodul befosott, Gariba kicserélték. Win7 maradt a gépen. Most minden zsír, hasít a rendszer, gyorsan alszik és ébred fel, gyorsabban reagál mint Vista, egyszerűen frissebb, lágyabb, jobb.
    Én nem tudom, hogy a rossebbe nem működik nálad semmi XP-n kívül, ennyire nem lehet valaki műszaki antitalentum...
    Meg miért éri meg virtuális gépen futtatni egy oprendszert...a puding próbája mégiscsak az evés...
  • padavanHUN
    #77
    Nem, inkább láma vagy hozzá, de nagyon. Negyedik hónapja használom a 7-et, egyetlen hiba nélkül. Atomstabil, gyors, felhasználóbarát. Ezt nem tudod megcáfolni, mivel így van, ezt tapasztalom nap, mint nap. A dumáiból meg világos, hogy te egy szakkezelésre szoruló MS fóbiás vagy, nem egyéb. Sajnállak, szánlak, de attól még beteg vagy sajnos.
  • ratata22
    #76
    vagy esetleg mégiscsak egy rakás szar ez a windows 7 :

    http://win7.buzz.hu/archives/2009/09/06/Hibajavito_build_erkezik

  • slickboy
    #75
    Esetleg hibás valamelyik memóriamodulod...vagy mégis gépedre csempésztek egy külön trójai programot, amely megpróbál halálra szekírozni efféle hibagenerálással. Buta vagy.
  • gothmog
    #74
    hehe... most akkor, tessék mondani, hogy a p*csában is van ez akkor?
    (gyk. #1-es hozzászólás)
  • DAttis
    #73
    én azért használok windowst, mert stuki van a halántékomhoz szorítva, remélem nem vagyok egyedül:). És mondták, hogy ha mást merek használni, akkor ejnye bajnye lesz:)
    De eskü a kedves kollégák kérésére leEthereal-ozok vagy Wiresharkolok egy az MS felé jelentő "trójais" TCP/IP csomagot:).
  • passatgt
    #72
    mert béna vagy
  • tomoman182
    #71
    balfaszvagy ? valószínű mert nekem hetek óta hibátlanul fut és 90%-ban minden régi programom okés neki.gyors és még szép is. lehet hogy nagy csuda dolgok ezek a linux rendszerek de egy xp vagy win7 lényegesen kevesebb macerával jár.ennyi.
  • tomoman182
    #70
    egyébként nagyon para megosztani a vinyót rendszer particióra meg adattárolásra...
  • ratata22
    #69
    VirtualBoxba frissen telepített Windows 7 x64 RTM 7600.16385 (krekk nélküli!, 3 nap aktíválási időn belül) néhány perccel a telepítés után, ami egy 1,6-os 64bites C2Duo gépben , 2 giga ram és 1 giga VirtualRAM mellett fél órát vett igénybe ... kék halált nyomott : MEMORY HANDLE ERROR-ral elszállt a pic$ába
  • ratata22
    #68
    én nem azért prédikálok a Linux mellett, mert annyira jónak tartom, hanem mert akkora rakás szarnak tartom ezt a Winfos 7-et, hogy egy Ubuntu Linuxot is nagyságrendekkel felhasználóbarátabbnak, hibamentesebbnek, gyorsabbnak, nagyob tudásúnak (nem kicsit!) tartok.... aki pedig ragaszkodik a Windows emblémához, bármilyen okból (céges, játék stb..) annak is SOKKAL, de SOKKAL jobban ajánlom a WIndows XP-t, mint ezt a trójaiakkal már gyökeresen és gyárilag teleültetett szemétkupacot... amit a microsoft a Viszta világos, és egyértelmű bukása után , ugyanazon a vonalon haladva akar most ismételten ráerőszakolni az emberekre, tűzzel-vassal, de leginkább ócska marketing süketelésekkel és fórumos , nevetséges fizetett csethuszárokkal...
  • padavanHUN
    #67
    ... és ezt miért nekem mondod? Magasról teszek arra, ki milyen oprendszert használ, preferál. De az enyhén komikus és szánalma,s hogy egy WINDOWS HÍR esetében AZONNAL itt terem néhány pingvin és elkezd pampogni, hogy de szar a Win és mekkora istenség a Lin. Ez borzasztóan primitív. Hogy jön egy szimpla Win hírhez a másik oldalról való fikázás, főleg, amikor a hír tárgya messze nem a Win vs Lin hülyeség...

