77
  • narumon
    Óóó nálam pár órát sem volt, megvettem délelőtt és este már el is vitte az új tulaja. Fél napos tárolásért mert némi benzinért (el kellett mennem érte mikor megvettem), nem is volt rossz, hogy 55-ért elvitték este :D
  • mujahedin
    Ha ingyen adnák akkor se lenne rá túl sok értelmes játék...
  • Tetsuo
    10-15 eve, azt gondoltam, h iszonyu primitivek vagyunk es sok dolog, ami a "fejlett" nyugatrol jon, az jo dolog..
    Ma tudom, h a magyarok (atlagban) nagyon intelligensek, az oktatas meg mindig nagyon magas szinvonalu, muveltsegunk kiemelkedo a legtobb orszagban, a tobbi nephez viszonyitva.. viszont a tulzott individualizmus, az eros egyeni erdek miatt nem a csoport erdekeit nezi, vagyis nem segiti a nepebol azokat akik picit is maskent gondolkodnak mint O.

Pl a lengyelek, pakisztaniak, kinaiak, stb, segitik, befogadjak egymast es egyutt tortetnek elore, kuzdik le a kulturalis akadalyokat.
    A magyarok egyenileg (mindenki maskepp) probaljak meg ugyanezt.
    Ugyanez van otthon, a politikaban is.
    Nincs kozos magyar (nemzeti) gondolkodas, viszont van "nyugati" agymosas a TV-bol, igy az elso nemzetek 1ike leszunk, akiket Unios javaslatra megszuntetnek..

Sok primitiv nep van, de az angolok eseteben nyilvanvalo, h nem a szegenyseg ennek az oka..
  • dez
    Picivel körülményesebb, de külföldről jóval olcsóbban megvan, póstaköltséggel. :) Cserélgetős oldalak is vannak.
  • Major
    Ha ingyen adnák akkor se lenne pénzem eredeti játékra :)
  • NEXUS6
    Gratu!:D
  • NEXUS6
    Az a gáz, hogy ha nálunk szegényebb ország irányából nézzük, akkor tényleg igaz MK-ra is.:D
  • narumon
    Én örülök a ps3 slim megjelenésének, mert sok vérpistike rögtön cserélni akar, tegnap vettem meg egy ps3 ducit 35e-ért :) Szóval szerintem aki ügyes az most találhat egy csomó almát aki mindenáron cserélni akar, ha mondjuk nem is ilyen jó áron de 45-ért egy nagyrakatot le lehet húzni közülük.
  • narumon
    Izé, ezt mintha magyarországról írtad volna.
  • cateran
    Sajna egyet kell értenem..az itteni szolgáltatások a béka segge alatt vannak,de legalább jó drágák..a csajok meg...sigh..nem csoda,hogy annyi itt a meleg...sem az,hogy az angol konyha nem világhirű....
  • dez
    Azé', mer' belelógott vóna az egyik felirat a másikba. (A vonalakat nem kézzel húzták oda, hanem egy program rajzolta ki az egészet.)
  • Sir Ny
    az xbox vonala mér görbe?
  • dez
    grafikont
  • dez
    Hopsz, lecserélték a gragikont erre:

A másiknál elszámoltak valamit, hiszen a többi összesen 122 ezer, ami jóval kevesebb, mint a PS3 152 ezerje.
  • Geri 5
    Ha kíváncsi vagy az eredményre, akkor szívesen közlöm majd.
  • NEXUS6
    Másrészt ráadásul nálunk fogyasztásban szolgáltatásban magasabbak az igények. Emléxem kb 5 éve voltam kinn másfél hónapra. Egyszerűen azokat a termékeket ott még be sem vezették, amiket nálunk már lehetett kapni, ez mondjuk adott esetben illat/tisztálkodási szerre vonatkozik, khmm.
    Volt pl az Axe (ott Lynx) akkor viszonylag új sorozata, amit égre földre kerestem, hiába.

A legnagyobb bevásárló központ egy többszázezres településen egy olyan ótvar teszkó volt, amit nálunk akkor sem, meg azóta sem láttam. Kb mint valami régi skálaáruház.

