195
..Ti hisztek benne?
 • Balumann
  #195
  Mi inkább a valóságban hiszünk ;P
 • nan76
  #194
  ó
 • Aquir
  #193
  példát omg
  törődj bele hogy kiveséztük :p :)
 • nan76
  #192
  sajnos el....de azért érdekelne,hogy hisz e valaki benne...mert amikor megnyitottam ezt a topickot akkor volt egy kis fellángolás..jó kis vitafórúm alakúlt ki...de konkrétumot senki nem írt..tehát mégegyszer:hisz benne valaki..esetleg tud példát is mondani rá?
 • Sickness
  #191
  hát... elvándorolt.
 • andersh
  #190
  nem
 • Fbn Lx
  #189
  Most mit szeretnél bebizonyítani? Ne vergődj itt, hatékonyabb lenne a dolog, ha valami tartalmasat is mondanál.
 • Balumann
  #188
  Nem mindenki lát át mindent, ezek nem egyszerű kérdések, nem kell mindenkit egyből meggyőzni, mégha biztosak vagyunk is abban, hogy igazunk van. A legmeggyőzőbb ha mindenféle személyeskedés nélkül, világosan és érthetően leírjuk saját érveinket, esetleg forrásokat, és neki kell végiggondolni ezeket.

  Szubjektív valóság nincs - vagyis csak más értelemben (bár én nem hallottam még így erről), a fizikai törvények mindenkinél ugyan azok, mindenkinél kerek a föld, ha ott van egy rózsa a kertben az mindenkinél ottvan.
 • Balumann
  #187
  Nah, személyeskedést hagyjátok már abba, érvelés és forráslinkelés a helyes módszer.
 • readswift
  #186
  látom, az hogy összezavarjalak már sikerült.. : )) Azt viszont még be kell lásd hogy nem én dobállak szarral, magadat nulláztad le. Körülbelül igy.
 • Fbn Lx
  #185
  Micsoda érvek :O
  Feltételezem, hogy ezek szerint te okosabb vagy, mint amit a korosztályod megenged. Ez a szardobálás is az egódból indul ki.
 • readswift
  #184
  hoppá , látom te is levágtad


  Nem "LEHET", Hanem 100% !!!
 • readswift
  #183
  "szuperszubjektiv vagyok"
 • readswift
  #182
  "Vagy te úgy mész mindenhova, hogy megkérdőjelezed, hogy az tényleg ott van? Pl. jön a metró, hmm vajon ez tényleg itt van vagy csak én hiszem azt?"

  szerintem ez a szerencsétlen a 'szubjektiv/objektiv' förmedvényt kezdte extrapolálni először magára (attól lett ilyen agyalap) aztán a környezetére, most pedig itt tart
  Éljenek a kommunizmust megjárt feminista gondolkodók, hogy összefilozofálták ezt a szart és egyáltalán a közbeszéd tárgyát képezheti ez a szemét....!
 • Balumann
  #181
  Ezek már tényleg nagyon erős, feleslesges filózgatások. Nem voltunk az űrben, mégis nézhetünk műholdképeket, modelleket, összefüggéseket kereshetünk azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amiket megélünk (pl. nap lemegy, feljön, csillagok az égen, időjárás, stb.). Látod, hogyha elnézel a tengeren, akkor nem látsz el végtelenségig + körbeutazhatod a földet.
  Ez tudás, és nem hit, és nyelvi hiba, hogy úgy is mondhatjuk, hogy elhiszem hogy így van (mert tényleg mondjuk, de nem helyes). Teljesen ugyan az mintha a rózsa megfogását kérdőjeleznéd meg, de ha látod hogy ott van, nem kérdőjelezed meg. Vagy te úgy mész mindenhova, hogy megkérdőjelezed, hogy az tényleg ott van? Pl. jön a metró, hmm vajon ez tényleg itt van vagy csak én hiszem azt?
 • Balumann
  #180
  Nos az agykontrollban volt egy nagyon jó példa, hogy hogyan lehet például becsapni az agyunkat. Csukd be a szemed, képzeld el hogy egy citromba beleharapsz. Csak elképzelted, mégis úgy reagál a szervezeted, mintha csináltad is volna (megindul a nyálképződés). Ez a legegyszerűbb és legérthetőbb példa a tudatalatti irányítására, és számos dolog van. Az agykontroll nagyon sok olyan dologra megtanít, amit eddig el nem hittem volna, hogy lehetséges, ami mellett megtanít a helyes gondolkodásra, hozzáállásra, és sok mindenre. A meditációt ami végülis mindennek az alapja, nem nagyon lehet könyv meg hanganyaok alapján elsajátítani, csak tanfolyamokon, de érdemes a könyvet végigolvasni, mert így is rengeteg mindent megértesz az agy működéséről. Az előbbi kérdésre, hogy énekléskor (gondolom koncentekre gondolsz) miért emelkedik meg az adrenalinszint, ugyan ez a magyarázat. A félelem érzést vetítjük rá szerintem (bár lehet, hogy ez ennél bonyolultabb). Ha megfigyeled izguláskor mindenkinek mozgáskényszere van (dobol a lábával, sétálgat, stb.), ebből gondolom hogy az ugyan az (meg persze a koncentrációképességet is növeli). A szívverés, légzés is felgyorsul, ezért van a remegés (ha visszafojtjuk a mozgást), hogy levegőt vesz ének közbe, meg ilyenek. Idővel ezt is megtanulja kontrollálni, meg gyakorlattal csökken, pl. egyik operában felváltva énekeltünk - egy rövid szóló volt - (tehát egyik előadáson ő, másikon én), én halálra izgultam magam, ő meg egyszerűen halál nyugodt volt, semmi nyugtalanság vagy ilyesmi...