    Andrássy úti pingvinek, szegények...
  • jtrencsenyi
    #66
    Munkámból adódóan napi szinten használok Windows 7-et, Ubuntu 9.04-et és MacOSX 10.5-öt. Ha mindent összevetek, akkor fejlesztőként az alábbi sorrendet állítanám fel az operációs rendszerek közt:
    1., Ubuntu
    2., MacOSX
    3., Windows
    Mivel egyik cégtől sem (Cannonical, Apple, Microsoft) kapok fizetést, így vallási kérdést sem csinálok belőle. Ezek a tapasztalataim, meggyőzni nem szeretnék senkit, semmiről!
  • padavanHUN
    #65
    Nabazz, Windows hír, menetrendszerűen megjelenik néhány Linuxos elmebeteg, hogy itt tombolja ki magából a kisebbségi érzéseit és frusztrált baromságaikat. Komikum, mint a buzik az Andrássy úton, úgy verik magukat, hogy márpedig ők az überalles és aki Sevent használ, az náci. :D Nekem történetesen a 7 tökéletesen kinyalja a seggem, rohadt kényelmes és hibamentes. És nem kell hálásnak lennem valami kockaagyú szoftverbuzinak azért, mert volt hajlandó írni a tökömtuggya milyen alkernellhez egy olyan DVD-író programot, ami ötvenezer parancssor begépelése után hajlandó félig megírni egy DVD-t... Mert hogy egymilliárd tökéletes program áll rendelkezésemre Windows-platformon, enne a fele pedig ingyenes. Na, ezt kapjátok be Winfóbiás pingvinek. :D
  • gothmog
    #64
    Jah, win7. És megint a félkegyelmű fingott bele a lisztbe, és ez megint kapóra jött a linux-fikázóknak.
  • gothmog
    #63
    Simán kettéosztani nem elég?
  • DeviloftheHell
    #62
    baromság csak akasztja a rendszert vegyen egy kis vinyot rendszernek és egy nagyot a többinek ami nem telepitett program ne legyen a rendszeren egy vinyoval
  • lapaleves
    #61
    csak mondom: nem legújabb 64 bit ubuntun nyomom a nem túl elterjedt dvb-s tunert, 780g beépített ati-val, több monitoron. nem tökéletes, de első nekifutásra elviselhető. a flash is megoldható, 64 bites is.

    szopás van, de jellemzően egyszeri és nem mindig a beépített program a legjobb, ez tény. de mondjuk hasonlíts össze egy gedit-et (syntax highlight, megjegyzi hol álltál utoljára etc.) egy notepaddal. még szép, hogy a notepadot sikerült bugmentesre csinálni. btw a legbugosabb még mindig a nautilus, szerintem. csillivillizést nem próbáltam, effektmentes a desktop.
  • wolruf
    #60
    Olyanoknál elkerülhetetlen az upgrade, akik olyan jogtiszta szoftvereket (banki, spec. rögzítő) is használnak, melyek agyontúrják a fájlrendszert és csak ,,szakember'' által telepíthetők súlyos pénzekért. Na ezek nem fognak hipp-hopp formázni és kínlódni. Tehát ők nem az otthoni felteszemazújdrivertmertcsak felhasználók. Ezek ennek a cikknek a célközönsége. Nem otthoni, hanem irodai, windowsfüggő rendszerészek. Ezekre a helyekre linux esélytelen, mert ilyen banki és egyéb szoftvereket nem csinálnak rá. És itt a vége. Ezeknek marad az egy napos update. Addig mehetnek haza, vagy letakaríthatják az asztalt, széket, kiporszívózhatnak maguk körül :)
  • Oláh Herkules
    #59
    Nembaj amíg a segíly jön addig minden rendben van!
  • billxxx
    #58
    passatgt kollegával értek eggyet
  • kvp
    #57
    Mitol lesz lassu egy gep?