Az angol csajok meg valszeg a világon a legrondábbak, aminél csak az angol kaja a förtelmesebb, mindkét kategória magyar ember számára fogyaszthatatlan.
  • cateran
    Annyit tennek hozza,hogy -legalabbbis ahol en lakom- a fuvezes nemzeti sport,az alkoholizalas pedig szinte kotelezo...iskolazottsagukat tekintve valahol alt iskola 3-4. osztaly kornyeken mozognak es a legfontosabb dolog,hogy jol erezze magat mindenki (meg a munkanal is fontosabb melohelyen...)
    A csajok amint tehetik felcsinaltatjak megukat,mert utana mindenfele okos tamogatast kapnak...
  • Tetsuo
    viszont azt hozza kell tenni h Ángliaban csakis es kizarolag a penz jo.
    meg az autok az utcan.
    semmi de semmi mas.

az atlag angolnak jo nagy keresete van, megis hitelekbol el, elszarja az osszes penzet, bulizik (minden hetvege = gatya) spanyolnyaralas alap..
    az allam rengeteg tamogatast ad tanulasra, feltorekvesre.. pl vallalkozas inditas stb.. megis
    a legtobb csak ul a plazmaTV elott es zabalja a csipszet meg hallgatja az ubergagyi popzenet. nincs igenyuk ezenkivul semmire.
    az atlag angol nem tudja ezt kiszamolni:
    2+2x2=?
    de kibaszottul bekepzeltek es lenezik a lengyeleket meg a pakisztaniakat, akik pedig kihasznaljak h az angolok milyen 1xuek..
    ennyi.
  • dez
    Nem értem a logikádat.
  • NEXUS6
    Ha most ezt azért írtad, hogy kiba xarul érezzem magam emiatt az elbaxott ország miatt, akkor sikerült.

Mondjuk azért itt is van, aki a válság közepette 100 milkával hagyja ott az állami céget, nem sajnálom tőle, csak nekem is jutna ennyi. Én is olyannál dolgozom és kb 4 üres helyünk van egy 10 fős osztályon, ahova M-berkét kéne felvennünk, de nem lehet a megszorítások miatt, így most helyettük is húzzuk az igét.
    Természetesen kevesebb fizuért, mint tavaly ilyenkor.

Kiba jó buli!
  • bertino
    "kint sem mindenki degeszre tömött bukszával szaladgál"

ennyi erővel kint sosem szaladgált soha senki tömött bukszával.

régen is szaladgáltak, most is szaladgálnak.
  • dez
    Nem inkább jós? (Csak aztán állt tovább időben, mielőtt kapával mennek vissza az emberek... ;) )
  • TothLaci
    Következő cikkünk "tartalmából":
    Hibás az új PlayStation3?
    Egyre több PS3 Slim hibásodik meg.
    Sony szerint minden rendben van a PS3 Slimmel.
    Egyre több az elégedetlen tulaj a PS3 Slimmel.
    Veszteséges az új PS3 Slim.

Hehehe... fizika ez, fizika... így legyek játékfejlesztő, vagy művész.
  • dez
    A Japán eladások "szokásos" Kotaku-féle grafikonja:
  • fourgee
    "kint sem mindenki degeszre tömött bukszával szaladgál"

Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy amikor itthon 11 ezer forintról leárazták 9900 forintra a WoW Lich King kiegészítőjét, akkor azt nekem Angliában teljes, eredeti áron, 20 fontért, tehát akkori árfolyamon kemény 6000 forintért kellett megvennem... Ami egy minimálbért kereső ember számára fél napi fizetés, akinek meg mondjuk normális fizetése van, annak még nevetségesebb az ára.

Szóval, kint sincs mindenkinek tömött bukszája, de amit szeretne az ember, azt megkapja, mert több pénz van és olcsóbbak a dolgok. :)

(most pl. egy mp3 lejátszót nézegettem az edigital oldalán, 19 ezerért, ugyanezt az Amazon 36 fontért árulja...)
  • Rexhawk
    majd mi is elovashassuk a szakdolgozatod valahol?
  • dez
    Ne legyünk csőlátásúak! Nézzük meg a 34. hetet is...
    Játékeladások összesen, világszinten:
    34. hét: ~867 ezer
    35. hét: ~1239 ezer (+43%)
    36. hét: ~1440 ezer (+16%)

Mint látható, már a 35. hét is egy jelentős emelkedést mutat (a két új játék okán), ehhez képest nehéz további nagy emelkedést várni, de azért ott volt még +16%.

Magyarán, sokan már a 35. héten, előre bevásárolhattak.
  • dez
    Arányaiban nézve az Arkham Asylumot: a 35. heti ~10%-os PS3-as többlet a 36.-ra ~24%-ra ugrott. Szerinted ehhez sincs semmi köze a Slimnek?
  • Ruley
    Én pedíg arról beszéleg hogy a korábbi tapasztalatok alapján már az első héten kellett volna lennie egy látványos szoftvereladás-növekedésnek.
    Teljesen gyakori jelenség hogy a konzollal együtt vigyenek haza az első játékokat is.