  A szinekkel ( meg képzelőerővel) kapcsolatban, én egy üres szobában el tudtam képzelni, hogy egy nagy csatában vagyok mikor kicsi voltam, és harcoltam ellenük :| Én is oda tudok képzelni bárkire színeket. Ezt már az agyunk csinálja, a szemünk csak a látható hullámhosszokat tudja felfogni. Olyan nincs, hogy most látom ha szeretném, ha nem akkor nem. Ellenben van hatalmas képzelőerő, és bizonyos dolgok is hozzájátszhatnak, gondolj csak drogok, alkohol hatásaira.
 • readswift
  #179
  erre a 'szubjektiv' lószarra is te magad vetetted rá magad, veddúgy hogy kivetted vele a részed a közhelyesség szellemi dagonyájából, semmivel sem tünsz okosabbnak vele mint amit korosztályod megenged, sőt rettenetesen buta és szánalmas vagy, nem is tudod mennyire. Fúj.
 • Aquir
  #178
  mivel te állításod szerint úgyis minden saját közvetlen megtapasztalás is csak hit lásd #174, ezért fölösleges leírnod hogy minden csak hit marad :)
 • Fbn Lx
  #177
  látod, mondtam hogy a te szubjektív igazságod mindig csak hit marad, lásd #175
 • Aquir
  #176
  látod, montam hogy fölösleges dolgokon filózol. Ismét lásd #174
 • Fbn Lx
  #175
  Mit értesz normális ember alatt, és miből gondolod, hogy a normális ember nem csak szerinted cselekszik így?
  .D
 • Aquir
  #174
  Az lehet hogy meg tudom fogni a rózsát, de ki mondja meg hogy nem csak az agyamban játszódik le mindez (Mátrix-effektus). Innentől mindent meg lehet kérdőjelezni, csak mint egy normális ember ezt normális mértékben elvetem :]    erről beszéltem eddig