    -sok program van fent, egy reszuk allandoan fut is
    -sok adat ven a rendszermeghajton, ezek szepen szetfragmentaltak a master file table-t

    Tehat igazabol az ido jo resze arra megy el, hogy a telepito az adatok altal hagyott lyukakat keresgelje merevlemezen es abba tomkodje bele a frissitett file-okat. Ha nem a rendszermeghajton van minden es/vagy rendbe van rakva a merevlemez a telepites elott, akkor nem sok kulonbseg lesz frissitesi idoben a super user es clean allapotok.
  • who am I 7
    #56
    Beszélt itt valaki a szerverekről?Meg ez egy win 7 topik..ha jól látom..
  • Narxis
    #55
    :DDD
  • atomkrumpli
    #54
    szerintem a felhasználók nagy része ott tárol mindent ömlesztve
  • narumon
    #53
    Hát ha kalapáccsal nekiállnál szétrverni a notimat amin win7 fut akkor tényleg nagyon gyorsan te is kalapáccsal lennél összeverve, de úgy, hogy anyád sem ismerne rád.
  • Gerygrey
    #52
    Az mit jelent hogy "20-szor kompatibilisebb"? LOL, valami vagy kompatibilis, vagy nem, de olyan nincs hogy 10 százalékosan kompatibilis. Egyébként nekem május óta van fent a Win7, egyedül akkor volt kompatibilitási problémám amikor a laptopomra (már azon is win7 ketyeg) akartam belőni a munkahelyi nyomtatót, valami ezeréves szar, nem találtam hozzá drivert, na bumm... Minden más hibátlanul megy vele.
  • Drake1984
    #51
    Picit ingerültnek tűnsz :) A piac jelen állapotának megfelelően sok fejlesztőcég akik a a legnagyobb felhasználói tábort megcélzó vastagkliensek fejlesztésével foglakozik kénytelen windows-t használni. És ez csak egy példa.
    Hülyeség ez a vita itt a windoz vs. unix bsd származékok között. Minden informatikai feladathoz kitalálható a leghatékonyabb környezet és ez sok esetben a windows kevesebben meg a linux és társai. Másrészt meg elgér a gépeden mindkettő sztem, C, Python, Standard C++ programozáshoz ok a linux de baszódjon Mono-val meg félkész egyéb környezetekkel akinek más dolga sincs mint a gép elött ülni. Szóval csigavér, egyik oprendszer sem tökéletes, de mindnek vannak előnyei adott feladathoz abba meg értelmetlen belemenni, hogy egyik a másikhoz képest mennyivel jobb így vagy úgy. Feltehetőleg kedvedrevaló példával élve mért vernék be egy szöget egy szikével ha van kalapáácsom is :)
  • mousee
    #50
    Ha megnézed, a senki sem tukmálja a linuxot, sőt a linuxos tábor is értelmesen beszél windowsos dolgokról, kivéve egy emberkét. Viszont ennek az egy emberkének kb 140 alregje van, csak én ismerek 10et belőle kb.