Egyébként is, mire várnának? Egy hét múlva sem lesz több pénzük, annyira meg azért nem lehetnek leégve MINDANNYIAN, hogy hónap közepén képtelenek lennének $60-t elkölteni, és a következő fizura kéne várniuk, vagy ha mégis akkor meg mi értelme lett volna előre megvenni az üres konzolt? Mintha úgy vennél autót hogy abban a hónapban benzin sajnos már nem jut bele.
  • dez
    Ami a Batman: Arkham Asylumot illeti: ez egy héttel korábban jelent meg, egyszerre PS3-ra és Xbox360-ra, a nagyobb bevásárlások ekkor voltak. A PS3 változatból ~460 ezer, az Xbox360-asból ~420 jelent meg (azaz a PS3-ra 40 ezerrel több!). Így nem csoda, hogy az előző héten már csak kb. a fele fogyott (PS3: ~244 ezer, Xbox360: ~198 ezer), de a különbség némileg növekedett a PS3 javára.

A Guitar Hero 5 úgy látszik, nem annyira érdekelte a PS3 tulajokat. Vagy ilyen...
  • dez
    Éppen erről beszéltem, hogy szerintem a szoftvereladások csak ezután követik majd a hardvereladások megugrását.

Egyébként, ha nem tévedek, ez a 17% megint csak egy lokális adat (UK). Japánban pl. 178000 példányt adtak el a most megjelent Gundamból (teljes címén Mobile Suit Gundam Senki Record U.C. 0081), ami elég szép eredmény. [link]
  • Ruley
    Ezt valahogy kétlem, a +500%-os hardvereladás mellett a +14%-os szoftvereladás gyakorlatilag a hibahatáron belül van, olyasmi ami egyébként is megtörténhet egy jobb fajta héten. Elég levonni belőle a Guitar Hero 5 (~100k) és a Batman: Arkham Asylum (~200k) PS3 eladásait, amik a hetekben jelentek meg, és várható eladást hoztak, és máris ott tartanánk hogy SEMMI szoftvert nem mozgatott meg a Slim, sőt még kevesebb is fogyott.

Hogy egy példával szemléltessem, a MGS4 eladása 8 ezer darabbal ugrott meg. Egyhangúan a PS3 támogatóinak a fő érvei között van arra hogy miért érdemes PS3-at venni, ugyanaz mint a Halo3 a 360-nak, a Wii Sports a Wii-nek, vagy a Crysis a PC-nek, ehhez képest 500 000 új vásárlóból 8 000 vette meg.

Ami elég furcsa ahhoz képest, hogy egyébként gyakran egy fontos játék megjelenésekor százezrek még azon a héten megveszik együtt a konzollal, vagy hogy egy konzol megjelenésekor a legígéretesebb játékot minden második, harmadik eladott konzolhoz megveszik.

Szerintem az lehet a hátérben hogy most megint versenyben van az ára a blu-ray lejátszókkal, és amiatt is veszik, vagy talán eddigi PS3 tulajok vesznek újat? Az utóbbi elég fura lenne, de nem tudom.

Minden esetre elég aggasztó a dolog a Sonynak azt a "zseniális" taktikáját figyelembe véve hogy (még mindíg?)/már megint veszteséggel árulják a hardvert és szoftverre bízzák magukat...
  • semmikozod
    Van vhs-en játszató videojáték.
  • dez
    A szoftvereladásokról annyit, hogy most az emberek a gépre költötték a pénzüket (kint sem mindenki degeszre tömött bukszával szaladgál), de ez a tömeg nyilvánvalóan bevásárol majd játékokból is az elkövetkezendő hetekben...

Az is megemlíthetjük, hogy a következő időszakban sorozatosan jelennek majd meg PS3 exklúzív játékok.

(Beérik a gyümölcs?)
  • dez
    Nem csak az UK-ban, hanem a világ minden táján sokszoros eladásokat produkált -- nem csak az előző héthez képest, hanem az egész év heti eladásaihoz képest is (Xbox360 eladásait is beleértve). Itt láthatóak a világszintű eladások: LINK

Néhány számadat:
    Japán: ~152000
    Észak-Amerika: ~144000
    A világ többi része: ~254000 -- ezen belül Európa: ~221000
    ----------------------
    Összesen: ~550000

Ezzel gyakorlatilag a PS3 1 hét alatt behozta azt a többletet, amit az Xbox360 az egész év eddigi részében termelt... Pontosabban 50 ezerrel többet is.
  • Sanyix
    Videon hogy lehet játszani? Bedugod a játék dvd-jét a kazetta helyére? Vagy régen a játékkártyát dugták be a helyére?
  • Geri 5
    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
    Szakdolgozatom kérdőíves felmérés alapján készül. A videojátékos kérdőív itt van:
    http://www.esurveyspro.com/Survey.aspx?id=c1f234ee-fdb3-4986-b3a4-d4865fc1ee6d

Ha van kedved kérlek töltsd ki, és ha ismersz olyat akit érdekelhet, akkor kérlek küldd tovább. Köszönöm szépen!
    Ha zavartam akkor elnézést kérek. További szép napot!