  Egyébként a megtapasztalásaim is "bizonyítják" hogy a Föld nem lapos, Föld - Nap mozgás jellegéből, ja de honnan tudom hogy a Nap nem csak egy nagy lámpa amit mozgatnak fölöttem, honnan tudom hogy megint nem csak az agyamban játszódik le mindez, lásd föjebb a választ rá.
 • Fbn Lx
  #173
  nem vágod. Pont erről beszéltem, a rózsát meg tudod fogni, de a Földet még nem láttad kívülről, ezért elfogadod az információt, amit kapsz róla (elHISZed, hogy igaz).
  Ahogyan, azt is elhiszed, hogy a kollektív alaptudást felesleges megkérdőjelezni. De ki szerint? Ki dönti ezt el?
  Ennyi erővel mindent felesleges megkérdőjelezni.
 • Aquir
  #172
  #143
  a kollektív alaptudást teljesen fölösleges megkérdőjelezni, mint mondtam ennyi erővel azt is mondhatod hogy ha megérintek egy rózsát akkor csak az agyam "hiszi" hogy megérintem, jó vicc.
  Ez esetben minden amit a tudomány létrehozott inkább hit mint tudás... lol
 • Anaid
  #171
  Hát, én ha szeretném látok emberek körül színeket, ha nem, akkor meg rendesen látok. Szal teljesen "normális a látásom", de tudok ilyet látni, ha szeretném. Nem könyvekből tanultam, csak tapasztalatból, bár szerintem ez nem akkora durranás. Mindenesetre a szemorvos megnyugtatott, hogy totál rendben a látásom és spec az agyammal sincs semmi baj a vizsgálatok a lapján. Van ilyen.
 • Anaid
  #170
  Az agy műkszijéről olvastam könyveket, agykontrollról nem még cikket sem sűrűn. Mellesleg egy kérdés: pl. éneklésben hol játszik szerepet az adrenalin?
 • Fbn Lx
  #169
  mindannyian ugyanazt hajtogatjátok, ami még mindig hülyeség.
  Régen hitték, most meg már tudjuk, hogy nem úgy van?
  Régen is következetesek voltak az emberek, logikusan azt mondták, hogy a Föld lapos, hiszen annak látták. És régen is azzal dobálózhattak, hogy bezzeg a régiek azt hitték hogy ez így van, de ma már tudjuk, hogy a föld lapos, és nem lehet róla feljutni a Mennyországba, stb.
  Az átlag ember által kezelt információ soha nem válik tudássá, mivel önmaga nem nyert kézzelfogható bizonyítást a dologról, ezért elhiszi, hogy így van: mindig is hit marad. Elhiszi, hogy a fizika törvényei azért működnek így, hogy ez a képlet azért helyes, és a Föld a Nap körül kering.
  Holott semmi mást nem tesz, csupán hisz benne, mert hihetően hangzik, és a logikája így bírálta el. Minél fejlettebb az ember racionális gondolkodása, annál kevesebb dolog hangzik számára hihetőnek.
  Itt képbe jön szintén a realitás elbírálásának szubjektív mivolta, bebizonyíthatatlansága.
  Honnan veszed, hogy az én eredeti formám nem egy lilaseggű tehén, édesanyád pedig földönkívüli a béta-hokimisz csillagról, aki téged megfigyelni és tanulmányozni jött erre a Földre?
  Azért nem hiszed el, mert nem hangzik valósnak eddigi tapasztalataid alapján.
  De honnan veszed, hogy a tapasztalásod minden esetben feltétlenül hiteles?
 • 1st3nf4sz4tm444
  #168
  jaj takarodj már a filozofálással :C
 • Fbn Lx
  #167
  1+1 = 11
  1+1 = 1+1

  Minden dolog igazságtartalma a vizsgálódási terület és a jelrendszer értelmezésének kérdése.
 • Fbn Lx
  #166
  azt mondjuk elmondhatnád, hogy miből gondolod, hogy a Föld nem lapos?
  Űrutaztál már és láttad? :]
  Akkor most csináljuk azt, hogy én úgy gondolom: a Föld lapos. Bizonyítsd be nekem, hogy nem az.
 • Balumann
  #165
  Az egyesek látják -ot úgy értem, vannak akik látják az emberek auráját (meg vannak fotózók is már), de valahogy nem hihető (már) számomra.
  Tudatalatti, olvastál már esetleg agykontroll könyvet, vagy az agy működésével kapcsolatos tanulmányt? (ha igen, mit)

  Olyan energia, amit egyelőre csak elképzeltünk szerintem :)

  Te is biztosan hallottál már olyanról, hogy adrenalin, ill. más hormonok. Ezek felelősek az olyan teljesítmények kihozására, amiket normális állapotban nem lennénk képesek. Tökéletes példája az ösztönöknek, az agy érzékeli a veszélyt, és menekülésre "buzdít", és mindent mozgósít, hogy sikerüljön túlélni. A tudatalatti nem más, mint az általunk irányíthatatlan (vagy legalábbis kevésbé irányítható, inkább csak jobban kihasználni lehet megtanulni), genetikailag örökölt (tehát születésünktől kezdve bennünk lévő) ösztönök. Félelem, ijedtség is ösztönös.
  Ebbe mostmár azthiszem én is belekavarodtam egy kicsit, az a lényeg, hogy sok szempont alapján tájékozódni kell, és nem az emberekből kiindulni, mert mi csak fejledtebbek vagyunk, de pl. a pókok, vagy halak is élőlények. Halaknak is van agyuk, őket is ugyan úgy vezérelnie kéne valaminek, ha feltételezzük, hogy nekünk is van lelkünk, és önmagában nem lennénk élők, nem lenne egyéniségünk, stb. Márpedig a halak pár másodperces memóriája miatt nem fognak soha megtanulni semilyen mást, csak amilyen ösztönöket örököltek! Ezzel szemben ott vannak a delfinek (ugyebár emlősök, akik korábban a szárazföldön éltek), akik képesek a cápát megölni (több esetben csak akadályozni) emberek megmentéséért, meg számos érdekes dologra.
 • readswift
  #164
  adrenalin elválasztásról már biztos kellett hallanod, de ez OFF ... meg a többi példáddal is a szkeptikusok vonalát erősited hogyha "amire nincs magyarázat " dolgokat dobálsz be , nekik az jó : DD

