8
  • Vorpal
    #8
    Ez a szemléltető ábra mutatja e a legjobban hogy kommercializálódott a web. AJAX meg web 2 - javascript meg valami ami akármi lehet, ezeken kívül minden más egy világosan elkülöníthető funkció.

    Web 2.0 - a hátamon a szőr…
  • Utokverek
    #7
    szerintem a wikikkel semmi baj nincs, én is szerkesztgetem alkalomadtán, de az tény, hogy annyi szemét, mint amennyi a közösségi oldalakon van, nem található máshol ekkora mennyiségben. Nézz el a napiszarra, ott van egy kis kellemes kivonat belőle :D

    Mellesleg, én inkább nem tartok magamról minden érdeklődőnek többtonnányi információt az életemről, fenének se kell ez.
  • Cat #6
    Őszintén kiváncsi lennék, hogy a tudásmegosztásnak (wiki,blog) milyen negatív oldala lehet. (Mielőtt megemlítenéd, nem, egy szó nincs benne saját adataid közösségi oldalakon való kiteregetéséről.)
  • Griphons
    #5
    Ez gyakorlatilag egy globalizációs propaganda. Értelme tulajdonképpen nincs. Biztos Lorenz-Lorenz bácsi nagy pénzt akasztott ezért a tanulmányért, csak érdekes módon a tanulmány a negatívumait nem tárja fel a nagy webkettes technológiáknak, és így elég egyoldalú az írása. És mivel csak egy oldalról nézi a dolgot, nem lehet tanulmány, csak propaganda.
  • Utokverek
    #4
    hát ezzel egyet is értek..
    Tény, hogy jó dolog, meg segít sok mindent sok mindenhol, de minek web2.0-át brandingelni mindenhova, azt nem értem. Akkora váltás nincs igazából, de legalább misztifikálni lehet mindent, had ne értse a fél világ, hátha akkor jobban viszik.
  • Doktor Kotász
    #3
    "miről is szól ez a cikk?"

    Miért nem figyelsz?
    Ez egy nagyon érdekfeszítő írás volt az albániai vajat köpülő vénasszonyokról. :-)

    Egyébként azt kellene kiherélni, aki a Webkettes vagy Web2.0 kifejezést kitalálta a blogra meg az egymást beklikkelgetős közösségi oldalakra.

    Körülbelül olyan fazonok lehettek, mint akik ezt a semmit mondó tanulmányt összefosták...
  • NEXUS6
    #2
    A negatív korpuszkuláris tendencia multiplikációs random stacioner autoinszeminációról, gondolom.
  • djw
    #1
    miről is szól ez a cikk?