21
  • Zombee
    #21
    Ezek a másolásvédelmek igen rövid életűek voltak.
  • ratata22
    #20



    Idézet Dr. Feldmájer Pétertől a mazsihisz elnökétől :
    "... a magyarországi zsidóságnak saját magát KELLENE eltartania ..."

  • rotaboy
    #19
    "A sima CD-t meg bármin meghallgathatom."
    Ez azért nem fedi a valóságot teljesen. Létezik többféle másolás védelmi eljárás, ami megakadályozza a zenei CD-k lejátszását, vagy irreális kockázatnak teszi ki a felhasználó, ha mégis meg szeretné hallgatni azt, pl. PC-én. Vagy sámlin, esetleg kazettás magnóba, mikrosütőben.
  • ratata22
    #18
    Ha még maguk a művészek is ellenzik, akkor na vajon milyen érdekcsoportnak áll érdekében ilyen gusztustalan
    patkány módon kib*szni az emberekkel?



    http://kuruc.info/r/4/46628

  • amitakartok
    #17
    Az lenne a tök baró, ha a zenészek nyíltan szembefordulnának a kiadókkal!

    Z: Ez úgy nem lesz jó!
    K: Ti csak kussoljatok, a ti érdekeiteket védjük!
    Z: A mienket ugyan nem, legfeljebb a saját zsebeiteket!
    K: HOGY MERÉSZELITEK?! Ezennel felbontjuk a szerződéseteket!
    Z: Nekem 8. Úgyis elegem volt már a hülyeségeitekből.
    K: EZÉRT BE FOGUNK PERELNI BECSÜLETSÉRTÉSÉRT!!! (Hol az a kibaszott buksza?! Kell a bírónak!)
  • Zombee
    #16
    Netről mindent meg lehet rendelni, ha nem digitálisan, akkor CD-n, bakeliten.
    Aki fizetni akar a zenéért, az megtalálja a módját. Én mondjuk digitálisért soha nem fizetnék, idehaza pl. nem olcsóbb egy mp3/wma album, mint a CD, viszont rosszabb a minősége. A T-online zeneáruháza pl. egy vicc a 192kbites wma fájlokkal, amiket pl. nem is tudok még a gépen sem akármivel meghallgatni. Az egy dolog, hogy ha betartom a licenszt, akkor nem írhatom CD-re, esetleg nem vihetem el az mp3 lejátszón sem, de hogy PC-n sem hallgathatom azzal, amivel akarom... a Winamp pl. nem boldogul a jogvédett wma fájlokkal, azt csak a WMP kezeli.
    De mintha az iTunes is az Apple saját formátumait használná. A sima CD-t meg bármin meghallgathatom.
  • Zombee
    #15
    Igen, a Metallica egy időben kereszteshadjáratot folytatott a fájlcserélés ellen, a Napstert ki is csinálták. Azóta rájöttek, hogy a folyamat megállíthatatlan, és nem az a megoldás, ha milliókkal menetelnek egyenesen szembe.
  • Atisz #14
    Ez szép dolog. Mi pedig (illetve az angolok, írek, skótok, walesiek), ezt azzal hálálhatnánk meg, hogy ezentúl fizetünk is ezen előadók műveiért.

    Egyébként én eddig is fizettem volna minden számért, de sajnos aki mondjuk a vocal-trance-t szereti, annak nem kevés fáradtságába kerül mire megtalálja ezeket legális módon.
    Persze aki a rock, rap, pop zenét szereti annak ez nem lehet kifogás, hiszen úton-útszélen ezen termékek vannak ránk tukmálva :)
  • hangulati
    #13
    ezen most felkaptam a fejem. nincs tan' ket honapja, lehet, hogy harom, amikor azt olvastam, hogy pont a Metallica volt a foellensege a letoltoknek (konkretan:nem adtak inerjuuuut). Csak nem elbeszelgetett valaki a fiukkal azota? biztos kimostak kamillaval a szemuket, amirol altalaban a vilagon azt sem tudjak, hogy jo barmire is. pedig...amugy rengeteg sokkal jobb zene van ingyen a jutubon. ugyhogy k.pj.-ak be, ameddig le van gallyazva. Ilyen palfordulasra az utan a hir utan nem szamitottam. Hallgassunk inkabb lajkofelixet, vagy kerekesbendet.
  • Zombee
    #12
    Amióta a Metalica is felpakolja a myspace-re az új albumot, és ingyenesen tesz elérhetővé koncertfelvételeket is, már sejteni lehetett, hogy a zenészek nem támogatják saját érdekük védelmezőit. Így pedig azok létjogosultsága megszűnik.
    Amúgy rengeteg zenekar van, akiknek minden szám jó a lemezén, azokból kell válogatni:).
  • hangulati
    #11
    mondom en. csak kinyilnak azok a szemek. hala lujza. itt az ideje.
  • AranyKéz
    #10
    > a szövetség csupán a zenészek egy töredékének véleményét képviseli

    Dohoho
  • Lowosan
    #9
    Én csak örülni tudok annak hogy végre a zenészek véleményét is hallhatjuk, nem csak a kiadókét, elhangzottaktól függetlenül. Ami hab a tortán, hogy nagyon is igazuk van (pl: "Ők ugyan nem fizetnek a dalokért, de koncertjegyeket vesznek.")
    Reméljük hogy idővel elkezdődnek "az új üzleti modellek kidolgozásai".
  • who am I 7
    #8
    A cikkben zenészek véleményei vannak...nem kiadóké.Úgy..
  • Szemjuel
    #7
    úgy, hogy nem kiadókról, hanem zenészekről van szó a cikkben ;)
  • Ruley
    #6
  • CSONTI123
    #5
    Én az egészbe csak azt nem értem, hogy eddig a kiadók azért rinyáltak és perelgettek állandóan, mert mindenki letölti. Most meg azért sírnak mert megtiltják és korlátozzák? Most akkor ez hogy van? Valaki elmondaná nekem?
  • BenceYCE
    #4
    Nem azzal van a baj, hogy letöltik, hanem hogy nem fizetnek érte. A fizetéssel meg az a baj, hogy irreális áron akarják eladni, holott óriási mennyiségben olcsóbbnak kellene lennie. Mindemellett ha adathordozón vesszük, kifizettetik velünk azokat a számokat is, amikre lehet egyáltalán nem vagyunk kíváncsiak. Engem jobban érdekelne egy gyatra minőségű ingyenes letöltés után a reális összeg elkérése után a jó minőségű verzió letölthetősége, megfűszerezve egy kis mennyiségi akcióval.
  • FoodLFG
    #3
    Biztos ők is tőtenek ezerrel. Mondjuk ki nem..
  • RecoPhile
    #2
    Na, most már kezdenek zenészek is gondolkodni, hogy letöltés az ő érdekeiket szolgálja, vagy valamelyest segíti őket. ;)
  • bertino
    #1
    "A gitáros óva intette a zeneipart egy olyan háború kirobbantásától, amit soha sem nyerhet meg."


    ennyi.