    OFF: Mostani laptopomba ATI Radeon HD 4570es vidkari van, és 64bites ubi csont nélkül viszi. Kérdezte h felteheti-e a zárt drivert. Kapott egy igent, és már fent is volt az ati catalyst, és hasított a compiz. ATIék alakulnak.
  • MrPrise
    #49
    Na, legalább valami igényes lesz benne :-)
  • MacropusRufus
    #48
    http://www.mslinux.org/

    :))) régi de vitzes :))
  • MacropusRufus
    #47
    "Most desktopról van szó, de a szervereknél sem a Linux a nagy pályás. Kb kiegyenlített. Szóval az az 1%, 1%."
    ebben azért nem lennék ennyire biztos. Pl. az összes MainFrame vas rohadtúl nem futatt semmi ms cuccost. Unix alapút viszont annál inkább.
    És ugye a mainframe gépek még csak belépőszint. Pl. egy gridbe kötött hálózatott biztos, hogy nem ms program fog irányítani. Mint ahhogy a net névfeloldásért felelős 7 dns szerver sem ms programot futtat. És a legjobb: pár éve egy kissebb ddos támadás érte az ms oldalát és mit csinált az ms? Átpakolta a teljes oldalát egy linux szerverre.... nem is omlott össze.

    De lényeg: azért a 21 órás frissítés meredek. Azért kíváncsi lennék, hogy mi a fene tart eddíg? Nekem a rekordom egy i5-re az új os-t felhúzni az azért volt egy nap. De szerintem egy i5 és egy közönséges desktop pc között fényév húzódik. Mi a fene az ami amiatt 21 óra is lehet? Meg ezek után ki a fene fog update-et választani?
    A tény: a lakossági piacon az ms verhetetlen. Ahhol meg számít az adatbiztonság ott nem foglakoznak ilyen programokkal. Az, hogy a user mivel találkozik az irodában meg ne tévesszen meg: a kiszolgáló oldalon kicsi az esélye az ms programoknak.
  • ptamas88
    #46
    na msotmár én se bírom a sok baromságot amit itt egyesek összeírnak
    1 : semmi köze ennek a cikknek és a többinek se ahhoz hogy a linux milyen. a windows userek nem sűrűn szoktak linux forumokra menni és rátukmálni a windowst a linux userekre. mindenki használja amit szeret. Ennyi. a linuxosoknak nemtudom miért alakult ki ez a kényszerképzetük hogy megsemmisül a világ ha nem tukmálják rá a linuxukat mindenkire akit csak találnak.
    2 : végre be kéne látni hogy a különbféle linuxos átiratok nem helyettesítik a windowsra megírt játékokat és ezért aki játszik nem használ linuxot mert kényelmetlen és mert nem akarja azt használni mert cska egyszerűen játszani akar és kész.
    3 : nem a gyártók hibája hogy nincsenek linuxos driverek. mert a windows az elterjedt operációs rendszer ezért az emberek azt használják ezért arra csinálnak drivert. kész. hadd döntsék már el mire írnak drivert mikor ők csinálják és nem veszik figyelembe azt az x %-nyi más operációs rendszert használót. mindenki örüljön inkább hogy a windows elég elterjedt ahhoz hogy a legtöbb hardwarehez van friss driver és az működik is.
  • Reg5
    #45
    És ki kényszerít rá, hogy feltedd? Na ugye senki. Inkább menny olvasni egy könyvet.
  • passatgt
    #44
    húzd le a netről és telepítsd úgy
  • amitakartok
    #43
    Én. A két vinyóból a kisebben van a rendszer, ami nem game az mind oda megy (játéból sokkal több van ).
  • abdul alahmed
    #42
    jaaaj 1 megás adsl-el nem adja filmet lehúzni? Jól emléxem, még 384kbiten is nagyiparban húztam le a filmeket anno ;) 1mbit fúúú azzal semmi volt. Keressél jobb programot, énis használtam bugos szarokat (ff, nero, stb winen) aztán mégis találtam jobbat.
  • abdul alahmed
    #41
    Én is ezt kérdezem winnél. Pedig ott köteleznek is rá, mivel játszom.
  • ratata22
    #40
    összességében ha negyed ekkora lenne, 10-ed ennyi idő alatt telepedne, 20szor kompatibilisebb volna a régi programokkal , 10szer gyorsabb lenne és negyed annyi ramot igényelne, valamint, ha lehetne választani a FULL XP VIEW módot akkor talán még meggondolnám ezt a SZARTRÁGYA WINFOS 7-et....