  (Mellesleg én gyakorlatilag az "amire nincs magyarázat " cimü könyből tanultam olvasni , nem mondanám hogy mindenre emlékszem belőle, de annyi szart egyrakáson keresve sem találni ...
 • megalodon
  #163
  Beiratkoztam egy reinkarnációs tanfolyamra!
  Elvégre egyszer élünk...
 • readswift
  #162
  hát szerintem azért érdekes ez , mert erre egész egyszerüen rá lehet sütni hogy " Y / N " . Az életben amúgymeg nagyon kevés ilyen dolog van : DD , most miért érdekes az hogy szerintem Y ? Pillanatnyilag igy gondolom ( VAGY SZERETNÉM AZT HINNI ) és akkor mi van ? Mit kell nekem ezen magyaráznom? A többi pszeudotudományággal én sem vagyok baráti viszonyban de ezt a kis Y -t hagyjátok már meg nekem... Hagyne ragadtassam magam ilyen terminátor 4 végkifejletet súroló fejtegetésre : DD
 • Anaid
  #161
  Most nem keresgetek, de biztosan hallottál olyan esetről, mikor egy ember extrém helyzetbe kerülve olyan teljesítményre képes, konkrét fizikai teljesítményre, amelyre se előtte, se utána. Hogy lehetséges?
 • Anaid
  #160
  Van lélek szerintem. Honnan erednek az érzelmek? Ja ismerjük a kémiai folyamatot, de mitől indul be? Nem fáj fizikailag, ha hiányzik egy ember mégis sírok, mintha fájna. Ugyanaz a kémiai reakció, kémiai folyamat, de más a "mozgatórugó". Rengeteg ilyen van. Mitől szimpi egy ember, más meg nem? Minden ember más agyi, kémiai folyamatot indít be? Kicsit elrugaszkodott ötlet. Miért van önfeláldozás, nem mond ellent az életben maradás ösztönének, hisz a szervezet "életre játszik".
  Mi a véleményed arról, hogy "tudat alatt tudom"? Paradox?
 • Anaid
  #159
  Hát sokféle értelmezés van az tuti. Crisz linkelt egy aszteroidáról vmelyik topicban egy cikket, amelyet 1999-ben fedeztek fel és állítólag közel kerül majd a Földhöz pl. az is lehetne az általa megjósolt Rettegés Királya mely megjelenik az égen, de lehetett a napfogyatkozás is...de azért egyes szavak igen figyelemreméltóak pl. Supelman nem hasonlít Superman-re? Na mindegy más topicban beszélgettünk erről, de nem folytattam, meguntam a lehurrogást.
  Ja igen, RÉSZBEN irányítjuk.
  Hát pl. olyan energia amelynek természetét még nem ismerjük pontosan.
  Egyesek látják? Hát kicsit sok felvételt láttam már hangról, képről na meg tapasztaltam ezt azt ahhoz, hogy elhiggyem nem mindent írnak le a jelenlegi fizikai képletek.
  Szerinted mi a helyzet a tudatalattival?
 • Balumann
  #158
  Csakhogy hány féle képpen lehet értelmezni nostradamus jóslatát (aminek nem bizonyított az eredetisége sem): :D
  origo cikk (1999-es)
 • Balumann
  #157
  Milyen felszabaduló energia, erről linkelj légyszi valamilyen tudományos kutatást, cikket. És mi lenne ez az energia, hogyan kerül bele minden élőlénybe és milyenekbe? (hallottam már, hogy van 1-2 ember aki érzi vagy látja, de akár más is lehet, pl. csalás..., vagy más energia aminek köze nincs az ember halálához).

  Az, hogy annyi mindent tudunk egyáltalán nem illúzió (hiszen tényleg annyi mindent tudunk), amikből már le lehet vonni logikus következtetést.
  Vicces, hogy azt is illúziónak tartod, hogy mi irányítjuk az életünket. Már eleve ez is értelmetlenné teszi a lélek létét. De, én ezzel sem értek teljesen egyet, egy kicsit mi is irányítjuk.

  Nostradamusra, ahogy szinte minden "rejtélyesebb" emberre belemagyarázzák a saját elméletüket, olvastam már olyat is, hogy földönkívüliek segítettek neki. Emellett legtöbben azt mondják, meghamisították írásait.

  #156: Volt egy sorozat, az volt a címe, hogy X tesztelők. Különböző megmagyarázhatatlan jelenségeket (ilyen fotós is volt, meg még sok érdekes) reprodukálnak, különböző módszerekkel, érdemes megnézni. A kérdésre válaszolva, nem hiszem el, hogy szellem lenne rajta. Láttam már sok ilyen képet, egyik sem túl meggyőző. A sarkifényt sem hiszem el, hogy szellemek csinálják :P És azt sem, hogy a szellemek döntik el, mikor jön valami természeti katasztrófa,vagy mikor nem lesz jó termés, meg ilyenek. ^^
 • Anaid
  #156
  Elhiszed?